Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Относно новата визия на сайта

Featured Replies

Добро утро! Аз се наспах, ама някой... май не са?

преди 14 часа, bildera_ написа:

Който иска да разбере какво съм писал, нека ми види редакциите. Все едно говоря на магарета. 

Хммм - не знам с кого (какво) говориш, но и твоя тон никак не е добър!

преди 15 часа, bildera_ написа:

А така.
... Просто дайте повече власт. Колкото аз имам аргументи, толкова и вие. Само дето нервите хората....

А така, ама не баш така. Или ти си се подвел от написаното в Библията - „Искайте и ще ви се даде.“ ?
Да, ама на друго място.

Не знам ти какви аргументи имаш, те (администрацията) имат поне 1 аргумент - ти (и всички останали) сме тук на гости. И трябва да се съобразяваме. Поне с „Правилата на форума“

преди 15 часа, bildera_ написа:

А така.
Ами аз редактирах горния си пост...
Знам, че си против комунизма, но точно това се прави в тоя форум! Комунистически чалъми!

Именно така се получават проблемите - ти пишеш нещо, някой ти отговаря (Калин поне те е цитирал), посли ти си променяш поста и се получава, все едно отговарящия... си говори сам. Като луд с ... някой части на торса си.

Колкото до комунизма - много не си в час (не съм сиг, дали изобщо си живял през комунизма).
И защо си решил, че можеш да влезеш в една частна собственост и да си правиш каквото искаш?

преди 14 часа, bildera_ написа:

А така.
... Аз само давам предложения. Това, че ти не си съгласен с тях, си е твой проблем, не мой. 

Да, ти само даваш предложение и ти се отговори, че не се приемат. Няма проблеми - освен ако ти не искаш да има.

Калин е доста толерантен, търпелив и възпитан. Освен неговото „Поздрави!“ в края на всеки пост, на негово място аз би добавил - „... и По-здрави!“ - условно и... буквално!

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 102k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 34 минути, jhoro написа:

Калин е доста толерантен, търпелив и възпитан.

Аве Жорка какви са тия обръщения все едно всяка сутрин си пиете кафето с администратора на сайта ?
Нещо май много скъсяваш дистанцията без да се усещаш ... а и не си само ти ама така даваш лош пример за обноски.  Тука не си в празните приказки на форума.

Ооооо, и тука ли сложиха реактовете. 

Всеки може да влиза и излиза а било частна собственост! Направете си го за отбрани потребители!

на 7/26/2017 в 23:47, Калин Карабойчев написа:

... който сигурен съм ще проумеете.

А, ако не можем? Какво следва?

на 7/27/2017 в 0:03, Калин Карабойчев написа:

Ако не ви харесва сигурен съм има милиони места където можете да пишете и да си триете нещата когато поискате.

Пилат Понтийски.

Нали не носиш отговорност за постовете? Аз ли нося? То пък като докладвам като се забързат да трият!

Не зная какъв е бил първоначалният замисъл при създаването на форума, но това, което аз виждам и усещам, определено не ми харесва.

Нещата обаче никога не са такива, каквито изглеждат, нали Г-н Карабойчев?

Форумът е малка интерпретация на реалността с всички гадости, които ни сервират някои личности (знайни и незнайни).

Късогледството и слепотата (в преносен смисъл) не прощават на никого.

• Администратор
преди 19 минути, pa_pa написа:

Не зная какъв е бил първоначалният замисъл при създаването на форума, но това, което аз виждам и усещам, определено не ми харесва.

Нещата обаче никога не са такива, каквито изглеждат, нали Г-н Карабойчев?

Форумът е малка интерпретация на реалността с всички гадости, които ни сервират някои личности (знайни и незнайни).

Късогледството и слепотата (в преносен смисъл) не прощават на никого.

преди 13 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Остай го тоя! Голямо самочуствие. Възпитанието нема да го коментирам.

:emoji_smiley-23::emoji_smiley-23::emoji_smiley-23: осмисляте всеки мои безсмислен и празен ден... благодаря ви, че ви има :emoji_smiley-08::emoji_smiley-08::emoji_smiley-08:

преди 6 минути, Калин Карабойчев написа:

:emoji_smiley-23::emoji_smiley-23::emoji_smiley-23: осмисляте всеки мои безсмислен и празен ден... благодаря ви, че ви има :emoji_smiley-08::emoji_smiley-08::emoji_smiley-08:

Да дойда да ти обърна офиса с главата надолу искаш ли?

• Администратор
преди 7 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Когато пожелаеш ... чакаме те от толкова години и само обещаваш :emoji_smiley-08:

Искате ли да ви избавя веднъж за винаги от мъките ви (не нямам предвид да се самоубия) а да направя така, че никога от вашите ИП адреси да не отворите сайта. И най-после да заспите спокойно и вселената да изпадне в своя всемир?

