Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

Този , дето ги е писал тези неща или извънземни е видял , че не могъл да си го обясни , или здравата се е друсал.... :)

А може и двете !

Само дето не се знае с какво - марихуана или опиум......! :)

Това подлежи на изследване !...  :)

Бог е дал на хората зрение не за нещо друго, а за това,като гледат на този свят, да виждат приблизителното изображение на другия, истинския и безсмъртен свят. подобно на като ако някой, загледал се в сянката, е забравил за хвърлящото тази сянка дърво, така и много зрящи хора цял живот приковават поглед само към този  свят, а душите им остават напълно слепи, неспособни да видят Бога!казва се духовна слепота!дори и тези,които са на хероин и опиум проглеждат и се изцеляват! 

• Отговори 6k
  • Прегледи 400,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Тръпнем в очакване!

"А-а дано, а-ама надали!"

Извинете,махам се от този форум защото май съм сбъркал етажа на лечебницата в Карлуково! :shock11:

Що бе? Ако знаеш само как се забавлявам с тези пациенти...

Новия завет завършва с най-великото събитие на земята,второто идване на Господа!

Католически свещеник се върна от смъртта след 48 минути! Разкрива, че Господ е Жена!

Бостънският архиепископ Кардинал Шон О'Майли вчера се опита да опровергае О'Нийл като настоява, че Господ е мъж, а не жена

Разказът му буквално взриви католическата общност

79 годишният католическия свещеник от Бостън Джон Майкъл О‘Нийл получил масиран инфаркт в църквата си и бил откаран в спешното отделение на болницата Мемориал.

Болницата наскоро закупили иновативен медицински апарат, наречена Lucas 2, който поддържа кръвното налягане с цел оросяване на мозъка при жертви на инфаркт, докато лекарите се опитват да отпушат блокирани артерии!

Пулсът на О‘Нийл спрял и той бил включен в модерния апарат. След 20-минутни лекарите преценили, че няма смисъл да оперират сърцето на пациента и, че той няма шанс да оцелее. Възрастния мъж и той бил обявен за мъртъв. Нямал каквито и да било жизнени функции. Сестрите го покрили с чаршаф и докато бутали носилката към моргата, свещеникът изведнъж подскочил! Това се случило точно 48 минути след като пулсът на мъжа спрял.

Шокираните медици установили, че възрастният мъж е абсолютно контактен с нормални жизнени функции – все едно нищо не се е случило! Мъжът настоял да си тръгне от болницата веднага, но лекарите го убедили да остане в болницата поне една нощ.

И тук идва наистина интересната част! Свещеникът бил абсолютно адекватен и разказал какво му се е случило през 48-те минути, през които бил на ония свят.

Джон Майкъл О‘Нийл

priest2.jpg

Спомените му били ясни като бял ден:

Първото, което почувствах беше чувството на абсолютна любов, приемственост и доброта! Едно топло чувство, което буквално ме обгърна! Около мен струеше ярка светлина, която ме водеше на горе към небето! Усещах чувството на любов все по-силно, когато най-накрая видях Господ. Голямата ми изненада беше, че Господ беше ЖЕНА! Тя ме прегърна и тогава усетих абсолютния мир в душата си – чувство, което не може да се опише с думи!

Без да промълви нито една дума, Господ ми каза, че имам още работа на земята, и след секунда се събудих!

Разказът на свещеника буквално взриви католическата общност! Твърдението, че Господ е жена тотално разбуни духовете, включително и във Ватикана през последните дни. Редица колеги на О‘Нийл веднага го дамгосаха като шарлатан, но възрастният свещеник е убеден в това, което е видял, а и е факт, че възкресението му е абсолютно чудо, което не може да бъде обяснено от медицината.

http://www.flagman.bg/article/75363

-------------------------------------------------------

Представете си, че изпаднете в кома като този свещеник, и се преселите временно в Отвъдното и там ви чака изненада ...виждате, че Господ не е мъж, какъвто е представен в Библията, а Жена!

Какво бихте направили - бихте ли променили вярванията си в Библията, или бихте повярвали на вашите усещания или прозрения, по време на това пътуване между живота и смъртта?

Ами ако Бог наистина не е това, което си представяте?!

