Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

ако имаше необоримо доказателство за съществуването на Бога, то тогава вярата в Него щеше да бъде принудителна, което е в противоречие със свободната воля на човека. всеки има свещеното право както да вярва, така и да не вярва.  на всеки се предоставя благодатната възможност да повярва. някои вярват без да са видели, други вярват като св ап. Тома- Господ мой и Бог мой!/Иоан 20:27/ пътищата са различни.  ако чистосърдечно търсите истината, Бог ще ви я открие по някакъв начин. за един са нужни чудеса, за друг нещо много по малко! доказателство за същесвтуването на Бога е самият Бог - всеки истински православен  познава Христос в Светия Дух. познава Го опитно, битийно, но ако трябва да Го обясни по пътя на лигиката има затруднения,  Бог е надлогиката. Той не може да се вмести в човешкия разум,който има предел. Бог е след този предел и е познаваем в благодатта,енергията,действието на Светия Дух, изпратен ни от Христос да животвори Неговото Тяло - Църквата. затова това нещо се нарича вяра, а не физика, химия!Христос е историческа личнос,доказана!,как вие ще докажете,че съществувате?

• Отговори 6k
  • Прегледи 400,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

А дали се сещаш, че можем да си измисляме всякакви неща - как можеш да обориш една измислица според теб?

И ти как разбра, че не е точно така?

Всеки разбира, че не е така, не само аз. Даже не ми се ще да го казвам. Няма да си губя времето да го обяснявам.

Добре. Но не съм чул нито един смислен аргумент от вас, в полза на идеята, че няма бог. Само заклинания и обвинения в невежество срещу всички инакомислещи. Защо следва да ми е високо мнението за вашия начин на мислене.

Няма Бог! От няколко часа му звъня да те топна и не вдига телефона. Може и да го е имало някога, сега - не.

Ами, а докажете, че няма бог и ще спра да дрънкам. Ако докажете, че има също.

До тогава, комиците сте вие.

О, напротив - всички тук сте отлични комици и доста ме забавлявате. Или както би отбелязал един известен тв и радио водещ: "Ето затова този форум е велик!".

Редактирано от Поли Пантев (преглед на промените)

ако имаше необоримо доказателство за съществуването на Бога, то тогава вярата в Него щеше да бъде принудителна, което е в противоречие със свободната воля на човека. всеки има свещеното право както да вярва, така и да не вярва.  на всеки се предоставя благодатната възможност да повярва. някои вярват без да са видели, други вярват като св ап. Тома- Господ мой и Бог мой!/Иоан 20:27/ пътищата са различни.  ако чистосърдечно търсите истината, Бог ще ви я открие по някакъв начин. за един са нужни чудеса, за друг нещо много по малко! доказателство за същесвтуването на Бога е самият Бог - всеки истински православен  познава Христос в Светия Дух. познава Го опитно, битийно, но ако трябва да Го обясни по пътя на лигиката има затруднения,  Бог е надлогиката. Той не може да се вмести в човешкия разум,който има предел. Бог е след този предел и е познаваем в благодатта,енергията,действието на Светия Дух, изпратен ни от Христос да животвори Неговото Тяло - Църквата. затова това нещо се нарича вяра, а не физика, химия!Христос е историческа личнос,доказана!,как вие ще докажете,че съществувате?

Този пост ми хареса. Много добре казано, браво!

ако имаше необоримо доказателство за съществуването на Бога, то тогава вярата в Него щеше да бъде принудителна, което е в противоречие със свободната воля на човека

Това са от онези безсмислени усложнения - как така ще е в противоречие със свободната воля на човека? Някой бил властвал над вселената и от него зависело всичко, ала е станал шеф диригент без демократични избори - на всичкото отгоре вярвай му, ей така? Че кое му е свободното на това? Като е свободно, Бог може свободно да представи доказателства за съществуването си, какво го бърка волята на човека, нали е свободен? После всеки човек, си решава за него си, а не чрез някакви мними агенти на Бог, което меко казано е абсурдно - като знаеш, едва тогава имаш свободен избор и си свободен да избереш, включително да не му вярваш. Какъв е проблема? Защо са нужни всички тези усложнения - примерно можеш с едно щракване на пръстите да прекратиш една световна война, обаче няма да го направиш, странно? Същевременно, човекът бива пратен на война, където да убива и да бъде убит, но същия този човек, ако може да прекрати всичкото това безсмислено и жестоко кръвополитие, той няма да го направи защото .....? Аз не бих се замислил и за миг - какво да му мисля, милиони и милиони хора биват убивани, и аз ще мога да спра това, ма няма да го направя, щото съм щял да принудя нещо си свободната воля на човека?! Като толкова държи да запази свободната воля на човека да беше направил така, че изобщо да не чуваме за Бог - да им заповядва на тези, които уж Го били намерили, да не казват на никой, да пазят тайна. А така какво - тук съм, ама ме няма и ще се крия щото ще ти наруша свободната воля, ами щом един път си се намесил, значи вече си я нарушил, къде има място за притеснения тук, давай нататък.

