Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Политическите тролове - пропагандатори из форумите

Featured Replies

Тях и тях не е едно и също. И е едно и също. Но и това е вярно и не е вярно...

А Путин си е фашист та дрънка !!!

:wors: :wors: :wors::inlove1:

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 106,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ъндъртейкър
    Ъндъртейкър

Може и да има нещо вярно, но аз съм останал с впечатлението, че троловите против Русия са повече и по-активни. Особено напоследък. Не си прав, че срещу руските тролове не се предприема нищо. Напротив,

• Георги Бонджов
    Георги Бонджов

О, даже гледах по новините, за някаква сграда специално за тролове нейде в Москва. За сгради за проамерикански троли не съм чувал, те просто са разпръснати по домовете си.

• Ми, в нормални условия учехме бре miro20. Дървени чинове, зелена дъска, тебеширен прах. Волтметрите в лабораториите бяха стари, като електрификацията! Реостатите бяха дълги към половин метър и тежащи

Публикувани изображения

Добре Нел, признавам си с чисто сърце, че съм трол.Надявам се по подпомогна душевното спокойствие на вашата групичка дето се лайквате, но аз не си позволих да кажа, че само заради това сте тролове. Даже ще ви издам една тайна- от всички проруски тролове май само аз ще намажа финансово. Алгор преди обеща да ме впише в завещанието си за мойте заслуги в пропагандата на Русия :D  Но понеже от други теми съм забелязал, че държиш последната дума винаги да е твоя, разкайвам се, права си за всичко и аз съм вече изцяло твое огледално съзнание.  Но да знаеш, че повече си обичам Мойра ;)

Кажи ми сега как да не се залея от смях?! :D

Мило момче, ако съм победила в словесния двубой, то е не защото съм красноречива, а защото съм права и ти сам се убеждаваш в това. Нямаш причина да се разкайваш за прозрението си!

Темата стана доста забавна и не бих се учудила, ако един ден бъде преместена в подходящия раздел.

Кажи ми сега как да не се залея от смях?! :D

Мило момче, ако съм победила в словесния двубой, то е не защото съм красноречива, а защото съм права и ти сам се убеждаваш в това. Нямаш причина да се разкайваш за прозрението си!

Мерси за момчето. Хич не ми приляга, но гъделичка.  Ще изчезна за няколко дни, но обещавам, че ще мисля за теб :D  А прозрението свише в почти всички случаи е причина за разкаяние на нас грешните :D

Редактирано от upili (преглед на промените)

Тц. По лайковете можеш да разпознаеш групите по начин на мислене, тук в политическия форум(все пак темата е за политическите тролове и масираната пропаганда, която водят).

Не става дума само за брой лайкове под пост, а най-вече за потребителите, които лайкват същия този пост.

Ако искаш, ще разгледаме групичката про-руски настроени пропагандатори тук:

Пример:

Какво съдържа поста?

1. Линк от някакъв руски сайт, съдържащ някаква си уж новина-нам кой си позвънил от нам къде си и рекъл нам кво си :D (това ако е информация за Синбад, за мен е абсолютна смешка)

2. Задължителните обиди към някого някъде си - "тъпи по рождение"

Та пост, който(де факто) не съдържа нищо стойностно и нищо доказано вярно(което е тролене), е лайкнат от петима потребители, което си е лично тяхно право. :D

Още ли да обяснявам какво е политически трол или най-накрая ще включите на режим "мислене"?

:) Сериозно, значи аз съм постнал типичен тролски пост, който не само че нма никаква достоверност, ама при това е и лайкнат...

Мдаам, да видим тогава дали новината е смешка ...

http://112.ua/war_diary/semen-semenchenko-nikolay-malomuzh-i-oleg-odessa-v-programme-voennyy-dnevnik-vypusk-ot-31-03-2015-213211.html

Сега  е с оригиналното видео от съответното предаване, изгледай го и виж какво казва Олег - " Одеса " ( при това говорещ на чист руски , а не мове , м/у 15-тата и 16-тата минута на клипа )   ......  и кой сега е трола постващ измислици  че и после го лайкват, че и то мастити модери   ;)  Нелке, не ти ли казах не се излагай като кифладжийка.. не възприемаш , да не говорим че изобщо дори не си правиш труда да видиш дали инфото е истина или не, за теб е достатъчно да е руски сайт и воала, смешен източник нали така русокоске .....а ако е проукраински е истина автоматично, освен ако не е прекалено смешно както сама признаваш че да те е срам да го лайкнеш такова като на бай ти ганчо реджепчов ....

