Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за избор на цифров фотоапарат

Featured Replies

Колега това, което ми предлагаш надвишава много бюджета ми. Ако имаш предложения за около 200 лева сподели ги.

• Отговори 2k
  • Прегледи 230,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

До 200 лв няма да има нито ръчни настройки, нито добър zoom, нито добра оптика. За 200 лв няма нужда много-много да избираш. Вземаш каквото си харесаш.

Нищо не пречи да се потърси във ebay или amazon.Ето какво намерих в ибей кликни тук . Предполагам и други ще да са без гаранция , но ако искаш нещо евтино това е една възможност.

Днес отидох до Техномаркет да вземам канона и се върнах с Nikon Coolpix S3100 ;):D:D

Преди година ви питах за фотоапарат за приятелката до 300 лв, отговора беше SX120, хареса ми много за тези пари, сега приятелката я няма :whist: , но като гледам, ако ви питам за мен до 300 лв, май пак ще е същия отговора? А какво означава по-широк ъгъл на снимане?

Редактирано от bluelight (преглед на промените)

А какво означава по-широк ъгъл на снимане?

По-широк ъгъл на снимане означава например, че ще можеш да ги хванеш тези всичките да са в кадъра, сравнено с друг обектив който от същото разстояние в метри , ще ти отреже две-три моми ( отляво и отдясно ) да останат неснимани.

Публикувано изображение

когато си вътре в стая и искаш да хванеш цялата маса с компанията, няма накъде да отстъпваш като ти опре гърбът до стената, сещаш ли се ?

Редактирано от Белгиец (преглед на промените)

Привет на всички, дойде момента в който и аз искам да си купя що годе хубав фотоапарат, вдъхновението ми дойде от това че ходихме малко на море в Кушадасъ и там едни фотогграфи ни зарибиха да се снимаме и резултата беше поразителен, страхотни снимки. Разбира се хората снимаха с професионални фотоапарати доколкото си спомням Nikon D200 и някакви закачени за тях обективи. На тема фото и фотография съм на Вие и молбата ми е следната, препоръчайте ми фотоапарат за около 800-900 лв., с който мога да правя красиви снимки за спомен, не очаквам да снима като професионален, но очаквам да прави долу горе като снимките които ми дадоха тези фотографи.

Привет на всички, дойде момента в който и аз искам да си купя що годе хубав фотоапарат, вдъхновението ми дойде от това че ходихме малко на море в Кушадасъ и там едни фотогграфи ни зарибиха да се снимаме и резултата беше поразителен, страхотни снимки. Разбира се хората снимаха с професионални фотоапарати доколкото си спомням Nikon D200 и някакви закачени за тях обективи. На тема фото и фотография съм на Вие и молбата ми е следната, препоръчайте ми фотоапарат за около 800-900 лв., с който мога да правя красиви снимки за спомен, не очаквам да снима като професионален, но очаквам да прави долу горе като снимките които ми дадоха тези фотографи.

Бих ти препоръчал новите безогледални апарати. Samsung NX10 или 100 са идеални за начало. Като се има в пред вид и великолепните обективи които скоро ще има за тях, просто нямат конкуренция. Сони некс също е в ценовия клас които те интересува, погледни ги в някой реален магазин, сравни ги и който ти хареса повече е твоя апарат.

... молбата ми е следната, препоръчайте ми фотоапарат за около 800-900 лв., с който мога да правя красиви снимки за спомен, не очаквам да снима като професионален, но очаквам да прави долу горе като снимките които ми дадоха тези фотографи.

Виж сега, хубави снимки се правят най-вече с фотографски умения. Апаратът е само техническото средство. Можеш да си купиш същия D200 (който между другото без обективи може да се намери за 700-800 лв на старо), но ако нямаш познания и опит в областта на фотографията, резултатът няма да е толкова добър. А и, когато говорим за огледално рефлексни апарати, обективите са по-важни от тялото, а не просто "нещо, което се закача отпред" :biggrin: .

