Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ако си начинаещ в Линукс, задай въпроса си тук

Featured Replies

Замени 19-ката със 17.х и опитай прочетеното. Още като livecd.

• Отговори 9,2k
  • Прегледи 764,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• +1 За темата.   Нека си я има, пък ще се види, какво толкоз? Заглавието е добро, и ще грабне окото на всеки начинаещ, така ще се ориентират по лесно, защото има доста които не знаят дори кое дистро

• Културен мога да бъда само към хора, които отвръщат със същото, проявяват уважение, влагат старание да вникнат в даден казус, мислят логично и са възприемчиви, независимо от това, че са начинаещи в да

• Вчера си купих мотоциклет, до сега съм карал само кола. Защо го купих, ще оставя на вас да прецените. Много гаден този мотоциклет, вместо скоростен лост, му сложили педал за смяна на скоростите. Обико

Публикувани изображения

Записах минт 17, пробвах като лайф сд. Интернет няма. При промяна на мак адреса от настройките просто не се случва нищо, като се опитвам да пиша в конзола на лайф сд също не се случва нищо.

покажи изхода на
sudo lshw -C network

възможно е да си на броадком.

679446005_2018-09-2418-36-50.thumb.png.8beca112092339fe7efea5ceebc06cf5.png

Като напиша мак адреса нищо не се случва, затварям, отварям- върнал се е стария. На нетуърк конекшън мога да създам и 100500 профила, където пише променения мак, но не ми дава да ги пусна. В конзолата писах всичко което намерих в интернет по въпроса и нищо не се случва. 

Готин, хайде фокусирай се леко. Интерпретаторът черно на бяло пише, че няма такава команда.
Повтарям:

sudo lshw -C network

Не знам за какво гасиш лан картата и правиш ненужни гимнастики с мак-адрес. Логическо име eth0 остана в историята. Aха, 17 е франкенщайн на Trusty.

преди 3 часа, Profruit написа:

Готин, хайде фокусирай се леко. Интерпретаторът черно на бяло пише, че няма такава команда.
Повтарям:

sudo lshw -C network

Не знам за какво гасиш лан картата и правиш ненужни гимнастики с мак-адрес. Логическо име eth0 остана в историята. Aха, 17 е франкенщайн на Trusty.

Защото съм тотален нуб и си нямам на идея нито какво, нито защо го правя. Пиша в гугъл "Как да сменя мак адрес в минт" и повтарям.

преди 9 часа, Aleksi написа:

С двоен бут съм. Уиндоус 10 също нямаше интернет, но като смених мака тръгна веднага. Как да пусна интернета на минта?

Здравей колега, зад рутер ли си? Ако да, Интернета към кой mac адрес е насочен?
1. Ако е към този на ланката, би трябвало да имаш Интернет при кабел директно в компютъра.
2. Ако е към този на ланката и си си купил рутер и кабела за Интернета вече е в него, тогава трябва от Setup на рутера да вземе/клонира mac адреса на ланката
3. Ако е към mac адреса на рутера, което и пс да включиш след него, би трябвало да имаш Интернет?
Каква е твоята ситуация?
Поздрави.

преди 3 часа, svetliof написа:

Здравей колега, зад рутер ли си? Ако да, Интернета към кой mac адрес е насочен?
1. Ако е към този на ланката, би трябвало да имаш Интернет при кабел директно в компютъра.
2. Ако е към този на ланката и си си купил рутер и кабела за Интернета вече е в него, тогава трябва от Setup на рутера да вземе/клонира mac адреса на ланката
3. Ако е към mac адреса на рутера, което и пс да включиш след него, би трябвало да имаш Интернет?
Каква е твоята ситуация?
Поздрави.

нямам рутер, кабел директно в компа. Сменях дънна платка преди време и оттогава при преинсталация на уиндоус не ми тръгва интернета, но като сменя мака и тръгва веднага. 

Note: Like Windows and Mac OS, changing MAC address on Linux is also temporary.

So, to make it permanent, go to /etc/network/interfaces and add the following line in the end.

hwaddress ether a1:b1:c1:d1:e1:f1

https://techwiser.com/change-mac-address/

Аха, прав бях.
eth0 остана в историята. enp0s31f6 лъсна.

Нали се сещаш, че магиите с мак адреса под прозореца си правил след като инсталираш драйвер. И в този свят е така.

Успех!

преди 3 часа, Melmak ® написа:

Note: Like Windows and Mac OS, changing MAC address on Linux is also temporary.