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

Интересно е,вижте как се развиват събитията!

https://www.youtube.com/watch?v=nzezkY47h3o

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

Представете си, че изпаднете в кома като този свещеник, и се преселите временно в Отвъдното и там ви чака изненада ...виждате, че Господ не е мъж, какъвто е представен в Библията, а Жена!

Ами ако Бог наистина не е това, което си представяте?!

а в твоите фантазий как си го представяш?мъж-нали?

Така е - налага се да си Го представяте, щом липсва, какво други ви остава: мъж ли бил, жена ли. :Д

Инак не се и съмнявам, че познавате Бог.

а в твоите фантазий как си го представяш?мъж-нали?

Нито едното, нито другото.

"А-а дано, а-ама надали!"

Що бе? Ако знаеш само как се забавлявам с тези пациенти...

Медицинско свидетелство за работа си вадя - трябва печат от "психото" :

- Добър ден ! За медицинско....

- Добър да е ! Как сте ? :)

- Хм ! А , нищо ми няма !  :)

- Те и нашите същото казват ! :lol6:

- Е , да де ! И аз това казвам . :angry:

- Добре си ! Нищо ти няма .

И удрят печата "Психически здрав".....Факт !

- До виждане ! Забавно беше....! :)

Заключение Който се познае - негово си е !

Тук има двама-трима неизлечимо болни .....дето нищо им няма .....в главите....!  :)

Не си струват усилието !.....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Де тоз късмет !!!

Не се притеснявай,девиците които са ти обещани след саможертвената ти смърт те чакат горе с отворени обятия  :popcorn2:

Не се притеснявай,девиците които са ти обещани след саможертвената ти смърт те чакат горе с отворени обятия  :popcorn2:

Иди на мач на Берое и не се занимавай с религии

Теологията е за начетени хора.

Тук като гледам - начетени с лопата да ги ринеш ! :)

А разбрали какво са прочели ?...... :)

Тук като гледам - начетени с лопата да ги ринеш ! :)

А разбрали какво са прочели ?...... :)

Е, има един, ама "една птичка пролет не прави".

В такъв случай не е лошо да го придружиш на тоя мач.

Образът на Иисус Христос ,на който е изобразен на иконите и милиарди хора се молят всъщност е  Чезаре Борджия.Иисус трябва и би следвало да изглеждал ето така

http://www.stewartsynopsis.com/jesusface.jpg.Все пак Иисус не е живял в Европа.Не е блондин,не е светлокож.

Чезаре Борджия е любимия син на папа Александър VI или Родриго Борджия.

http://nauka.bg/forum/index.php?showtopic=1154

Чезаре Борджия (XV век) - наследил "занаята" на баща си и, по примера на цар Митридат IV, профилактично поглъщал толкова отвари и отрови в малки количества, в опит да придобие имунитет срещу тях, че кожата му се белела като на змия. Освободен бил от задълженията си на кардинал, за да влезе във войската. Убил брат си и зет си. Докато сестра му била в манастир, заедно с баща си правил секс с нея. Чезаре Борджия е бил пълновластен господар на Рим.
По негова заповед убиват отравят, хвърлят в Тибър, разоряват, ограбват! За да спасят поне живота си много богати семейства били принудени да напуснат града! На 30 годишна възраст е убит, докато обсажда замъка Виана. А смъртта му била посрещната с облегчение сред европейските монарси. Послужил за модел за изследване на хладнокръвната употреба на властта в “Принцът” на Николо Макиавели.

Който иска може да погледне и

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%B4%D0%B6%D0%B8%D0%B8%D1%82%D0%B5_%28%D0%A2%D0%92_%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B0%D0%BB_%D0%BE%D1%82_2011%29

http://www.avtora.com/news/2012/08/04/bordjiite_the_borgias

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

Църковното предание ни учи, че първата икона на Спасителя се е появила по времето на Неговия земен живот. това е иконата, която познаваме под името "Неръкотворен образ на Спасителя". според преданието този образ, отпечатал се по чуден начин върху кърпата, която Спасителят допрял до Своя Лик, бил изпратен от Самия Него на Авгар, владетел на град Едеса!неръкотворният образ на Христа бил отново открит през 544 или 545 г., когато Едеса била обсадена от персийския цар Хосрой. според преданието епископът Евлавий получил на сън откровение за местонахождението на иконата.
Светият Убрус - неръкотворният образ на Христа.Детайл от стенопис от 1259 г. в Боянската църква край София ">http://7919556.jpg

...