И си седнала тука точно ти да даваш акъли за тролене и дълбокоумислени уж иизводи да вадиш... ако не беше смешно, щеше да е трагично( както си е реално)....

П.А А относно квалификациите, те са си точно подбрани за подобни изцепки , както са казали хората, когато говориш глупости, не очаквай да те аплодират ....

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

За 11 години в този форум той ми е третият блокиран. Което си е постижение.

Благодаря ти че ме подсети за тази функция. Тоя и другия до него са ми първите блокирани във форума за 11 години.

:) Сериозно, значи аз съм постнал типичен тролски пост, който не само че нма никаква достоверност, ама при това е и лайкнат...

Мдаам, да видим тогава дали новината е смешка ...

http://112.ua/war_diary/semen-semenchenko-nikolay-malomuzh-i-oleg-odessa-v-programme-voennyy-dnevnik-vypusk-ot-31-03-2015-213211.html

Сега  е с оригиналното видео от съответното предаване, изгледай го и виж какво казва Олег - " Одеса " ( при това говорещ на чист руски , а не мове , м/у 15-тата и 16-тата минута на клипа )   ......  и кой сега е трола постващ измислици  че и после го лайкват, че и то мастити модери   ;)  Нелке, не ти ли казах не се излагай като кифладжийка.. не възприемаш , да не говорим че изобщо дори не си правиш труда да видиш дали инфото е истина или не, за теб е достатъчно да е руски сайт и воала, смешен източник нали така русокоске .....а ако е проукраински е истина автоматично, освен ако не е прекалено смешно както сама признаваш че да те е срам да го лайкнеш такова като на бай ти ганчо реджепчов ....

И си седнала тука точно ти да даваш акъли за тролене и дълбокоумислени уж иизводи да вадиш... ако не беше смешно, щеше да е трагично( както си е реално)....

П.А А относно квалификациите, те са си точно подбрани за подобни изцепки , както са казали хората, когато говориш глупости, не очаквай да те аплодират ....

Те двата трола, удрят стабилно гредата, с 'мисловния си процес'. Тоест липсата на такъв. Та дамата в екипа им, се опитва да ги подкрепя, ама неуспешно. И се наложи шефчето им, да се намеси с един коментар, в другата тема. :D  А ако харесванията на постове, са им важни, ще им давам от моите. Не искам, да плачат. :ph34r:

Верно, че доста се е изместила темата. Мисля, че като замисъл беше пусната относно съществуването или не на политическите и платените от някаква партия или организация тролове, които да са по форумите с определени задачи и цели. Докато точно в този форум и още по-специално в тази тема всички, които определяте като тролове са си писачи-аматьори, които си го правят от душа и сърце, при това от години. Казах го и в първия си конкретен пост по въпроса и продължавам да го твърдя. Българинът специално, си троли от душа и сърце, защото такава му е нагласата - да знае най-много, да е на върха на мненията, да не допусне нито един инакомислещ. И ако някой такъв /инакомислещ/ се появи - да го срази на лична основа.

А относно лайковете - наистина е смешно, че още не е схваната същността на поста на Нел, нито разяснението на Мохини.

Тук дори не става въпрос за групички, а за себеуважение и уважение на хората, с които контактуваме форумно. Харесвала съм десетки постове на Нел заради огромна част от разсъжденията, но ако е имало споменато дори и едно изречение, с което застъпва теза дори и по един проблем, различна от моето схващане по същия, не съм лайквала поста. Така и би трябвало, за да се уважаваме - и себе си, и околните. Сигурна съм, че и тя го прави по отношение на мен. Така и трябва да бъде. Говоря за сериозните теми. В празните приказки мога да лайкна нечий пост, дори и само, защото ме е разсмял от сърце, което е съвсем друга въпрос, нямащ общо с обсъжданото в случая - точно, защото не говорим за лайковете изобщо, а за идеята им в сериозните теми.

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

Оо много добре сме схванали същността на лайковете за които плаче Нел, не се бой Мерил... въпроса е както казва за групичките, кой каква теза потдържа... а не за лайковете.. и аз не лайквам откровенно глупави постове дори да са проруски , но не това е болката на Нелка, нейната болка реално е че привържениците на истината за украйна са повече от окровенно платените прозападни проагандатори, или заблудените такива... за комплексираните на тема комунизъм да не споменавам....

Та проблема не са лайковете, проблема е че тезите им издишат и това се вижда в подкрепата на тези тези , което съответно дразни ... пропагандата видно е неуспешна дори тук, да не говорим за други форуми, или медии ....И тезите за това кой е трол също показват кого хората считата за такъв и кого не... кой говори безсмислици и кой не ....