• Администратор
преди 6 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Кои ме чакате? Ти заплашваш ли ме пикльо?

Да те заплашвам аз :emoji_smiley-23::emoji_smiley-23::emoji_smiley-23:

преди 14 минути, _Alex&Vanko_ написа:

преди 13 минути, Калин Карабойчев написа:

Когато пожелаеш ... чакаме те от толкова години и само обещаваш :emoji_smiley-08:

Явно гостоприемството в днешни дни вече е заплаха за някой :emoji_smiley-23: 

Та дай да се разберем:

1. Спомняме си при кой доктор сме ходили за последно на преглед.

2. Намираме си рецептата от него.

3. Намираме си хапчетата от рецептата,

4. Пием си хапчетата. 

5. Повтаряме всичко от точка 1 до точка 4 всеки ден. И животът става прекрасен и вече не се излагаме във форумите.

• Администратор
преди 17 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Еми аз ще ги изпия и ще те убия!

Ами чудесно, само че в рамките на 10 минути нарушихте два пъти едно от нашите правила:

преди 36 минути, _Alex&Vanko_ написа:

преди 17 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Еми аз ще ги изпия и ще те убия!

Цитат

2.13 Забранява се употребата на заплахи, вулгарни думи, цинизми и обиди, както в коментари по темите, така и в лични съобщения. Ако подобни неща станат чрез лични съобщения, трябва само да се уведоми член на администрацията и ще бъдат взети съответните мерки за предотвратяването им.

И тъй като имате 7 предишни подобни предупреждения, смятам за уместно този ви профил да бъде ограничен за винаги за достъп до форума ни, както и всеки бъдещ ваш профил. 

Поздрави и спокойна вечер.

П.П. В случай на интерес утре няма да съм в офиса (казвам го от гледна точка да не давате излишни пари за билети) от понеделник съм на линия и може да заповядате да обръщате, което сметнете за добре. Ще повикам чистачката да забърсва под нещата, които вдигате, че не сме ги вдигали отдавна и вероятно има много прах под тях.

преди 12 минути, Калин Карабойчев написа:

Ами чудесно, само че в рамките на 10 минути нарушихте два пъти едно от нашите правила:

И тъй като имате 7 предишни подобни предупреждения, смятам за уместно този ви профил да бъде ограничен за винаги за достъп до форума ни, както и всеки бъдещ ваш профил. 

Поздрави и спокойна вечер.

Май по-добре да даваш отпуски, 3-4 дена, седмица две. Инак регистрират нови никове и докат научим тоя новия кой стар е ни подскачат сърдцата.

• Администратор
преди 6 минути, Пaчo написа:

Май по-добре да даваш отпуски, 3-4 дена, седмица две. Инак регистрират нови никове и докат научим тоя новия кой стар е ни подскачат сърдцата.

Аз за да му е по-удобно го блокирах и по ИП за да влиза през проксита или да си сменя ип-адреса .. но като го усетим ще го блокираме отново. Можем да блокираме много по бързо от колкото той може да се регистрира. 

Време е да се отърсим и освободим от всички подобни тролове, които нищо не харесват тук, но са по 24 часа на ден тук за да се оплакват как нищо не им харесва тук. Ще облекчим страданията им един път завинаги. 

преди 13 минути, Калин Карабойчев написа:

Визията се сменя, а помията става още по-голяма. Нищо, важно е визия да има. :emoji_symbols-48::emoji_natur-67:

• Администратор
преди 7 минути, pa_pa написа:

Визията се сменя, а помията става още по-голяма. Нищо, важно е визия да има. :emoji_symbols-48::emoji_natur-67:

Това е целта, радваме се, че някой най-после го разбра.. Толкова сте еднакви троловете, че чак вече ни омръзнахте. Правим всичко възможно за да ви ядосваме ;) Нарочно пускаме гадни и объркани дизайни през 1 месец да ви нервираме да се дразните и да не влизате никога повече тук. И сме толкова некадърни, че изобщо не успяваме да се справим с тази задача. Вие пълпите и продължавате да влизате мъчите се като хлебарки напръскани с Райд, но не спирате влизате и постоянно изписвате името на сайта в браузърите си. Чакате с часове да зареди само и само да напишете негативен коментар и колко бавно се отваря и да заявите позицията си какви долни капиталисти сме и как при бай Тошо не е било така и всички сайтове са се отваряли на мига. Отивам да си изпия хапчетата ... 