So, to make it permanent, go to /etc/network/interfaces and add the following line in the end.

hwaddress ether a1:b1:c1:d1:e1:f1

https://techwiser.com/change-mac-address/

Не ми дава да редактирам файла. Май трябваше да вляза с руут, което не знам как става.

Не знам, какво целиш, но, ако управляваш връзката през network-manager, трябва да премахнеш всичко друго, освен тези два реда.

auto lo
iface lo inet loopback

След редактирането на файла, трябва да рестартираш машината.

преди 3 часа, cybercop написа:

Не знам, какво целиш, но, ако управляваш връзката през network-manager, трябва да премахнеш всичко друго, освен тези два реда.

auto lo
iface lo inet loopback

По лошото е, че и аз не знам). Сериозно. Опитвам се да пусна интернета, но не зная как да го направя. 

преди 3 часа, cybercop написа:

auto lo
iface lo inet loopback

Премахнах всичко друго, рестартирах. Интернет няма, влязох в нетурк мениджъра, смених мака- резултат 0, като го пусна след това пак си е същия. 

Явно това яйце не мога да го изям и ще трябва да се простя с минта и да си остана само на уиндоус, там поне имам интернет.

По-лесно щеше да е, ако се беше обадил на доставчика на интернет да смени мак адреса при тях вместо да правиш тези гимнастики независимо от ОС.

По принцип, повечето доставчици са вкарали оптична мрежа с PON устройства. При тях, свързването е автоматично, като към кабел от рутер. 

За pppoe връзка ли става въпрос ?

преди 8 минути, cybercop написа:

По принцип, повечето доставчици са вкарали оптична мрежа с PON устройства. При тях, свързването е автоматично, като към кабел от рутер. 

За pppoe връзка ли става въпрос ?

Аз не знам какво е рррое, ти ме питаш такова ли е. Не зная.

преди 25 минути, Aleksi написа:

Аз не знам какво е рррое, ти ме питаш такова ли е. Не зная.

Свързване от точка до точка. Старите кабелни връзки, директно от доставчика до потребителя, без посредничеството на локално устройство. Обикновено с потребителско име и парола.

преди 51 минути, bulljo написа:

По-лесно щеше да е, ако се беше обадил на доставчика на интернет да смени мак адреса при тях вместо да правиш тези гимнастики независимо от ОС.

Не, не, не го мъчете с такива работи! При Мтел ми беше нужен не по-малко от час за такова нещо. Плюс това след няколко месеца може и пак да го смени по някаква причина и айде отначало.

преди 2 часа, Aleksi написа:

Интернет няма, влязох в нетурк мениджъра, смених мака- резултат 0, като го пусна след това пак си е същия.

Не мога да зацепя още какво и къде бъркаш. Нямам поглед нито как ти се казва мрежожия интерфейс, нито какъв беше конфиг файла отначало, нито какъв е сега. Имай предвид, че в мрежовите технологии детайлите са важни и грешките се наказват!

преди 5 минути, Melmak ® написа:

Не, не, не го мъчете с такива работи! При Мтел ми беше нужен не по-малко от час за такова нещо. Плюс това след няколко месеца може и пак да го смени по някаква причина и айде отначало.

Не мога да зацепя още какво и къде бъркаш. Нямам поглед нито как ти се казва мрежожия интерфейс, нито какъв беше конфиг файла отначало, нито какъв е сега. Имай предвид, че в мрежовите технологии детайлите са важни и грешките се наказват!

Предполагам че е някой квартален доставчик, най обикновена LAN мрежа затова този съвет.

Чай сега, наУйн има, превключва на Лин - няма. Навремето го лекувах така - изключване от копчето на устройството доставящо нета и пускане пак, и има нет. Е, при мен беше така някога. Без никакви допълнителни настройки. На кабел.

Ако в джамците "набираш" връзката с потребутелско име и парола, то тогава трябва да използваш създаване на нова връзка "DSL/PPPoE", като задай автоматично да се свързва и си въведи данните. Ама до сега нищо грамотно не отговори питащия, което да ни насочи за полезен съвет.

Изпратено от моят Lenovo P1ma40 с помощта на Tapatalk

Дайте някое линуксче с remote desktop с nla.

И да се побере в 512 MB.

При уиндоус става чрез диспечер на устройствата, мрежови карти, свойства, разширени, locally Administered Address, цъкам на стойност и пиша мак адреса- тръгва веднага.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.