Оо много добре сме схванали същността на лайковете за които плаче Нел, не се бой Мерил...

Не, Синбад. Не в това е проблема.

Знаеш колко много уважавам знанията ти, особено в конкретни области. Знаеш, че уважавам начина ти на мислене. Много пъти съм харесвала много неща, които си писал. Не съм ги лайквала заради откровената ти грубост и невъздържание. Кому е необходимо това?! С това ставаш ли по-убедителен. Аз не мисля.

Никой не говори за лайковете въобще. Говорим как се лайкват откровени тъпизми, само защото ги е изписал някой, който в темата минава за съмишленик. Повече от ясно е. Още по-глупаво е, когато се лайкват постове само с обиди. Те пък се лайкват не само от съмишленици. Лайкват се и от хора, които въобще не са писали в темата, просто защото са насочени към някого, когото разпознават за враг.

Мисля, че е повече от глупаво да продължаваме в тази насока, но народът продължава, и продължава... За това и казвам, че ако беше схванат поста на Нел правилно, нямаше да има коментари точно в тази насока.

Не, Синбад. Не в това е проблема.

Знаеш колко много уважавам знанията ти, особено в конкретни области. Знаеш, че уважавам начина ти на мислене. Много пъти съм харесвала много неща, които си писал. Не съм ги лайквала заради откровената ти грубост и невъздържание. Кому е необходимо това?! С това ставаш ли по-убедителен. Аз не мисля.

Никой не говори за лайковете въобще. Говорим как се лайкват откровени тъпизми, само защото ги е изписал някой, който в темата минава за съмишленик. Повече от ясно е. Още по-глупаво е, когато се лайкват постове само с обиди. Те пък се лайкват не само от съмишленици. Лайкват се и от хора, които въобще не са писали в темата, просто защото са насочени към някого, когото разпознават за враг.

Мисля, че е повече от глупаво да продължаваме в тази насока, но народът продължава, и продължава... За това и казвам, че ако беше схванат поста на Нел правилно, нямаше да има коментари точно в тази насока.

Ами и такива има, съгласен съм, все пак всеки лайква по свой си тертип, и по свои подбуди.... А за плача на Нел, независимо как го изкарва, насочвайки го примерно към мен, а не например към лайковете на постове на Анне или други ( като реджепчо и мирча )  сама показва къде е проблема и ... И никакви завоалирани и уж дълбокомслени изказваници нейни не промент нещата ....

А относно моите уж грубости, съжалвам, казвал съм го и преди, за мен глупака си е глупак, идиота идиот, и нормите за вежливост си имат граници.. според събеседника... значи не може ти да намекваш на нкой че говори глупости, изцепки , а той да продължава да го прави при това с настървение очаквайки от теб все да си благуразумен... не, точно тази как да кажа толерантност води до възход на подобни идиоти и глупаци.. Па нека ме обвват за груб ...  не може да се търпи вечно безсмислиците им и да се опитваш да ги оборваш постонно въртейки се в нкакъв порочен кръг само и само да си останеш вежлив... нма смисъл, както и нма полезност .....само загуба на време ....

А относно моите уж грубости, съжалвам, казвал съм го и преди, за мен глупака си е глупак, идиота идиот, и нормите за вежливост си имат граници.. според събеседника... значи не може ти да намекваш на нкой че говори глупости, изцепки , а той да продължава да го прави при това с настървение очаквайки от теб все да си благуразумен... не, точно тази как да кажа толерантност води до възход на подобни идиоти и глупаци.. Па нека ме обвват за груб ...  не може да се търпи вечно безсмислиците им и да се опитваш да ги оборваш постонно въртейки се в нкакъв порочен кръг само и само да си останеш вежлив... нма смисъл, както и нма полезност .....само загуба на време ....

Нали се сещаш, че самото висене във форума си е загуба на време само по себе си... :)

Все си мисля, че хората са достатъчно умни, за да разберат и да преценят правилно кой е мислещ, кой е груб, кой е глупак, кой е идиот и кой в какво определение се вмества.

Всеки е свободен да намира стила си на поведение, съобразно правилата на общността, в която се намира и изявява. Като казваш на глупака, че е глупак, нито той ще разбере, нито ще поумнее, нито околните ще спрат да го харесват, защото са си лика прилика... просто ти ще поставиш себе си в специфична ситуация. Щом обаче ти си способен да понесеш ненужната тежест на тази ситуация - свободен си да го правиш... Е, докато и ако "властта" не те спре... :)

Нали се сещаш, че самото висене във форума си е загуба на време само по себе си... :)

Все си мисля, че хората са достатъчно умни, за да разберат и да преценят правилно кой е мислещ, кой е груб, кой е глупак, кой е идиот и кой в какво определение се вмества.

