Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за избор на цифров фотоапарат

Featured Replies

здравейте нуждая се от помощ искам да си купя фотоапарат но не знам какъв много се чудя какъв точно не разбирам от фотоапарати и затова ще се нуждая от вашите съвети :ph34r:

чудя се между

SONY Cyber-shot DSC-T110

Canon PowerShot SX130 IS 12MP

PANASONIC DMC-FZ45EB-K

лично на мен ми харесва начина по който изглежда сонито малко компактно готин дизаин но до там иначе не знам дали си струва като качество

канона може би най добрата марка поне от това което съм чувал дизаина му не е особено добър но няма значение стига да е добър

и панасоника изглежда доста професионален на външен вид

моля ви кажете си мението за тези три апарата или ми препоръчаите някой друг за разумна цена

благодаря ви предварително

Първо си изясни, за какво ти е нужен тоя фотоапарат. После и колко пари даваш. Освен това си изясни, дали за в бъдеще ще се развиваш във фотографията или просто ще снимаш от време на време познати и по екскурзии.
  • Отговори 2k
  • Прегледи 230,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Първо си изясни, за какво ти е нужен тоя фотоапарат. После и колко пари даваш. Освен това си изясни, дали за в бъдеще ще се развиваш във фотографията или просто ще снимаш от време на време познати и по екскурзии.

ами като за начало ще почна да снимам отвреме на време когато мога но ми изглежда интресно и в последствие би ми било интресно да се понауча на някой тънкости и затова искам да си взема някой по така средно ниво фотоапарат от порядака на 500-600 лева

ами като за начало ще почна да снимам отвреме на време когато мога но ми изглежда интресно и в последствие би ми било интресно да се понауча на някой тънкости и затова искам да си взема някой по така средно ниво фотоапарат от порядака на 500-600 лева

Да, за 600 лева може да се намери сапунерка с пълни ръчни настройки, Full HD и почти нищо повече. Затова аз бих обърнал внимание и на този Nikon P300 със светлосилен широкоъгълен обектив . Обаче ако ще снимаш цици на плажа, тоя едва ли ще ти свърши работа :comp_virus: За целта си има едни с голям зум, но никак не съм сигурен, дали изобщо вършат работа. Който е пробвал, да каже. За 600 лева може да вземеш и всеки друг конкурент - Сони ( стига да не е онова тънкото без обектив), Canon, Panasonic, Olimpus. Но ако аз трябваше да купувам фотоапарат за 600 лева, бих се спрял на тоя Nikon P300.

Ето ти и едно ревю на Nikon Coolpix P300: http://www.dpreview.com/reviews/nikonp300/

Ta фотоапаратчето е идеално за цената си и снимане при слабо осветление в стая и пейзажи, поради голямата светлосила на обектива - 1:1.8 и широкоъгълния обектив ( 24-100 мм).

Редактирано от WildHorse (преглед на промените)

Здравейте, реших да си купя нов фотоапарат и много се колебая. До сега бях с Canon PowerShot A430 и тъй като съм много доволна от марката, искам пак да си взема Canon със добри характеристики като за любителска фотография и то с алкални батерии, за да мога да ги сменям по-лесно. Снимам основно пейзажи, но и макроснимки, а искам да върши работа и като семеййн фотоапарат - сещате се - снимки вкъщи, на плажа, на разходка. Вечер също снимам на светкавица. И накрая бюджета ми е до 550 лв.

Спряла съм се на този: http://www.canon.bg/For_Home/Product_Finder/Cameras/Digital_Camera/PowerShot/PowerShot_SX130_IS/

Моля някой ако може да каже дали ще ми свърши работа за това, което ми трябва и дали си струва за цената за която го дават (в момента е 399 лв.) и ако не да препоръча някой друг модел.

Здравейте, реших да си купя нов фотоапарат и много се колебая. До сега бях с Canon PowerShot A430 и тъй като съм много доволна от марката, искам пак да си взема Canon със добри характеристики като за любителска фотография и то с алкални батерии, за да мога да ги сменям по-лесно. Снимам основно пейзажи, но и макроснимки, а искам да върши работа и като семеййн фотоапарат - сещате се - снимки вкъщи, на плажа, на разходка. Вечер също снимам на светкавица. И накрая бюджета ми е до 550 лв.

