Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Политическите тролове - пропагандатори из форумите

Featured Replies

Хех, аз съм взимал и по 150 000 лева заплата на месец към края на 90-те години, ама това не означава че съм бил по-богат. Разходи се малко извън София и ще установиш, че масово хората взимат по 450-500лева. България не е само София (което ме подсеща за още едно предимство на соца) и IT специалист не е единствената професия.

Редактирано от Джугашвили (преглед на промените)

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 110,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ъндъртейкър
    Ъндъртейкър

Може и да има нещо вярно, но аз съм останал с впечатлението, че троловите против Русия са повече и по-активни. Особено напоследък. Не си прав, че срещу руските тролове не се предприема нищо. Напротив,

• Георги Бонджов
    Георги Бонджов

О, даже гледах по новините, за някаква сграда специално за тролове нейде в Москва. За сгради за проамерикански троли не съм чувал, те просто са разпръснати по домовете си.

• Ми, в нормални условия учехме бре miro20. Дървени чинове, зелена дъска, тебеширен прах. Волтметрите в лабораториите бяха стари, като електрификацията! Реостатите бяха дълги към половин метър и тежащи

Публикувани изображения

А кво правиме с хората дето работят и после си чакат заплатите по 3-4-6 месеца!?И те ли са от "мързеливите"...а тези повече от 12%, дето и да си скъсат задника от работа,им се плаща минималната заплата?Не ми ги разправяйте,че в частна фирма има мързеливи...и пак получават минимална заплата...По законите български,всеки който е положил труд следва да бъде възнаграден-Защо държавния ни апарат не си мръдне задника от стола и не наказва фирмите и техните собственици за нередовно плащане,ами чакат все нещата да опрат до "кокала"?

Никой не те кара да работиш в подобна фирма, нали? Че е работа на държавата да регулира тези проблеми, ясно. Но не разбирам защо трябва да работиш при някой, който не ти плаща.

Отделно, това отдавна е частен случай - нямам познат човек, на който да не му плащат заплатите.

Хех, аз съм взимал и по 150 000 лева заплата на месец към края на 90-те години, ама това не означава че съм бил по-богат. Разходи се малко извън София и ще установиш, че масово хората взимат по 450-500лева. България не е само София (което ме подсеща за още едно предимство на соца) и IT специалист не е единствената професия.

За да вземаш 400-500 лв месечна заплата виждам следните възможности:

1. Тотално неквалифициран си, независимо дали имаш диплома и какво пише в нея.

2. Над 60 годишен си и броиш дните до края на трудовия си стаж.

3. Устройва те, защото друг е виновен.

Като няма работа в малкия град/село, отиваш в големия. Напоследък не искат документ за гражданство, както забелязвам всеки ден.

Ако в България не си ОК, отиваш да учиш в чужбина. Да, не е лесно, ама то лесно няма вече.

Частен случай?То ициганската престъпност отдавна я водят битова престъпност. Звучи по-политичеси коректно. Означава ли това,че циганските безчинства не съществуват и не са масово явление?

преди 9 минути, Blago72 написа:

Никой не те кара да работиш в подобна фирма, нали? Че е работа на държавата да регулира тези проблеми, ясно. Но не разбирам защо трябва да работиш при някой, който не ти плаща.

Отделно, това отдавна е частен случай - нямам познат човек, на който да не му плащат заплатите.

За да вземаш 400-500 лв месечна заплата виждам следните възможности:

1. Тотално неквалифициран си, независимо дали имаш диплома и какво пише в нея.

2. Над 60 годишен си и броиш дните до края на трудовия си стаж.

3. Устройва те, защото друг е виновен.

Като няма работа в малкия град/село, отиваш в големия. Напоследък не искат документ за гражданство, както забелязвам всеки ден.

Ако в България не си ОК, отиваш да учиш в чужбина. Да, не е лесно, ама то лесно няма вече.