1.Едва ли Исус е изглеждал така! ;)

2.Не смесвай християнското със светското! ;)

3.Ти на иконите ли ще се молиш,или на Исус?! ;)

4.Не забравяй какво се казва във втората заповед,погледни коя е,ако не я знаеш! ;)

П.П.

Ако не знаеш коя е втората заповед погледни в Библията : Изход 20 : 4,5 и 6 стихове! ;)

1.Едва ли Исус е изглеждал така! ;)

2.Не смесвай християнското със светското! ;)

3.Ти на иконите ли ще се молиш,или на Исус?! ;)

4.Не забравяй какво се казва във втората заповед,погледни коя е,ако не я знаеш! ;)

П.П.

Ако не знаеш коя е втората заповед погледни в Библията : Изход 20 : 4,5 и 6 стихове! ;)

1.Защо ? Ти виждал ли си как изглеждат хората от Близкия Изток?От Иран,от Палестина, от Израел.Сигурно са всички блондини,сини очи,светлокожи и имат буйни дълги коси ?

2.След Никейския събор през 325 г вече не знам ,кое е светотатство и кое не е .Имено затова исляма не приема за истина библията,а корана.Въпреки ,че при исляма и библята е свещена книга.

3.Сега пак навлизаме в теми на исляма .Християнство има много икони.Ако се моля на Иисус,защо изобщо го изобразяват

4.Това какво общо има с християнство ?Втората заповед

Користолюбие,Чревоугодие, и тн.

1.Защо ? Ти виждал ли си как изглеждат хората от Близкия Изток?От Иран,от Палестина, от Израел.Сигурно са всички блондини,сини очи,светлокожи и имат буйни дълги коси ?

2.След Никейския събор през 325 г вече не знам ,кое е светотатство и кое не е .Имено затова исляма не приема за истина библията,а корана.Въпреки ,че при исляма и библята е свещена книга.

3.Сега пак навлизаме в теми на исляма .Християнство има много икони.Ако се моля на Иисус,защо изобщо го изобразяват

4.Това какво общо има с християнство ?Втората заповед

Користолюбие,Чревоугодие, и тн.

1.Виждал съм,не е като да не съм виждал! ;)

Вярно е,че не всички изглеждат така както ти казваш,но и не изглеждат,чак толкова грозно,наподобявайки,някоя маймуна,както ти си решил да го представиш на останалите! ;)

2.Обикновено "светотатството" го правят хора,които не са добре запознати с християнските - Библейски принципи!

Не разбрах,защо изведнъж реши да сравняваш Библията с корана?!

Противоречиш си,дори не си го усетил :

2.1 ) "Имено затова исляма не приема за истина библията,а корана"

2.2 ) "Въпреки ,че при исляма и библята е свещена книга."

3.Нищо подобно!Християнството потопено в така да го наречем "езически сос" е наложило тези икони (които всъщност идват от католицизма).

Дори и да се молиш на нарисуваното изображение,това с нищо няма да ти помогне!

Друг е въпроса,че си възприел това,което си чул от останалите за нормално,но не е така!

На човек не са му нужни икони,за да се моли! ;)

4.Тук вече се изложи и то доста,втората заповед и въобще Десетте Божии Заповеди са важни и значими за всеки християнин!

И понеже не направи дори малко усилие да прочетеш,коя е втората заповед,реши че това,което казваш е правилно - да,ама не! :nono:

Откъде си ги измисли тия думички : "Користолюбие,Чревоугодие, и тн." за "втората заповед"?!

Най вероятно тези думички отговарят на твоята "втора заповед"!

Личи си,че имаш фантазия! :yanim::lol6:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Виж какво гласи втората заповед от Библията :

Изход 20 :

4 Не си прави кумир, или какво да било подобие на нещо, което е на небето горе, или което е на земята долу, или което е във водата под земята;

5 да не им се кланяш нито да им служиш, защото Аз Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив, Който въздавам беззаконието на бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение на ония, които Ме мразят,

6 а показвам милости към хиляда поколения на ония, които Ме любят и пазят Моите заповеди.

