Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Политическите тролове - пропагандатори из форумите

Featured Replies

преди 7 минути, NIKISHARK написа:

Що не си говорите за готвене и плетки...щото "общуването" нещо не ви се получава...

Що не ми станеш и кръстник,като си започнал...На който му куца общуването,да си купи речник.....

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 110,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ъндъртейкър
    Ъндъртейкър

Може и да има нещо вярно, но аз съм останал с впечатлението, че троловите против Русия са повече и по-активни. Особено напоследък. Не си прав, че срещу руските тролове не се предприема нищо. Напротив,

• Георги Бонджов
    Георги Бонджов

О, даже гледах по новините, за някаква сграда специално за тролове нейде в Москва. За сгради за проамерикански троли не съм чувал, те просто са разпръснати по домовете си.

• Ми, в нормални условия учехме бре miro20. Дървени чинове, зелена дъска, тебеширен прах. Волтметрите в лабораториите бяха стари, като електрификацията! Реостатите бяха дълги към половин метър и тежащи

Публикувани изображения

Що не идеш ,в което избереш градче или село,и да изнесеш една "възторжена реч ,възхваляваща "Великите постижения на демокрацията" да видиш  и усетиш ..на собствен гръб "ефекта" който постигна,преориентирането ...Не на всички им трябва речник...на някой му трябва "връзка с главния и реалността"...за съжаление не са пуснати на 'свободна разпродажба"....няма промоция....

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

преди 42 минути, Wankata написа:

Е, аз какво говоря. Тогава който е искал да учи, е имал на практика неограничени възможности да го направи. Осигуряваха му и учител, и помещение. Ходили сме по четирима души на СИП и никой не е дошъл копче да ни каже. Сега вече и да иска, не може. Оттам се започва - основата я няма. Под основа разбирай качественото образование за тия, дето го искат (това, че те стават все по-малко, е съвсем друг въпрос. Както каза и доцентът по-горе, цяло едно поколение е "скипнато"). Още веднъж - сега толкова часове и да искаш, не можеш да натрупаш. Системата ти е отнела тази възможност. Можеш, разбира се, да ходиш по частни уроци, по курсове, семинари и каквото там още се сетиш срещу съответната сума. Това, безплатното и равно за всички като възможност и наличност, вече го няма. Щото има градове, в които има курсове само по шивачество (в най-добрия случай). Отделно че не се знае дали родителите могат да си позволят да плащат, дори при най-добро желание.

Какво относно часовете и месеците да ти обЕсня?

От 2 до 5-6 часа дневно, 5 дни в седмицата, 31-36 учебни седмици, 5 години. Вади елката и смятай.

Добре,бе добре....Аз не съм  разбрал,все забравям,че сега не завършва за една година..извини ме...Защо не предложиш в училището да водиш извънкласен класен кръжок.Поемаш си разходите,не искаш такси..може да се изненадаш,колко ученици ще дойдат..Стига да предложиш нещо добро.И това Ванка,в сегашно време,без частни и такси...Можеш ли да се лишиш,от собственото си време в името на образованието?

преди 3 минути, NIKISHARK написа:

Що не идеш ,в което избереш градче или село,и да изнесеш една "възторжена реч ,възхваляваща "Великите постижения на демокрацията" да видиш  и усетиш ..на собствен гръб "ефекта" който постигна,преориентирането ...Не на всички им трябва речник...на някой му трябва "връзка с главния и реалността"...за съжаление не са пуснати на 'свободна разпродажба"....няма промоция....

Така е,но има един малък проблем..Някои от връзкарите с главния и реалноста бъркат хората:wink12:..за съжеление всеки пее,но никой не играе...На някой им трябва подкрепа,за да осъществят мечтите си за доброто..На други богатства,на трети пари...Великите постижения на Демокрацията,както ги нарече са нищо освен една илюзия и мизерия.....А относно собствения ми гръб..описах ти във второто изречение..И промоция няма,но безплатен обяд има....

Между другото,когато оправите света,или пораснете за него..ще намина пак да ви прочета политеческата пропагадна тема:D..

Стига да дочакам де,да осмислите някой неща от написаните..

Интересно...едно време държавата намираше пари....сегашните подлоги не могат...чакайте бе...нали ви спонсорират най-великите сили...Хайде да върнем лентата назад малко...Едно време,само Русия ни е била 'спонсор" ..и ни даде образование,на което завиждаха всички...сега цял ЕС и Америка са ни "в краката" и пак нищо...Специално пък вие ...когато и да минете...за вас все ще е късно...