600 лева е заплатата на банков служител в другите градове, освен София(за там нямам наблюдение). Как мислиш, дали са неквалифицирни или са над 60 годишни? А наясно  ли си, че на служителите в НАП заплатите им дори са по-ниски. Кауфланд как ти се струва като работодател? Ами там всички заплати са м/у 450-500 лева. Хайде сега махни им уддръжките и виж колко им остават на хората, пък после приказвай кой, колко квалифициран бил. В София колко пари взима една шивачка примерно?

Частен случай?То ициганската престъпност отдавна я водят битова престъпност. Звучи по-политичеси коректно. Означава ли това,че циганските безчинства не съществуват и не са масово явление?

С което казваш какво - че има масово забавяне и неплащане на заплатите ли?

Ако да, то не е истина.

преди 2 минути, Blago72 написа:

Ако да, то не е истина.

Ами да, има и то масово.  Има и масово неплащане между самите фирми или така наречената междуфирмена задлъжнялост, която също е в милиарди левове. Ама и това сигурно не е истина. Въобще истина е само това, което каже картофа от телевизора, а неговите мантри са, колко е прекрасен животът в милата ни татковина, демографската криза е някаква химера, а българинът забогатява с всеки изминал не ден, а час и съответно няма от какво да е недоволен.

преди 1 час, Blago72 написа:

Нямам идея, заплата от 649 лв. (или нейната равностойност) съм вземал, когато съм бил на 20-22, в началото на 90-те.

За да вземаш сега подобна заплата, значи просто те мързи да помръднеш от базово ниво.

Да, сега трябва да полагаш усилия, за да вземаш добра заплата, с това съм съгласен.

А пък аз 1988/9 година вземах 365 лева като най-обикновен метеорологичен наблюдател (бяхме двама, днес е един само и взема по-малко). Сега карам с 220 лева.

До 1989-та бедни хора нямаше, а сега има "социално слаби" и такива близо 90% от населението ни.

И друг път съм казвал: никога не съм членувал в БКП/БСП (и в никаква партия) и дори ме изключиха от ДКМС, но през соца се живееше по-комфортно (нямаше свобода на словото, верно, но аз не го усетих това, щото пак си говорих каквото си искам; лошо беше за турците – тръгнаха да им сменят имената, но дори те признават, че при Тато беше по-добре – от производството на тютюна вадеха пари и си правеха къщи, а днес със същата работа не могат да си платят масрафа само).

Какъв "частен случай" ,абе човек,вземи слез малко на земята...май не си излизал скоро от виртуалното пространство.

Цитат

Малко над 1 млн. души през 2014 г. са получили доходи от трудови правоотношения в общ размер до 12 месечни минимални работни заплати - т.е. до 4080 лв. Това означава, че те са работили на минималната заплата за 2014 г. от 340 лв., или по принцип взимат повече, но през някой от месеците на миналата година са били без работа.
Това става ясно от писмен отговор на министъра на финансите Владислав Горанов на въпрос на депутата от Реформаторския блок Петър Славов.
Народният представител пита колко хора са ползвали данъчното облекчение да им бъде върнат платеният през 2014 г. данък върху доходите, тъй като работят на минимална заплата.
За да се ползва облекчението, трябваше да бъдат изпълнени две условия - човек да има доходи през годината само от трудови правоотношения, и придобитите през годината доходи да не превишават 12 месечни минимални заплати. Така, ако човек има и други доходи като пенсии, социални помощи, лихви по банкови сметки или ренти не може да ползва облекчението. Оказва се, че през 2014 г. доходи в общ размер до 12 месечни минимални заплати (4080 лв.) са получили 1 007 695 граждани. От тях за 361 210 души в НАП няма информация за получени други доходи, пише в отговора на министър Горанов. Но годишни данъчни декларации, в които са поискали да ползват данъчното облекчение за доходи непревишаващи минималната заплата, са подали само 12 385 души. А от тях данъкът за миналата година е възстановен на 5384 души, или на 43,47% от хората, които са подали декларация за ползване на данъчното облекчение.