на 26.7.2017 в 23:15, Калин Карабойчев написа:

Неприложимо е предложението и е безумно. Дори да пазим редактираните постове нямаме ресурс и екип, който да следи някой ако си промени 100 теми да вървим след него да ги връщаме. Явно ще е трудно да ви го обясня за това се отказвам още в зародиш. Просто приемете, че това ще остане така както си е било, независимо дали ви харесва или не. Както казах не един път въпреки, че не сме длъжни сме предоставили опция да промените това, което искате, като го докладвате. С което мисля, че темата се изчерпва. 

Поздрави.

Прескачам глупостите след това и да се върна на разговора с @bildera_. Аз съм "колегата" за който говори с конкретната тема. Идеята за редакцията идва от това, че подобни теми лесно могат да набъбнат доста при достатъчен интерес. Съответно се губи структурата и информацията става хаотична и разпиляна за новия посетител. В конкретната тема ,малко след първоначалните ни тестове, на мен ми попадна хардуер с който да продължа да тествам и да можем да сравняваме. Изхождайки от личния си опит с други форуми с бях запазил третия пост в темата с идеята да вкарам новата информация там а и всяка информация от евентуално желаещ също да се включи и тества според създадените ни рамкови условия. Обаче греда. Съответно резултатите ми са някъде назад както и тези на @bildera_ от последвали негови тестове. Това при всички положения не помага. Разбирам аргумента да докладвам с предложение за редакция, но я си представете ,че (дай боже) всяка седмица ми попада нов хардуер(имаше го и този момент) и всяка седмица някой модератор трябва да ми прави редакциите. За да се оформи един такъв пост с картинките и клипчета, както и с редакция на правописни и стилистични грешки си отнема без проблем 3-4 часа. Ще има ли човек, който да ми се върже за толкова време примерно на някакъв месинджър да му обяснявам как си го предствям? Ами ако не ми хареса и реша да променя нещо? Или да си направя всичко и да го изпляскам на лично на някой мод и да чакам да ми го публикува...

Разбирам аргумента за троловете много добре - аз самия всеки ден се ядосвам в хардуерния раздел с хора , които освен че са неграмотни, нямат понятие от материята за която дават съвети във всяка една тема. Обаче според мен трябва минимум създателя на темата да има правата да си я редактира, че ако отидем още по-далеч и модерира. Така ще спадне "работата" на модераторите,ще се разчистят темите от боклука и ще се отвори път за хора като мен и колегата ,които имат желание да използват техническия раздел по предназначение - обмяна на иноформация и опит с други запалени по темата. Докато не стане нещо такова ще имаме коментари в тема за графични карти, които нападат някой на база това ,къде е избрал да живее и работи...Ако искате може да го направите примерно само за "Статии и ревюта на хардуер" пък ние ще се оправим вече кой,къде и какво да поства. Факт е ,че както е в момента, аз лично нямам никакво желание да започвам някаква инициатива.И не съм само аз така. Иначе има доста неща ,които може да се направят и изследват.

edit:Оправи се при редакция...

Поздрави

Редактирано от Tommygun (преглед на промените)

• Администратор
преди 13 минути, Tommygun написа:

Прескачам глупостите след това и да се върна на разговора с @bildera_. Аз съм "колегата" за който говори с конкретната тема. Идеята за редакцията идва от това, че подобни теми лесно могат да набъбнат доста при достатъчен интерес. Съответно се губи структурата и информацията става хаотична и разпиляна за новия посетител. В конкретната тема ,малко след първоначалните ни тестове, на мен ми попадна хардуер с който да продължа да тествам и да можем да сравняваме. Изхождайки от личния си опит с други форуми с бях запазил третия пост в темата с идеята да вкарам новата информация там а и всяка информация от евентуално желаещ също да се включи и тества според създадените ни рамкови условия. Обаче греда. Съответно резултатите ми са някъде назад както и тези на @bildera_ от последвали негови тестове. Това при всички положения не помага. Разбирам аргумента да докладвам с предложение за редакция, но я си представете ,че (дай боже) всяка седмица ми попада нов хардуер(имаше го и този момент) и всяка седмица някой модератор трябва да ми прави редакциите. За да се оформи един такъв пост с картинките и клипчета, както и с редакция на правописни и стилистични грешки си отнема без проблем 3-4 часа. Ще има ли човек, който да ми се върже за толкова време примерно на някакъв месинджър да му обяснявам как си го предствям? Ами ако не ми хареса и реша да променя нещо? Или да си направя всичко и да го изпляскам на лично на някой мод и да чакам да ми го публикува...

