Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Политическите тролове - пропагандатори из форумите

Featured Replies

Изобщо не ме е срам от нищо. Не си ти човекът, който може да манипулира останалите да им казва какво да използват за аватари и какво не. Неуспехът в работата ти си е твой личен проблем. 

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 110,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ъндъртейкър
    Ъндъртейкър

Може и да има нещо вярно, но аз съм останал с впечатлението, че троловите против Русия са повече и по-активни. Особено напоследък. Не си прав, че срещу руските тролове не се предприема нищо. Напротив,

• Георги Бонджов
    Георги Бонджов

О, даже гледах по новините, за някаква сграда специално за тролове нейде в Москва. За сгради за проамерикански троли не съм чувал, те просто са разпръснати по домовете си.

• Ми, в нормални условия учехме бре miro20. Дървени чинове, зелена дъска, тебеширен прах. Волтметрите в лабораториите бяха стари, като електрификацията! Реостатите бяха дълги към половин метър и тежащи

Публикувани изображения

И защо тогава си измисляш че съм "карал" някой да си слага еди какво си ? че съм поддържал ислямисти и фашисти ? че съм щял бурки да карам някого  ?  И защо  толкова комплексарски реагираш  на един стар върпос с какво се гордееш ?

:)

Ми питай ме и ти мен . - Аз се гордея с моя аватар и подпис, защото се е доказал с времето   , най вече към тези които са ми опоненти :)

Твоето е -гузен негонен бяга :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Щом се гордееш с аватара си, аз се радвам за теб. Пусни анкета. 

Цитат

Я кажи ти колко аватара и снимки смени ? и какви  ? а?  гордееш ли се ? :):)  :)

Цитат

Слагай смело :)

Нали сте си една фирма.... поне униформите ви да са еднакви :)

Не си някой, който може да казва на останалите какво да правят. 

Оставям на страна това, че първият ти въпрос е меко казано дебилен. :D Гордееш ли се с аватара си и колко пъти го смени. 

Ми не знам, 5-6 пъти съм го сменял и ми харесва, като цяло. Да ти пратя ли снимки на ЛС? :D

преди 10 минути, иноТ написа:

Не си някой, който може да казва на останалите какво да правят. 

Ми да бе цитирал на кого отговарям де ? :) Човека искал да си сложи аватар на новорашиста ви Пу.

И аз казах точно това с усмивка  - ми да си слага щом иска. да сте си еднакви по "униформа"  :) Това няма нищо общо с  "накарал да си сложи "

Изчерпа се дори като тема за заяжданици. Какво още ще си измислиш за мен ? :)

Цитат

Ми да бе цитирал на кого отговарям де ? :) Човека искал да си сложи аватар на новорашиста ви Пу.

Това го казваш ти. По тая логика, аз мога да заявя, че си гей-ром. Няма нищо лошо в това, но няма да си сложа твой аватар, да знаеш. 

преди 24 минути, иноТ написа:

По тая логика

Не, ти нямаш логика . Ти търсиш за какво да се заяждаш :)

всичко ясно и красноречиво се вижда по назад, и че никого за нищо не карам, а изразих съгласие смело да си слага кавото иска :)

Браво, значи се разбрахме.

Sent from my SM-J500FN using Tapatalk

преди 4 часа, miro20 написа:

Не, ти нямаш логика . Ти търсиш за какво да се заяждаш :)

всичко ясно и красноречиво се вижда по назад, и че никого за нищо не карам, а изразих съгласие смело да си слага кавото иска :)

Миро защо не ги оставиш на мира за малко и да спреш да пишеш. Много ще ми е любопитно какво ще пишат във форума защото освен да се заяждат с някого те друго не знаят. Ще почнат да се самоизяждат предполагам. :)

Прав си . Напоследък забравям че имах правило да не отговарям на простотиите им. :) Това най много ги вбесяваше :)

Ще имам впредвид.