Ти за "работещи бедни" не си ли чувал!?

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

Ако да, то не е истина.

Ами да, има и то масово.  Има и масово неплащане между самите фирми или така наречената междуфирмена задлъжнялост, която също е в милиарди левове. Ама и това сигурно не е истина. Въобще истина е само това, което каже картофа от телевизора, а неговите мантри са, колко е прекрасен животът в милата ни татковина, демографската криза е някаква химера, а българинът забогатява с всеки изминал не ден, а час и съответно няма от какво да е недоволен.

Можеш ли да споделиш конкретно име на фирма, която забавя заплатите с повече от 30 дни, по възможност без да се отклоняваш в странични и нямащи нищо общо с дискусията теми.

Сега е моментът да започнеш с личните обиди към мен, апропо. На база наблюденията над поведението на форумните профили, мога да ти подам няколко идеи.

Нямам идея, заплата от 649 лв. (или нейната равностойност) съм вземал, когато съм бил на 20-22, в началото на 90-те.

За да вземаш сега подобна заплата, значи просто те мързи да помръднеш от базово ниво.

Да, сега трябва да полагаш усилия, за да вземаш добра заплата, с това съм съгласен.

А пък аз 1988/9 година вземах 365 лева като най-обикновен метеорологичен наблюдател (бяхме двама, днес е един само и взема по-малко). Сега карам с 220 лева.

До 1989-та бедни хора нямаше, а сега има "социално слаби" и такива близо 90% от населението ни.

И друг път съм казвал: никога не съм членувал в БКП/БСП (и в никаква партия) и дори ме изключиха от ДКМС, но през соца се живееше по-комфортно (нямаше свобода на словото, верно, но аз не го усетих това, щото пак си говорих каквото си искам; лошо беше за турците – тръгнаха да им сменят имената, но дори те признават, че при Тато беше по-добре – от производството на тютюна вадеха пари и си правеха къщи, а днес със същата работа не могат да си платят масрафа само).

Да, така е - тогава нямаше бедни, всички бяхме...по-скоро бедни.

Но нямаше и много богати, нямаше надежда, че можеш с труда и уменията си да живееш добре.

Какъв "частен случай" ,абе човек,вземи слез малко на земята...май не си излизал скоро от виртуалното пространство.

Малко над 1 млн. души през 2014 г. са получили доходи от трудови правоотношения в общ размер до 12 месечни минимални работни заплати - т.е. до 4080 лв. Това означава, че те са работили на минималната заплата за 2014 г. от 340 лв., или по принцип взимат повече, но през някой от месеците на миналата година са били без работа.

Това става ясно от писмен отговор на министъра на финансите Владислав Горанов на въпрос на депутата от Реформаторския блок Петър Славов.

Народният представител пита колко хора са ползвали данъчното облекчение да им бъде върнат платеният през 2014 г. данък върху доходите, тъй като работят на минимална заплата.

За да се ползва облекчението, трябваше да бъдат изпълнени две условия - човек да има доходи през годината само от трудови правоотношения, и придобитите през годината доходи да не превишават 12 месечни минимални заплати. Така, ако човек има и други доходи като пенсии, социални помощи, лихви по банкови сметки или ренти не може да ползва облекчението. Оказва се, че през 2014 г. доходи в общ размер до 12 месечни минимални заплати (4080 лв.) са получили 1 007 695 граждани. От тях за 361 210 души в НАП няма информация за получени други доходи, пише в отговора на министър Горанов. Но годишни данъчни декларации, в които са поискали да ползват данъчното облекчение за доходи непревишаващи минималната заплата, са подали само 12 385 души. А от тях данъкът за миналата година е възстановен на 5384 души, или на 43,47% от хората, които са подали декларация за ползване на данъчното облекчение.

Ти за "работещи бедни" не си ли чувал!?