Спряла съм се на този: http://www.canon.bg/...rShot_SX130_IS/

Моля някой ако може да каже дали ще ми свърши работа за това, което ми трябва и дали си струва за цената за която го дават (в момента е 399 лв.) и ако не да препоръча някой друг модел.

Аз се оборудвах преди няколко седмици с такъв и съм много доволен. Ето няколко примерни галерии снимани с него:

https://picasaweb.google.com/rninov/AroundPrague

https://picasaweb.google.com/rninov/MalaStrana

https://picasaweb.google.com/rninov/KarluvMost

Аз се оборудвах преди няколко седмици с такъв и съм много доволен. Ето няколко примерни галерии снимани с него:

https://picasaweb.google.com/rninov/AroundPrague

https://picasaweb.google.com/rninov/MalaStrana

https://picasaweb.google.com/rninov/KarluvMost

А батерийте по колко горе долу издържат? Светкавицата добра ли е?

Качеството на снимките е добро.

Аз почти съм решила вече да го взимам, но искам и малко отзиви все пак :rolleyes:

А батерийте по колко горе долу издържат? Светкавицата добра ли е?

Качеството на снимките е добро.

Аз почти съм решила вече да го взимам, но искам и малко отзиви все пак :huh:

Аз почти не съм ползвал светкавицата. Изкарах почти 100 снимки в един комплект батерии (батерии, не акумулатори)

Ок, благодаря за информацията. Ако някой може да каже още нещо приемам мнения до четвъртък :huh:

Здравейте :baby:

Решил съм да си взема апаратче. Едно такова, най-обикновенно до 200-250 лева максимум. Ще се използва за всякакви случаи (разбирайте снимки в домашни условия, на улицата и чат пат сред природата). Вярно, че в повечето случаи, такова животно дет да е универсално няма, но предполагам че това което търся спада към ежедневните модели, без огромни претенции. Видиш нещо интересно в града - снимаш, видиш хубав залез - снимаш, отиваш в гората - айде снимка на това и това дърво, този и онзи бръмбър отблизо с макрото.

Наясно съм, че многото пиксели вече не са определящи за качеството на една снимка. Размера на сензора също бил от голямо значение, при което апарат с под 14 мегапиксела (каквито в момента са масово предлагани по сайтовете), но с по-добра оптика ще заснеме много по-качествен образ отколкото 14+ мегапиксела с по-обикновен сензор (или както там се нарича).

Та мисълта ми е, какво може да се вземе в този клас (200-250 макс), което да се ползва за всичко (естествено, без претенции за свръх качество и професионално изглеждащи снимки). 10-12 (пък дори и 14 да е) мегапикселов с добър набор от оптика и сензор предполагам би могло да се намери. И да е поне 4-5 оптично приближение, цифровото не ме интересува, защото то и не е много качествено. Поне за тези пари.

Пък ако трябва ще се скочи и на 300 лева в много краен случай. Важното е да е с добър корпус (последния ми беше един Никон с метален корпус, който се държа много добре до момента в който падна на земята под кофти ъгъл), сравнително добра техника вътре и да не се налага да чакам по няколко секунди (доколкото помня старото апаратче имаше пауза от около 5 секунди, може и по-малко да са били) между снимките. Да не е нещо паянтово.

Та, ако може да ме насочите поне ориентировъчно към някой-друг модел с добри параметри, че не ги разбирам тия техники. Предполагам все ще се намери някой да даде компетентно мнение за този или оня модел, за даден параметър който да гледам по-специално и т.н.

