Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 2

Featured Replies

Сега очаквам да попита Къде? за пореден път   :D

Мдам, всички разбрахме за каква забрана на езика се говори, и то от предишата затворена тема насам, а само той пак не е доразбрал, и пак своето върти нонстоп.... 

Или да изклични с подскок на друг въпрос , както и стана хахахахахахахаха .. Неее, не могаааа , ще умра от хилеж ..

Ванка, адмирации за нервите и търпението, наистина ...

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

• Отговори 2k
  • Прегледи 80,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Не си напълно прав. Що не даде за пример Великобритания, Испания, Франция, Холандия…Или тези държави не осигуряват приличен и спокоен живот на хора от всякакъв етнос и вероизповедание?

Позволявам си да се обадя, моля колегата за извинение.

Очевидно не и според тях. Идея си нямам какво не им харесва, но очевидно или са твърде претенциозни, или някой ги "подбутва" отстрани, или си имат там някакви проблеми.

Тая "кутия на Пандора" беше открехната в края на 90-те години в бивша Югославия и отворена напълно с онова признаване, за което говорихме по-горе снощи. Благодарение на НАТО (да се чете САЩ) и ООН. И дано не съм прав, но това ще навлича много проблеми занапред.

А може и да не съм прав изобщо.

Сега очаквам да попита Къде? за пореден път   :D

Мдам, всички разбрахме за каква забрана на езика се говори, и то от предишата затворена тема насам, а само той пак не е доразбрал, и пак своето върти нонстоп.... 

Руският език не е забранен в Украйна !!!

Направиха се, че не го виждат този пост  :)  :)  :)

Той им е блокиран бе каун.... и това ли не прочете вече толкова време из темата ... омг .. 

И дано не съм прав, но това ще навлича много проблеми занапред.

А анексията на Крим няма да навлича проблеми занапред.

Той им е блокиран бе каун.... и това ли не прочете вече толкова време из темата ... омг .. 

Като свършат аргументите почват обидите  :)  :)  :)

• Автор

Руският език не е забранен в Украйна !!!

По темата - не им били забранили езиците, ама им били забранили да си ползват езика като втори официален, демек пак същото. Ясно е, че вкъщи не могат да им забранят, но на официални събития на публични места - само украински. И там като тук има хора, които не владеят официалния език, и то много повече. А и в случая не е важно дали го владеят или не, безпричинно им беше отнето право.

screenshotteoys.jpg

Усети се, ама като взеха да правят референдуми, щото им писна на хората - организиран отвън преврат, кафеви на власт, олигарсите ги дояха, накрая им забраниха да ползват официално и езика си - нещо, което дотогава си им беше позволено. И стана тя каквато стана...

Тъй като очевидно не си пожелал да прочетеш снощи, отново специално за теб:

http://www.monitor.bg/article?id=433941

http://www.bnews.bg/article-99329

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/08/19/2364413_ukraina_zabrani_14_ruski_televizii_zaradi_voenna/

Айде ето ти и това - възродителен процес по украински.

Пусни го още 10 пъти и мирясай...

С това всички тук сме съгласни - мисля, без изключение. Ако някой не беше решил да организира Майдани и да им забранява да говорят на родния си език, да гледат родните си медии, мисля, че нямаше да се стигне дотук.

Не Путин е решил да ги присъедини, те решиха да се присъединят към него. Да, защитна операция е имало - по-горе съм посочил и причините за това.

Хайде да ти цитирам коментар под статията:

