Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вицове - част 5

Featured Replies

— Тате, тате, кой е Удо Мача?

— Идея нямам. Какъв е той?

— Той е онзи, дето трака совника...

— Абе, къде ги научи тези щуротии?

— В детската градина. Карат ни така да пеем: “Удо Мача совник трака”.

• Отговори 39,3k
  • Прегледи 2m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Само в Българския език има дума с четири представки: - Наизпонасрахме се...   Откакто ходя с маска по улиците не се притеснявам, че си говоря тихичко сам и че се хиля!   Карантина

• Един професор по математически анализ се прибрал и видял че крана на мивката в кухнята му капе. Извикал водопроводчик. Водопроводчикът затегнал една тръба за 5 минути работа и кранът спрял да капе. Пр

• Как да обясня на чужденец ,че в българският език "дреме ми" ,и "не ми дреме" означават едно и също нещо...

Публикувани изображения

— Какви са плановете ви за лятото?

— Ще пия ракия.

— Прощавайте, но вие така отговорихте и за плановете си за есента?

— Не желая да разговарям с човек, който не долавя тънката семантична разлика между екзистенциализма на депресивния есенен запой и феерията на предизвикателното лятно пиянство

КОМПЮТЪРЪТ – ЧИНОВНИК
Много автори твърдят, че компютърът е устройство, което преобразува информация. Всъщност такава дефиниция заблуждава, защото с подобна дейност се занимават множество различни системи и устройства, а някои философи отбелязват, че и камъните преобразуват информация. Поради това следното определение е значително по-точно: компютърът е бюрократизирано устройство за преобразуване на умствен труд във физически. Твърди се (тезата принадлежи на апологетите на компютризацията), че той помага да се поевтини и подобри умствения труд. Това твърдение е съмнително, защото компютърът нито ни подсказва, нито ни учи да мислим правилно. Той просто премества трудностите от единия джоб в другия /вместо "джоб" може "крачол"/. Има един твърде научен подход към изследването на нови и непознати обекти и явления. Това е методът на черната кутия. Съгласно теорията тя е нещо, за което нищо не е известно, и това много улеснява изследването ѝ. При изучаването на черна кутия изследователят прави различни "заклинания" на входа, доколкото там, където прави това, има вход, а в кутията нещо става, понеже навсякъде нещо става и от време на време нещо се появява на изхода, стига там, където е заложен капанът, да има изход. При такова изследване компютърът се превръща в система от входно - изходни устройства и нещо подозрително черно, което върши цялата работа. Подобен тип разглеждане не прави разлика между радост и тъга, но показва връзката между някои теории и практики. А в нашия случай практиката е следната:
Необходимо ни е устройство, което да задоволява следните изисквания:
1. Да разбира какво искаме от него, дори и когато на нас не ни е ясно какво искаме, и да не разбира самоволно неща, които не ни трябват, дори и когато формално сме ги поискали.
2. Да го разбираме не по-лошо, отколкото то нас.
3. Да не струва скъпо, т.е.:
а) изправени пред алтернативата: увеличаване на щата или закупуване на компютър, постигайки компромиса: (компютър) + (щат за обслужването му), да имаме положителен баланс в счетоводните книги;
б) да дава възможност за странични доходи.
4. Да развеселява персонала.
5. И не на последно място: да не отнема на Човека добитото с толкова труд място във Вселената. По-конкретно нещата стоят така: нещото, което искаме да се направи, сметне, нарисува и пр., не е толкова просто, че да го извършим спокойно в "кратки срокове". Следователно това нещо трябва да се надроби заедно с отговорността на повече участници и операции. Ако всичко беше достатъчно просто и не се налагаше да бързаме, компютър не би бил необходим. Така например никому не е потребна машина за закопчаване на копчета - затова и такава няма, ако не се смятат възраженията на някои специалисти по системи и на някои кибернетици, че всеки цип е такова устройство. Във връзка с горното към класическия компютър (този на фон Нойман) са разработени следните главни устройства:
- програмист;
- перфораторка;
- четец;
- процесор;
- печат;
- оператор.
ПРОГРАМИСТЪТ е биоустройство, което се захранва със суровини от полуестествен вид - заповеди, печати, договори и прочие продукти от бюрократичен произход. Изисква по-специален режим на работа, но не винаги го получава; често прави грешки; може, но не винаги иска да възприема устна информация. Преработва всичко това в нестандартни знаци върху оразмерена хартия.
ПЕРФОРАТОРКАТА е биомеханично устройство, което се храни с биопродукти и мода. Преработва отпечатаните върху хартия знаци в нанесени щети (дупки) върху картон. Не прави грешки, но упорствува в направените.
ЧЕТЕЦЪТ е механично устройство, което се храни с картон, ток и човешки нерви. Преработва щети върху картон в щети на картон и токови удари, които с широко сърце раздава, комуто падне.
ПРОЦЕСОРЪТ е устройство, което се храни с електричество и време, а произвежда различни токови удари. Докато работи, мига до зачервяване. Всички други устройства чакат неговите препоръки, за да ги изпълнят по своему.
ПЕЧАТЪТ е устройство, което се храни предимно с токови удари, които преработва в механични и в крайна сметка в нанесени стандартни знаци на нестандартни места върху хартия.
ОПЕРАТОРЪТ е биоустройство, което реализира значителна част от физическия труд на компютъра. Храни се с биопродукти, различни "носители на информация" и шум. Произвежда разместване на носителите на информация, ентропия и връзки. Основният слуга на всички други устройства на компютъра.
Повечето устройства на компютъра освен с оператор са обвързани с телове, наричани кабели. Кабелите са основните устройства за преливане на информацията от пусто в празно. Те са тихи, кротки и злопаметни. Всеки ударен или настъпан кабел в подходящ момент превръща резултата от действието на компютъра в модерен ребус.
Всички тези устройства, обвързани с телове и печати, представляват една от формите на компютъра. За да се ориентираме как действува, трябва да му дадем Задача. Задача е всичко, което ни кара да се чешем по главата, когато тя не ни сърби. Притежавайки нещо подобно, ние се стараем да го прехвърлим на програмиста заедно с неприятния сърбеж. Ако сме извършили това достатъчно ловко, поставили сме значи задача на компютъра (и същевременно сме се уверили, че програмистът е хипотетичният вход на компютъра). Програмистът се включва в действие, приема известно количество кафе, което ускорява процеса на освобождаване от сърбежа, и след неопределено време произвежда известно количество знаци върху хартия. Те се преработват от перфораторката в съответните щети върху картончета, които чрез четеца стават на токови ударчета, наричани понякога импулси. Те започват да се разхождат по кабелите насам - натам, докато стигнат до процесора. Тук произвеждат цяла лавина от себеподобни, което в крайна сметка стига и до печата, и произведеният ребус се връща на програмиста. Полученият обект е отново задача, отново се появява съответния сърбеж... и така процесът се повтаря, докато на програмиста не му омръзне и той не започне да убеждава другите, че е получен резултат. Всяко едно от тези действия се съпровожда с кратки умствени усилия и многократно преместване на носители на информация. Така компютърът съумява да изпълни и второто си главно предназначение - да бюрократизира своята дейност. Въпросът за бюрократичните свойства на компютъра е изследван в редица други теоретични и бюрократични разработки.