Не ме мисли, съвсем съм си на земята. Не разбирам аргументът ти какво казва - че няма начин да вземаш висока заплата, че е само за "връзкари", че няма кой да даде на тези хора високи заплати или какво?

Казвам ти,че частните фирми се придържат към минималната почасова ставка,която е най-ниската за целия Европейски съюз-2,50 лв на час и по скоро ще пикаят кръв,отколкото да заплащат реалния труд. За разлика от западните фирми,на които реалната печалба е м/у 15-17%,на нашите тарикати печалбата е 45-47%. Казвам ти,че нямаме синдикати,да защитят работещите.Казвам ти ,че държавата ,с нейните органи не си върши работата и в "сивия сектор"си разиграва коня...и по тази причина над 2 милиона българи са в чужбина,за да си изхранват семействата в България...А що се отнася до високите заплати,то те се плащат само,и в повечето случай,когато собственика на фирмата няма друг изход и от това зависи бизнеса му...при това тези високи заплати са временни...

преди 9 минути, Blago72 написа:

Но нямаше и много богати, нямаше надежда, че можеш с труда и уменията си да живееш добре.

Защо да сме били по скоро бедни? При условие че никой не живееше в мизерията в която сега живее болшинството, опсс да не ме обвиниш за руската дума ще я заместя с нашата мнозинството. Благо я кажи като стана дума за умения какво толкова можеш да правиш де според теб аз няма да го направя толкова добре ? Е сега ако си ядрен физик или софтуерен инженер ще ме хванеш на тясно но във всичко останало бих се учудил за нещо де няма да го свърша по добре от теб.

преди 5 минути, Blago72 написа:

Можеш ли да споделиш конкретно име на фирма, която забавя заплатите с повече от 30 дни, по възможност без да се отклоняваш в странични и нямащи нищо общо с дискусията теми.

Фирма "Клант" – Крумовград – заплатите редовно им се бавят с 2-3 месеца, а и има и други фирми в общината, които са на същия хал.

Ако да си направиш къща с работа на тютюна те прави беден и изобщо тогава доста си направихме къщи и без такава тежка работа.

Изплащахме си кредита към ДСК в срок, а не като днес да ни вземат всичко от банката.

Нямаше фалирали банки като КТБ, Първа часна банка и редица такива, където потънаха милиарди долари и левове.

Не ме мисли, съвсем съм си на земята. Не разбирам аргументът ти какво казва - че няма начин да вземаш висока заплата, че е само за "връзкари", че няма кой да даде на тези хора високи заплати или какво?

А защо лекарите ни масово бягат в чужбина? Сигурно щото получават големи пари. Или за нашите условия са некадърни, а в странство изведнъж стават способни.

П.П. На трола каквото и да му кажеш, той е с глава в пясъка и намира опора в директивите, спуснати отгоре:)

преди 32 минути, Blago72 написа:

Сега е моментът да започнеш с личните обиди към мен, апропо. На база наблюденията над поведението на форумните профили, мога да ти подам няколко идеи.

Въобще нямам никакво намерение да обиждам или квалифицирам когото и да е! Не смятам да падам на нивото на политкоректните тролове, след като мога съвсем аргументирано и подплатено с факти да ги поставя на мястото им в ъгъла. Та по темата и желанието ти...

2 хиляди фирми у нас дължат пари на работници

Забавените заплати са за над 100 милиона лева, сочат данните на Инспекцията по труда за периода 2009г.-2015г., цитирани от бТВ. 

http://www.pariteni.bg/?tid=40&oid=124041

И сега к'во правим? Май някой не си е подавал носът извън виртуалното пространство:)

П.П. А това за "работещите бедни" е още по-голям смях! Толкова бяхме бедни работещите, че всяко лято пращюахме децата си на лагер за по 14 дена на море, на балкан( това удоволствие струваше умопомрачителните 11-15 лева на лагер) а след това същата процедура се повтаряше и с нас възрастните. Хайде сега си изпрати децата по два месеца на море да видим колк ще ти излезе

Защо да сме били по скоро бедни? При условие че никой не живееше в мизерията в която сега живее болшинството, опсс да не ме обвиниш за руската дума ще я заместя с нашата мнозинството. Благо я кажи като стана дума за умения какво толкова можеш да правиш де според теб аз няма да го направя толкова добре ? Е сега ако си ядрен физик или софтуерен инженер ще ме хванеш на тясно но във всичко останало бих се учудил за нещо де няма да го свърша по добре от теб.