Разбирам аргумента за троловете много добре - аз самия всеки ден се ядосвам в хардуерния раздел с хора , които освен че са неграмотни, нямат понятие от материята за която дават съвети във всяка една тема. Обаче според мен трябва минимум създателя на темата да има правата да си я редактира, че ако отидем още по-далеч и модерира. Така ще спадне "работата" на модераторите,ще се разчистят темите от боклука и ще се отвори път за хора като мен и колегата ,които имат желание да използват техническия раздел по предназначение - обмяна на иноформация и опит с други запалени по темата. Докато не стане нещо такова ще имаме коментари в тема за графични карти, които нападат някой на база това ,къде е избрал да живее и работи...Ако искате може да го направите примерно само за "Статии и ревюта на хардуер" пък ние ще се оправим вече кой,къде и какво да поства. Факт е ,че както е в момента, аз лично нямам никакво желание да започвам някаква инициатива.И не съм само аз така. Иначе има доста неща ,които може да се направят и изследват. Хммм странно - не мога да използвам Enter в този пост...Поздрави

Аз разбрах доводите още в самото начало, но заради една тема няма как да дадем права на всички да си трият каквото поискат и да обезсмислят хиляди други теми. Предпочитам, ако ти е толкова голям мерака да те направя модератор в хардуер и ще можеш да си редактираш каквото искаш там и да следиш за спазването на правилата. Но да разрешим да всички на трият и редактират е неприложимо, както вече казах говорим от опит. Преди това беше възможно и доста теми бяха загубени, в момент в който автора им изпадне в някакво душевно разстройство. 

Биемвето, ко гледъш?

тамън Калин съй врекъл дъ прай модератори...тъй де...кандидатирай се за забавленията
:giggle1:

преди 7 минути, Калин Карабойчев написа:

Аз разбрах доводите още в самото начало, но заради една тема няма как да дадем права на всички да си трият каквото поискат и да обезсмислят хиляди други теми. Предпочитам, ако ти е толкова голям мерака да те направя модератор в хардуер и ще можеш да си редактираш каквото искаш там и да следиш за спазването на правилата. Но да разрешим да всички на трият и редактират е неприложимо, както вече казах говорим от опит. Преди това беше възможно и доста теми бяха загубени, в момент в който автора им изпадне в някакво душевно разстройство. 

Благодаря за предложението, но не мисля , че може да се получи. Аз съм доста краен в нетърпимостта си към всякакъв вид простотия и имайки правата ще изрина половината постове и хора от раздела ,което ще доведе до конфликт с администрацията ;).

По-скоро, въпреки че е offtopic тук, бих помолил да ми се махне и тази табелка, за да не ме заяждат периодично "любимците" на модерацията за нея. Инициативата беше похвална, но умря отдавна, точно заради толерирането на троловете в хардуерния раздел. Само стига да се погледне откога е последния пост в един определен подфорум...

Или пък раздайте тези табелки наново, на малкото хора, които са останали и разбират, и дайте поне на хората с тях право да си редактират собствените теми. Едва ли технически е невъзможно...

Колкото до душевното разстройство - кое е по-добре, да се изгубят някои теми заради това , или изобщо да не бъдат създадени, поради другите причини...?

Ако не е ясно, да уточня - аз говоря само и единствено за хардуерния раздел. Другите не ги посещавам, защото това е сферата ми на интерес в този форум, така че не знам какво става там.Само докато ми работеше tapatalk-a скачах на някое предложение от него, но не ги следя.

• Администратор
преди 10 минути, Tommygun написа:

Благодаря за предложението, но не мисля , че може да се получи. Аз съм доста краен в нетърпимостта си към всякакъв вид простотия и имайки правата ще изрина половината постове и хора от раздела ,което ще доведе до конфликт с администрацията ;).

По-скоро, въпреки че е offtopic тук, бих помолил да ми се махне и тази табелка, за да не ме заяждат периодично "любимците" на модерацията за нея. Инициативата беше похвална, но умря отдавна, точно заради толерирането на троловете в хардуерния раздел. Само стига да се погледне откога е последния пост в един определен подфорум...

Или пък раздайте тези табелки наново, на малкото хора, които са останали и разбират, и дайте поне на хората с тях право да си редактират собствените теми. Едва ли технически е невъзможно...

Колкото до душевното разстройство - кое е по-добре, да се изгубят някои теми заради това , или изобщо да не бъдат създадени, поради другите причини...?

Ако не е ясно, да уточня - аз говоря само и единствено за хардуерния раздел. Другите не ги посещавам, защото това е сферата ми на интерес в този форум, така че не знам какво става там.Само докато ми работеше tapatalk-a скачах на някое предложение от него, но не ги следя.

Аз мисля, че отговорих на това предложение неколкократно и кристално ясно, няма как да се случи това нещо.  И не мисля, че проблема на някой да не пише е заради това, че няма да може да си редактира после сам поста. Въведено е допустимо време за редакция до 30 минути след публикуването. След това редакцията се заключва автоматично и само модератор може да я редактира. Ако имате нещо за редактиране докладвате в описанието на доклада поставате това което искате да бъде променено и той го копира и поставя. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.