Колегата Neo ти е предложил две идеи за апарати. Това е неговото мнение, аз не го споделям. Може би някой ден безогледалните апарати с големи матрици ще бъдат развити като пълна система. Но сега положението е друго. В момента най-голям избор на обективи предлагат Canon и Nikon,и си мисля, че и за в бъдеще ще е така.

Най-добре е според мен да си вземеш едно евтино тяло от едната от двете марки, с китов обектив като за начало. Не изключай вариантът и за втора употреба, понякога се намират доста изгодни предложения. Като поснимаш известно време, ще почнеш да се ориентираш какво ти е нужно. Но все пак, ще трябва и малко четене :) .

Виж сега, хубави снимки се правят най-вече с фотографски умения. Апаратът е само техническото средство. Можеш да си купиш същия D200 (който между другото без обективи може да се намери за 700-800 лв на старо), но ако нямаш познания и опит в областта на фотографията, резултатът няма да е толкова добър. А и, когато говорим за огледално рефлексни апарати, обективите са по-важни от тялото, а не просто "нещо, което се закача отпред" :blink: .

Колегата Neo ти е предложил две идеи за апарати. Това е неговото мнение, аз не го споделям. Може би някой ден безогледалните апарати с големи матрици ще бъдат развити като пълна система. Но сега положението е друго. В момента най-голям избор на обективи предлагат Canon и Nikon,и си мисля, че и за в бъдеще ще е така.

Най-добре е според мен да си вземеш едно евтино тяло от едната от двете марки, с китов обектив като за начало. Не изключай вариантът и за втора употреба, понякога се намират доста изгодни предложения. Като поснимаш известно време, ще почнеш да се ориентираш какво ти е нужно. Но все пак, ще трябва и малко четене :speak: .

По принцип и аз съм се насочил към Canon или Nikon, понеже сега търпя едно Nikon-че S210, но то си снима като за този си клас, но въпреки това съм доволен от това как снима, но не е достатъчно.

Затова идеята ми е да ми препоръчаш някаква машинка дето да прави що годе добри снимки, както си споменал с кит обектив.

П.П. Ще се радвам и приемам всякакви идеи и коментари

Редактирано от rlaguna (преглед на промените)

По принцип и аз съм се насочил към Canon или Nikon, понеже сега търпя едно Nikon-че S210, но то си снима като за този си клас, но въпреки това съм доволен от това как снима, но не е достатъчно.

Затова идеята ми е да ми препоръчаш някаква машинка дето да прави що годе добри снимки, както си споменал с кит обектив.

Канон и Никон в ниския клас ДСЛР са доста зле в повечето случаи. Безогледалните системи са бъдещето което вече е тук. И фирмите с най големи възможности в това отношение са Самсунг и Сони. Поради малкото разстояние от задната леща до сензора, тези системи позволяват да им се закачи всякакъв обектив със съответните преходници. Има много добри стари обективи/с които няма само да имаш автофокус, но това не е никакъв проблем след малко практика/ на съвсем символични цени. Ако слуховете за новите разработки на Сони са верни, скоро автофокуса им по нищо няма да отстъпва на огледалните им събратя. Е, ще липсва приятния звук от системата затвор-огледало, но и вибрациите също ще ги няма. Така че пак ще ти кажа, по добър вариант от самсунга или сони некс 3, за тия пари няма.

Mr. McPherson е пропуснал да ти спомене какви са цените на хубавите обективи. Някои от тях и на старо превишават посочения от теб бюджет. :blink:

Здравейте!Някой добър потребител може ли да ми каже някой евтин но добър цифров фото апарат който да може да снима и клипове?И ако може линк да си го купя он-лайн?

SONY Cyber Shot DSC-S2100 - 175.83 лв.

Това е евтин фотоапарат, който снима и видео с резолюция 640 x 480 (30 fps). Само че дай някакъв бюджет и повече инфо какво точно търсиш да може да се помогне по-конкретно.

SONY Cyber Shot DSC-S2100 - 175.83 лв.

