Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Политическите тролове - пропагандатори из форумите

Featured Replies

Поне да беше си мълчал, както го правеше до сега.

Предпочитам да квича :D Прасето в мен не може да избяга от природата си.

Редактирано от flare (преглед на промените)

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 106,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ъндъртейкър
    Ъндъртейкър

Може и да има нещо вярно, но аз съм останал с впечатлението, че троловите против Русия са повече и по-активни. Особено напоследък. Не си прав, че срещу руските тролове не се предприема нищо. Напротив,

• Георги Бонджов
    Георги Бонджов

О, даже гледах по новините, за някаква сграда специално за тролове нейде в Москва. За сгради за проамерикански троли не съм чувал, те просто са разпръснати по домовете си.

• Ми, в нормални условия учехме бре miro20. Дървени чинове, зелена дъска, тебеширен прах. Волтметрите в лабораториите бяха стари, като електрификацията! Реостатите бяха дълги към половин метър и тежащи

Публикувани изображения

Да, така е, Мойре. Това е висш пилотаж. Хем онзи насреща ти разбира, че минава някакви граници, хем ти самият се вместваш в общоприетите граници. Това не всеки го умее. И е признак на вид аристократизъм, докато каруцарската... това си е най-обикновена простотия.

Лично аз уважавам това умение и бих лайкнала такъв пост, заради финитета.

Обидата си е обида, независимо по какъв начин е нанесена.

Хората, които уважават себе си не си позволяват лични нападки и обиди, особено когато причината е разлика в мненията по даден въпрос.

Защо ли?

Защото обиждат себе си.

Толкова.

Аз лично предпочитам да ме лае куче, отколкото да ме ухапе змия :D  Първото по се чува, но второто е по-смъртоносно. А и за кучето можеш да бъдеш сигурен още от самото начало какви са му намеренията, то си е душица праволинейна. Виж- змията е друго нещо. До последно може да си кротува и да се прави на разсеяна. А изхода може да е фатален :D

Достатъчно е човек да прочете последните две страници на повечето от темите в този раздел и веднага ще му "лъснат" троловете тук. :D  С абсурдните твърдения, с вулгарността на изказа, с безумните доводи под формата на още по-безумни доказателства... По лайковете ще ги познаете... :D  Те се поддържат взаимно и винаги са повече от два лайка.

Още като го прочетох си помислих, че ще те обвинят в "лайколюбство". :D

Не мога да повярвам как в едно толкова простичко изречение хората не могат да разберат какъв е контекста, в който споменаваш лайковете.

Две страници разсъждения и поглед от всевъзможни камбанарии, но не и от правилната. :D 

Както каза и друг съфорумец по-горе - тук е станало по-интересно от празните приказки... Не, че винаги не съм твърдяла, че както се излагат хората в "умните" приказки, така не може да се изложи никой, пишещ в празните... :whist:  

Млади ГЕРБ-ери тролвали нета, дори самозапалване било повод за агитация

Нета е пълен с тролове от всички партии.

Изкарват си хляба, хората...

Нел е права, че по лайковете ще ги познаете.

Оня ден гледах по телевизията как една прекрасна дама, почти без усилие, навличаше най-различни прескъпи одеания, щракаше набързо по едно селфи, пускаше го във фейсбука си и й се плащаше на всеки получен лайк. Така дамата си докарва по 3 000 евро чисто на месец, плюс най-различни подаръци от най-реномирани фирми, с които домът й беше пълен.

Та, мисълта ми беше, че има по-доходоносен тролски бизнес от този, само да тролиш по политическите форуми.

Бъдете креативни тролове! Станете богати тролове! :D

Та, мисълта ми беше, че има по-доходоносен тролски бизнес от този, само да тролиш по политическите форуми.

Бъдете креативни тролове! Станете богати тролове! :D

Има, но за него се изискват други качества, не само злоба. :D

Във Великобритания вече има предложение за до 2 години затвор за т.нар. „тролене“. Тези примитивните практики трябва да се признаят за грешни от партиите и да се прекратят със законова уредба.

Такова мнение изрази в ефира на bTV депутатът от РБ Антони Тренчев по повод на репортаж на bTV за използваните от политически партии интернет тролове.

РБ: Троловете в интернет трябва да се ограничат законово

Ако това се случи, броят на безработните в България ще нарастне драстично. :D

Във Великобритания вече има предложение за до 2 години затвор за т.нар. „тролене“. Тези примитивните практики трябва да се признаят за грешни от партиите и да се прекратят със законова уредба.