Вярата в него щеше да е истинска и от всички.А дали ще го следваме или не си е нашата свободна воля.А ако се плашиме от него и наказва,светът щеше да е много по-добър!

Да,много удобно обяснение!

Това не е удобно обяснение,а е самата истина,в Светото Писание се казва ясно :

Римляни 1:17

Защото в него се открива правдата, която е от Бога чрез вяра към вяра, както е писано: "Праведният чрез вяра ще живее".

Яков 2:5

Слушайте любезни ми братя: Не избра ли Бог ония, които са сиромаси в светски неща, богати с вяра и наследници на царството, което е обещал на тия, които Го любят?

Яков 1:6

Но да проси с вяра без да се съмнява ни най-малко; защото, който се съмнява прилича на морски вълни, които се тласкат и блъскат от ветровете.

Матей 15:28

Тогава Исус в отговор й рече: О жено, голяма е твоята вяра; нека ти бъде според желанието. И дъщеря й оздравя в същия час.

Матей 9:29

Тогава Той се допря до очите им, и рече: Нека ви бъде според вярата ви

Авакум 2:4

Ето, душата му се надигна, не е отдън права; А праведният ще живее чрез вярата си.

Матей 17:20

Той им каза: Поради вашето маловерие. Защото истина ви казвам: Ако имате вяра колкото синапово зърно, ще речете на тая планина: Премести се оттука там, и тя ще се премести; и нищо няма да ви бъде невъзможно.

Лука 17:6

А Господ рече: Ако имате вяра колкото синапово зърно, казали бихте на тая черница: Изкорени се и насади се в морето, и тя би ви послушала.

Незнам как да го повикам,че да го видя!Незнам и как изглежда!Как да ти дам определение?

Ако питанията ти са свързани с това да научиш нещо,тогава питай! ;)

Но ако целта ти е да се подиграваш с Бог,по - добре не взимай участие в темата! ;)

И се научи да пишеш грамотно,че въобще не ти се отдава - пише се "Не знам",а не "Незнам"! ;)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Значи - стояло си нищото и хоп пръкнал се Бог, който създал всичкото. :Д

Бог е Безначалелен :

Откровение 1:8

Аз съм Алфа и Омега, казва Господ Бог, Който е, и Който е бил, и Който иде, Всемогъщият

Откровение 22:13

Аз съм Алфа и Омега, първият и последният, началото и краят.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Хайде сега Бисерчо (sound),"Хомо Сапиенс",който е падал от кайсия,както и някои други,които си мислят,че имат "силата" да "първенствуват" изказвайки се абсолютно неподготвено - поради липса на знание(после да не питат - "че какво,че какво било..."),нека да видят тези доказателства за "еволюцията"  ;):D :

https://www.youtube.com/watch?v=PGhXYcp6ZCM

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

Ахам Бог бил безначален, а съществуването не може да е безначално. :Д Е па баш удобни - не обяснения, а извъртания правиш. С този двоен аршин, къде си тръгнал може би?!

прав е Eternal Life  ,не може да плещиш и да осъждаш окончателно нещо без да си прочел и една глава!аз така се опитах да дрънкам в темата за будизма,но видях че нестава!по нагоре говориш за войните,защо се случва?Бог ясно ни е дал да разбереме,че това са плодовете на омразата,по Божие допущение за връзумление!това е крайната фаза на омразата,това е плода,който ражда!също ни е дал да разбереме и плода на любовта!

вчера имаше новина,че теорията за големия взрив отпада!учените се отказват от нея!

Добре де - разбирам отчаянието ви, че не можете да спазите елементарна логика и да си свържете твърденията в някакъв смислен ред, ала що не се замислите в/у това ,а търсите вина у другите?! Аз какво съм ви крив, че съм прав?! То колкото и да повтаряш една лъжа, тя ще остане лъжа и никога няма да се превърне в истина - не разбирам, наистина ли имате такава огромна нужда от лъжи?

...вчера имаше новина,че теорията за големия взрив отпада!учените се отказват от нея!

"Теорията" за Големия Взрив никога не е било теория !

Неприемлива измислица - безкрайно много в безкрайно малко !

Тъкмо това само Бог го може ...!

Т.е. възможно е само в главите на хората !

Казано по друг начин - акъл-море , в глава-кофа ! :)

Друго е ако кажем - пробив от вън (от друга Вселена) , на вътре в нашата Вселена (празна тогава , а може би не е била празна) ...това си е мое виждане и ми изглежда съвсем естествено , никаква нужда няма от Бог измислен някакъв....и пак си е Големият Взрив фактически.....!

Не се знае !

Наред и с други "теории за началото" е само хипотеза - до доказване на противното в практика....тогава става теория! 

Пък ти върви доказвай на децата , че има/няма  Баба Яга - те и без това си вярват !

Вярват защото не знаят....до време !  :)

Пък те , възрастните са като децата - само си сменят играчките , с играчки за възрастни....!