"Да се прави анализ, като удобно се пропускат основни факти или директно се заменят с лъжи е точно това, в което обвинявате "платените от Путин тролове" - разпространение на опорни точkи и пропаганда. Говорите за легитимност, но не споменавате, че Крим е придаден като автономна РЕПУБЛИКА към УССР през 1954 г. През 1995 г. Киев едностранно суспендира кримската конституция - http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/92/95-вр Излиза, че Милошевич е много лош, задето отне автономиятя на Косово, но когато Кучма прави подобно нещо, това не е проблем. Не се споменава, че между Янукович и опозицията имаше подписано споразумение, гарантирано от Франция, Германия и Полша. В изпълнение на това споразумение силите за сигурност бяха оттеглени от центъра на Киев, но въоръжените радикали - ударници на Майдана, завзеха административните сгради и на практика извършиха откровен преврат, който обаче бе подкрепен от страните, които трябваше да гарантират споразумението. Гласуването в Радата се контролираше от въоръжени и маскирани мъже, а част от депутатите бяха заменени с неизбрани от никого "представители на Майдана". Турчинов бе назначен за президент в разрез с всички конституционни норми, но нямаше кой да го каже, защото Конституционния съд бе разпуснат. Състави се правителство само от партии, представляващи електората в Западна и Централна Украйна - включително с четирима министри на "Свобода", за която Европейският парламент заявява следното: Is concerned about the rising nationalistic sentiment in Ukraine, expressed in support for the Svoboda Party, which, as a result, is one of the two new parties to enter the Verkhovna Rada; recalls that racist, anti-Semitic and xenophobic views go against the EU’s fundamental values and principles and therefore appeals to pro-democratic parties in the Verkhovna Rada not to associate with, endorse or form coalitions with this party; http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-%2F%2FEP%2F%2FTEXT+TA+P7-TA-2012-0507+0+DOC+XML+V0%2F%2FEN Едно от първите решения на майданската власт бе да отмени закона за регионалните права на езиците. Из цялата страна плъзнаха ударници на "Автомайдана" и "Десен сектор". До нашенския и западан новинарски поток стигаха само сводките за геройско разрушаване на паметници, но не и за побоите и убийствата на политически и идеологически опоненти. Майданските ударници заплашваха да праят "влак на дружбата" в Крим. Не посмяха, но затова пък вършееха активно в Харков, Донецк, Одеса, Днепропетровск. За губернатори на югоизточните области беха назначени олигарси като Коломойски, които да задушават недоволството с икономически и мутренски натиск. Практиката да се пращат агитки от ултраси срещу протестиращите доведе до жертви още през март и април, а на 2 май се стигна до масовото убийство в Одеса - за което така и не се намериха виновни. Точно както и за стрелбата на Майдана. Излиза, че за да се осъществи желанието на "огромното мнозинство" от населението, трябва половината население да бъде подложено на терор. Наскоро властите в Харков се похвалиха, че арестували 700 "сепаратисти" и още 300 били уволнени от местната полиция. В Днепропетровск, Запорожия и Одеса "прочистването" е още по-мащабно. От вашата логика излиза, че отделянето на Крим не е оправдано, защото не се е проляло достатъчно кръв. В Донецк и Луганск се проля повече от достатъчно, но предполагам продължава да е неоправдано. Изобщо принципите, за които говорите наистина бяха нарушени, само че инициаторите са в посока обратна на тази, в която сте се втренчил."

Philip Burov · Top Commenter · Sofia University

• Автор

А анексията на Крим няма да навлича проблеми занапред.

Това нали вече се разбрахме, че не е вярно и че тази опорна точка отпада.

Дотук отпадат:

1. Анексия / нарушено е международното право

2. Не е имало забрана на езици / нарушаване на права на отделилите се малцинства

Давай друга.

Колкото до самите проблеми - знаеш ли някоя държава, дето няма такива? В частност РФ има немалко...

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Това нали вече се разбрахме, че не е вярно и че тази опорна точка отпада.

Дотук отпадат:

1. Анексия / нарушено е международното право

2. Не е имало забрана на езици / нарушаване на права на отделилите се малцинства

Давай друга.

1. Русия анексира Крим в разрез със всички норми на международното право, а това че си модератор на форума не ти дава право да се гавриш с потребителите и да ги наричаш тролове и кучета. Ясно ли ти е !!!

2. Не е имало забрана на чужди езици в Украйна и това е истината. Не си мисли, че ако повториш десет пъти една лъжа, тя ще стане истина. Бъди така добър да си прочетеш линковете, които ти сам даваш !!!

• Автор

Не бе, аз просто се държа по същия начин като теб. Умишлено. Белким схванеш защо.

Не се гавря, а и много хора тук ти даваме доказателства за едно и също нещо, ама увира ли ти главата...

Остави табелката, тук тя не играе, освен че ограничава мен самия.

Международното право не е нарушено. Факт.

Руският и българският са били забранени за официално използване. Факт.

Не бе, аз просто се държа по същия начин като теб. Умишлено. Белким схванеш защо.

Не се гавря, а и много хора тук ти даваме доказателства за едно и също нещо, ама увира ли ти главата...

Остави табелката, тук тя не играе, освен че ограничава мен самия.

Международното право не е нарушено. Факт.

Руският и българският са били забранени за официално използване. Факт.

Пиши си каквото искаш, само ако обичаш не обиждай. Аз не те обиждам.

Нито правя инсинуации, че следваш опорни точки.

Анексията на Крим е в нарушение на международното право. Факт.