А, и кое ще е по-добре, - с литиево йонна или от АА моделите? Какви ще са разликите, освен теглото, размера и съответно самата форма на апарата. Препоръки нещо ... :whist:

Сигурно ще се намерят кусури в претенциите ми, но все пак като ще купувам по-добре да се поровя предварително. :)

п.п. А дали има някой модел в тоя ценови диапазон с който мога примерно да направя едно хубаво зуумче на луната без да използвам телескоп? Но това вече е към екстрите и не е много важно. (онова старото го мъчих през окуляра на 1 бинокъл и ЩО-ГОДЕ се виждаха набраздените линии по терминатора на Луната)Това вече не е определящо при сегашното ми търсене, просто ми е любопитно :)

... (200-250 макс) ... с добър набор от оптика и сензор предполагам би могло да се намери.

За съжаление - не може.

За тази цена няма голяма разлика какво ще вземеш.

Аз лично бих си взел някой IXUS с метално тяло.

А за снимки на Луната - мисля, че трябва да имаш поне 300 мм обектив (35 мм екв), за да изкараш нещо повече от светло петно.

Да, за 250 лева не може да се вземе кой знае какво, обаче по-нагоре в темата имаше един Самсунг за 95-100 лева :sunglasses: Аз бих си взел него, ако ми трябваше фотоапарат, колкото да щракам. Е, моделът е отпреди 5-6 години и няма някои модерни екстри, но има пълни ръчни настройки, което по принцип е и необходимо. На знам откога не съм снимал в автоматичен режим с моята сапунерка Sony DSC W-5. Дори в напечени ситуации съм винаги на Manual. Сега погледнах и за модели на Сони до 250 лева, но за жалост нямат дори корекция на контраста, наситеността и резкостта, камо ли ръчни настройки. Та за тия пари грабваш един нов модел или търсиш някой стар с намаление.

А ето го и Самсунга в Техномаркет, стига да го имат наличен:

Samsung Digimax L80

Mr. McPherson, най-евтиния Ixus 105 който видях, бе 260 лева. Ако го сравня със самсунга за 99 лева, се виждат няколко разлики:

1. Матрица при Canon - 1/2.3", при Самсунг 1/1.8";

2. Ръчни настройки при Самсунг и липса на такива при Canon;

3. Разпознаване на лица при Canon, липса на такава функция при Самсунг;

4. Поради по-голямата матрица, Самсунгът е по-неподходящ за панорамни снимки и снимки вкъщи. Еквивалентното фокусно разстояние е 35-105 мм, докато при Ixus 28-112mm. Да, но нека вземем под внимание по-голямата матрица и по-малкото мегапиксели.

5. Снимки в RAW формат при Самсунг и да не си говорим смешни неща при Canon :beer11:

6. Липса на оптична стабилизация при Самсунг...

И като насложа всички тия неща, бих си взел 3 Самсунга ( един за сутринта, един за през деня и един за вечерта), вместо един единствен Canon Ixus 105. :speak:

Редактирано от WildHorse (преглед на промените)