Това е евтин фотоапарат, който снима и видео с резолюция 640 x 480 (30 fps). Само че дай някакъв бюджет и повече инфо какво точно търсиш да може да се помогне по-конкретно.

този става

Ами аз започнах с Canon 1000D с китов стабилизиран обектив. Чак сега, след като смених няколко тела от по-висок клас, го оценявам колко добър е бил - като си разглеждам старите снимки. Даже ми се приисква пак да си взема един такъв, за второ тяло. Ако имам някой ден излишни пари, може и това да стане :baby: .

Но и Nikon да избереш, няма да сгрешиш. Точен модел не мога да ти кажа, зависи от бюджета ти, и от това дали ще търсиш нов, или втора употреба. Но пак ще подчертая - важни са обективите , дори повече от тялото. От тях зависи в по-голяма степен качествената картина.

Mr. McPherson е пропуснал да ти спомене какви са цените на хубавите обективи. Някои от тях и на старо превишават посочения от теб бюджет. :)

Последното е абсолютно вярно. Хубавите обективи са скъпи. Но аз съм на принципа "По-добре е едно нещо да е скъпо, но да може да се купи, отколкото да е евтино, но да го няма." А и в повечето случаи за любителски цели могат да се намерят сравнително евтини и хубави обективи.

Нео, а ти си пропуснал да напишеш какви обективи за безогледалните Sony и Samsung може да си купи човек в момента, от България . Опитай - списъкът няма да е дълъг ;) .

Безогледалните системи са бъдещето което вече е тук.

И с това съм съгласен. Но - кое според теб е по-вероятно да се случи до 2-3 години:

1) Samsung или Sony да направят нещо такова:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

2) Canon и/или Nikon да пуснат безогледални тела, съвместими (по някакъв начин) със съществуващите обективи.

Аз съм за второто :ph34r: .

Редактирано от Mr. McPherson (преглед на промените)

Колеги много ви благодаря за изчерпателната информация, избора ще е между Canon 1000D и Никон D3100, но живот и здраве ще преценя на място като ги видя на живо. Поздрави на всички

Ами аз започнах с Canon 1000D с китов стабилизиран обектив. Чак сега, след като смених няколко тела от по-висок клас, го оценявам колко добър е бил - като си разглеждам старите снимки. Даже ми се приисква пак да си взема един такъв, за второ тяло. Ако имам някой ден излишни пари, може и това да стане :) .

Но и Nikon да избереш, няма да сгрешиш. Точен модел не мога да ти кажа, зависи от бюджета ти, и от това дали ще търсиш нов, или втора употреба. Но пак ще подчертая - важни са обективите , дори повече от тялото. От тях зависи в по-голяма степен качествената картина.

Последното е абсолютно вярно. Хубавите обективи са скъпи. Но аз съм на принципа "По-добре е едно нещо да е скъпо, но да може да се купи, отколкото да е евтино, но да го няма." А и в повечето случаи за любителски цели могат да се намерят сравнително евтини и хубави обективи.

Нео, а ти си пропуснал да напишеш какви обективи за безогледалните Sony и Samsung може да си купи човек в момента, от България . Опитай - списъкът няма да е дълъг ;) .

И с това съм съгласен. Но - кое според теб е по-вероятно да се случи до 2-3 години:

1) Samsung или Sony да направят нещо такова:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

2) Canon и/или Nikon да пуснат безогледални тела, съвместими (по някакъв начин) със съществуващите обективи.

Аз съм за второто :huh: .

Приятелю, тия обективи са страхотни на снимка. Казах ти че е безпроблемно да се закачат и на сони и на самсунг безоледалните системи със съответните преходници. Особено канонските съм сигурен че и автофокуса им ще работи коректно, ако преходника е какъвто трябва. Канон и Никон могат и да пуснат безогледални тела, но едва ли ще са кропки, нямат шанс да се преборят в тоя сегмент вече, сони и самсунг дръпнаха зверски напред, а и са със сериозен потенциал за бъдещо развитие.