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

4. НЕДЕЛЯ НА ВЕЛИКИЯ ПОСТ – ПРЕП. ЙОАН ЛЕСТВИЧНИК
 Евангелско четиво (Марк 9:17-31)
Но Иисус, като го хвана за ръка, изправи го; и той стана. (Марк 9:27)

НЕБЕСНИ СТЪЛБИ

Докато Иисус бил на планината Тавор, където се преобразил пред тримата Си ученици – Петър, Иаков и Йоан, в Негово отсъствие се случило нещо неприятно с останалите Му девет ученици, които Го очаквали долу, в подножието на Тавор. Един баща довел бесноватия си син при тях и ги помолил да излекуват чедото му, но те не могли. И как ще могат, като нито те, нито бащата имали необходимата вяра, за да стане чудото!    Бащата още не си бил отишъл, когато Иисус дошъл и поправил грешката на учениците Си, изгонвайки злия дух от момчето. При излизането си от своята жертва демонът силно изкрещял и я повалил на земята, но Спасителят хванал момъка за ръка, изправил го и го предал на зарадвания и уплашен баща.    Тази картина често се повтаря и с нас. Дяволът ни поваля в калта на един или друг грях, но когато се покаем, Пресладкият Иисус ни протяга десница и ни изправя. И нещо повече! Той ни поставя пред духовната стълба, съединяваща земята с Небето и настоятелно ни подканя да я изкачим. Едни вече са на първото стъпало, други са по средата, трети са на самия връх... Мнозина падат, ала подкрепяни от Божията десница, стават и отново устремяват взор нагоре. Но най-страшното е, че мнозинството човеци нито виждат тази стълба, нито се интересуват от нея – те са предпочели друга стълба, също духовна, но която ги низвежда в адовата преизподня.    Има няколко на брой духовни стълби (лествици), които изкачват човешката душа до Царството Небесно. Една такава деветстепенна стълба ни предлага Сам Спасителят. Това са Неговите блаженства, а деветте стъпала на тази чудна Евангелска лествица са смирението, покаянието, кротостта, праведността, милосърдието, целомъдрието, миротворството, гонението заради Божията правда и мъченичеството заради Христа (срв. Мат. 5:3-12).    Друга духовна стълба (лествица) към нашия Небесен Отец ни предлага свети апостол Петър. Всъщност по съдържание и дух тя е същата като лествицата на блаженствата. Ето я: “Като положите всяко старание, привнесете към вярата си добродетел, към добродетелта – знание, към знанието – въздържание, към въздържанието – търпение, към търпението –  благочестие, към благочестието –  братолюбие, към братолюбието – любов” (2 Петр. 1:5-7).    Трета небесна стълба изправя пред мисления ни взор свети апостол Павел: “Не само това, но се хвалим и със скърбите, като знаем, че скръбта поражда търпение, търпението – опитност, опитността –  надежда, а надеждата не посрамя, защото любовта Божия се изля в нашите сърца чрез дадения нам Дух Светий” (Римл. 5:3-5).    Днес е Неделя Четвърта на Великия пост, или както още се казва, Неделя на преподобни Йоан Лествичник. В предговора към неговата класическа книга „Лествица или Стълба за духовен живот” четем: „Тази книга показва най-превъзходния път за всички, които бързат да запишат имената си в небесната книга на Живота. Вървейки по тоя път, ние ще видим, че тя непогрешимо води ония, които следват нейните указания, предпазва ги неуязвени от всякакви спънки и представлява една изправена стълба, която води от земното в Светая светих, на чийто връх е Бог на любовта. Тая стълба, мисля си, е видял и този Иаков, победител на страстите, когато е почивал на своя подвижнически одър.”    Ето някои духовни бисери от тази книга:    Както в много нечистотии се раждат червеи, така и от множество ястия произлизат много падения, лукави помисли и съновидения.    Както ония, които имат на краката си окови, не могат удобно да вървят, така и ония, които събират пари, не могат да се изкачат на небето.    Както за умиращия е невъзможно да ходи, така и за отчаялия се е невъзможно да се спаси.    Бесовете често се преобразяват в ангели на светлината (2 Кор. 11:14)... и ни се представят в сънища... Който вярва на сънища, той е съвсем неопитен, а който изобщо не им вярва, той е мъдър.    Нищо не прави душата така безплодна, както нетърпеливостта.    Един мъдър старец духовно увещавал един горделив брат, но той, заслепен, му казал: „Прости ми, отче, но аз не съм горд." Мъдрият старец възразил: ,А с какво, синко, можеш да докажеш по-ясно, че си горд, ако не с това, че казваш: аз не съм горд?"    Всички, които молят нещо от Бог  и не получават, без съмнение не получават по някоя от следните причини: или защото преждевременно молят; или защото молят не по достойнство, а поради тщеславие; или защото, като получат просимото, биха се възгордели или биха изпаднали в нерадение.    Както морето неволно се укротява от маслото, така и постът изгасява и неволните разпалвания на плътта .     Братя и сестри,    Лествицата на преподобния Йоан има 30 стъпала, ще кажете: твърде много за такива немощни и грешни люде, каквито са повечето между нас. Но всеблагият Бог е предвидил подобно възражение от наша страна, Той прекрасно знае колко слаба е човешката природа и предлага на такива духовно немощни люде като нас небесна стълба от ... едно стъпало! Това единствено стъпало е ПОКАЯНИЕТО. Стъпим ли здраво на него, ние ще имаме велика надежда за спасение. Нима и него ще пренебрегнем и няма да го изкачим? Да не бъде! Каем се, Господи, от цялото си сърце, и от цялата си душа, за всички наши грехове се каем, прости ни! Амин.