WildHorse, постът ти е много смислен, и показва, че добре се ориентираш в спецификациите на различните модели фотоапарати :) Но - имам следните коментари към него: 1) Най-вероятно вече не можеш да си купиш Samsung L80, още повече на тази цена, и от Техномаркета. В сайта пише "Ограничено количество", и се водят бройки само в два магазина - в София и Варна. Е да, ама във Варна реално го няма (проверих :) ) , предполагам, че и в София е така. Разбира се, най-сигурно е да се пита по телефона, но мисля, че резултатът ще е отрицателен. 2) Под "добра" матрица аз разбирам да е поне с размер 4/3" (диагонал). Разликата между 1/2.3" и 1/1.8" е малка. Още повече, не е гарантирано, че в случая малко по-големият размер дава по-добър резултат като снимки. Да, знам, че принципно би трябвало, но реално не е така. Мога да покажа примери, ако желаеш. 3) Ръчните настройки са предимство, но не голямо - при тези сензор и оптика. Не виждам Samsung-а да има ръчен фокус например?...От друга страна, Canon-чето и с наличните си режими се справя достатъчно добре. 4) За RAW формата - същото. От него има смисъл само ако разполагаш и с подходящ софтуер, с който можеш да извлечеш от снимката нещо по-добро, отколкото вградения в апарата алгоритъм за създаване на JPEG-a. Имах навремето един апарат с RAW (Panasonic FZ8), и много рядко успявах с препоръчвания за целта софтуер (SILKYPIX) да постигна нещо по-добро от JPEG-a от апарата. Освен това, ако толкова много се държи на суровия формат, има хакове за Canon, които го добавят като възможност. Но пак повтарям, че според мен ползата от това е съмнителна. А и не видях такава възможност при L80. Въобще, трудно се намират точните му спецификации в Интернет, или пък смислено ревю. Само на едно място прочетох, че може да снима в TIFF. Това ли имаше предвид? Извинявай, ама TIFF не e RAW. 5) Face Detection - още една функция със съмнителна полезност. ИМах такава на моя IXUS 85. Помня, че веднъж, като снимах колега с нея, апаратът фокусира не върху него, а върху лицето на мацката от календара на стената зад него ;) . И по принцип не я ползвах, когато снимах човек, автофокусната система на апарата се справяше достатъчно добре. Виж, ако имаше избор на фокусна точка/зона , щеше да е друго ... 6) Относно оптиката и ползата от широкия ъгъл и оптичната стабилизация - там сме на едно мнение . 7) И последно - цената. В момента в Техномаркет IXUS 105 e 199 лв (промоция :D ). Толкова е и IXUS 95. До 300 лв са и IXUS 100 и IXUS 120. В Технополис за 299 лв има IXUS 130, и даже има останала бройка от модела, който според мен най си заслужава парите - SX 120 IS. Така че избор има. Не казвам, че това е възможно най-доброто. Но няма апарат в този ценови диапазон, който убедително да превъзхожда другите. Избор се прави най-вече по лични предпочитания. И както съм писал много пъти (и не само аз) - най-добре е да се пробва на живо апарата, преди да се купи.

Редактирано от Mr. McPherson (преглед на промените)

Може би погледнах от моя гледна точка. Ако в момента ми трябваше някаква сапунерка, докато се сдобия с DSLR, щях да попитам за тоя Самсунг. Иначе е стар модел. Срещнах някакви спецификации в нета и доколкото си спомням, имаше ръчен фокус, но ти май имаш предвид друго. Погледнах и някакви снимки, правени с него. Ами когато човек иска да направи нещо, го прави и с лоша техника. Тук не говоря за професионална работа, а колкото да начеше крастата си пред домашния компютър. Ясно е, че за 100 лева, няма какво да се очаква. Може и да не съм прав за това, че е добър за цената си фотоапарат, но съдейки по моето Sony от 2005 година мисля, че Самсунг няма да отстъпва много, ако изобщо отстъпва. А за това, дали го има в магазина, може да се запита. Доставката при поръчка от интернет е 10 лева, а там има и някаква отстъпка при поръчване онлайн. Така, че дори 110 лева да излезе, пак си е на далавера. Друг е въпросът, че няма стабилизация и че матрицата му е стара. Както казваш, не е много ясно, дали е по-добра. Най-вероятно не, но да се отклоня малко, това е все едно да ти предлагат добре оборудвана Астра комби, модел отпреди 6-7 години за 25 бона,а ти да се колебаеш за Мерцедес C-клас комби, струващ 60 бона. Естествено, че скъпото е по-добро, но ако тая кола ти трябва да разнасяш материала до казана и чувалите с картофи от село, няма смисъл да даваш подобна надценка за Мерцедес, колкото и да е по-добър като технически характеристики.

Работил съм с него и съм адски доволен - CANON PowerShot серия А. Ползвал съм стар модел, който правеше великолепни неща. Новите модели са още по-добри както може да се очаква от тях. Това е полупрофесионален фотоапарат с много настройки и интелигентни авто функции в случай че просто искаш да снимаш :). И със серия SD съм имал работа - те са по-малки и по направени за неразбирачи. Иначе качеството на снимките е убийствено. Разгледай тук:

http://froogle.google.com/froogle?hl=en&lr...+PowerShot&sa=N

за да имаш горе-долу представа за цени и възможности.

Здравейте! Искам да си купя фотоапарат с цена до около 300лв.Спрял съм се на OLYMPUS VR-320.Бихте ли си дали мнението за избора ми.Благодаря!

