Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ако си начинаещ в Линукс, задай въпроса си тук

Featured Replies

преди 8 часа, batipej4o написа:

Да разбирам че в УСУ ОС е проблема.Така ли?

snapshot7.png

Още не сме получили отговори на въпросите си. Както си почнал, няма да си решиш проблемите. Както виждаш, системата не е проблем. https://i.postimg.cc/kgwV6bm9/html5.png

Същият резултат го постигнах и в Debian 6 Squeeze.

Просто, трябва системните декодери да са съобразени с версията на браузъра и обратно.

Декодери могат да се надградят, може да се ползва ESR версия на Firefox по същият начин, или и двата варианта, докато се постигне добра работа.

https://www.mozilla.org/en-US/firefox/organizations/all/

• Отговори 9,2k
  • Прегледи 765,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• +1 За темата.   Нека си я има, пък ще се види, какво толкоз? Заглавието е добро, и ще грабне окото на всеки начинаещ, така ще се ориентират по лесно, защото има доста които не знаят дори кое дистро

• Културен мога да бъда само към хора, които отвръщат със същото, проявяват уважение, влагат старание да вникнат в даден казус, мислят логично и са възприемчиви, независимо от това, че са начинаещи в да

• Вчера си купих мотоциклет, до сега съм карал само кола. Защо го купих, ще оставя на вас да прецените. Много гаден този мотоциклет, вместо скоростен лост, му сложили педал за смяна на скоростите. Обико

Публикувани изображения

Сложи вместо стабилната, ESR версия (подмени я в /opt дирексторията) при същите декодери и пиши за резултата.

УСУ, ама коя версия?

А по-лесния вариант е да я пробваш разархивирана нейде в домашната папка, директно стартиране от нейната папка. И ако става - тогава я мести в /opt, по съвета на Кибер и т.н.

преди 8 часа, cybercop написа:

Сложи вместо стабилната, ESR версия (подмени я в /opt дирексторията) при същите декодери и пиши за резултата.

Вие сигурни ли сте че с тая дърта УСУ ще бачкат всички нови неща? Последната версия е от 2013

Последно когато правех "ремонт" на едно УСУ, сложих FFesr  и го зададох за подразбиращ браузър.

А trusty версията още не е EOL. Който е ползвал 14.04 ще знае как да се оправи.

преди 10 часа, petie1 написа:

Вие сигурни ли сте че с тая дърта УСУ ще бачкат всички нови неща? Последната версия е от 2013

Вече написах, че тези нови неща (FF ESR) съм я подкарвал с пълна html5 поддръжка и под Debian 6, а в момента я ползвам под CENTOS6, която е по- стара от последното издание на УСУ.

С Mint 19 не би трябвало да има проблеми. С УСУ е напълно възможно. Не съм запознат на коя версия на Kubuntu e базирана и дали има обновления. Според мен ако Firefox e стара версия и oбновление на libavcodec няма да помогне. 

Няма да се учудя, ако скоро се появи някой с антична дистрибуция като Мандрива или Линдоус и се чуди защо нещо не тръгва. В Дистроуоч има стотици действащи (към днешна дата точно 305), обаче УСУ е върхът на сладоледа.

на 8.12.2018 г. в 13:03, vmonev написа:

...... някой с антична дистрибуция.......

Здравейте.

За сега при мен само нейния нет работи след инсталиране.

на 8.12.2018 г. в 13:03, vmonev написа:

.......към днешна дата точно 305....

Коя според теб би тръгнала веднага след инсталация?

С Минт и Стотинка не се получава.

В момента пиша от стартиращия диск на Минт.

Това ме устройва докато намеря решение.

Да попитам още дали има в Калдата ръководство как се прави бутваща флашка,че в УСУ не се получава.

Благодаря на всички помогнали ми по горе.

От тук - Запис на IMG файл. Но трябва да се показват всички файлове а не само асоцираните iso във файловия мениджър, когато избираш образа за запис през програмата.

wpid-live-usb-install-1.png.56175b9e9f4841aa5d850aee90686f6f.png

преди 1 час, batipej4o написа:

Здравейте.