Много добре знаят те рубладжиите за какво става дума... "Евродепутатите призовават сътрудниците на европейски медии да събират доказателства за руската пропаганда и изразяват тревогата си, че няколко държави в ЕС не осъзнават за какво става дума и затова се превръщат в удобна цел на руската пропаганда и дезинформация."

http://www.dw.com/bg/официален-документ-на-еп-русия-иска-да-разцепи-европа/a-36030230

преди 1 час, lsmurf написа:

Миро защо не ги оставиш на мира за малко и да спреш да пишеш. Много ще ми е любопитно какво ще пишат във форума защото освен да се заяждат с някого те друго не знаят. Ще почнат да се самоизяждат предполагам. :)

И аз на това се надява. Спира и оставаме само пичове + един агент - сиреч ти. Старо куче, комунистическо. :laughing5:

Болният pcbsd не го броя, само да уточня. За менталните проблеми има друг раздел. 

Редактирано от иноТ (преглед на промените)

Пропаганда с всички средства

Войната в Украйна отдавна не се води само с оръжия. Става дума не само за спечелване на територия. Русия води информационна война срещу Запада с цел да дестабилизира НАТО и ЕС. И бива обслужвана от ентусиазирани помощници от дясната сцена. Руски олигарси и банки финансират партии, подобни на френската Front National (Национален фронт), или канят политици от германската AfD („Алтернатива за Германия“) на своите заседания. Руските медии заедно с десните групировки разпространяват фалшиви новини. Мнимото изнасилване на Лиза беше една такава кампания. Дългата ръка на пропагандата достига почти до прага на Канцлерамта.

http://terminal3.bg/vitalij-bivsh-ruski-trol/

ВИТАЛИЙ, БИВШ РУСКИ ТРОЛ

Война на тролове

Русия, Санкт Петерсбург, ул. „Савушкина“ 55, сива сграда, ново строителство. Виталий не желае да се знае фамилното му име. Той твърди, че е бил един информационен воин с държавно поръчение. Бил е трол. Три месеца и половина ежедневно е разпространявал лъжи, писал е срещу истината, разпространявал е пропаганда на Кремъл в нета, подклаждал е противозападни настроения в интернет, но преди всичко такива срещу Украйна.

Виталий разказва, че от септември до декември 2014 г. е бил един от около 200 назначени на ул. „Савушкина“ 55. В социалните мрежи, напр. ФБ и руската му алтернатива VK, са се представяли като неутрални блогъри и възможно най-ненатрапливо са разпространявали позициите на Кремъл или са пускали фалшифицирани интернет страници. Най-голямата част от „колегите“ му са извършвали пропагандата срещу добри пари, смята Виталий. Много от тях, както и той самият, не са били политизирани. Във видеото обяснява как функционира схемата – някои колеги са се представяли като украински блогъри и са пускали фалшиви съобщения уж от Украйна, например в Киев децата нямат нищо за ядене, гладуват, други колеги веднага пускат новина от Украйна и се базират на изказванията на горните уж украински блогъри, така звучало достоверно.

„Имаше, разбира се, и политизирани сред назначените, но доста малко на брой, все пак – вероятно трима-четирима, които обаче с голяма гордост казваха: „Ние сме тролове и сме срещу фашистите в Украйна, ние сме за Русия, за Путин“.

45 хиляди рубли, които през есента на 2014 са били около 720 евро, са парите, примамили Виталий на ул. „Савушкина“ 55. Във видеото се казва плюс наем, плюс какво ли още не, това са огромни средства, които са раздавани, милиони всеки месец, той мисли, че има замесени държавни пари, но не може да бъде доказано.
Както и да го погледне човек, той е получавал там двойно повече от един редактор в руските медии. Съвсем скоро след започване на дейността си му става ясно, че е използван, за да разпространява настроения, а също така и фирмата, в която е бил назначен, му е намирисвала, демек, май не е била читава.

