Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

https://www.kaldata.com/forums/search/?q=0x80070643&quick=1&type=forums_topic&item=244911

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Да не пипам нищо, това разбрах. Решение няма. ☹️

преди 1 минута, лъжа написа:

Да не пипам нищо, това разбрах. Решение няма. ☹️

Решение има, но не е за потребители без необходимите знания и умения.

Ако надградя до 11 това ще се оправи ли? 

преди 2 минути, лъжа написа:

Решение няма

Има няколко варианта за решаване на проблема:
1. Преоразмеряване на Windows RE дяла
2. Надграждане на място на Windows от току-що свалено от М$ iso.
3. Активиране на Bitlocker.
Или просто скриване на актуализацията:
- с помощта на wushowhide
- с помощта на Windows Update Minitool

Как се активира Bitlocker?

Не ми е активно.

2024-01-25165710.png.31e6b6b38fb0b3236dc94bf2d51e89ff.png

Оправих се. 🙂

преди 12 минути, лъжа написа:

Оправих се. 🙂

До оргазъм стигна ли? 😎
Да беше споделил и как - да могат и други да се оправят...

преди 4 часа, лъжа написа:

Ако надградя до 11 това ще се оправи ли? 

off При мен си беше заигравка от скука. От Windows 10 среда инсталирах 11 и Recovery дяла "магически" се увеличи на 561 mb.

Но щом си се оправил ...

Windows 10 Debloater 2.6.6 (26.01.2024)
Страница

Windows10DebloaterV266.zip

преди 20 часа, parmobil написа:

При мен си беше заигравка от скука. От Windows 10 среда инсталирах 11 и Recovery дяла "магически" се увеличи на 561 mb.

Същият ефект щеше да има и ако беше надградил от прясно свален iso файл с Windows 10

преди 4 часа, цър-вул написа:

Windows 10 Debloater 2.6.6 (26.01.2024)
Страница

Windows10DebloaterV266.zip

Същият ефект щеше да има и ако беше надградил от прясно свален iso файл с Windows 10

Прав си. Заигравах се със съветите тук - https://www.tenforums.com/tutorials/16397-repair-install-windows-10-place-upgrade.html и резултата беше този.

на 25.01.2024 г. в 20:52, parmobil написа:

off При мен си беше заигравка от скука. От Windows 10 среда инсталирах 11 и Recovery дяла "магически" се увеличи на 561 mb.

Но щом си се оправил ...

Направих преинсталиране на ОС с уин 11 и всичко си дойде на мястото. Лаптопа на който инсталирах уин е нов, не е нужно да му инсталирам стария уин.

Ето казах ви как реших проблема с ъпдейта, който не се инсталираше. Просто и ефикасно решение, което работи.

преди 6 минути, Звяра! написа:

Направих преинсталиране на ОС с уин 11 и всичко си дойде на мястото.

Надграждане на място с прясно изтеглен iso файл - и с 10, и с 11 щеше да свърши работа

на 30.01.2024 г. в 8:25, цър-вул написа:

Надграждане на място с прясно изтеглен iso файл - и с 10, и с 11 щеше да свърши работа

С последната версия на win10 от MSDN януарския ъпдейт, "customer editions", няма грижи.

на 30.01.2024 г. в 6:26, цър-вул написа:

Windows 10 Debloater 2.6.7
Страница

Windows10DebloaterV267.zip

Все още няма инфо на страницата на автора

Windows 10 Debloater 2.6.9

https://freetimetech.com/W10D/Windows10DebloaterV269.zip

преди 13 минути, цър-вул написа:

Вчера го мернах, ама ме домързя да го разпиша... 😊

Ем нормално. То ползваме подобни източници. И мен ме е домързявало да публикувам неща, които си разписвал. На смени караме явно. :D

• 2 седмици по-късно...

Този ъпдейт определено е фатален 13-ти на моя компютър поне. При рестарт ми смени login екрана, прави някакви модификации по самия ми user account (все едно за първи път стартирам Win) и ме пита да го синхронизирам с MS и за капак при стартиране ги нямаше иконите в taskbar (pinned иконите), както и половината стартиращи програми. Не е от Comodo или Kaspersky проблема, нито от Open-Shell-a. Видях, че самите икони на програмите си ги има в Pinned папката. След рестарт на explorer.exe се появи всичко (Pinned иконите и тези в system tray). Но при нов рестарт на компютъра проблема остава и пак трябва ръчно да рестартирам explorer.exe. Деинсталиране на кръпката не помогна също (направих го за теста и затова я инсталирах после наново). SFC, DISM не намират проблеми. Засега или ще карам така и ще чакам евентуален hotfix или ще върна IMAGE. Зачетох се в changelog-a и наистина явно бърника по explorer.exe, само, че вместо да отстранят проблема, при мен го създадоха.... Индийците пак са си оставили ръцете. В последно време често им се случва. Накрая ще взема да блокна и аз кръпките. Последните месеци са някакви простотии само.

Цитат

This update addresses an issue that affects explorer.exe. It might stop responding. This occurs when you restart or shut down a PC that has a controller accessory attached to it.

https://support.microsoft.com/en-gb/topic/february-13-2024-kb5034763-os-builds-19044-4046-and-19045-4046-f1c993e4-32b3-4cc8-947a-69e70ae124d5

преди 13 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Този ъпдейт определено е фатален 13-ти на моя компютър поне.

Начи на служебния компютър добре  оня ден сложих ъпдейта на пауза,че знам ли какво ще ме изненада сутринта ... 

пп. На личния лаптоп проблем не се наблюдава. 

Spoiler

image.png.14483963df7c1e15f478cc59af92c829.png

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.