За сега при мен само нейния нет работи след инсталиране.

Коя според теб би тръгнала веднага след инсталация?

С Минт и Стотинка не се получава.

В момента пиша от стартиращия диск на Минт.

На кое да вярваме?

преди 1 час, бат'начо написа:

На кое да вярваме?

В момента съм само като разглеждащ ОС Минт.След инсталацията това изчезва и ми се показва само това което съм показал по горе.

IMG_4042.JPG

преди 7 часа, бат'начо написа:

Аз бих опитал rescan какво прави. И една хипотеза също.

И, ако пък въпросната мрежа е моята, бих "чукнал" на нея и бих въвел паролата за нея.

Повторното сканиране в мойта ситоация не работи.

Ще изтегля Минт от сайта даден ми от теб.Да пробвам дали ще заработи нета.

За сега съм на жив СД и Минт работи много добре.

Не го гася,Оставям го в спящо положение.Разчитам на батерията.

Да попитам моя комп,като по стар ли да го пиша?

Питам да знам кой Минт да тегля?

Това което си показал е Cinnamon версията. Ако тя като жива работи добре, то нямаш никакви притеснения как ще работи инсталирана, т.е. която и версия да сложиш - все ще става. Но нека да е 64 битова.

Можеш още като жив диск да стартираш мениджъра на драйвъри и да видиш графично каква е ситуацията, та да имаш нет.

Аcer ли е лаптопа? (Щото се сещам за една ситуация, в която трябва да се промени в биоса реда на зареждане, за да има wi fi след инсталиране при някои модели.)

Благодаря ти.Благодаря и на останалите.За сега ще карам на полусъединител докато измисля нещо ново.

Ако инсталираш от флашка, може проблемът да е при създаването на живата флашка. Има голямо значение с коя програма запишваш iso-образа върху флашката. При Убунту и производните (Минт и т.н.) има един много неприятен бъг, грешно записан ред в grub разбутва връзката между таймера и биос-а и се получава "увисване". Грешният запис се получава от програмата за запис на образ върху флашка. Алтернативно може да опиташ инсталация през "жив" диск, ако имаш четец за DVD. В краен случай опитай с друга дистрибуция. Успех!

Извинявам се. Имам проблеми с инсталирането на игри и програми от хранилищата на Mageia 6.  Маркирал съм правилно и, като разрешени всички източници и сървъри от хранилищата на Mageia 6. От софтуерният център на магея 6 успях от всички видове игри да инсталирам само около 10 броя игри. Останалите отказват да се инсталират. При софтуера на Магея 6 успях да инсталирам около 10 програми. Останалите отказват да се инсталират. Къде е проблема? Къде греша?

Линукс Минт. Дайте програма за сваляне на клипове от Ютуб. И изобщо има ли за Линукс някакъв каталог на български, та като ти трябва  приложение за съответна работа, да знаеш какво да търсиш? Благодаря предварително!

преди 18 минути, Ради Радев написа:

Линукс Минт. Дайте програма за сваляне на клипове от Ютуб. И изобщо има ли за Линукс някакъв каталог на български, та като ти трябва  приложение за съответна работа, да знаеш какво да търсиш? Благодаря предварително!

Погледни, какви добавки се предлагат за уеб браузъра, който ползваш. Няма нужда да инсталираш допълнително приложение.

Привет!

Аз ползвам QMPlay2:

https://i.imgur.com/Oq95pJu.png

Има търсачка и лесно се сваля от youtube.

За имената на програмите:

https://wiki.archlinux.org/index.php/List_of_applications/Multimedia_(Русский)

В Mint  са подобни.

Успех!

преди 50 минути, Ради Радев написа:

Дайте програма за сваляне на клипове от Ютуб.

https://u-bg.blogspot.com/2015/11/top-5-saitove-za-onlain-svaliane-na-video-clipove-ot-youtube-i-vbox7.html#videograbby

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.