Такова мнение изрази в ефира на bTV депутатът от РБ Антони Тренчев по повод на репортаж на bTV за използваните от политически партии интернет тролове.

РБ: Троловете в интернет трябва да се ограничат законово

Ако това се случи, броят на безработните в България ще нарастне драстично. :D

Хахаха, това ще  бъде наистина хубав ден ... мдааам ... платените тролове да останат безработни... аз съм за :D

Само дето ефекта ще е обратен на очакваното от този идиот дето предлага този закон в Бг ....

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Нел е права, че по лайковете ще ги познаете.

Сиреч много харесвания и си перфектният трол?  Ей ся си сменям титлата :ph34r:

2015-04-02_23h10_32.jpg

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Аз съм трол от Украйна и осъзнавам могъществото си.  То за нищо не ми служи - обаче без проблеми мога да подплаша разни български тролчета...Те и без това - не стават за нищо друго освен за подплашване...

2015-04-02_23h10_32.jpg

11000878_10203777906151335_5488399029311

:)

2015-04-02_23h10_32.jpg

Тц. По лайковете можеш да разпознаеш групите по начин на мислене, тук в политическия форум(все пак темата е за политическите тролове и масираната пропаганда, която водят).

Не става дума само за брой лайкове под пост, а най-вече за потребителите, които лайкват същия този пост.

Ако искаш, ще разгледаме групичката про-руски настроени пропагандатори тук:

Пример:

Укрите почват като Хитлер да сънуват за блицкригове над РФ, с помоща скромно на само 1000 танка Абрамс хахахах :D  Чудно кой ли им подбутва шилата, или са си просто такива тъпи по рожденние :D  като всеизестната Псаки и сие тукашни троли 

http://rusvesna.su/news/1427996537

Какво съдържа поста?

1. Линк от някакъв руски сайт, съдържащ някаква си уж новина-нам кой си позвънил от нам къде си и рекъл нам кво си :D (това ако е информация за Синбад, за мен е абсолютна смешка)

2. Задължителните обиди към някого някъде си - "тъпи по рождение"

Та пост, който(де факто) не съдържа нищо стойностно и нищо доказано вярно(което е тролене), е лайкнат от петима потребители, което си е лично тяхно право. :D

Още ли да обяснявам какво е политически трол или най-накрая ще включите на режим "мислене"?

Нел, душичко, а сега дай и един пример от другата групичка със нищо недоказващи линкове и мнения и ще те приема за безпристрастна. Има ги достатъчно. И пак си се харесват. Какъв е проблема, че са по- малобройни ли. За мен изразяването на различно от тяхното мнение не е тролене, както и изразяването на различно от моето. Защо веднага почвате глупостите- щом си проруски настроен значи си трол, но щом си проамерикански всичко е наред. Нали точно ти обясняваше онзи ден нещо за диалог. Ами хубаво, одобрявам политиката на Русия, и то напълно безплатно- убийте ме с камъни де :D  А ако попрочетеш малко ще видиш достатъчно обидни квалификаций за Русия от противоположната групичка, но защо ли те не се дават за пример за тролове, това не ми дава мира. Аз ли пропускам нещо, толкова ли съм тъп по раждение или просто за теб всички които не са с твоята гледна точка са си тролове и точка. Диалог не се предвижда в конспекта.

Нел, душичко, а сега дай и един пример от другата групичка със нищо недоказващи линкове и мнения и ще те приема за безпристрастна. Има ги достатъчно. 

Правилна забележка. Въпросът е кой и защо определя някого като трол?

На принципа - обединението прави силата - хората със сходни интереси се надушват и започват да се подкрепят независимо от това какво е съдържанието на даден пост. Дали в него има добра аргументация или най-обикновени обиди. Проблемът е, че един добре аргументиран пост, колкото и умело да е написан, колкото и умни забележки да има в него, не струва нищо и няма да има никакво влияние или стойност пред аудиторията, ако към него не бъдат добавени поне 10-на лайка.  :D

Ето така, уж на шега, без да съзнаваме, оказваме услуга на една или друга машина за пропаганда.

Първо ще ти дам пример как се лайква спам в доста сериозна тема, темата за Украйна:

Пичове, внимавайте, че вчера вече ни обвиниха в тази тема за тролове. Познаваме се по лайковете, и който има повече от 2 лайка на пост е трол :D  Като ни закопчаят да знаете, че се казвам Емил и съм от Белоградчик :D  И не съм готин, не ми се точете, че ще ви топна директно на Путин

Постът ти е забавен, съдържа информация, но нали си наясно, че няма нищо общо с Украйна. Отново почти същите потребители са очаровани. :D

Искаш "другия лагер", добре(макар, че ти би трябвало да си направиш труда, щом опонираш)

Копирам само от една страница.

