Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ако си начинаещ в Линукс, задай въпроса си тук

Featured Replies

Я си покажи тези много специални интернет настройки, на които блокираш. Да видим за какво става дума. Дай и малко техническа информация за компютъра, както и за начина, по който получаваш интернет.

Защото ми е странна тази работа. Аз съм с Linux Mint, забучвам отзад кабела, и имам нет. Не настройвам нищо.

• Отговори 9,2k
  • Прегледи 764,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• +1 За темата.   Нека си я има, пък ще се види, какво толкоз? Заглавието е добро, и ще грабне окото на всеки начинаещ, така ще се ориентират по лесно, защото има доста които не знаят дори кое дистро

• Културен мога да бъда само към хора, които отвръщат със същото, проявяват уважение, влагат старание да вникнат в даден казус, мислят логично и са възприемчиви, независимо от това, че са начинаещи в да

• Вчера си купих мотоциклет, до сега съм карал само кола. Защо го купих, ще оставя на вас да прецените. Много гаден този мотоциклет, вместо скоростен лост, му сложили педал за смяна на скоростите. Обико

Публикувани изображения

В квартирата може да се използва само безжичен интернет.Рутера е в друга стая и нямам достъп до него.

Да попитам ,всички дистрибуции ли искат допълнителни настройки или има и такива като УСУ ,които тръгват от рас?

Много добра ОС.Проблема е ,че браузера не се обновява и работи само Гугала.Предполагам,че скоро и той ще спре.

На времето много хвалеха Пупи или нещо подобно.

За Минт,Убунту и Стотинка ми дава да попълвам едни таблици с маршрути и кодове.

Благодаря за отзивите.

Това са таблиците.

Мисля че имам две възможности да ползвам Минт.

едната е да пусна нета

втората да зареждам всеки път когато ми е нужен компа.

IMG_3913.JPG

IMG_3916.JPG

IMG_3920.JPG

IMG_3921.JPG

IMG_3926.JPG

IMG_3927.JPG

IMG_3930.JPG

IMG_3933.JPG

Ами аз не искам да настройвам никакви проксита,но това се показва след чукване върху антената в долния десен ъгъл.

А това от снимката спира да се показва след изваждането на инсталационния диск.

Голяма носталгия по УСУ.С нета няма никакви проблеми,поне до сега.

Незнам дали е възможно сам да обновя браузъра на УСУ?

IMG_3898.JPG

IMG_3935.JPG

преди 4 минути, batipej4o написа:

Ами аз не искам да настройвам никакви проксита,но това се показва след чукване върху антената в долния десен ъгъл.

А това от снимката спира да се показва след изваждането на инсталационния диск.

Голяма носталгия по УСУ.С нета няма никакви проблеми,поне до сега.

Незнам дали е възможно сам да обновя браузъра на УСУ?

IMG_3898.JPG

IMG_3935.JPG

Да възможно е киберченгето беше писал как става

преди 11 минути, batipej4o написа:

Благодаря за инфото.Някаква идея как да го открия?

Потърси по назад дал е как се сменя Лисицата във всяко дистро

преди 10 часа, batipej4o написа:

Не знам дали е възможно сам да обновя браузъра на УСУ?

За Firefox ли става дума? Не можеш ли просто да си свалиш последната версия от сайта, в съответния формат, и да я инсталираш?

И коя версия на Linux Mint е това отгоре? Аз в момента съм с 18.3, и ми изглеждат по-различно нещата.

Min-19 cinnamon.64bit/1.8GB,

В момента съм с УСУ,защото нета си работи и без допълнителни настройки.

За Firefox не знам как да процедирам след свалянето?За него питам дали има урок,как става това обновление.

HP ProBook 650 G1/2.60GHz/8GB RAM/HDD 500

Абсолютно начинаещ.

преди 2 часа, batipej4o написа:

За Firefox не знам как да процедирам след свалянето?За него питам дали има урок,как става това обновление.

https://support.mozilla.org/bg/kb/obnovete-firefox-do-naj-novata-versiya

преди 5 часа, batipej4o написа:

HP ProBook 650 G1/2.60GHz/8GB RAM/HDD 500

Абсолютно начинаещ.

https://www.kaldata.com/forums/topic/266879-инсталиране-на-firefox-от-официалния-сайт-във-всички-linux-дистрибуции/

преди 30 минути, cybercop написа:

А ето го и киберченгето с отговора

Нито пък Хром или Опера ?
За кой сайт става въпрос ?
(пише се Сбъркал)

преди 1 час, plamenbm86 написа:

Този проблем с HTML5 видео с кой браузър е? С Firefox не би трябвало да има проблеми.

Има, ако системните libav декодери са стари или не са инсталирани. В случая, въпросът е зададен крайно некоректно. 

преди 12 часа, batipej4o написа:

Здравейте.Предполагам.че не съм збъркъл?Някой клипове вървят други не.

snapshot6.png

snapshot5.png

Докато не напишеш, кой браузър ползваш, коя версия и в коя дистрибуция (съответно версия), не можеш да очакваш да ти се даде точен отговор. Това не е сайта на делфийския оракул.

преди 6 часа, cybercop написа:

Има, ако системните libav декодери са стари или не са инсталирани. В случая, въпросът е зададен крайно некоректно. 

Докато не напишеш, кой браузър ползваш, коя версия и в коя дистрибуция (съответно версия), не можеш да очакваш да ти се даде точен отговор. Това не е сайта на делфийския оракул.

Случайно ме обявиха за Пития та да се пробвам да позная УСУ с браузър ФФ

преди 8 минути, petie1 написа:

Случайно ме обявиха за Пития та да се пробвам да позная УСУ с браузър ФФ

Ако сте дишали правилно вулканичните газове и сте познали, тогава причината е стари libavcodec/libavcodec-extra. Доста пъти съм писал, че кодерът на Cisco, поне под Linux  е бутафорен и не служи за нищо. HTML5 видеото се поддържа основно от системните декодери.

преди 2 часа, cybercop написа:

Ако сте дишали правилно вулканичните газове и сте познали, тогава причината е стари libavcodec/libavcodec-extra. Доста пъти съм писал, че кодерът на Cisco, поне под Linux  е бутафорен и не служи за нищо. HTML5 видеото се поддържа основно от системните декодери.

Да разбирам че в УСУ ОС е проблема.Така ли?

snapshot7.png

преди 15 минути, batipej4o написа:

Да разбирам че в УСУ ОС е проблема.Така ли?

snapshot7.png

Май да

Не, не е проблем на ОС cybercop няколко пъти написа липсват libavcodec или са стара версия, толкова ли е трудно да се отвори мениджъра на пакети и в търсачката да се напише libavcodec да се провери инсталирани ли са и коя версия са.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.