Нямам претенции, вероятно всичко можеш да свършиш по-добре от мен.

Това, което се опитвам да кажа е, че сега ситуацията ме устройва повече, отколкото при социализма. Аз съм значително по-добре от средно-статистическия труженик тогава , приятелите и познатите ми - също.

Тъй като социализъм в обозримо бъдеще няма да има, виждам един съвсем напразен рев и плач - лъжат хората, че някой лош дошъл и им взел социализма, че фирмите имали свръх печалби и това бил лошият капитализъм.

Хубаво, нека ронят тогава сълзи за него. Той няма да се върне, нито пък го има някъде вече.

Благо и Миро, живеят в някакъв техен си измислен Свят и нямат никакво намерение да видят реалността. Или са платени...

Казвам ти,че частните фирми се придържат към минималната почасова ставка,която е най-ниската за целия Европейски съюз-2,50 лв на час и по скоро ще пикаят кръв,отколкото да заплащат реалния труд. За разлика от западните фирми,на които реалната печалба е м/у 15-17%,на нашите тарикати печалбата е 45-47%. Казвам ти,че нямаме синдикати,да защитят работещите.Казвам ти ,че държавата ,с нейните органи не си върши работата и в "сивия сектор"си разиграва коня...и по тази причина над 2 милиона българи са в чужбина,за да си изхранват семействата в България...А що се отнася до високите заплати,то те се плащат само,и в повечето случай,когато собственика на фирмата няма друг изход и от това зависи бизнеса му...при това тези високи заплати са временни...

Аз пък знам за частни фирми, които плащат 20 и повече лева на час. Баси глупаците са били.

Синдикати? Това ли мислиш, че е решението? Не съм на това мнение.

Имам и доста познати в чужбина. При много от тях причината не е само финансова - просто там е много по-добре от тук и който е бил там го знае.

Не по-лесно, много по-устроено и цивилизовано.

Благо и Миро, живеят в някакъв техен си измислен Свят и нямат никакво намерение да видят реалността. Или са платени...

За себе си мога да кажа - да, платен съм. При това добре. Но не от местата, за които намекваш.

Не усещам никак да живея в измислен свят, както и да е. Мисли си, че съм в него :)

За доста хора тук изглежда невъзможно да си купиш апартамент за няколко години, да можеш да ходиш на почивки, да имаш нормален живот, без да си "експлоататор", "грантаджия", "връзкар".

Мога само да съжалявам подобни хора.

Въобще нямам никакво намерение да обиждам или квалифицирам когото и да е! Не смятам да падам на нивото на политкоректните тролове, след като мога съвсем аргументирано и подплатено с факти да ги поставя на мястото им в ъгъла. Та по темата и желанието ти...

2 хиляди фирми у нас дължат пари на работници

Забавените заплати са за над 100 милиона лева, сочат данните на Инспекцията по труда за периода 2009г.-2015г., цитирани от бТВ. 

http://www.pariteni.bg/?tid=40&oid=124041

И сега к'во правим? Май някой не си е подавал носът извън виртуалното пространство[emoji4]

П.П. А това за "работещите бедни" е още по-голям смях! Толкова бяхме бедни работещите, че всяко лято пращюахме децата си на лагер за по 14 дена на море, на балкан( това удоволствие струваше умопомрачителните 11-15 лева на лагер) а след това същата процедура се повтаряше и с нас възрастните. Хайде сега си изпрати децата по два месеца на море да видим колк ще ти излезе

100 милиона лева за пет години според теб каква част от ФРЗ са? Дали ще успеят да стигнат 1%, че не ми се рови?