Ако си спомняш споровете преди години в същата тема, в крайна сметка аз се оказах напълно прав че Самсунг ще се сборят много сериозно с японците и от това само ще спечелят потребителите на фото техниката. :P

Еталона за качество на оптиката се нарича Карл Цайс Йена и "съвсем случайно" те правят всички добри обективи на Сони. :)

Лайка също са убиец, Панасоник затова мачка всички при турбо сапунерите и травълзумовете, канон и никон там са просто за масовката. :cool:

Олимпус също не са за подценяване, макар че много залитнаха по автоматичните и супер юзър френдли апарати, имат доста скрити козове. Имат не по малко буркани, които безпроблемно работят на безогледалните им системи.

Колеги много ви благодаря за изчерпателната информация, избора ще е между Canon 1000D и Никон D3100, но живот и здраве ще преценя на място като ги видя на живо.

Поздрави на всички

Избираш между две яки пръчки. Но щом те влече.... :hush: Успех в ползването им. :cool:

Поздрави и на теб! :wors:

Редактирано от Нeо (преглед на промените)

Приятелю, тия обективи са страхотни на снимка. Казах ти че е безпроблемно да се закачат и на сони и на самсунг безоледалните системи със съответните преходници. Особено канонските съм сигурен че и автофокуса им ще работи коректно, ако преходника е какъвто трябва. Канон и Никон могат и да пуснат безогледални тела, но едва ли ще са кропки, нямат шанс да се преборят в тоя сегмент вече, сони и самсунг дръпнаха зверски напред, а и са със сериозен потенциал за бъдещо развитие.

Ако си спомняш споровете преди години в същата тема, в крайна сметка аз се оказах напълно прав че Самсунг ще се сборят много сериозно с японците и от това само ще спечелят потребителите на фото техниката. :blink:

Еталона за качество на оптиката се нарича Карл Цайс Йена и "съвсем случайно" те правят всички добри обективи на Сони. :)

Лайка също са убиец, Панасоник затова мачка всички при турбо сапунерите и травълзумовете, канон и никон там са просто за масовката. :cool:

Олимпус също не са за подценяване, макар че много залитнаха по автоматичните и супер юзър френдли апарати, имат доста скрити козове. Имат не по малко буркани, които безпроблемно работят на безогледалните им системи.

Избираш между две яки пръчки. Но щом те влече.... :cool: Успех в ползването им. :cool:

Поздрави и на теб! :wors:

Споко колега не съм казал, че няма да разгледам и Sony Nex 3, в момента проучвам и ще видим какво ще стане, в крайна сметка от трите Canon, Nikon и Sony нито един не е лош така че, МИР.

Редактирано от rlaguna (преглед на промените)

Споко колега не съм казал, че няма да разгледам и Sony Nex 3, в момента проучвам и ще видим какво ще стане, в крайна сметка от трите Canon, Nikon и Sony нито един не е лош така че, МИР.

Против мира нищо не съм казал! :ph34r: Mr. McPherson започна с Канон 1000Д,/след великолепния турбосапунер ФЗ 8 разбира се/ питай го колко апарата и обектива смени преди сегашния. А Никон е система с която се ползват САМО Никон обективи и Сигма и Тамрон които са правени за никонска система.

С Канон можеш да ползваш и обективи с различен байонет, само да имаш съответните преходници.

Но възражението ми е че и двата модела са силно орязани откъм фунции, но ако не смяташ да се развиваш като фотограф са ОК.

Против мира нищо не съм казал! :rolleyes: Mr. McPherson започна с Канон 1000Д,/след великолепния турбосапунер ФЗ 8 разбира се/ питай го колко апарата и обектива смени преди сегашния. А Никон е система с която се ползват САМО Никон обективи и Сигма и Тамрон които са правени за никонска система.

С Канон можеш да ползваш и обективи с различен байонет, само да имаш съответните преходници.

Но възражението ми е че и двата модела са силно орязани откъм фунции, но ако не смяташ да се развиваш като фотограф са ОК.