Говоренето и писането на Руски и Български език никога не е било забранявано в Украйна. Факт.

Реджепчо, хайде отговори ми на един въпрос - защо искаш рускоезичните Крим и източна Украйна да са вечно под украинско владичество?   Ако може - без лекции по международно право.  За да не те връщам в хартата на ООН за правото на самоопределение на хората.

• Автор

Говоренето и писането на Руски и Български език никога не е било забранявано в Украйна. Факт.

Не, не мога...

Тъпчем на едно място и влизаме в тупик.

- Относно международното право ти казаха хората не знам колко пъти - има международна конвенция, подписана и от България, която дава право на самоопределение. Решили са кримчаните да се върнат в Русия - върнали се. Прецедентът беше създаден от Международния съд с Косово. Ако някой някъде реши да организира нов Майдан, може и още някой да се отдели. Иначе казано - освен Крим, ДНР и ЛНР също са функция на Майдана, и според тези решение и конвенция следва да бъдат признати. Съвсем друг е въпросът какво може да повлече това след себе си, но принципът си е принцип.

Ето ти Пакта, преведен на български: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D1%83%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BD_%D0%BF%D0%B0%D0%BA%D1%82_%D0%B7%D0%B0_%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%B8_%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B0

Ето ти и нещо неофициално в тази връзка: http://www.narodnavolja.com/articles2011/02/txt03.asp

- Относно забраната на езиците на малцинствата по-горе имаш цитиран официален документ. Неколкократно.

В противовес ти ми твърдиш, че си бил знаел, и че пишело нещо някъде в статиите, които съм цитирал. ОК, в конкретните случаи да приемем, че в статиите има фактологически грешки (което не е така) и да се придържаме към официалните документи. Нашите линкове са горе, общодостъпни.

Чакам да видя твоите, т.е. нещо, различно от "знам", "сигурен съм", "не вярвам" и "четох" и т.н., което да обори тези документи.

Благодаря.

Не ви разбирам. За какво се опитвате, да направите умен трола? Той си е трол, и си знае своето. Две три опорни точки, други не са му спуснали. Не си хабете нервите, с това същество. Две страници, се опитвате да му обяснявате, той си знае своето. 

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

:)  :)  :)

Не ви разбирам. За какво се опитвате, да направите умен трола? Той си е трол, и си знае своето. Две три опорни точки, други не са му спуснали. Не си хабете нервите, с това същество. Две страници, се опитвате да му обяснявате, той си знае своето. 

За себе си ли говориш ?

Надеждата че може да се поправи все още леееко съществува, макар и в имагинерни граници :D

П.С Поне умее да повтаря като папагал, остава да го научим и да мисли хахахаха

• Автор

Щото той се дразни, когато аз го троля, значи може и все още да има някакво рационално зрънце в него. Не съм сигурен дали го прави от тъпотия, за пари или от твърда увереност в това, което пише. Надявам се да е последното. Пък току-виж той приел моите аргументи, или пък аз неговите, ако са достатъчно убедителни. :) Пък и тази тема се чете не само от него - това за аргументите важи с пълна сила за всички четящи.

Надеждата че може да се поправи все още леееко съществува, макар и в имагинерни граници :D

Аха, писали сме едновременно. :)

Реджепчо, хайде отговори ми на един въпрос - защо искаш рускоезичните Крим и източна Украйна да са вечно под украинско владичество?   Ако може - без лекции по международно право.  За да не те връщам в хартата на ООН за правото на самоопределение на хората.

Човек, руснаците сами им го подариха през 1954! Какво украинско владичество те гони тебе? :D

За онези, които разбират английски, едно любопитно четиво: http://www.bbc.com/news/magazine-32066222

Човек, руснаците сами им го подариха през 1954! Какво украинско владичество те гони тебе? :D

За онези, които разбират английски, едно любопитно четиво: http://www.bbc.com/news/magazine-32066222

Стар материал, в бг медиите,  с превода, така че не е нужно дори да знаеш английски ...и в руските го имаше също така.... 

А относно подарили, по скоро се води амдинистративна реформа , където автономна република Крим беше придадена ( а не подарена ) към УССР .... А по време на разпада на СССР , Горби услужливо и без да помисли го остави в състава на Украйна ... Но сега неговото мнение вече е коренно различно ( на Горби ) и той също подкрепи присъединението на Крим с РФ 

А така наречените договор за териториална цялост който упорито се прокарва се базират на устава на ООН, а там УССР се подписва без да има Крим в състава си ... а след разпада на СССР, дори в ООН Украйна не е описана в кои граници е реално... така че положението е, че Окрайнските претенции са на база фактическото а не юридическото ...