Моите деца също са на море по два месеца, и не само в България. Е, аз не мога да почивам повече от 14 дни през лятото, пък и доста работя, докато съм на почивка, но това е положението.

За споменатите фирми,дай боже повече такива..."глупаци"..но ако бяха всички такива,нямаше да водим разговора..

Мисленето ти е "избирателно"...както и осмислянето на това което четеш....Ако там(в чужбина) не им е лесно,си представи на твоя народ какво му е тук-два пъти по-тежко и 5 пъти по-нецивилизовано...А що се отнася до синдикатите-те не бяха ли част от контролно-управленската част в държавата!? Е,как да стане сега тая работа с "превръщането ни в райско кътче",ама без да си спазваме законите или да ги прилагаме с "двоен аршин"?

На тоя, добре платения, съм му давал вече примерите със заплатите на:

- медицински сестри и друг помощен персонал;

- учители, особено такива без стаж;

- лекари, особено такива без стаж и/или специалност;

- служители в държавната и общинската администрация;

- служители в малки фирми в малки градове със семейство и деца;

- магазинери и разни видове продавачи;

- шофьори в градския транспорт;

- служители по бензино- и газстанции;

- сервитьори;

- охранители,

и още много други.

Може би тези професии не са нужни и упражняващите ги трябва да ги сменят незабавно, или да вземат да се квалифицират, че сега са пълни некадърници. А може би написаното от него отново са пълни глупости.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

За споменатите фирми,дай боже повече такива..."глупаци"..но ако бяха всички такива,нямаше да водим разговора..

Мисленето ти е "избирателно"...както и осмислянето на това което четеш....Ако там(в чужбина) не им е лесно,си представи на твоя народ какво му е тук-два пъти по-тежко и 5 пъти по-нецивилизовано...А що се отнася до синдикатите-те не бяха ли част от контролно-управленската част в държавата!? Е,как да стане сега тая работа с "превръщането ни в райско кътче",ама без да си спазваме законите или да ги прилагаме с "двоен аршин"?

Представям си. И знам какво е решението .

Да спрем да говорим глупости за капитализма, вместо това да махнем сега управляващите ни от корен и да поработим 20 години наистина здраво.

Има и по-лесен вариант. Всеки си гледа купичката, вие си фантазирате едно-друго за Русия и социализЪма, нищо не се променя още 20-30 години и така.

преди 1 минута, Wankata написа:

- сервитьори...

и още много други.

Може би тези професии не са нужни и упражняващите ги трябва да ги сменят незабавно. А може би написаното от него отново са пълни глупости.

Просто търсеше и намери начин да се похвали, човека, в желанието си да изпъкне на фона на хората с по-ниски от неговите доходи.

Не, нито един разумен човек не би завидял на подобна хвалба пред толкова много хора, които четат форума.

Жалка работа...:tease2:

Хвали ли се някой с акъл, пари и имане, не ми го хвалете!

- сервитьори;

- охранители,

и още много други.

Може би тези професии не са нужни и упражняващите ги трябва да ги сменят незабавно, или да вземат да се квалифицират, че сега са пълни некадърници. А може би написаното от него отново са пълни глупости.

Уважаеми г-н Модератор, имате нещо против да съм добре платен ли? Защо така?

Надявах се, че като ме блокирахте ще ми спестите ицизблиците си на мъдрост.

на 15/3/2015 at 9:16, Merryl написа:

Аз пък мисля, че теорията за българският трол издиша като цяло. И не в смисъл, че няма български тролове. Напротив. Според мен няма платени и организирани български тролове поне тук, във форума на Калдейта.