Ето и един друг пост , който е уместен тук :

https://www.kaldata.com/forums/topic/228679-%D0%B1%D1%83%D0%B4%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC-%D0%B7%D0%B0-%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5/?view=findpost&p=3048199

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Ъуу, някъв грозен тийн янки с начално образование, а може би и без такова, ми казва от видео, че нямало доказателство за еволюцията. Той 2+2 не може да събере правилно и не знае къде е България, даже не знае какво е България.

Добре де - разбирам отчаянието ви, че не можете да спазите елементарна логика и да си свържете твърденията в някакъв смислен ред, ала що не се замислите в/у това ,а търсите вина у другите?! Аз какво съм ви крив, че съм прав?! То колкото и да повтаряш една лъжа, тя ще остане лъжа и никога няма да се превърне в истина - не разбирам, наистина ли имате такава огромна нужда от лъжи?

За какво да си прав ?

Ти дори не можеш да докажеш съществуването на Любовта - нещо което всички са убедени че съществува,въпреки че НЯМА доказателства за това  :D

Защо ли си губя времето да споря с някой който смята че е прав,а милиардите вярващи по света са в някаква масова заблуда - няма смисъл,sound е по умен от всички тях  :yanim:  :yanim:  :yanim:

За какво да си прав ?

Ти дори не можеш да докажеш съществуването на Любовта - нещо което всички са убедени че съществува,въпреки че НЯМА доказателства за това  :D

Защо ли си губя времето да споря с някой който смята че е прав,а милиардите вярващи по света са в някаква масова заблуда - няма смисъл,sound е по умен от всички тях  :yanim:  :yanim:  :yanim:

Те са на ендорфинна дрога. А ти си пляскай емотикони колкото щеш. Процеса на размножаване, е егаси наркодилъра.

За какво да си прав ?

Ти май си неспособен да възприемаш различия !

https://www.kaldata.com/forums/topic/227043-%D0%B7%D0%B0-%D0%B8%D0%B8%D1%81%D1%83%D1%81-%D0%BC%D0%BE%D1%85%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%B4-%D0%B1%D1%83%D0%B4%D0%B0-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%BC-%D0%B7%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%B3%D0%B8/?view=findpost&p=3046594

Съвсем на скоро ти беше обяснено....

Какъв извод може да се направи ?

Ако не си тролче някакво , какво си тогава ?

И да се докладва на модераторите..... ! :)

Със своите "способности за мислене" , само тровиш нервите на хората..... :nono:

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Тъй, тъй…човек е това, в което вярва.

Опитите да отнемете вярата на даден човек водят да конфликт, както и опитите да се подигравате на нещо, което не разбирате.

Нямате контрол, за щастие, над тези процеси, в противен случай всички хора щяха да мислят като вас. А това щеше да е най-ужасното нещо на света.

post-320552-0-76307300-1422868877_thumb.

Забележете какво пише на банкнотата от 1 долар - IN GOD WE TRUST

Щом като американското правителство приема съществуването на Бог - какви са атеистите в тая тема за да го отричат  :D  :yanim:

attachicon.gif1-USD.jpg

Щом като американското правителство приема съществуването на Бог - какви са атеистите в тая тема за да го отричат  :D  :yanim:

А кой си ти, че да им отричаш правото да мислят различно от теб?

Пък и аргумента ти е доста слабичък. Като се има предвид, че са сложили Бог върху пари, което навява асоциацията, че парите са Бог.

Пък и аргумента ти е доста слабичък. Като се има предвид, че са сложили Бог върху пари, което навява асоциацията, че парите са Бог.

А тя, както и всяка друга асоциация е грешна и вярна и...

attachicon.gif1-USD.jpg

Вярно за тях парите са Бог и си им вярват. Ама да не би да си мислиш, че става въпрос за създателя в тоя надпис? 

Ъуу, някъв грозен тийн янки с начално образование, а може би и без такова, ми казва от видео, че нямало доказателство за еволюцията. Той 2+2 не може да събере правилно и не знае къде е България, даже не знае какво е България.

Много ми е чудно къде го видя тоя "тийн янки",май не виждаш добре?!

Ако смяташ студентите и хората участващи в интервюто за тинейджери и с начално образование ти просто прехвърляш собствената си квалификация на тях.

Дали знаят 2+2 и къде е България,нито са длъжни,нито е нужно да ти дават обяснение - това си го написал като израз на безсилие и непознаване на темата,по скоро ми се струва,че ти си тинейджър! ;)

Какви твърдения,в какво си прав,ти нищо не казваш,дори не свързваш думите смислово - мислиш си,че казваш нещо,а е нищо!

Заедно с "професор" Чечо играете на тука има-тука нема("дей" топчето)!Това са доказателствата ви!

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

Вярно за тях парите са Бог и си им вярват. Ама да не би да си мислиш, че става въпрос за създателя в тоя надпис? 

Явно вие двамата сте по умни от цялото американско правителство   :yanim:

Кажете ми как изглеждате,че да ви издигна храм в  хола  :wink12:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.