Те бяха толкова романтични, че на чата им във Фейсбук плакаха дори и служителите от ДАНС...

Дори Internet Explorer е достатъчно смел, за да ти се предложи за браузер по подразбиране, а ти не смееш едно момиче да поканиш на среща!

Вчера братовчедка ми писа във Фейсбук:
- "Щастлива съм! Очаквам близнаци!"
Аз изкоментирах:
- Браво, най-накрая две деца от един и същи мъж!
Тя взе,че ме блокира...

От 2020 година... общият Фейсбук профил ще се признава за ГРАЖДАНСКИ БРАК!!!

Преди да се появи фейсбук, само роднините ни знаеха колко сме тъпи.

Чета въпроса "Колко лайка трябва да съберем?" И се чудя?... Нали лайка се събира през лятото, а не по Коледа?" И да намерим някъде, няма къде да я предадем, защото пунктовете за изкупуване на лайка не работят. За една бабка питам, защото няма компютър.

С Мимето бяхме в една група в детската градина, в един клас в училище, една и съща група бяхме и в университета... Онзи ден поглеждам профила й във фейсбук - тя е на 33, а аз на 44!

Да си известен в facebook е като да имаш най-големия к*р в детската градина... Никаква изгода!

Две служителки стоят пред новия компютър:
- И знаеш ли, този компютър замества работата на 10 мъже?!
- Ами... аз предпочитам мъжете!