Е вече фактическото те си го прецакаха допълнително с отцепването на още области, дето се вика, лаком гъз, кръв сере .... укропо фащска работа ... мдаам...

:headphones:   :super:

Гледам, този клип и се вбесявам, как може заради алчността на определени хора да се случва това в една славянска страна в 21 век!Вярвам, че Бог ще накаже виновниците за всичко това и страдам за жертвите на тази безсмислена война!

А така наречените договор за териториална цялост който упорито се прокарва се базират на устава на ООН, а там УССР се подписва без да има Крим в състава си ... а след разпада на СССР, дори в ООН Украйна не е описана в кои граници е реално... така че положението е, че Окрайнските претенции са на база фактическото а не юидическото ...

Това съм го повтарял, няколко пъти тук, Че и другия трол, ползва тази опорна точка. За нарушения договор. Ама файда няма.  :D

Гледам, този клип и се вбесявам, как може заради алчността на определени хора да се случва това в една славянска страна в 21 век!Вярвам, че Бог ще накаже виновниците за всичко това и страдам за жертвите на тази безсмислена война!

С такъв дух на хората там, те сами с малко помощ ще накажат виновните, не се бой... справедливостта рано или късно възтържествува ....жалко както казваш, е че винаги се плаща с кръв....да.... 

Говоренето и писането на Руски и Български език никога не е било забранявано в Украйна. Факт

Единствения факт е че някой не познава юридическата и историческата страна на казуса Крим както и понятието анексия Първо няма анексия защото законно избрания парламент на АВТОНОМНА република Крим взе напълно легитимно решение за провеждане на референдум който е най висшата форма на пряка демокрация и след като той беше проведен в присъствието на международни наблюдатели и в него участвуваха над 92% от имащото право на глас население на пак подчертавам АВТОНОМНАТА /САМОУПРАВЛЯВАЩА СЕ/ република Крим с огромно болшинство беше гласувано за излизането от Украйна и подаването на молба за влизането в състава на РФ Молбата беше внесена одобрена и връщането на Крим там където му е мястото стана факт Никой не може да реве за нарушение на международното право защото след Косовския прецедент такова вече няма и никъде не пише че то има избирателен характер -за едни може а за други не Второ Украйна не е легитимна държава защото няма делимитирани и денонсирани граници с РФ защото напусна СССР в нарушение на съюзната конституция ,защото не се съобрази с резултатите от Първия общокримски референдум и общосъюзния такъв от 1991 година и анексира Крим защото посегна по недопустим начин на Кримската автономия премахвайки нейната Конституция и президент ,защото при все че реве и до ден днешен Украйна не ратифицира Будапещенския меморандум от 1994 и не само тя а всички подписали го страни ,защото меморандум не е договор ,защото същото това споразумение за зачитане на териториалната цялост на Украйна почиваше на принципа на извънблоковия статус на Украйна и в момента в който се заговори за влизане в НАТО и ЕС отпаднаха и поводите за неговото спазване Има още доста по въпроса но няма смисъл и това е предостатъчно плюс това акта беше извършен в момент когато в Украйна нямаше никаква легитимна власт не че сегашната може да претендира за такава 

Абе хора, заболя ме пръста да въртя колелцето да прочета нещо смислено в темата :)

Зациклихте както и в предната с тези руски лъжи и спекулации :)

От предната тема разбрах едно - умишлено тролите и обиждате, понеже аргументите ви са като от "страната на ОЗ"  белким затворят по някакъв начин  инакомислещите  различно от руските лъжи и пропаганда :)

За езика - естествено че никой нищо не е забранявал ! Хем цитирате  казаното от Порошенко, хем не го дочитате :)

Анексирането на Крим е толкова законно колкото и нахлуването на Хитлер в Австрия / да защитава исконното германско население/ :)

Много неща не ми се повтарят, но и отговор не бях получил :

https://www.kaldata.com/forums/topic/227354-положението-в-украйна/?p=3088758

Когато отговорите на тези няколко прости нещица, може и да имаме напредък :)

А иначе руските солдатики все се дънят и така и не се научиха да изключват на тилифоните си гугъл тагването къде са :)

https://informnapalm.org/7658-makeevka-selfy-ot-terrorysta-raskrylo-mesto-skoplenyya-tehnyky-rossyjskoj-gybrydnoj-armyy

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.