Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Украйна - Киев, Майдан и т.н.

Featured Replies

За какво си мислиш, че руснаците първо се насочиха към атомните централи и поеха управлението им?

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 751,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Автономията на Донбас е абсолютно задължителна - за да свърши войната и да няма повече ненужно пострадали.   Ако войната продължи още -  много  жалко за Украйна и за националистите им!  С бедност и ми

• Интересното е реакцията на насрания запад в момента, напълно подкрепят мерките които властта взема с разгонване и арести на  фашаги в момента, а когато Янукович искаше да направи същото, то не бяха ре

Публикувани изображения

преди 1 минута, M.Николов написа:

За какво си мислиш, че руснаците първо се насочиха към атомните централи и поеха управлението им?

За да спасят Европа от нацистите с с ядрени оръжия, за какво друго. Горките руснаци, те са такива миротворци, а целия свят се е обърнал срещу тях, заради САЩ и медиите им. Ти вярваш ли си ? 

преди 2 часа, M.Николов написа:

Това само на мен ли ми прилича на изразяване на съмнение в съществуването на такива лаборатории?

Правилно ти прилича. Изразявам съмнение в съществуването на лаборатории, в които са се разработвали биологични оръжия както твърдят руснаците.

Да се съмняваш, не означава да отричаш.

На теб някой като ти каже нещо и ти веднага му вярвш ли? Руснаците казват - има лаборатории, в които се разработиват биологични оръжия и ти веднага вярваш? Не ти тябват някакви доказателства? Честна комсомолска и си повярвал?

преди 2 часа, M.Николов написа:

В България няма такива патогени.

И в това се съмнявам. :)

преди 15 часа, БаалБек написа:

Аз ще посоча само тези с червеното. Вие сами си правете изводите.

bgdogovor.png.f306368c475f3841acdfb23542551905.png

" С изключение на България", "Да се избегне продължително задържане на руски войски в Турция и Румъния" - за Турция разбирам, но защо и Румъния и защо я няма България?

bgdogovor2.png.0fc7f071b08109365a4d3755da4ce001.png

Тук ще спомена само последната част! 

"Ще бъде издържан за сметка на окупираната страна" 

Явно според руZНАЦИте трябва да си платим всичко, но да сме им вечно (во веки) признателни...Абе странни разбирания, но е факт. Снишаване и пак снишаване. И защо никой не ни уважава и нямаме лоби. Сърбите ни се смеят. Мачкали сме ги, но тях повече ги уважават от нас. 

На това му се вика "Свещена простота"! Писна ми да ви давам като на пеленаци линкове, защото сте некадърни да си намерите информацията. Черно на бяло е записано, че срокът на пребиваване на руския окупационен корпус е 2 години. Тъпоглавите може и да не се сетят защо е нужно това, ама няма все да ви тикам с лъжицата в устата. И разбира се, че поне това е трябвало да се направи- да се издържа този корпус, който е работил тук за устрояването на държавата, на органите й, които просто не са съществували от 5 века. А, че ти си по гювеча и колкото повече аванта- толкова по- добре, си е твой проблем. Друго, освен комплекси да ти се намира? Нещо като достойнство- като не те бива в едно, да компенсираш с друго?  Реторичен въпрос, явно.

преди 1 минута, miro20 написа:

бесней бесней бесней :giggle1:

Хи, хи! Очаквана реакция от тъпоглавчо- разпозна се моментално, нали Мирча Кришан?

преди 14 часа, M.Николов написа:

За да изнудват и "страхуват" цивилизования свят  . И успяха донякъде де.

Как преди рашистката инвазия никой от Европа не го беше страх от централите ?  Имаха си редовни проверки и контрол, а сега след военната инвазия  споменаха че последно май загубили автоматичната връзка към централата.

Кога светът е по спокоен ? Когато ядрените централи са под контрола на руснаците или украинците ?

Риторичен въпрос.

преди 30 минути, absurt написа:

На това му се вика "Свещена простота"!

Значи, ако мнението ми не съвпада с твоето е "свещена простота" :yanim:

Черно на бяло е записано, че срокът на пребиваване на руския окупационен корпус е 2 години. Тъпоглавите може и да не се сетят защо е нужно това

Аз съм тъпоглава и сега да прочета твоето обяснение :popcorn2: - каква е причината две години на наша територия да има окупационен корпус?  

И разбира се, че поне това е трябвало да се направи- да се издържа този корпус, който е работил тук за устрояването на държавата, на органите й, които просто не са съществували от 5 века.

А в Румъния, защо няма? Или те са по-оправни от нас! А нас някой питал ли е? Имаме ли наше участие в този предварителен сан стефански договор? И нали са "освободители", а се казва "разноските да бъдат понесени от България" 

Аз съм тъпоглава, да видя умноглавите ти аргументи.