Син казва на майка си: - Повече няма да стъпя в училище!!! - Защо пък? - Не издържам повече! Иванчо мята по мен ракетки, Петьо ме удря с учебника по главата, а Гошко ме спъва по стълбите...Не, няма повече!!! - Но сине, успокой се, длъжен си, просто си длъжен! Първо ти си на четиредесет години, и второ ти си директора на училището!

Пубертет с проблемна кожа, написал писмо на златната рибка:
- "da nqmam nito edna papka" и на сутринта му изгорял хард диска...

Фейсбук, ако беше българско производство, вместо Like, щеше да има бутон и "Т'ва го знам!"

Колегите ми викат: - Иванов, ти що не идваш с нас на фитнес? Знаеш ли, като направим аполонови тела, после на плажа какви мацки ще ни се лепят... Аз им отвърнах: - Нека направя последните три вноски по яхтата си и после ще сравняваме мацките, става ли?

Някога Гугъл толкова ще се усъвършенства, че като въведеш:
- Къде е вторият чорап?
И ще получиш отговор:
- Под дивана, ве тъпак!

Жена пише на мъж по Фейсбук:
- Искаш ли да се видим!
- Гаджето ти да не се сърди?
- Нямам гадже...
- А кой е това на снимката?
- Ааа, мъжът ми, но с него сме само приятели!

Обява:
- Търсим си нова колежка. Понеже знаем, че нищо няма да умее, поне да има цици! CV не ни трябва, кандидатствайте с Facebook и Instagram профил.

Как готвят различните зодии?

Овен
Няма да готвя по рецепта! Никой не може да ми казва какво да правя! Ще си сложа колкото мая искам, пък!

Телец
Гъбите белят ли се, или не белят? Все тая. Поне имам хубави чинии...

Близнаци
Чете рецепти в gotvach.bg. Гледа Джейми Оливър в YouTube. Накрая си маже филия с лютеница и си отрязва дебело парче салам.

Рак
Прибирам се от работа и се къпя. Ако никой не е сготвил, си лягам.

Лъв
Още люти чушки. Още люти чушки. В тях е страстта!

Дева
Забърши това там! Дай да го измия веднага! Изтупай покривката. Ау, това капка вода ли е на килима?

Везни
Ще направя пиле с ориз Не, пълнени чушки с кайма Но пилето с ориз става лесно Обаче пък пълнените чушки са много вкусни.

Скорпион
Прави си селфи с гъбите на Телеца (които още не са обелени), споделя го във Facebook и брои лайковете.

Стрелец
Аз ще сготвя, к‘во се моткате всички! Взема нещата в свои ръце, докато наум псува, а с ръце ръси мерудия.

Козирог
Не харесва сготвеното от Стрелеца и започва да му дава акъл как е трябвало да нареже мерудията на по-ситно.

Водолей
16 минути търси музиката, на която ще се получи най-вкусната паста.

Риби
Налива си вино, докато готви. Забравя да готви.

След 2 часа...

Овен
Маята не му е шупнала и вътрешно беснее! Обяснява на всички, че тази питка точно такава плоска е трябвало да стане.

Телец
Сервира от пържолите с обелени гъби и настоява всички да са внимателни с чиниите, защото са му ценни.

Близнаци
Чуди се Джейми Оливър дали е ял българска лютеница.

Рак
Пил е две бири и отдавна спи.

Лъв
Ама, много добър готвач съм, ве! Хората плачат, когато ядат от моите ястия.

Дева
Отваря трети пакет с кухненски гъби. Кухнята блести от чистота!

Везни
Продължава да се чуди, докато в едната ръка държи пилето за трътката, a с другата премята чушките.

Скорпион
Колежката не му е лайкнала селфито с гъбите. Блокира я!

Стрелец
Вече не псува само наум.

Козирог
Взема мерудията и я наситнява. Знае, че никой няма да го направи по-добре от него.

Водолей
Слуша музика, хапва и е над нещата.

Риби
Приключва третата бутилка вино и отплува.