Редактирано от wesselin (преглед на промените)

Здравейте! Искам да си купя фотоапарат с цена до около 300лв.Спрял съм се на OLYMPUS VR-320.Бихте ли си дали мнението за избора ми.Благодаря!

Става. Ако държиш на апарат с джобен размер, и голямо оптично увеличение. Най-вроятно ще си доволен от качеството на снимките - ако обещаеш да снимаш само на дневна светлина :) , и не разглеждаш готовите фотоси на пикселно ниво (100% увеличени) . Като възможности предлага достатъчно за парите си. Аз лично бих предпочел модел с ръчни режими и оптична стабилизация, но такъв трудно се намира за до 300 лв.

Става. Ако държиш на апарат с джобен размер, и голямо оптично увеличение. Най-вроятно ще си доволен от качеството на снимките - ако обещаеш да снимаш само на дневна светлина :yanim: , и не разглеждаш готовите фотоси на пикселно ниво (100% увеличени) . Като възможности предлага достатъчно за парите си. Аз лично бих предпочел модел с ръчни режими и оптична стабилизация, но такъв трудно се намира за до 300 лв.

Благодаря!А все пак за тези пари и такъв клас това ли е най-доброто.Пише,че има някаква двойна стабилизация.Мисля да снимам и снимки от близко разстояние,цветяи животинки малки например,как биха станали.Честно да сио призная,не съм много вещ в тази област,а и не съм чел нищо.

Може би погледнах от моя гледна точка. Ако в момента ми трябваше някаква сапунерка, докато се сдобия с DSLR, щях да попитам за тоя Самсунг. Иначе е стар модел. Срещнах някакви спецификации в нета и доколкото си спомням, имаше ръчен фокус, но ти май имаш предвид друго. Погледнах и някакви снимки, правени с него. Ами когато човек иска да направи нещо, го прави и с лоша техника. Тук не говоря за професионална работа, а колкото да начеше крастата си пред домашния компютър. Ясно е, че за 100 лева, няма какво да се очаква. Може и да не съм прав за това, че е добър за цената си фотоапарат, но съдейки по моето Sony от 2005 година мисля, че Самсунг няма да отстъпва много, ако изобщо отстъпва. А за това, дали го има в магазина, може да се запита. Доставката при поръчка от интернет е 10 лева, а там има и някаква отстъпка при поръчване онлайн. Така, че дори 110 лева да излезе, пак си е на далавера. Друг е въпросът, че няма стабилизация и че матрицата му е стара. Както казваш, не е много ясно, дали е по-добра. Най-вероятно не, но да се отклоня малко, това е все едно да ти предлагат добре оборудвана Астра комби, модел отпреди 6-7 години за 25 бона,а ти да се колебаеш за Мерцедес C-клас комби, струващ 60 бона. Естествено, че скъпото е по-добро, но ако тая кола ти трябва да разнасяш материала до казана и чувалите с картофи от село, няма смисъл да даваш подобна надценка за Мерцедес, колкото и да е по-добър като технически характеристики.

Както г-н McPherson ти е казал за canon powershot SX 120 IS , това имам аз . Не е велик , но става . Всичките постнати снимки от мен са със този фотоапарат. Шум от ISO се забелязва доста леко

при 200 , а чак на 800 вече е достатъчно много , че да се забелязва лесно. Друга хубава точка е , това че , обектива е 6 - 60 мм , добро макро и зуум , но да знаеш че по някога има хроматична аберация, а и снимките не излизат достатъчно остри в повечето случаи .Естествено си има ръчен режим, от него имаш контрол на ISO- то , на времето за което сензора приема светлина (как му беше името на български не се сещам) , на затвора на диафрагмата , фокуса (Макро , Нормален (автомтичен) или Ръчен) .

Относно RAW-а , да , може . НО ти трябва CHDK , аз не успях да го сложа , не знам защо не тръгна , но много хора са успели.

Препоръчвам ти го по принцип.А Ixus да не ти и минава през ума ,вече съм работил със няколко. От страна на контрол са толкова прецакани , че не знам защо изобщо ги има(лично мнение).