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

Току що, NIKISHARK написа:

Интересно...едно време държавата намираше пари....сегашните подлоги не могат...чакайте бе...нали ви спонсорират най-великите сили...Хайде да върнем лентата назад малко...Едно време,само Русия ни е била 'спонсор" ..и ни даде образование,на което завиждаха всички...сега цял ЕС и Америка са ни "в краката" и пак нищо...

Смени ъгъла на виждане..ние им сме в краката,не те на нас...Нищото един ден ще свърши никишарк..ние няма да сме тука да го опишем...

преди 14 минути, the_shadow123 написа:

Добре,бе добре....Аз не съм  разбрал,все забравям,че сега не завършва за една година..извини ме...Защо не предложиш в училището да водиш извънкласен класен кръжок.Поемаш си разходите,не искаш такси..може да се изненадаш,колко ученици ще дойдат..Стига да предложиш нещо добро.И това Ванка,в сегашно време,без частни и такси...Можеш ли да се лишиш,от собственото си време в името на образованието?

Ко?

Човече, моля ти се... Има кой да преподава, да води кръжоци и прочие. На мен това изобщо не ми е работа. Откъде накъде да се лишавам от каквото и да е? Казах, че едно време държавата поемаше разходите за добро образование, и то безусловно. Изобщо не е било безплатно, но някой си е мислил с главата и го е плащал, защото е осъзнавал какво ще стане, ако не го плаща. Сега на "държавата" ѝ е през... правителството какво ще бъде образованието и дали изобщо някой ще научава нещо. Ефектът от това вече започва да се усеща, но след още няколко години ще се усети с пълна сила. Хипотетична картинка: след 10 години. Разболяваш се, отиваш на лекар. Нататък си довършвай сам. Или искаш да строиш къща и ти трябва кадърен архитект.

Човече, през мен минават стотици дипломи... Знаеш ли, че вече на няколко пъти намирам правописни грешки в тях? Какво ти говори това? Не е само качеството на обучаваните, а и на обучаващите.

Това с червеното го оставям без коментар...

преди 5 минути, the_shadow123 написа:

Смени ъгъла на виждане..ние им сме в краката,не те на нас...Нищото един ден ще свърши никишарк..ние няма да сме тука да го опишем...

Не ние, държавата няма да я има.

преди 17 минути, NIKISHARK написа:

Що не идеш ,в което избереш градче или село,и да изнесеш една "възторжена реч ,възхваляваща "Великите постижения на демокрацията" да видиш  и усетиш ..на собствен гръб "ефекта" който постигна,преориентирането...

boxing3.gif :D

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

преди 1 минута, the_shadow123 написа:

На никой не съм "в краката"...освен на всички, които са дали част от себе си, за да има България..

преди 7 минути, Wankata написа:

Ко?

Човече, моля ти се... Има кой да преподава, да води кръжоци и прочие. На мен това изобщо не ми е работа. Откъде накъде да се лишавам от каквото и да е? Казах, че едно време държавата поемаше разходите за добро образование, и то безусловно. Изобщо не е било безплатно, но някой си е мислил с главата и го е плащал, защото е осъзнавал какво ще стане, ако не го плаща. Сега на "държавата" ѝ е през... правителството какво ще бъде образованието и дали изобщо някой ще научава нещо. Ефектът от това вече започва да се усеща, но след още няколко години ще се усети с пълна сила. Хипотетична картинка: след 10 години. Разболяваш се, отиваш на лекар. Нататък си довършвай сам. Или искаш да строиш къща и ти трябва кадърен архитект.

Човече, през мен минават стотици дипломи... Знаеш ли, че вече на няколко пъти намирам правописни грешки в тях? Какво ти говори това? Не е само качеството на обучаващите се, а и на обучаваните.

преди 7 минути, Wankata написа:

Ко?

Човече, през мен минават стотици дипломи... Знаеш ли, че вече на няколко пъти намирам правописни грешки в тях? Какво ти говори това? Не е само качеството на обучаващите се, а и на обучаваните.

Това червеното...така ме завъртя държавата тогава..

Учещите ги оправдам,донякъде заради правописните грешки всеки греши.