преди 16 минути, БаалБек написа:

Значи, ако мнението ми не съвпада с твоето е "свещена простота" :yanim:

Аз съм тъпоглава и сега да прочета твоето обяснение :popcorn2: - каква е причината две години на наша територия да има окупационен корпус?  

А в Румъния, защо няма? Или те са по-оправни от нас! А нас някой питал ли е? Имаме ли наше участие в този предварителен сан стефански договор? И нали са "освободители", а се казва "разноските да бъдат понесени от България" 

Аз съм тъпоглава, да видя умноглавите ти аргументи.

Ми, не, свещена простота е, също като Мирча Кришан, е да имаш фактите в нета, да те мързи да ги намериш и когато ти ги дадат, пак да те мързи да ги свериш- дали са верни? Ако го беше направила, щеше да видиш, че корпусът е определено да се изтегли след 2 години. Ако беше прочела малко от малко за годините след 1878, щеше да разбереш каква им е била работата тук. Аз ти написах две изречения, ама ти като се определи твърдо за тъпоглава, не поиска нито да ги прочетеш, нито да ги осмислиш, а да потърсиш информация- съвсем.

що се отнася до комплексарското сравняване с този и онзи- ами, да, ако в Румъния не е имало външни хора да помогнат в конструирането на държавността, значи са били по- оправни. Всъщност, ти направила ли си си труда да прочетеш каква е била историята на Румъния и дали има нещо общо с нашата, по време на робството? Ето ти цитат, а след него и линк. Пак седиш с отворена ууста да те храня, от мързел.

"През 15 век – 16 век двете княжества попадат под властта на Османската империя, но запазват известна вътрешна самостоятелност. След разгрома на Унгария в битката при Мохач през 1526 г., до 1690 г. под османско влияние като васално княжество попада и Трансилвания.

Сред румънските князе от това време изтъкнати и признати румънски национални герои са Мирчо Стари (Mircea cel Batrân, 1386 – 1418), Михайл Смелият (Mihai Viteazul, 1593 – 1601) във Влашко и Александър Добрият (Alexandru cel Bun, 1400 – 1432) и Стефан Велики (Stefan cel Mare, 1457 – 1504) в Молдова. През 18 век Високата порта засилва влиянието си в двете княжества като започва да назначава князете им директно, по одобрение от турския султан. Тъй като князете биват избирани изсред цариградските гърци от Фенер, този период се нарича „Фанариотски режим“. Изпращането на гърци за владетели в двете княжества се оказва неблагоприятно за развитието им и в крайна сметка засилва руското влияние в тях."

https://bg.wikipedia.org/wiki/История_на_Румъния

Ето ти линк към освободителната война, в която през 1877г. Румънските въоръжени сили, като съюзници на Русия, участват във войната. 

https://bg.wikipedia.org/wiki/Румънска_война_за_независимост

Ако пак нещо не ти е ясно, питай, но се образовай поне малко предварително.

преди 4 часа, M.Николов написа:

Само защото пише „Факти“ - не означава, че са факти!

на 12.03.2022 г. в 14:04, absurt написа:

Ето ти линк към освободителната война, в която през 1877г. Румънските въоръжени сили, като съюзници на Русия, участват във войната. 

https://bg.wikipedia.org/wiki/Румънска_война_за_независимост

Ако пак нещо не ти е ясно, питай, но се образовай поне малко предварително.

хехе :) Научила се путинистката комунистка даборави с уикипедия, ама и нея не я чете...

Цитат

Мирният договор между Русия и Турция е подписан в Сан Стефано на 3 март 1878 г. Русия не спазва обещанието си от 4 април 1877 г. да спазва териториалната цялост на Румъния. Договорът обаче не е признат от Великите сили. Свикана е мирна конференция в Берлин. Според Берлинския договор Румъния става напълно независима и получава Северна Добруджа заедно с пристанище Констанца и Змийския остров (Инсула Шерпилор). Русия е компенсирана с Бесарабия, която Румъния получава след Кримската война. Княз Карол е много неудовлетворен от тази промяна на румънската територия, която е в нарушение на договора от 4 април 1877 г. Убеден е от Ото фон Бисмарк да приеме този компромис с Русия и да види икономическите ползи от излаза на Румъния на Черно море.

И къде пише Румъния да празнува за национален празник договор за окупация с окупационен корпус ?

:giggle1:

Та нали ако я нямаше руската империя, и тя нямаше да а има нейното освобождение !

Как така не са вечно признателни и не си искат окупация и окупационен руски корпус ?

Което документирано окупиране да обявят за национален празник ?

:giggle1:

Нещо повече.Независимо че за разлика от България която е окупирана с окупационен корпус, Румъния получава независимост, но дори това за тях не е национален празник.!

Що така ?

А празнуват деня на съединението с Транслилвания на 1 дек 1918 г.

Можеш ли да схванеш какви са разликите на твоята роборуска пропаганда с примера с Румъния ??