Всеки е свободен да намира стила си на поведение, съобразно правилата на общността, в която се намира и изявява. Като казваш на глупака, че е глупак, нито той ще разбере, нито ще поумнее, нито околните ще спрат да го харесват, защото са си лика прилика... просто ти ще поставиш себе си в специфична ситуация. Щом обаче ти си способен да понесеш ненужната тежест на тази ситуация - свободен си да го правиш... Е, докато и ако "властта" не те спре... :)

Тежестите на ситуациите никога не са ме притеснвали :) 

Относно загубата на време, дам, от една гледна точка е така, но от друга не, все пак аз съм в нета не в работно време , а  в свободното си , за ралика от други, които уж са на работа :D  И не мисл че дебатите по световна политика са загуба на време , все пак живеем в този свт и е добре да знаем какво реално става в него..а не само да се затварме в ежедневието си и това което реално нас ни обкръжава и е наше житие и битие ....

А властта, не ме притеснва, винаги съм си понасл последиците от действита и не съм плакал на ничие рамо.... В началото имаше моменти когато ме  дразнеше понкога , но вече ги знам и им свикнах ....та такива неща.....

Ами и такива има, съгласен съм, все пак всеки лайква по свой си тертип, и по свои подбуди.... А за плача на Нел, независимо как го изкарва, насочвайки го примерно към мен, а не например към лайковете на постове на Анне или други ( като реджепчо и мирча )  сама показва къде е проблема и ... И никакви завоалирани и уж дълбокомслени изказваници нейни не промент нещата ....

Аз да си кажа честно на постовете на Анне съм фен липсва от темите определено последно време. за нейните години има доста добри разсъждения нетипични за нравствената и образователна девалвация на съвременното българско поколение.

Аз да си кажа честно на постовете на Анне съм фен липсва от темите определено последно време. за нейните години има доста добри разсъждения нетипични за нравствената и образователна девалвация на съвременното българско поколение.

Е да, но как да кажа, за мен лично патоса и е леко дори бих казал много не на мсто,  разсъжденита прекалено извън реалността и доста наивни и дори крайни ( доста крайни в степен до заблуда понкога )  .. да, права е за нкои неща  но е прекалено крайна в емоциите си ....а емоции и политика, това хич не се връзва....

Е да, но как да кажа, за мен лично патоса и е леко дори бих казал много не на мсто,  разсъжденита прекалено извън реалността и доста наивни и дори крайни ( доста крайни в степен до заблуда понкога )  .. да, права е за нкои неща  но е прекалено крайна в емоциите си ....а емоции и политика, това хич не се връзва....

Тя е доста метафорична това ми харесва но не е кон с капаци има обхватно и широкодиапазонно мислене, закоето я поздравявам за 84 набор.

Пропагандното влияние е сравнимо с излагането на радиация. Обект който се изложи на радиация доста време сам става източник на радиация, аналогично е с пропагандата. Гледам мирко се е нацвъкал като гъба с пропаганда и сега сам я излъчва.

Една от големите лъжи на българския преход е че пропагандата е характерна за тоталитарните общества, което си бе 100 процентова лъжа.

Редактирано от vasilevsa (преглед на промените)

Тя е доста метафорична това ми харесва но не е кон с капаци има обхватно и широкодиапазонно мислене, закоето я поздравявам за 84 набор.

Пропагандното влияние е сравнимо с излагането на радиация. Обект който се изложи на радиация доста време сам става източник на радиация, аналогично е с пропагандата. Гледам мирко се е нацвъкал като гъба с пропаганда и сега сам я излъчва.

Мирко, хахах, комплексар на тема комунизъм .. това е той, въздух под налгане и кал в ушите ... заработва си човека , нма лошо, само да не беше толкова ограничен... Блажко с него по може да се дебатира, той поне като му покажеш изцепките и се усеща донкъде.... но реджепа и мира, безднадеждни , те такива са идеални за тролове... плочата се върти нон стоп , важно е упоритостта , магарешки инат и напреееед.... 

Относно загубата на време, дам, от една гледна точка е така, но от друга не, все пак аз съм в нета не в работно време , а  в свободното си , за ралика от други, които уж са на работа :D 

Е, за това никой за никого не може да каже със сигурност. Всички се бият в гърдите, че пишат в свободното си време и на практика никой не знае за другия какво му се случва. Едва ли някой е пренебрегнал работата си, за да пише във форумни теми, но и за това всеки си знае. Човек, ако сам не си е коректив, никой друг не може да му бъде. Всъщност това не е съществената част от поста ти.