http://www.plovdivskamitropolia.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=81

- Ако можеш да повярваш, - отговорил кротко Богочовекът, - всичко е възможно за вярващия.
Бащата на нещастното момче, просълзен от радост и надежда побързал да каже:
- Вярвам, Господи! Помогни на неверието ми!

Благовещение на пресвета Богородица и Приснодева Мария

В днешния ден християните възпоменават радостното за всички събитие: Ангел Божий донесъл на Дева Мария вест за скорошното явяване на отдавна очаквания Спасител. Нека си припомним какво благовествува св. Лука, който по-подробно от другите евангелисти описва събитията, предшествували рождението на Иисуса Христа.
В шестия месец след като архангел Гавриил възвестил на свещеник Захария за рождението на свети Йоан Предтеча, същият Божий вестител бил пратен в Назарет при Дева Мария. Тая преблагословена Дева била сгодена за един благочестив човек, на име Йосиф, който произлизал, както и тя, от рода на цар Давид. Ангелът се явил при пресветата Дева и казал:

"Радвай се, благодатна! Благословена си ти между жените!" Смирената Дева се смутила от тия думи. Но ангелът продължил: "Не бой се, Марие, понеже ти намери благодат у Бога! И ето, ти ще заченеш в утробата, ще родиш Син, и ще Го наречеш Иисус. Той ще бъде велик и ще се нарече Син на Всевишния; и ще Му даде Господ Бог престола на отца Му Давид; и ще царува над дома Яковов навеки, и царството Му не ще има край." Пресвета Дева казала на ангела: "Как ще бъде това, когато аз мъж не познавам?" — Ангелът й отговорил: "Дух Светий ще слезе върху тебе и силата на Всевишния ще те осени. Затова и Светото, Което ще се роди от тебе, ще се нарече Син Божий."
Пресвета Мария със смирение и неописана радост приела тая блага вест:

"Душата ми величае Господа - отговорила тя на Елисаветиното приветствие - и духът ми се зарадва в Бога, Спасителя мой, защото Той милостно погледна смирението на рабинята Си, защото ето, отсега ще ме облажават всички родове; загдето Силният ми стори велико нещо, и свето е името Му; и Неговата милост е от род в род за ония, които Му се боят."
 "Днес е началото на нашето спасение - възпява св. Църква - и разкриване на вечната тайна:
    Син Божий става Син на Дева и Гавриил благодат благовествува
    Затова нека и ние с него да пеем на Богородица:
    Радвай се благодатна, Господ е с Тебе!"

http://www.plovdivskamitropolia.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=729

Идва Великден .В България е модерно да се празнува празници ,които нямат нищо общо с нашите корени ,нашите традиции .Говоря за великденския заяк и великденски шоколадови яйце ,за Хелоуин.и тн.