Не нямам намерение да се развивам като проф фотограф, пое за сега :ph34r: , искам като отида някъде със семейството ми да направя хубава снимка и да си я имам за спомен, а не като сега да дам 5 евро на снимка, понеже Nikon-чето S210 снима като за парите и класа си. Това е идеята, Sony Nex 3 ми грабна окото с малко по голям обектив (гледах представяне в y..tube). Като ги гледам съвсем се обърках и затова по добре да отида на място и да преценя.

Благодарности за съветите и вниманието

Нео, мога да оспоря много от нещата, които си писал.

Но не виждам полза за никого - особено за автора на темата.

rlaguna, ако наистина се колебаеш главно между 1000D и D3100 - директно взимай Nikon-a, по-добър е. 1000D вече остаря като модел. Но можеш да разгледаш заместника му - 1100D . Той е с подобрени мерене и фокусна система - основните слаби места на предшественика му.

ПП. Дочух информация, че Carl Zeiss правели обективи не само за Sony - >>> цък <<< :ph34r:

Нео, мога да оспоря много от нещата, които си писал.

Но не виждам полза за никого - особено за автора на темата.

rlaguna, ако наистина се колебаеш главно между 1000D и D3100 - директно взимай Nikon-a, по-добър е. 1000D вече остаря като модел. Но можеш да разгледаш заместника му - 1100D . Той е с подобрени мерене и фокусна система - основните слаби места на предшественика му.

ПП. Дочух информация, че Carl Zeiss правели обективи не само за Sony - >>> цък <<< :yanim:

Съгласен съм че е възможно, но все пак в спора се ражда истината. Напиши си възраженията, но и отговори на въпроса ми. Сподели кои апарати имаше и с кои си сега, кажи им силните и слабите страни, със сигурност ще е от полза все на някого.

За обектив с ръчен фокус не давам 1200 кинта, много благодаря. Трябва много труд за да ми докажеш че Цайсчето е 10 пъти по добро от моя 50мм ф 1,4 , защото точно толкова е и разликата в цената. :offtopic_s: Обективите за Сони са с автофокус все пак. ;)

Редактирано от Нeо (преглед на промените)

Съгласен съм че е възможно, но все пак в спора се ражда истината. Напиши си възраженията, но и отговори на въпроса ми. Сподели кои апарати имаше и с кои си сега, кажи им силните и слабите страни, със сигурност ще е от полза все на някого.

За обектив с ръчен фокус не давам 1200 кинта, много благодаря. Трябва много труд за да ми докажеш че Цайсчето е 10 пъти по добро от моя 50мм ф 1,4 , защото точно толкова е и разликата в цената. :P Обективите за Сони са с автофокус все пак. ;)

Не знам какъв точно е твоят 50/1.4 , но не смятам, че Цайсът е 10 пъти по-добър :tease: Даже, ако гледам това ревю и това, пластмасовият Canon 50/1.4 е малко по-добре оптически. Имал съм такъв - наистина добър обектив. С Цайс не съм снимал.

Не виждам полза, но ще отговоря на въпроса ти :wub: . Бил съм собственик на следните цифрови апарати/тела (по хронологичен ред): Samsung A402, Panasonic LZ2, Panasonic FZ8, Panasonic LS80, Canon IXUS 85 IS, Canon 1000D, Nikon D5000 , Canon 550D, Nikon D80, Nikon D7000. В момента съм само с последния, с 3 обектива - туристически зуум (18-105 VR), универсален твърд (35/1.8 G), и макро (Sigma 70 2.8). Преди това се учих 8 години на един Зенит 11 с Хелиос 44М 58/2, сменен с Olympus SuperZoom700. Отделно от това съм се възползвал от всяка възможност да поснимам с някой апарат, който е привлякъл интереса ми - по магазините, или на някой приятел и колега. И все повече се убеждавам в две неща:

1) Това, което е казал asahi от Фотофорума, и което съм цитирал в подписа си, е много вярно :) .