Реджеп предлага видео, което където и да е правено, е направено много готино, с войниците за фон и думите на жена, която явно държи, че е украинка. Дори да е добър фейк, няма нито един лайк.

Защо според теб(например аз не съм лайкнала колегата)? Та поста му съдържа именно онова, което и аз твърдя - в Крим в момента е много трудно.

а сега дай и един пример от другата групичка със нищо недоказващи линкове и мнения

Ами много от казваните неща са отдавна орповергани като лъжи от така нехаресвания от вас сайт : stopfake.org

или от

http://www.examiner.com/list/russia-s-top-100-lies-about-ukraine

"русвесна" , алтермедия, и подобни с голям ентусиазъм повтарят тези опровергани лъжи , понякога и с вариации :)

АКк работи руската кагебистка  пропаганда :

http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/mar/04/guardian-view-russian-propaganda-truth-out-there-russian-version

http://charter97.org/ru/news/2015/3/7/142378/

Аз не казвам,че в Крим в момента не е много трудно. Казвам, че 80-90% от постовете на Реджеп не предоставят информация или са чиста обида. Дай тях за пример. Иначе си го уважавам, казвал съм му вече, че няма да му вържа,че е глупав. Има познания по икономика и програмиране. Забелязал съм в други теми. Така, че за мен е човек достоен за уважение, но това не значи, че трябва автоматично във всичко да съм съгласен с него. За мен троловете са тези, чийто акаунти са регистрирани преди години и никои не се е интересувал от тях. В един момент преди 2-3 месеца изведнъж някак случайно влизат да видят какво става и обезумели от нашата простотия почват да ни наливат акъл в празните глави. Прекалено случайно се активизираха почти едновременно и прекалено случайно защитатват една кауза за да им вържа. Провери кои са и го обясни, по просто, че язе сам прос и сам от село :D  и не кълва на случайности.

Ами покажи къде и с какво съм обидил някого.

Винаги коментирам казаното от човека,  а не кой какъв бил , а получавам реципрочно личностни  заплахи, псувни, обиди, спам , офтопик, и то само и единствено защото  ви оровергавам лъжите и спекулациите.

Все едно ми казваш - аз съм се наакал - ама кой е тоя дето ми показва гащите и ми вика че съм се наакал ? това не е вярно , той е трол , платен разбира се.

:)

Ако смятате такова мислене за нормално .. е аз не .

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Аз не казвам,че в Крим в момента не е много трудно. Казвам, че 80-90% от постовете на Реджеп не предоставят информация или са чиста обида. Дай тях за пример.

Не. Ти ми ги дай за пример и да видим колко лайка има?!

Докажи ми, че ние(дето уж тролираме) сме хора, които "се радват" на обидите към другите потребители или лъжите?

Докато точно при вашата групичка е масовка. Синбад е типичният трол, не е скоро регистриран, смени няколко ника и получи нам колко си бана именно заради непрекъснатите обиди и вулгарности срещу опонентите си не само в този, но и в другите форуми. И точно той е "носителят" на "очарованието" на групичката.

На какво се радвате и какво  в постовете му подкрепяте? Може би именно тези обиди и вулгарности?

Всеки може да се окаже в позицията на трол, по-интересното е какво подкрепя масовката(в случая тук, в нашия форум)

И е пълен абсурд аз да приема Миро за трол, момчето има такова огромно търпение, въпреки всичко изливано по негов адрас. Има позиция, защитава я аргументирано и спазва правилата за общуване във форум. Видно е за всички!

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Кво им обясняваш... За тях всеки, който не мисли като тях, е трол.

Добре Нел, признавам си с чисто сърце, че съм трол.Надявам се по подпомогна душевното спокойствие на вашата групичка дето се лайквате, но аз не си позволих да кажа, че само заради това сте тролове. Даже ще ви издам една тайна- от всички проруски тролове май само аз ще намажа финансово. Алгор преди обеща да ме впише в завещанието си за мойте заслуги в пропагандата на Русия :D  Но понеже от други теми съм забелязал, че държиш последната дума винаги да е твоя, разкайвам се, права си за всичко и аз съм вече изцяло твое огледално съзнание.  Но да знаеш, че повече си обичам Мойра ;)

Кво им обясняваш... За тях всеки, който не мисли като тях, е трол.

Тях и тях не е едно и също. И е едно и също. Но и това е вярно и не е вярно...

А Путин си е фашист та дрънка !!!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.