Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за избор на цифров фотоапарат (2)

Featured Replies

Ами до сега не съм ползвала никога зуума :) Иначе както казах освен за семейни снимки ми трябва и за работата да мога да снимам в много близък план разни стоки. Не държа на някакви кой знае какви екстри :)

Отново ви благодаря за помощта, много сте мили :)

Редактирано от ooofff (преглед на промените)

• Отговори 687
  • Прегледи 79,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Нещата за които трябва да гледаш, щом ще снимаш дете са -> оптична стабилизация на изображението и възможно най-малко F number (aperture) /не съм наясно как по-точно да го обясня, професионалистите да се намесят/

Точно стабилизация за такива снимки не трябва. Оптичната стабилизация е хубаво нещо, но основният и недостатък е че обира вибрациите но не движението на снимания обект. Децата обикновено (но знам и изключения) не позират а и най-хубавите им снимки стават, когато ги снимаш отстрани когато изобщо не забелязват снимащия.

А за блендата: казано безкрайно опростено това са едни цифри, примерно 2-4.5 които показват колко светлина може да влезе. Колкото цифрите са по-малки толкова повече светлина влиза и може да се снима при по-лоши условия (слаба светлина)

...но пък намаля дълбочината на фокуса, увеличава винетинга, и гадните обективи на голяма бленда не са толкова остри.

Ами до сега не съм ползвала никога зуума Публикувано изображение Иначе както казах освен за семейни снимки ми трябва и за работата да мога да снимам в много близък план разни стоки. Не държа на някакви кой знае какви екстри Публикувано изображение

За дете зуум си трябва. Едно че няма да го гоните толкова, друго, че по-добре е да го снимате по-отдалеч, стават по-естествени снимките. Също за стоките, които снимате - много хора правят грешка при предметната и портретната фотография (особено тия селфита) -  гледат да снимат колкото може по-отблизо предмета с малък зуум - това прави много големи деформации на обекта - примерно носа става огромен. Колкото с по-голям зуум снимате нещо, толкова по-малки стават относителните изкривявания на предмета. Разбира се тук говорим за 4-5 зуум (100мм "еквивалент")

Трябва ми спешно съвет за избор на фотапаратче.
Спрял съм се на  Canon PowerShot A3500 IS

Само че в веригите магазини не успях да го намеря в наличност, и сега се замислям върху следните два модела :

CANON IXUS 155
SONY DSC-WX80B

Редактирано от antonhacktm (преглед на промените)

Кое му е спешното - за утре имаш уговорена фотосесия ли?... Публикувано изображение

От тези, които си изброил, все едно какво ще вземеш.

Промоцията е до утре вечер! Това му е спешното.

И благодаря за компетентното мнение :)

Промоцията е до утре вечер! Това му е спешното.

И благодаря за компетентното мнение Публикувано изображение

Моля :) .

Какво очакваш да ти кажа - че единият е за нищо неставащ боклук, а другият прави невероятни снимки?... Няма такова нещо. Апаратчетата от този клас отговарят на цената си.

Щом гледаш да хванеш промоцията, отиди утре в магазина, хвани и двата в ръка, пощракай, и си избери единия. Няма значение кой, така или иначе ще правиш едни и същи снимки с тях.

А може пък и да си тръгнеш с друг модел. Продавачите и те трябва да правят таргет и да взимат бонуси ;)

Канона, защото:

1. Има по-голямо оптично приближение /10х/.

2. Към него върви карта памет 8 GB.

3. 20 мегапиксела.

Този на колегата "ScD" също е добър, даже по-добър от двата.

Редактирано от andreygg (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Колебая се между три фотоапарата:

Canon Poweshot A3350 LS

Panasonic DMC-FS 35

Nikon L27

Като, че ли Панасоника взима превес заради оптичното проближаване.

Ще го използвам за любителски снимки (на семейството и т.н.)

Какво ще ме посъветвате?

• Автор

Колебая се между три фотоапарата:

Canon Poweshot A3350 LS

Panasonic DMC-FS 35

Nikon L27

Като, че ли Панасоника взима превес заради оптичното проближаване.

Ще го използвам за любителски снимки (на семейството и т.н.)

Какво ще ме посъветвате?

канона има по-отворена бленда, т.е. ще можете по-успешно да снимате на по-тъмно

панасоника е по-лек, има по-голям зум, но и струва повече

никона е евтин.

Като цяло харесайте си го на външен вид, в този клас разликите са толкова малки че няма да ги усетите

А сега видях, че тези модели нямат опцията "Панорама"... Да ми препоръчате някой модел с тази опция до 300лв?