Да кажем, че видите публикация или коментар във Фейсбук със следното съдържание: „Сборът от квадратите на катетите е равен на квадрата на хипотенузата“, а Вие нещо не го харесвате, макар да е неопровержима истина. Как трябва да реагирате? Ето няколко примера:
- 1. Тъпак! Чак сега ли го откри? Кой ти даде дипломата??
- 2. Господине, Вий знаете ли, че това не го е открил Питагор, а друг човек със същото име? Знаете ли или просто така си пишете?
- 3. Истината е точно обратната „Квадратът на хипотенузата е равен на сбора от квадратите на катетите.“ Като не знаете, не цитирайте. Невежа!
- 4. Според денешни историски додатки тоа го е изнамерувал Македонскиот математичар од Кичево Пите Гороски 30 илjади години пре Ристос.
- 5. Какви квадрати, какви триъгълници?! Хората умират от глад, вие пишете за някакви си квадрати. Позор!
- 6. Така е като си траем. Дотам стигнахме. Не сме народ, а мърша!
- 7. Zdr kvo pr krevatite na kateto ne sa hipotezi!!!!????
- 8. Господине, Вие чували ли сте за Лобачевски? Чували ли сте за така наречената неевклидова геометрия? Невежа!
- 9. Това ли е последната хибридна атака, бе путинист такъв?
- 10. По времето на бай Тошо си живеехме по-добре и без такива хипотенузи. Предател!
- 11. Tova e laga!!! Dokoga 6e ni lagete!!! Octafka!!! BALGARIQ nat fsi4ko!!!
- 12. Питагор всъщност е открил така наречените Питагорови гащи. Макар че древните елини са ходели увити в чаршафи, а съвременните гръцки гвардейци се обличат с белички чорапогащничета и фустички. Това е истината!

— Къде си счупи реброто бе, приятел?

— Не е за казване... в собствения си креват.

— Как така?

— Притискам се до жената и казвам: "Кате, дай да..." и тя като ми вкара един лакът...

— Ех... тя винаги ли така прави?

— А, не, само като ѝ объркам името

Ако не си си правил във фейсбук тестове "В каква къща ти подхожда да живееш", "На коя холивудска звезда приличаш" и "Коя велика личност е преродена в теб" - животът ти е бил напълно пропилян!

Момче, възпитано от малко във Фейсбук било шокирано, виждайки на улицата облечени жени...

Вероятно сте чули за 50-те милиона "хакнати" фейсбук профили. Ако виждате простотии публикувани на стената ми, да знаете - моят профил НЕ е хакнат, от мен са си.

— Господине, аз съм от списание " ПараНЕНОРМАЛНО"! Бих искала да взема интервю от Вас...

— Разбира се! Задайте си спокойно въпросите!

— Преди една седмица вие сте излязъл от кома! Преживял сте състояние, близко до смъртта! Бихте ли споделили за нашите читатели Вашите преживявания?

— Окей! Значи, аз тежа 199 килограма! Докторите все ми викаха: "Намали малко това плюскане, бе! То ще те вкара в гроба!" Обаче, аз нагъвах, та направо ми пращяха ушите! Във фаталната вечер изядох петдесет кюфтета...

— Извинете, че Ви прекъсвам! ПЕТДЕСЕТ кюфтета ли казахте?!

— Е, да! Защо? Това много ли е? Освен това, аз се храня балансирано! Преди това изядох една богата гарнитура от кебапчета!

— Ама, кебапчетата не служат за гарниту... Оф, както и да е! Продължавайте!

— Е, внезапно ми призля и паднах на пода! Чувах някакви гласове наблизо: "Направете сърдечен масаж! Дайте дефибрилатора! Губим го! Час на смъртта 22:30 часа!"

— Боже мой! Значи — официално са Ви обявили за мъртъв! А после?

— Ами, после си спомням един тунел... В далечния му край струеше ярка светлина! И аз бавно тръгнах натам!

— Това е супер интересно! И какво се случи?

— А, нищо особено! Заклещих се в тунела, въртях се, въртях се и накрая се върнах обратно.