2) За огледално-рефлексните апарати обективите са по-важни за качеството на крайния резултат от телата.

А сега искам ти да ми отговориш на един въпрос, породен от твое твърдение по-нагоре:

Как този обектив Nikkor AF-S DX 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR може да се ползва на безогледално тяло - Sony NEX или Samsung NX? Но искам конкретно - с какъв преходник (марка, модел), къде се продава, колко струва, и какви функции поддържа (автофокус?, мерене?, стабилизация?).

А вчера в един магазин си поиграх малко с едно Sony NEX5 :) . Страшно неудобно нещо, особено с китовия 18-55. Малко тяло, с още по-малък "грип", и голям метален обектив ... Не е за големи длани. Отива му повече "палачинката" - в някоя дамска чанта, или като втори апарат за пейзажи за някой, който си има друг DSLR ;) . Лично мнение.

Не знам какъв точно е твоят 50/1.4 , но не смятам, че Цайсът е 10 пъти по-добър :rolleyes: Даже, ако гледам това ревю и това, пластмасовият Canon 50/1.4 е малко по-добре оптически. Имал съм такъв - наистина добър обектив. С Цайс не съм снимал.

Не виждам полза, но ще отговоря на въпроса ти ;) . Бил съм собственик на следните цифрови апарати/тела: Samsung A402, Panasonic LZ2, Panasonic FZ8, Panasonic LS80, Canon IXUS 80 IS, Canon 1000D, Nikon D5000 , Canon 550D, Nikon D80, Nikon D7000. В момента съм само с последния, с 3 обектива - туристически зуум (18-105 VR), универсален твърд (35/1.8 G), и макро (Sigma 70 2.8). Преди това се учих 8 години на един Зенит 11 с Хелиос 44М 58/2, сменен с Olympus SuperZoom700. Отделно от това съм се възползвал от всяка възможност да поснимам с някой апарат, който е привлякъл интереса ми - по магазините, или на някой приятел и колега. И все повече се убеждавам в две неща:

1) Това, което е казал asahi от Фотофорума, и което съм цитирал в подписа си, е много вярно :) .

2) За огледално-рефлексните апарати обективите са по-важни за качеството на крайния резултат от телата.

А сега искам ти да ми отговориш на един въпрос, породен от твое твърдение по-нагоре:

Как този обектив Nikkor AF-S DX 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR може да се ползва на безогледално тяло - Sony NEX или Samsung NX? Но искам конкретно - с какъв преходник (марка, модел), къде се продава, колко струва, и какви функции поддържа (автофокус?, мерене?, стабилизация?).

А вчера в един магазин си поиграх малко с едно Sony NEX5 :) . Страшно неудобно нещо, особено с китовия 18-55. Малко тяло, с още по-малък "грип", и голям метален обектив ... Не е за големи длани. Отива му повече "палачинката" - в някоя дамска чанта, или като втори апарат за пейзажи за някой, който си има друг DSLR ;) . Лично мнение.

Всъщност идеята на безогледалните мисля е точно ползването им с палачинки и светли твърди обективи, както и компактността и малкото тегло. Преходници има всякакви, но няма да имат автофокус и стабилизация.

Обаче никак не снима зле с канонските обективи, предполагам и с никорите ще е добър резултата.

Открих и как може да си направиш автофокусен адаптер, с който всеки добър даже с ръчен фокус обектив става автофокусен.

Но трябва да ползваш палачинката за направата му. :rolleyes:

Преходници има всякакви, но няма да имат автофокус и стабилизация.

Както си и мислех :speak: .

Добре, в настоящия момент, какво печели човек, ако си купи безогледален апарат? Единствено намаленият размер на тялото (и то не винаги разликата е сериозна). Така или иначе качествените обективи (особено варио) за APS-C матрица ще са със значителни размери. А "палачинки" има и за други марки - Pentax е най-добрият пример.

А цените в магазините са същите, както за "нормално" DSLR тяло. Даже и по-високи - при Sony NEX. Това обезсмисля покупката им, поне засега.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.