преди 58 минути, Богатир написа:

преди 17 минути, miro20 написа:

Което документирано окупиране да обявят за национален празник ?

Всъщност освен България, имали друга държава в света, която за национален празник са си избрали окупирането им от чужди сили?

преди 55 минути, miro20 написа:

Можеш ли да схванеш какви са разликите на твоята роборуска пропаганда с примера с Румъния ??

Какво и защо са искали руснаците и румънците - мен не ме интересува. Аз не съм нито руснак, нито румънец за да ме е грижа какво са искали и дали им се е получило. Интересува ме какви са последствията от действията на Русия, а именно, че на Трети март официално нашият петвековен поробител - Турция капитулира и следствие на това България отново се появява на картата!

преди 9 минути, M.Николов написа:

Сигурен съм, че ти по ги разбираш нещата от шефа на "БУЛАТОМ".

:wub:

Първо - въпросът беше принципен, за предоверяването!

Второ - това че е шеф, не значи че говори 100% истини!

Цитат

„Ако стане инцидент, от това ще пострада и Русия. Няма метод да кажеш на радиацията върви към Киев и не отивай към Москва”, каза той.

Все още помним - накъде тръгна облака след аварията 1986 година!

преди 1 час, insec написа:

Всъщност освен България, имали друга държава в света, която за национален празник са си избрали окупирането им от чужди сили?

Питай  роборусите като тошефффф . Разбира се че няма такава държава. Тука сме уникални .

преди 44 минути, ivottoshev написа:

Какво и защо са искали руснаците и румънците - мен не ме интересува. Аз не съм нито руснак, нито румънец за да ме е грижа какво са искали и дали им се е получило. Интересува ме какви са последствията от действията на Русия, а именно, че на Трети март официално нашият петвековен поробител - Турция капитулира и следствие на това България отново се появява на картата!

:giggle1: Ей така си завират главите в пясъка и не щът да прогледнат.

Та.. кой говореше за латерна ??? :) 

между другото , защо не празнуваме 1828 г. Тогава руската империя също побеждава османската и "освобождава" бъгларските земи от  турците.

Е, в Одринския договор 1833 г  са се разбрали да ни върнат обратно да ни колят и бесят турците, ама кво ти пука, какво значение има за теб.. нали тогава земите ни са били освободени ?

:)  А ?

така ли е русороби ?

преди 1 час, miro20 написа:

между другото , защо не празнуваме 1828 г. Тогава руската империя също побеждава османската и "освобождава" бъгларските земи от  турците.

Нова история ли пишеш? :popcorn2:

• Автор

Руските ВКС са унищожили над 180 чуждестранни наемници.

Унижожаването на чуждестранни наемници, пребиваващи на територията на Украйна ще продължи!

генерал-майор Игорь Конашенков

https://news.mail.ru/politics/50423209/?frommail=1

преди 19 часа, Богатир написа:

Руските ВКС са унищожили над 180 чуждестранни наемници.

Унижожаването на чуждестранни наемници, пребиваващи на територията на Украйна ще продължи!

генерал-майор Игорь Конашенков

https://news.mail.ru/politics/50423209/?frommail=1

Чета ви и се питам: "Вие хора ли сте? Нещо човешко има ли във вас?"

Да се радвате, че някой си надупен на Путин военен бил казал нещо си... Ами да каже освен "наемниците" колко руски момчета са загинали... ама не, това е тайна... поредната мръсна путинска военна тайна.

Държава която изчиства факти от историята си, след време вече няма да има история, и държава няма да има.

Украйна изтри от историята си футболиста с най-много мачове за националния тим, не изразил отношение към действията на Русия

Цитат

Украинската футболна централа обяви, че ще премахне от историята на този спорт в страната името на Анатолий Тимошчук. Бившият футболист ще трябва да се прости и с треньорския си лиценз. Причината е, че Тимошчук не е изказал своето отношение против военните удари на Русия върху страната му. Той продължава и да е част от щаба на "Зенит" Санкт Петербург. 

Полузащитникът е играчът с най-много мачове за националния тим на Украйна - 144 в периода 2000 - 2016 г. След него се нарежда легендарният Андрий Шевченко със 111. 

преди 23 часа, miro20 написа:

Питай  роборусите като тошефффф . Разбира се че няма такава държава. Тука сме уникални .

:giggle1: Ей така си завират главите в пясъка и не щът да прогледнат.

Та.. кой говореше за латерна ??? :) 

Е, в Одринския договор 1833 г  са се разбрали да ни върнат обратно да ни колят и бесят турците, ама кво ти пука, какво значение има за теб.. нали тогава земите ни са били освободени ?

:)  А ?

така ли е русороби ?

Диагнозата, Мирча Кришан, диагнозата! 

https://medical-names.demolution.net/Идиот.html

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.