ИЗДИРВА СА ГАДЖЕ. ЕТО ИЗИСКВАНИЯТА:
- Да пий и пуши, ама по мънинко, да ней по-нисък от мени, да ней па и много висок, да ней по-малък или много дърт. Да йе от голям окръжен град или ут чужбината. Да ней черен. Да ни слуша Чалга. Да ни слуша и Рап. Да харесва Кубинска музика, ма да не обича сериали. Да има кола, ама такава, че и аз да можи да я карам /за цвета после/. Да плаща сметкити. Да ма води редовно у Мола. Да жрибец в леглото. Да обича да ходи на - Кино - 2 пъти седмично, Танци - 6 пъти на месец. Да има компютър. Да чати есемеси и най-важното да готви. Пире. Чисти. Да разхожда куче, котка. Да кара колело, мотор, трактор, камион с ремарке и полуремарке /ТИР/, сърф и самолет. Да можи да носи на пари. Да е каратист, пианист, масажист. Да можи да гледа дЯца, кокошки, овци, пилци, добитък и друга стока - включително и мени. Сига не се сещам за още друго, ама има... Също да изпуска газове умерено, можи да мляска и да съ уригва, хубаво е да паркира колата, дет аз ша я карам. Евентуалното редовно къпани е препоръчително, но ако не смърди много и пере чаршафите, може да е по-рядко. Бих искала и сам да си ший дупките по гащите и чорапити. Хубаво е да спортува, ма можи и просто да няма шкембе, ни държа на плочки. Мъжът да ремонтира сичко, което има нужда от римонт, вкл. и мени. При наличие на градина - да копа, плеви и да цепи дърва. Вечер да ми разтрива крачката.
Благодаря вий за фниманието!

Може да бъде изображение с един или повече хора и текстово съобщение

- Отче, вървят слухове, че по цял ден си в интернет и си зарязал църквата и енорияшите.
- OMG и 3 lol! Кой noobas го казва?

Съседката:
- Прибирам се от командировка и преглеждам веднага хисторито на компютъра на съпруга - "Как се приготвят спагети?", "Лесен начин да изпечем пица.", "Колко може да издържим без храна?"

ИЗДИРВА СЕ ГАДЖЕ. ЕТО ИЗИСКВАНИЯ!
- Да ни пий, да ни пуши, да ней по-нисък от мени, да ней па и много висок, да ней по-малък или много дърт. Да йе от голям окръжен град, по възможност София. Да ней черен. Да ни слуша Чалга. Да ни слуша и Рап. Да харесва Кубинска музика, ма да не обича сериали. Да има кола, ама такава, че и аз да можи да я карам /за цвета после/. Да плаща сметкити. Да ма води редовно у Моуа. Да жрибец в леглото. Да обича да ходи на: Балет - 1 път на месец. Кино - 3 до 5 пъти седмично. Открит театър - когато има. Танци - от 2 до 6 пъти на месец. Да има компютър. Да можи да мейли по много. Да чати есемеси и най-важното да готви. Пире. Чисти. Да разхожда куче, котка. Да кара колело, мотор, трактор, камион с ремарке и полуремарке /ТИР/, сърф и самолет. Да ней от БСП, ма да ней и от ДПС. Да можи да носи на пари. Да е Принц /ама не Арабски/. Да е каратист, пианист, масажист. Да можи да гледа дица, кокошки, овци, пилци, добитък и друга стока - включително и мени. Сига не се сещам за още друго, ама има...

157403815_3035845363318417_4366592530614

157181232_3036091383293815_1249099382792

Няма налично описание на снимката.

Може да бъде изображение с един или повече хора, котка и текст, който гласи '-абе, комшу, какво я правиш тая котка та вие така? -къпя я, к'во -и аз къпя моята ама не вие така. -A как какизваш? я изтискваш?'

Пациент към лекуващия го лекар:
- Докторе, ама аз май оздравявам!?
- Мда, и на мен ми стана интересно…

Жена пътува в препълнен автобус. Внезапво си бърка в чантата и казва: - Яйцата,... чадърът,... перуката... Всичко е тук. След извесно време притеснена пак си бърка в чантата: - Яйцата,... чадърът,... перуката,... Да, всичко съм взела. Отегченият мъж до нея й казва: - Госпожо, престанете да ми бъркате в гащите, забравила сте си ЧАНТАТА!

Помислете си, колко хора щяха да отслабнат, ако компютърът имаше педали, от които зависи бързината на интернета!

В малък американски град, млад шофьор бил спрян за превишена скорост. Той започнал да се оправдава:

— Господин полицай, мога да обясня...

Представителят на закона казал строго:

— Спестете си обясненията! Тук при нас - това е много сериозно нарушение! Отивате в ареста! А довечера - с Вас ще се разправя лично нашият началник!

Когато взело да се смрачава, същото ченге вече в участъка казало на арестанта:

— Имате невероятен късмет! Преди малко разбрах, че днес началникът жени дъщеря си! Така, че като се върне от сватбата - ще бъде в добро настроение!

Младокът въздъхнал:

— Не съм много сигурен! Аз съм младоженецът!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.