И ние си отиваме,като държавата..Защо не може да го приемете,не мога да разбера.

Сега държава няма,колко хора има ,колко?

Нищо,за малко се изкуших да попитам снесе ли,с това ко:Dдет ми го написа.

Редактирано от the_shadow123 (преглед на промените)

Не учещите, бе, обучаващите! Това минава поне през две проверки - имат си там секретарки и зрелостна комисия. Даваш ли си сметка как се "работи"? И какъв "ценен" кадър е вършил работата?

преди 10 минути, NIKISHARK написа:

На никой не съм "в краката"...освен на всички, които са дали част от себе си, за да има България..

На тях и аз бих постоял в  краката,за жалост ги няма отдавна..

преди 6 минути, Wankata написа:

Не учещите, бе, обучаващите! Това минава поне през две проверки - имат си там секретарки и зрелостна комисия. Даваш ли си сметка как се "работи"? И какъв "ценен" кадър е вършил работата?

Давам си да.Някога и една моя учителка беше от тези..а уж  имаше образование тогава.

Питам е ..Кога Ботев е написал Тих бял Дунав..като се заяде с мен е питах...Не ти трябва да знаеш какво отговори..27 години го помня..сигурно още 207 нема да го забравя:D

Съдба,такива са ни учили,на ум и разум и тогава и сега....

Току що, the_shadow123 написа:

На тях и аз бих постоял в  краката,за жалост ги няма отдавна..

Това пък какво трябва да говори!?..Че не бива да стоим "на крака" заради бъдещето на нашите деца ли!?

преди 1 минута, NIKISHARK написа:

Това пък какво трябва да говори!?..Че не бива да стоим "на крака" заради бъдещето на нашите деца ли!?

Нищо..Нищо не трябва да говори...Пак не ме разбра,както и да е..За нашите деца,знаеш ли..

Не трябва да стоим на крака,тях трябва да научим,как се стои така:wink12:.Иначе бъдеще няма Шарк..не си ли съгласен с обикновения потребител?

Хубав диалог,поучителен...но е време за отегляне.

Лека вечер и весели празници...За стоящите на крака такива скоро няма..

Благодаря за раздумката ..Трябва да пусна малките тука в калдата...Ще стане интересно с потребители сега учащи:D..

Може пък да научим нещо,знае ли се,че не се знае..

Прочетох една статия,която ме накара да се замисля сериозно.Споделям я с вас,надявам се да ви е интересно.

Времена на показност

http://motivatori.net/index.php?topic=2681.0

Живеем във време на показност. Ученици ходят със скъпи смартфони, които са нужни само на бизнесмени, и вместо бизнес приложения си смъкват на тях игрички. Недомениджъри със заплата от 1500 лева карат коли за по 50 000 лева.  Селски бекове правят абитуриентски балове в най-добрите традиции на кавказките сватби от 19 век – хиляди гости, тонове вино и храна, скъпи коли, няколко дена празник… Всичко това, за да видят останалите. За да «не сме по-назад от другите». За да ни завиждат.

Показността става заразна. Необходимостта да се похвалиш с някаква вещ се диктува от съвременното общество даже на тези, които по принцип не желаят това. Ако някой ученик, единствен в класа си няма скъп смартфон, той ще бъде смятан за загубеняк, изостанал и т.н. Ако офисният планктон по време на отпуск качва в социалните мрежи снимки от село, а не чужбина – той ще бъде сметнат за бедняк и неудачник. А почти всеки бизнесмен е притиснат от своите познати, които едва ли не изискват от него да си купи огромен джип. Защото в противен случай той не е „правилен” бизнесмен.

С какво е опасно това явление мисля, че е ясно. Първо човек ограничава своите финансови възможности, харчейки пари не за развитие, а за ненужни лъскави предмети. Заробва се с кредити. Второ, започва да оценява себе си от гледна точка на „какво ще кажат околните». Собствената самооценка започва да зависи от чуждото мнение. И трето, необходимостта «не да бъдеш, а да изглеждаш» се вкопчва в съзнанието и става главна цел.

Необходимостта да се похвалиш пред останалите с това, което си купил се налага на обществото от капиталистическата система, в която живеем, за да се продават по принцип ненужни на хората стоки и услуги. За да се продават ненужни на хората вещи те трябва да бъдат убедени, че обладанието на тези вещи е признак на висок социален статус.