Първо - българинът не може да вирее в организация и някой да му казва какво да прави, без значение за каква кауза. Второ - принципно не оценява труда си. Троли си от душа и сърце, защото така му е кеф и му идва от вътре, а не защото някой ще му каже какво да прави. Трето - от писанията е ясно, че никой не е достатъчно подготвен, за да държи правилно съответната линия. Всеки залита в тъча и това идва от дупки в информираността и знанията. Четвърто - това е чудесен начин за уплътняване на работно време.

Надявам се да няма обидени, защото се опитвам да погледна на нещата от гледна точка на народопсихологията. Спомнете си и вица, че в сектора на българите в ада няма дяволи, защото сами си се придърпват надолу в казаните.

Относно регистрираните преди, които се включват след години мълчание - те също са ясни. Хора, които от момента на регистрирането си са осъзнавали, че няма да спазват правилата и за всеки случай са си регистрирали по няколко профила. Толкова много ги познаваме. Лошото е, че само те си мислят, че не ги разпознаваме. Друг е въпросът, че не считам, че представянето с имена и адреси е гаранция за нормално форумно поведение. Човек може да запази личните си данни, но да присъства пълноценно, пишейки с години от един и същи профил и бидейки себе си в писанията си, а не в декларациите от кой град е и на коя стълбищна площадка живее...

А аз мисля,че имаше българска поговорка за мисленето ти..:D

Народпсихологията душичке е нещо,което още ти е мътна вода...Но щом си решила да обобщиш,да ти припомня...

В българските приказки и народопсихология,троловете не са били зли,първо..Второ пътя,за Рая..минава през Ада,затова се придърпват българите надолу...Ма,като няма кой да знае..леее ли,пее ли..мислише ли казваш?....:D..

В поговорките някъде пишеше,къде е стигнала птицата от мислене...

Мисля че български трол няма,но български интриганти правещи се на нет тролове..има бол,за жалост...

Поне да се маскираха,като хората..ма и това не им се отдава,на горките..:D

преди 4 минути, Blago72 написа:

Уважаеми г-н Модератор, имате нещо против да съм добре платен ли? Защо така?

Надявах се, че като ме блокирахте ще ми спестите ицизблиците си на мъдрост.

Опазил ни горния,от такава мъдрост...Не помня на кой беше фразата ..

Дишай естествено пич,напъването е вредно за чревната система:D..Ку ме разбираш де..

преди 36 минути, Blago72 написа:

Това, което се опитвам да кажа е, че сега ситуацията ме устройва повече, отколкото при социализма. Аз съм значително по-добре от средно-статистическия труженик тогава , приятелите и познатите ми - също.

Това е вече съвсем друго ако теб и малко хора около теб или в държавата ви устройва повече. Но това няма нищо общо със началните опорни точки че тогава сме били бедни. Благо и мен ме устройва повече но не съм толкова нагъл да кажа че тогава сме били бедни. А сега наистина мнозинството са бедни в сравнение с онези години по "фалиралия соц" (израза е взаимстван от един платен тука драскач).

Не разбирам едно. Защо се хабите, да водите разговор, с един 'преуспял', дето иска да се обръщаш към него, на Вие. Защото положението му, го изисквало. :ph34r:  В неговия случай, важи поговорката -Сития на гладния не вярва. Или - наяла се въшката и излезнала на челото.  Схващате нали? :D

Това човече, сам си го каза. Сега живее добре, и не му пука за другите. :ph34r:

Това е вече съвсем друго ако теб и малко хора около теб или в държавата ви устройва повече. Но това няма нищо общо със началните опорни точки че тогава сме били бедни. Благо и мен ме устройва повече но не съм толкова нагъл да кажа че тогава сме били бедни. А сега наистина мнозинството са бедни в сравнение с онези години по "фалиралия соц" (израза е взаимстван от един платен тука драскач).

Не сме били богати и тогава, BWM маниак. Имам достатъчно спомени.

Да, и сега сме бедни, но не по-зле от тогава. И доколкото сме зле, не е от капитализма. Точно обратното - пропуснахме да се справим със старата система.

Както и да е, нека всеки си остане с мнението.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.