По-интересна е тази част...

И не мисл че дебатите по световна политика са загуба на време , все пак живеем в този свт и е добре да знаем какво реално става в него..а не само да се затварме в ежедневието си и това което реално нас ни обкръжава и е наше житие и битие ....

Частта, в която си идваме на думата. Дебатите по световната политика не биха били загуба на време, ако наистина се води спор и се градят позиции и когато опонента ти каже нещо, което заслужава уважение и е така - да се постига съгласие, а не да се отрича до дупка, защото човека е от другия лагер. Както и да е. Нека не разводняваме.

Всъщност - пак сме по темата... за особеностите на българския лов и... пардон - особеностите на българското форумно поведение и има ли почва платения трол в българския форум...

Ами като говорим за мнени, ми се губи сега отговора на същата Нел, относно уж фейка който аз съм постнал, за танковете Абрамс... нещо се покри, и се прави че не го е видла.. а иначе доста се понапъна да пише че и тролене да го изкарва...

Та викаш това е нормален начин на дебатиране за нетролове нали хахахахахах :D

А за лов, не ме поставй в тази графа .... не съм дошъл тука да прав мили очички на дами или недами.... за мен в спора да вкарваш елементи на полове е глупост... за половото деление си има други теми ...ако жена очаква в такава тема да  третират като жена, е извинвам се, ама не е познала .. третирам  като всеки един, без преференции базирани на пол и така нататък други дискриминиращи признаци .... важи само разума и мисленето , там вече дискриминирам и то жестоко....

Има едно старо индийско виждане, че земята е плоска и се крепи върху гърбовете на 4 слона, които са стъпили върху 16 костенурки. То продължава да има своето място под слънцето, заедно с всички други виждания по темата за космоса.

Така и трябва !!!

Има едно старо индийско виждане, че земята е плоска и се крепи върху гърбовете на 4 слона, които са стъпили върху 16 костенурки. То продължава да има своето място под слънцето, заедно с всички други виждания по темата за космоса.

Така и трябва !!!

Джепо, пореден пост достоен за Рубрика "Ни в клин, ни в ръкав", или малко по-образн присаден лимон върху круша.

Редактирано от vasilevsa (преглед на промените)

Ами като говорим за мнени, ми се губи сега отговора на същата Нел, относно уж фейка който аз съм постнал, за танковете Абрамс...

Не ми се отвори клипа, как искаш да коментирам?!

И да казва въпросният "Одесса" това за танковете, това някаква важна новина ли е, от неговите думи нещо зависи ли?

Интервю с войник... извинявай, но наистина това за мен е смешка.

Джепо, пореден пост достоен за Рубрика "Ни в клин, ни в ръкав", или малко по-образн присаден лимон върху круша.

Говоря за свободата на словото. Едно, че трябва да имаме свободата да пишем, трябва да имаме свободата и да четем. 

Добре, имаме свободата да четем мненията на вашата групичка. Повече от сигурен съм, че има хора, които биха искали да пишат в темата за Украйна и фашистка Русия, но заради грубостите ви (не говоря лично за теб) се отказват.

Техните мнения не мисля, че са по маловажни нито от вашите, нито от които и да било други.

Не ми се отвори клипа, как искаш да коментирам?!

И да казва въпросният "Одесса" това за танковете, това някаква важна новина ли е, от неговите думи нещо зависи ли?

Интервю с войник... извинявай, но наистина това за мен е смешка.

A, не , хич не е важно, просто показва какво е укро карателското мислене , и до какво води промивката на мозъци..и аналогита с блицкрига на Хитлер срещу СССР , както и мечтите на ФАЩ за подобен сега ....

За сметка на това новинката ти от нова газета със старата песен за Бука, и така нареченото велико доказателство записа е повече от меродавно... мдааам.. нищо че този запис се върти още от първите дни на случката с боинга, ама нищо, повторението е майка на затъпването казват, нека повтарт... а че записа е виден фалшификат на укрите, който дори ФАЩ спрха да изпозлват за пропаганда, също не е важно :D

П.С Обаче ми хареса как казват в статийката  че прикрили видите ли фамилиите в записа  с биип,от мерки за сигурност хахахахахаха, ех боже боже, поне да бха измислили нещо по умно :D ....важна е свободата на словото, както казва виден бай ганчев тука..

А за записа, нали си комп спец по медии, ще намериш начин да си го пуснеш, все пак и укро сми гледаш и четеш ;) Дори Златка не вервам да се затрудни с това 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.