Меркел, Обама и украинският президент Порошенко трябвало да бъдат представяни като подклаждачи на войни. Буквално такива са били инструкциите. Виталий казва, че въпреки доброто заплащане след три месеца е загубил интереса си към пропагандната работа. Въпреки че днес той говори с ZDF и западната преса за руската дезинформация в нета, не се страхува за своята сигурност. Във видеото се казва, че не вярва, че може да бъде пребит, убит или нещо да му се случи, това би създало доста голям шум, но ако видеото бъде пуснато в ютюб, отдолу ще има коментари, че е предател, лъжец или ще го заклеймят като фашист.

Целенасочено са били назначавани тролове, за да пишат във форумите или в социалните мрежи. За това свидетелстват хилядите мейли и разпечатки от стратегически документи. Във видеото се казва – в мейли от Донецк намираме маса от протоколи, в които настроенията в нета са били анализирани, подготвени от руски консултанти през лятото на 2015 за сепаратистите в Източна Украйна. „Трябва да бъдат създадени групи от активисти за коментари в блогове, форуми и социални мрежи.“ Предимството било да „може незабавно да се реагира“ и „на база на интензивността на работата им“ се цели „да бъде създавано впечатление, че мнозинството мисли така“. „Създайте една контрапропаганда!“

В приложението към мейла се намира досие за блогърите. Включени са и прогнози, докъде те про- или антируски биха се били изказвали. Особено ярка е колоната – Договор.

* Статията е превод от Webstorys im ZDF

01.jpg

преди 1 минута, pcbsd написа:

...

Крадецът вика: дръжте крадеца. :D

Явно господарите ви са изпратили новите материали и сега бързате да ги публикувате. 

Точно, пропаганда с всички средства. :D

Москва наставлява донецките сепаратисти как да водят пропагандна война с Киев и Запада

"По всичко изглежда, че московските наставници, управляващи пропагандната война, са или представители на свързаните с Кремъл кръгове, или директно от администрацията на президента Владимир Путин, който винаги е отричал каквото и да е влияние на Москва върху проруските сепаратисти в Източна Украйна".

http://www.mediapool.bg/moskva-nastavlyava-donetskite-separatisti-kak-da-vodyat-propagandna-voina-s-kiev-i-zapada-news254627.html

Проруските сепаратисти, контролиращи част от Източна Украйна, водят пропагандна кампания срещу законната власт в Киев и срещу Запада по задание на консултанти от Москва. Това става известно от публикуваното съдържание на имейли, с които разполагат германският в. "Ди Цайт" и телевизия Це Де Еф. Общият обем информация е около 11 гигабайта и е изтекла от "Министерството на информацията" на сепаратстите.

По всичко изглежда, че московските наставници, управляващи пропагандната война, са или представители на свързаните с Кремъл кръгове, или директно от администрацията на президента Владимир Путин, който винаги е отричал каквото и да е влияние на Москва върху проруските сепаратисти в Източна Украйна.

"Ди Цайт" съобщава още, че в документ с обем 41 страници, подготвен от руските консултанти, детайлно се излага стратегията, която да следват медиите в контролираните от сепаратистите територии. Те трябва да дискредитират властта в Киев и да заклеймяват САЩ като подбудител на конфликта в Украйна.

Освен това кремълските наставници настоятелно препоръчват да се създаде група от коментатори, която да публикува постинги с проруска насоченост в социалните медии като Фейсбук, Туитър и пр..

Активната дейност на тази група трябва да създава впечатление, че по такъв начин мисли мнозинството от хората.

От "донецкото досие" става ясно, че критично настроените журналисти трябва да чакат репресии. Сепаристите правят системно мониторинг на международните медии и съствят свои черни списъци, в които попадат и информационни агенции като Ройтерс и Асошиейтед прес.

"Ди Цайт" допълва, че руското посолство в Берлин засега въобще не е коментирало появилата се информация.

"Те трябва да дискредитират властта в Киев и да заклеймяват САЩ като подбудител на конфликта в Украйна."

Не мисля че е сложна и трудна задача... ще се справят... :-)

Брех, поредния пасквил. А, бре, дигиталното BDSM, ти си като стахановец, бе - петилетката за 3 години. :eek:

Мирчаа, изоставаш! Скив ко праят новите.:D

Редактирано от Agentpat™ (преглед на промените)

преди 4 минути, Agentpat™ написа:

Брех, поредния пасквил. А, бре, дигиталното BDSM, ти си като стахановец, бе - петилетката за 3 години. :D

Ми пуснали са го 3 дни отпуска, да не мислиш че е лесно.