Открих интересни статии ,да разберете защо имено заяк,шоколадово яйце .

http://www.bpost.bg/article/9596

http://en.wikipedia.org/wiki/%C4%92ostre

http://de.wikipedia.org/wiki/Ostara

http://crimsonprincessfairytales.blogspot.de/2014/03/blog-post_20.html

Краят на Март е фокус на няколко религиозни и традиционни празненства. Когато слънцето пресече екватора на 20 или 21 Март, навлизайки в зодиакалния знак Овен, денят и нощта ще бъдат равни. Този астрономически феномен е празнуван от древните езичници. Великден има дълбоки корени в митичното минало. Много преди да бъде внесен в християнските традиции, Пролетният фестивал почита богинята Еостре или Еастре.

Това е фестивал на пролетта, на растежа, на обновлението и новия живот, който се появява на земята след зимата. В митологията често този празник се харатеризира със събирането на богинята с нейния любим-брат-син, който прекарва зимните месеци в смъртта си. Това е интересен паралел на библейската история за възкресението на Христос.Великденския заек е с немски произход. Първо се появява в литературата през 16ти век като носител на яйца. За всички зайци се смятало, че снасят яйца на Великден, но Великденският заек специално търсел и награждавал добрите деца с шарени яйца, подобно на традициите за Юл /или Коледа/. Основният символ на Остара е яйцето.

Какъв празник е Великден Някои историци виждат в празнуването на Великден смесване на юдаизъм, християнство и езичество. Според Беда Достопочтени (673–735 г.), английски средновековен историк, англосаксонското название на Великден – Истър (Easter), произлиза от древната предгерманска тевтонска митология. Векове преди Христа паганските племена в Европа чествали красивата богиня на пролетта, наречена Естра (Еostre). С фестивала в края на март, времето на пролетното равноденствие, се отбелязвал края на зимата и раждането на новия живот. Някои считат, че названието на празника Великден (Easter), идва от името на богинята, а други – че се свързва с изгряването на слънцето от изток. Беда Достопочтени твърди, че в желанието си да направят християнството по-приемливо за езичниците, англосаксонските християни започват да използват за Великден названието Истър, тъй като християнският празник на Възкресение Христово съвпада с древното празнуване на настъпващата пролет. Великден обаче е по-скоро свързан с еврейския празник Пасха. Под това име Великден се празнува и днес в повечето латиноговорещи страни. Пасхата се празнува по време на първия в еврейската лунна година месец нисан. Обвинен в богохулство от първосвещениците и религиозните водачи в Ерусалим и по заповед на римския прокуратор в Палестина – Пилат, Исус е разпънат на кръст точно по време на празнуването на Пасха през 30 г. Празникът Пасха бил установен в Стария Завет в памет на избавлението на еврейския народ от египетско робство (Изх. 12:23-27). Той е най-старият израилски празник. С думата "песах" било означено "отминаването" на ангела покрай еврейските домове, чиито врати били белязани с жертвената кръв на агне (Изх. 12:7). Това бил най-големият юдейски празник, празнуван от 15 до 21 ден на месец нисан (по лунния календар), който при известната си подвижност съвпада с месеците март и април. 

http://www.bpost.bg/article/9596

• 3 седмици по-късно...

Христос възкръсна от мъртвите,

със смъртта си смъртта победи

и на тия, които са в гробовете, дарува живот!

Мечтай си!

Мечтай си!

казано е-

"Всичко, що поискате в молитва с вяра, ще получите" (Мат. 21:22).,

по добре е за човек да се помоли околкото да си мечтае!

------------

На пътя седял един просяк и чакал някой да се смили над него и да му даде нещо.

Край него минал един конник. Той го ударил с камшик по лицето. Просякът го проследил с поглед и му пожелал:

- Бъди щастлив.

Един човек станал свидетел на всичко. Когато чул какво било пожелано на конника, той казал на просяка:

- Вие сте доста смирен човек!

- Не, не съм – казал просякът. – Пожелах му това, защото е нещастен. Ако беше щастлив, той никога не би ме ударил с камшика.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.