Благодаря!А все пак за тези пари и такъв клас това ли е най-доброто.Пише,че има някаква двойна стабилизация.Мисля да снимам и снимки от близко разстояние,цветяи животинки малки например,как биха станали.Честно да сио призная,не съм много вещ в тази област,а и не съм чел нищо.

Малко по-нагоре писах - на подобна цена е трудно да се каже, че някой модел е значително по-добър от другите. Моят фаворит е Canon SX120 IS - заради режимите "Приоритет на бленда/скорост", ръчния фокус, сравнително добрата оптика със стабилизация, и прилично (за класа) качество на снимките. Но вече е стар модел, и трудно се намира.

Колегата sakuraki тук от форума си беше избрал преди време Fujifilm FinePix JZ300 . Показва учудващо добри снимки, правено с него - особено макро.

Olympus VR-320 има някакъв Супер Макро режим, при който може да фокусира на разстояние до 1 см. Значи ще става за макро снимки. Според мен щеше да е добре да има ръчен фокус, но - няма.

А стабилизацията е матрична - сензорът на апарата се мести, за да компенсира трепванията на ръката на снимащия. Освен това моделът явно има функция да повишава светлочувствителността, за да се снима на по-висока скорост, и по-този начин също да се намалят трептенията. Това е "двойната" стабилизация. Аз лично предпочитам оптичната - компенсиране чрез фини премествания на елементите на обектива. Но модела, който си избрал, няма такава.

... времето за което сензора приема светлина (как му беше името на български не се сещам)

Викат му "скорост" :cant believe:

Всеки апарат от този клас и на такава цена има шум и/или размазване, ако гледаш снимката на пикселно ниво. Неизбежно е - заради многото мегапиксели на малък по площ сензор.

Това, с което един апарат е по-добър от друг, са екстрите, а не качеството на снимката.

А IXUS-ите ги има за хората, които гледат повече външния вид на апарата, а не качествата му. И са готови да платят повече за това :) . Има и IXUS-и с много добри параметри, но са скъпи.

Редактирано от Mr. McPherson (преглед на промените)

Дам , точно това забравих , стабилизацията и приоритетите. Но дори да е стар модел , вече има 130IS.

SX 130IS е по-скъп - към 400 лв. Но аз лично предпочитам по-стария модел пред него - заради по-малкото мегапиксели, и по-светлосилната оптика.

SX 130IS е по-скъп - към 400 лв. Но аз лично предпочитам по-стария модел пред него - заради по-малкото мегапиксели, и по-светлосилната оптика.

130 има 12х зум, което за мен е преимущество, защото често кадъра не мога да го композирам другояче :cant believe:

130 има 12х зум, което за мен е преимущество, защото често кадъра не мога да го композирам другояче :)

:)

Приравнени към 35мм, фокусните разстояния са следните:

- SX120 - 36-360 mm;

- SX130 - 28-336 mm.

Което означава, че при първия можеш повече да се "доближиш" до обекта, а при втория имаш по-широк ъгъл. И едното, и другото може да е полезно - зависи какво снимаш.

:)

Приравнени към 35мм, фокусните разстояния са следните:

- SX120 - 36-360 mm;

- SX130 - 28-336 mm.

Което означава, че при първия можеш повече да се "доближиш" до обекта, а при втория имаш по-широк ъгъл. И едното, и другото може да е полезно - зависи какво снимаш.

Признавам си че не съм ги смятал :) Но съм доволен от 130-ката, има си недостатъци, но като за толкова пари.....

Здравейте, искам да си купя фотоапарат и се колебая между тези двата. Смятам, че канона е по-добър, но все пак искам да видя и някои чужди мнения. Ако има нови предложения то нека бъдат до 200 лева, максимум 220-230. Държа много на добър макро режим, добра стабилизация, зуум и качествена оптика. Между тези два модела изключително ме затрудни кой от тях има по-добра оптика (Canon Lens или Carl Zeiss). Другото важно, което ме интересува е да има колкото се може повече ръчни настройки. Благодаря предварително!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.