• Автор

А сега видях, че тези модели нямат опцията "Панорама"... Да ми препоръчате някой модел с тази опция до 300лв?

За панорама има софтуер, не разчитайте в камерата да стане нещо прилично

До 300 лева ви препоръчвам този, аз си го харесвам :)

CANON POWERSHOT SX270 : http://www.technopolis.bg/b2c/details/398481/P11050101/TSifrov-fotoaparat-CANON-POWERSHOT-SX270-GR

Редактирано от dr.dechev (преглед на промените)

До 300 лева ви препоръчвам този, аз си го харесвам Публикувано изображение

CANON POWERSHOT SX270 : http://www.technopolis.bg/b2c/details/398481/P11050101/TSifrov-fotoaparat-CANON-POWERSHOT-SX270-GR

Апаратчето е добро, но цената не беше единственото условие...

И моята Nokia N8 не може да ги прави панорамите! Въпреки, че има такова приложение не стават хубави, а и не може да кропва (изрязва) правилно! Ето ти една панорама сглобена от 6бр. снимки правени с Нокията, а сглобката е с Hugin:

Nokia N8 - сглобка от шест снимки:

Публикувано изображение

Edit: Ако търсиш по-непретенциозна програма за сглобки то Microsoft ICE ще ти свърши работа само с няколко клика Публикувано изображение

Между другото въздушното разстояние от червените покривчета в ляво, до най-десния край на панорамата е 500м.!

Редактирано от plamen74 (преглед на промените)

Апаратчето е добро, но цената не беше единственото условие...

Съгласен съм колега, Капитана в предния пост беше предложил софтуерно решение. Приех, че питащия ще приеме това решение, без да имам основание :) Моя грешка .... :)

• 1 месец по-късно...

Здравейте, можете ли да ми помогнете при избирането на фотоапарат за моментни снимки? Засега съм се спрял на този - линк. Можете ли да ми предложите някакъв друг такъв фотоапарат? Мерси предварително!

• Автор

Здравейте, можете ли да ми помогнете при избирането на фотоапарат за моментни снимки? Засега съм се спрял на този - линк. Можете ли да ми предложите някакъв друг такъв фотоапарат? Мерси предварително!

Има специална тема за избор на фотоапарати, какво не ви хареса в нея? Вашата се присъединява към нея!

И времето на подобни камери отмина, беше преди цифровата ера. Сега има фоторамки, телевизори, които да показват снимките. А ако искате да пратите на някого мисля пощите предлагат подобна услуга, вие пращате снимката и плащате доставката, те печатат и доставят снимката

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Има специална тема за избор на фотоапарати, какво не ви хареса в нея? Вашата се присъединява към нея!

И времето на подобни камери отмина, беше преди цифровата ера. Сега има фоторамки, телевизори, които да показват снимките. А ако искате да пратите на някого мисля пощите предлагат подобна услуга, вие пращате снимката и плащате доставката, те печатат и доставят снимката

Тогава може ли да ми предложите някакъв до 400 лева максимум? Мерси.

• Автор

Какво ще снимате? И ако търсите сапунерка то ще ви излезе по-евтино, ще прави прилични снимки . И можете да вземете който и да е, те са много близки по параметри и много трудно различими като качество

Ако имате по-специални изсквания ги кажете

Какво ще се снима?

Главно ще се снима в града.

• Автор

Главно ще се снима в града.

Понеже съм фен на Канон :)

http://magazin.photosynthesis.bg/offer/100101007025.html за 270

http://magazin.photosynthesis.bg/offer/280101000233.html за 399

Здравейте! Имам голям интерес към DSLR фотоапаратите. От известно време желая да си купя такъв, но за съжаление не съм на ясно с този тип фотоапарати и се обръщам за помощ към вас :) Спрях се на Nikon D5200 -  Фотоапарат Nikon D5200 Black kit (18-55mm VR) + чанта Nikon CF-EU05 + карта SDHC 8GB 1149 лв, после намерих промоцията - Фотоапарат Nikon D5200 Black kit (18-55mm VR) + 55-300mm VR + чанта Nikon CF-EU05 + карта SDHC 8GB 1559лв, но както споменах не разбирам нищо все още и се притеснявам да не допусна грешка.

Моля за съвет този фотоапарат добър ли е и кои обективи си струват, или е най - добре да си закупя тялото и някой друг обектив отделно. Ако има и по добри фотоапарати от този ще съм Ви благодарна да чуя и отзиви за тях, например Nikon D5300 по добър ли е от този :) Бюджета ми е до 1800лв

Искам да снимам предимно портрети,природа,вечерни снимки и клипове :)

Благодаря предварително :wink12: 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.