Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бисери от форума версия 3

Featured Replies

на 29.12.2022 г. в 22:39, Anneliese написа:

Аз със необразовани индивиди, едва завършили 8 клас, нямам какво да си кажа повече. Явно не вярвате в науката и смятате, че Земята е кръгла. Ами, добре, вярвайте си в самозаблудите.

Добре че не съм завършил 8 клас, щото в първи клас ни учеха, че земята в плоска, на гърба на 4 слона, стъпили върху гигантска костенурка. Това с науката никога не ми се е удавало и никога нямаше да мина 8 клас явно. В каква заблуда съм живял до сега..

• Отговори 4,1k
  • Прегледи 363k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

Публикувани изображения

на 28.12.2024 г. в 21:59, M.Николов написа:

Като Миро ли?😄

ах как съм бръкнал в..... на някои комплексирани малоумници а ?  :)

Мине не мине, пак ме споменават :)

И то само защото  не се интересувам нито кой какъв е, нито какво представлява, а ви закопавам заради малоумщините, лъжите и фейк пропагандата която ръсите :)

Тоя комунисматик е поредния ... просто поредния... :) :)

Не знам къде си бръкнал.....но не си облизвай пръста!😄

А иначе се обърни към първоизточника:

на 27.12.2024 г. в 11:54, Реджеп Иведик написа:

После как съм разбрал, че си русенски трол като Миро.

преди 7 минути, miro20 написа:

ах как съм бръкнал в..... на някои комплексирани малоумници а ?  :)

Мине не мине, пак ме споменават :)

И то само защото  не се интересувам нито кой какъв е, нито какво представлява, а ви закопавам заради малоумщините, лъжите и фейк пропагандата която ръсите :)

Тоя комунисматик е поредния ... просто поредния... :) :)

Аз също съм бръкнал надълбоко в господина който си цитирал! 😂

на 30.12.2024 г. в 23:16, NovakJ написа:

Аз също съм бръкнал надълбоко в господина който си цитирал! 😂

Вие къпите ли се бЕ? 😁 Три кубика на месец за десет кинта и кутия цигари за осем кинта ... алоооУУУ Враца? Шеста глуха М?

image.png.85dbff5add66357966dabe9c5ace005b.png

на 30.12.2024 г. в 23:07, miro20 написа:

ах как съм бръкнал в.....

Ти пък все бъркаш и все смърдиш ... мий ги тия ръце бе!

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

на 3.01.2023 г. в 20:00, maxthon написа:

Еленко Божков: През недалечната 2019г.:

“Сигналната, тревожната лампа за използването на американско ядрено гориво в българска атомна централа е запалена още от 1994-1995 г. Тогава се правеха опити да се използва американско гориво в малките блоковете на „Козлодуй“ ВВЕР 440, които още не бяха спрени. До експерименти у нас не се стигна. Още тогава обаче се видя, че в други блокове, където това е опитвано, резултатите са плачевни. С течение на годините САЩ продължиха опитите си да натрапват американско ядрено гориво в различни централи, където има руски ядрени реактори. Последните примери са от Чехия и Украйна. В Украйна смениха горивото от 6 ядрени блока в две атомни централи. И резултатите не са добри както в Украйна, така и в Чехия. От технологична гледна точка се наблюдава ефект на изкривяване, наречен ефект на банана. Вследствие на високите температури в радиоактивната зона на реактора се получават деформации и изкривявания. А понякога – и пукания на циркониевите тръбички, в които са хапчетата с ураниевия концентрат, което е опасно. За да овладеят тези проблеми, експертите намаляват концентрацията на урана в горивото и то става изключително неефективно и с по-кратък живот.”

В момента много добре виждаш, че е първа лъжичка да помага това гориво да влезе точно там където не трябва. Ако си мислиш, че има особен прогрес от посочените години досега в разработката на алтернативно гориво то много добре си излъган от някой "експерт" написал някъде нещо по въпроса. Не само това не става. Другото, което смятат да ползват е абсолютно същата история. Всеки сам може да се досети, че разработките в ядрената сфера са една от най-строго пазените тайни на Русия.

П.С. И други хора попитах, но явно трябва да повтарям. На разни писания ли трябва да вярвам или на човека отговарял в държавна служба на най-високо ниво за петролно-газовите дела на цяла България? И не говоря за политическа такава. Те обикновенно взимат глупавите решения без значение от сферата. Това със ядреното гориво е изцяло политическо решение и разбира се не просто глупаво, но и престъпно.

След като прочетох за ефекта на банана и ми увисна ... банана. Защо нещо трябва да влиза там където бе трябва за да увисва и да се чупи?

на 3.01.2024 г. в 12:29, glen написа:

Виж и друго видео

BREAKING: Масивни безразборни руски бомби и ракети, падащи над Киев.
Кадри на живо:

Изглежда, че може би това предполагаемо безразборно бомбардиране е старо видео на САЩ, които хвърлят шок и страхопочитание върху Ирак.Това не са руски бомби над Киев. Това е огромната, безразборна бомбардировка на САЩ в Багдад в Ирак през 2003 година.

Явно някой е посрещнал  добре нова година. Това да напишеш нещо и да го опровергаеш в същия пост си е постижение. Наздраве!