Лудницата пак е в ремонт. Турбото е тук. :D

преди 1 час, Agentpat™ написа:

Брех, поредния пасквил. А, бре, дигиталното BDSM, ти си като стахановец, бе - петилетката за 3 години. :eek:

Мирчаа, изоставаш! Скив ко праят новите.:D

"ти си като стахановец, бе - петилетката за 3 години " -  Агентпат, това ме разсмя. Сега на бай Миро ще му орежат заплатата задето изостава с поставените задачи.:D

на 22.10.2016 г. в 20:00, Нел написа:

Каза платеното комунистическо тролче(дотук с два ник-а).

Да, благодаря! Добре съм!

Каза друго тролче(и то с два ника).

На 105 години съм. В първа младост. :D

Аз съм наполовина на твоята възраст!  Ти си наборка на Тодор Живков!?  Как пък успя и никовете ми да ги преброиш?   Вероятно само до две можеш да броиш!?    Въобще не мога дори и аз да си преброя никовете - те са твърде много.   Това е висша свобода не подлежаща на никакви ограничения - без да е необходимо да съм трол или пропагандатор!  И какво означава   ""платено комунистическо тролче"" ?    Питам - защото се чувствам отлично в хаоса на демокрацията, пък и не съм бил никога комунист.

Spoiler

преди 11 минути, attj написа:

Въобще не мога дори и аз да си преброя никовете - те са твърде много.   Това е висша свобода не подлежаща на никакви ограничения - без да е необходимо да съм трол или пропагандатор!

хехе :) че то това е имнно признак за трол бре :):)

Под "висша свобода " ще искаш и 5 лични карти ли :):)  Какво е туй една ЛК как може така да ти ограничават шизофреничните напъни ! То си е съвсем човешко един ден д се събудиш с настроение за едно име, утре ще си с друго и ще симулираш рзлични характери и писаници, дори ще си пишеш от единия на другия /както правиш с никовете АТЖ и НЕЙ/  .

Това катгорично няма ама нищичко общо със шизофрения и тролене... мне... :)

преди 14 часа, miro20 написа:
  Затвори скритото съдържание

Под "висша свобода " ще искаш и 5 лични карти ли :):)  Какво е туй една ЛК как може така да ти ограничават шизофреничните напъни ! То си е съвсем човешко един ден д се събудиш с настроение за едно име, утре ще си с друго и ще симулираш рзлични характери и писаници, дори ще си пишеш от единия на другия /както правиш с никовете АТЖ и НЕЙ/  .

Утре ако напиша нещо от името на Миро20 как ли ще се възприеме?  Сега пиша просто от ник при съответен компютър - те се зареждат автоматично и не виждам нищо нередно в това... Не  е ли време да спрете тук с антируските си пръдни?

преди 55 минути, NEY написа:

Утре ако напиша нещо от името на Миро20 как ли ще се възприеме?  Сега пиша просто от ник при съответен компютър - те се зареждат автоматично и не виждам нищо нередно в това... Не  е ли време да спрете тук с антируските си пръдни?

Аха... зареждат се автоматически :) ти не си виновна :) И да, за мен не е редно ползването на повече от един ник. Но не това е най страшното - След това поредно твое признание, малко е странно когато единия ник си говори на другия. Не съм специалист в тази област от медицината, но мисля е хубаво да потърсиш такъв.

Второ - Какво антируско видя в поста ми ?

преди 5 часа, miro20 написа:
  Покажи скритото съдържание

а ? :)

Твоите психични проблеми не ме интересуват. Предполагам и никого другиго. :)

Миро, незнайно защо в този форум си нещо като централeн главен герой.... Чест и почитания дори и за всички глупости!

Кой сега пише и от кой комп ? НАполеон или Джеки Чан ?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.