За да бъдете независими от тази мода на показност вие трябва да се избавите от зависимостта от мнението на другите за вас. И когато ви стане все едно какво другите мислят за вас – вие ще забележите, че уважението в очите на обкръжаващите ви хора не само не е намаляло, а даже на обратно. А ако започнете да харчите парите и времето си за допълнително развитие, след време ще забележите, че хората около вас имат достатъчно други причини да ви завиждат. Този път променя мисленето и го приближава към… мисленето на успелите хора. Да-да, именно тези, на които много се опитват да приличат, но не са такива.

Истински успешният и самодостатъчен човек никога няма да се опитва да повиши своята значимост в очите на другите – той няма проблеми със своята значимост. Той не се хвали със своите вещи, не се държи грубо с обслужващия персонал, не се самоутвърждава за сметка на тези, които стоят по-ниско от него на социалната стълба. Защото успелият човек не гледа надолу – на тези, над които той се е издигнал, а на горе – към тези, които иска да достигне. И осъзнава потребността в постоянно развитие и самоусъвършенстване. При такова мислене и начин на живот всички външни атрибути ще дойдат от само себе си, но те вече няма да имат ценност за вас. Защото ценностите ще бъдат други, много по-сериозни и съвършени.

преди 1 час, Wankata написа:

Е, аз какво говоря. Тогава който е искал да учи, е имал на практика неограничени възможности да го направи. Осигуряваха му и учител, и помещение. Ходили сме по четирима души на СИП и никой не е дошъл копче да ни каже. Сега вече и да иска, не може. Оттам се започва - основата я няма. Под основа разбирай качественото образование за тия, дето го искат (това, че те стават все по-малко, е съвсем друг въпрос. Както каза и доцентът по-горе, цяло едно поколение е "скипнато"). Още веднъж - сега толкова часове и да искаш, не можеш да натрупаш. Системата ти е отнела тази възможност. Можеш, разбира се, да ходиш по частни уроци, по курсове, семинари и каквото там още се сетиш срещу съответната сума. Това, безплатното и равно за всички като възможност и наличност, вече го няма. Щото има градове, в които има курсове само по шивачество (в най-добрия случай). Отделно че не се знае дали родителите могат да си позволят да плащат, дори при най-добро желание.

Какво относно часовете и месеците да ти обЕсня?

От 2 до 5-6 часа дневно, 5 дни в седмицата, 31-36 учебни седмици, 5 години. Вади елката и смятай.

Класната ми ръководителка, преподавателка по БЕЛ, на класа след моя обяснила, че който не иска да ходи на матури трябва да ходи на частни уроци при нея. И това от жена, която над 20 години е била преподавател, от които поне половината по времето на бай Тошо. В днешно време болшинството даскалите нямат желание да дават уроци по СИП и ЗИП, защото от частни уроци се печели, а от един СИП нищо не печелят. Имаше и такива, на които като им кажа даскал и се обиждаха.

Само да се намери финансиране, ще се намери и кой да преподава. Ако пък им вдигнат възнаграждението, ще преподават и по-качествени хора. А и не всички дават частни уроци. По специалните предмети / техническите дисциплини, по физическо кой взема уроци?

Впрочем, това ще сложи край и на порочната практика с частните уроци - ако ти можеш да получиш нещо безплатно, ще плащаш ли за него?

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

преди 17 часа, Wankata написа:

Само да се намери финансиране, ще се намери и кой да преподава. Ако пък им вдигнат възнаграждението, ще преподават и по-качествени хора. А и не всички дават частни уроци. По специалните предмети / техническите дисциплини, по физическо кой взема уроци?

Впрочем, това ще сложи край и на порочната практика с частните уроци - ако ти можеш да получиш нещо безплатно, ще плащаш ли за него?

Цялата ни образователна система е сбъркана, не е само финансирането!

Нападението на информационния фронт е факт. Допреди година нямахме израз, с който да наричаме това, но после служебният военен министър Велизар Шаламанов публикува „Визия 2020: България в НАТО и в европейската отбрана“. Тогава започнахме да наричаме всичко това хибридна война.

„Активното и повсеместно пропагандиране на руската политика, особено с посредничеството на български политически и икономически субекти и медии, или недържавни организации е явна информационна война, подкопаваща интегритета на институциите и държавността и атакува директно националните демократични ценности, дух и воля“.

http://clubz.bg/32333-kak_se_jivee_vyv_vojna_hibridna_vojna_snimki

Стара статия, публиквуана и актуална и към момента :)

Много от пишещите тук отговарят едно към едно на описаните методи за лъжи , дезинформация и пропаганда.