преди 3 часа, nikssi написа:

Вие къпите ли се бЕ? 😁 Три кубика на месец за десет кинта и кутия цигари за осем кинта ... алоооУУУ Враца? Шеста глуха М?

Как си с математиката? Никак - нали, както с всичко останало.

Три кубика са 3 000 литра вода! За последните 2-3 месеца имам по 2 (ДВА) кубика ... за банята! Дали се къпя?

преди 2 часа, jhoro написа:

За последните 2-3 месеца имам по 2 (ДВА) кубика ... за банята! Дали се къпя?

И аз имах по два кубика... но докато не дойде някакво изравняване и не се оказа че от юни не са ми калкулирали топлата, а само студената вода. Със следващата фактура ще те сурвакат новогодишно :D  

преди 7 часа, ivottoshev написа:

И аз имах по два кубика... но докато не дойде някакво изравняване и не се оказа че от юни не са ми калкулирали топлата, а само студената вода. Със следващата фактура ще те сурвакат новогодишно :D  

Ти или не четеш всичко, или четеш без да мислиш!

Написал съм "за банята", защото кухнята (където е пералнята) и тоалетната са на друг водомер.

Колкото до "изравняването" - при мен стана обратното. Пролетта и лятото все не можех да се видя с отчетничката и тя беше писала малко наизуст. Есента я смениха, пък и аз съм по-често вкъщи. Новата 3-4 пъти влиза и гледа сама водомерите. За кухнята няколко месеца нямам отчет, щото било надписано.

Пп. Топла вода централно - при нас няма. Имам си бойлер.

преди 13 часа, nikssi написа:

image.png.85dbff5add66357966dabe9c5ace005b.png

Ти пък все бъркаш и все смърдиш ... мий ги тия ръце бе!

Аз не се къпя бЕЕЕЕЕЕЕ! Живея в пещера и се храня с червеи и скакалци...:getout:

Погледни се отстрани и ще видиш колко си жалък. 

Един бойлер с обем от 80 литра е достатъчно количество вода с което да си вземе душ един човек. Десет къпания са 800 литра вода, двайсет къпания са 1600 литра вода или кажи го кубик и половина. :angry:

Бееееееееееее... :grimace:

Гърч. 

преди 12 часа, jhoro написа:

Как си с математиката? Никак - нали, както с всичко останало.

Три кубика са 3 000 литра вода! За последните 2-3 месеца имам по 2 (ДВА) кубика ... за банята! Дали се къпя?

Не знам ... три кубика вода за месец трябва да си сам човек и да не се задържаш много в къщи. Ние нарираме между 5 - 7 кубика. 

преди 3 часа, jhoro написа:

Написал съм "за банята", защото кухнята (където е пералнята) и тоалетната са на друг водомер.

Знаачи втори водомер и там сугурно имаш един кубик

преди 12 часа, jhoro написа:

Никак - нали, както с всичко останало.

Щом казваш  😂 

преди 2 часа, nikssi написа:

Не знам ... три кубика вода за месец трябва да си сам човек и да не се задържаш много в къщи.

Ами сам ще е естествено. Ако е имал семейство, горката женица е прибрала децата, плюла си е на петите и е бегала надалеч. Нали затова ти казвам, че харчи единствено за своя г*з и за котките пред блока. Тоя дори няма нужда да харчи за храна, след като се храни от дразгите със съфорумците.

3-4-5 куб. м.  на месец е нормално водоползване за адресно присъстващ обитател.  Зависи хората дали се къпят всеки ден.   

преди 3 часа, nikssi написа:

Не знам ... три кубика вода за месец трябва да си сам човек и да не се задържаш много в къщи. Ние нарираме между 5 - 7 кубика. 

Знаачи втори водомер и там сугурно имаш един кубик

Започваш да се сещаш!

При вас - не си казал, колко човека сте!

Другите простотии няма да коментирам.

преди 1 минута, jhoro написа:

И от какъв зор пък трябва да ти казва?! Оня си разправя житието-битието навред, а после се гърчи, че го бъзикат, че не се мие.

преди 1 час, attj написа:

3-4-5 куб. м.  на месец е нормално водоползване за адресно присъстващ обитател.  Зависи хората дали се къпят всеки ден.   

От ВиК дават 2,8 куб.м. на човек за месец за нормално водоползване.

преди 7 минути, Joss Bomon написа:
преди 11 минути, jhoro написа:

И от какъв зор пък трябва да ти казва?!

Щото консумацията зависи от броя обитатели.

преди 2 минути, jhoro написа:

Наистина?! Някой откри за пореден път топлата вода. Браво!

преди 10 минути, The Lone Star написа:

Това в Габрово ли е?   

преди 12 минути, jhoro написа:

не е вярно

зависи от човека

някой харчат много други малко

кой както пести 

някой се къпят по 2 минути други седят в банята с часове 

джакузита  вани и други глупотевини  

преди 39 минути, The Lone Star написа:

Има и друга „подробност“!

Никой не отчита цифрите след десетичната запетая! Ако при първото отчитане водомера показва ХХ5,1 куб.м, а при второто - ХХ7,9 - записва се разлика 2 куб.м. Нищо, че реалното е 2,8 куб.м.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.