преди 5 минути, miro20 написа:

Нападението на информационния фронт е факт. Допреди година нямахме израз, с който да наричаме това, но после служебният военен министър Велизар Шаламанов публикува „Визия 2020: България в НАТО и в европейската отбрана“. Тогава започнахме да наричаме всичко това хибридна война.

„Активното и повсеместно пропагандиране на руската политика, особено с посредничеството на български политически и икономически субекти и медии, или недържавни организации е явна информационна война, подкопаваща интегритета на институциите и държавността и атакува директно националните демократични ценности, дух и воля“.

Много от пишещите тук отговарят едно към едно на описаните методи за лъжи , дезинформация и пропаганда.

И това че руснаците го правят, не означава, че и американците не го правят. При това по много по-мръсен начин.

преди 7 минути, miro20 написа:

И ти единствен, си чист и неопетнен проводник на истината. :)  Oсъзнаваш ли, че ако тук се използваха вашите методи за провеждане на дискусия, ти щеше да си с перманентен бан.

преди 1 час, язе написа:

И ти единствен, си чист и неопетнен проводник на истината. :)  Oсъзнаваш ли, че ако тук се използваха вашите методи за провеждане на дискусия, ти щеше да си с перманентен бан.

Осъзнавам че вие сте субективни пропагандатори , които отговарят именно на описаните методи. Дали волно или неволно го правите, не знам, но е факт тази информационна хибридна война.

Дали съм "проводник на истината" не знам, но поне ми светва една "лампичка" когаот най нагло ме лъжат и водят за носа.

Защо вие обаче  толкова боезнено и комплексарски реагирате на опроверженията на тези тотални лъжи, чрез сипене на обиди и помия към мен , и защо търсите сламката с която да се заядете, а не виждате "Гредата" в своя двор .. не знам.. ваш си проблем.

преди 1 час, karadzha написа:

И това че руснаците го правят, не означава, че и американците не го правят. При това по много по-мръсен начин.

Ами заповядайте,  и преди съм питал - кога и къде западни медии са имали както путинските топ-100 , вече топ-200 че и повече   откровенни опашати лъжи ?

Много от които копирани и цитирани и тук .

Интересен автор

Цитат

Иван Петров Бедров е български журналист, работил в радио „Свободна Европа, bTV, в новинарския ТВ канал RE:TV, както и в бизнес всекидневниците Пари и Капитал Daily.

Ай стига бе

Цитат

Радио "Свободна Европа" е създадено след края на Втората световна война и финансирано от правителството на САЩ. До 1972 година радиото е било финансирано и от ЦРУ.

Тролска му работа. На Бъдни вечер пише вместо да е със семейството си,на Нова година също. Вие срама нямате ли бре Мирчовци :D

преди 3 минути, miro20 написа:

Осъзнавам че вие сте субективни пропагандатори , които отговарят именно на описаните методи. Дали волно или неволно го правите, не знам, но е факт тази информационна хибридна война.

Дали съм "проводник на истината" не знам, но поне ми светва една "лампичка" когаот най нагло ме лъжат и водят за носа.

Защо вие обаче  толкова боезнено и комплексарски реагирате на опроверженията на тези тотални лъжи, чрез сипене на обиди и помия към мен , и защо търсите сламката с която да се заядете, а не виждате "Гредата" в своя двор .. не знам.. ваш си проблем.

Ами заповядайте,  и преди съм питал - кога и къде западни медии са имали както путинските топ-100 , вече топ-200 че и повече   откровенни опашати лъжи ?

Много от които копирани и цитирани и тук .

Чии медии, крещяха за химическите оръжия на Саддам? Къде са тия оръжия? Чии медии, обвиниха Русия за свалянето на Боинга? Къде са доказателствата? Чии медии обявиха Кадафи за военнопрестъпник, изтребващ собствения си народ? Как е либийския народ сега? Да продължавам ли?

Да, продължавай.

Въпреки че и сега мога да оспоря  че това са принципно различни случаи, но ... хайде давай, какво още ще измислиш ? :)

До топ - 200 най нагли опашати лъжи има още мнооого... :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.