Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Относно новата визия на сайта

Featured Replies

преди 2 часа, XYconstant написа:

От PC също са кръгли, ако се ползва месинджъра във Фейсбук. Това, че ползваш месинджър самоделка е друг въпрос.

Справка: https://www.messenger.com/

самоделка хаха тва ли ти роди головата

квадратни са

преди 1 час, jhoro написа:

И сте прави, и не сте - аватарите хем са кръгли, хем не са!!!

Принципно снимките, които се използват са си квадратни - просто се изрязват при показването. Но не на всички версии на Месинджъра - според браузъра и операционната система. До колкото си спомням - Хайдучето е под WinXP.

ХР да браузър Хром

и са квадратни

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 102k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 43 минути, haidukpikaso написа:

самоделка хаха тва ли ти роди головата

квадратни са

ХР да браузър Хром

и са квадратни

Ей такава. Че фейсбук не предлагат официално приложение, работещо под Windows, всичко останало е самоделка или както пишат: No affiliation with Facebook.

Айде беж обратно в празните приказки, че тук не пръщиш особено от компетентност.

преди 22 минути, XYconstant написа:

Ей такава. Че фейсбук не предлагат официално приложение, работещо под Windows, всичко останало е самоделка или както пишат: No affiliation with Facebook.

Айде беж обратно в празните приказки, че тук не пръщиш особено от компетентност.

Защо ми се струва, че и ти не си напълно прав?

В момента ползвам Facebook и Facebook Messenger в браузър. А вече браузъра е за съответната ОС.
Една версия на Chrome ще си инсталирам под Win, друга - под Linux. Но после по един и същ начин ще отворя Facebook и Facebook Messenger.

Говорех за приложение, ти може да си инсталираш и андроид емулатор и пак да имаш.

Позволете ми да кажа нещо за новата визия на сайта, че темата е за това. Честно, освен че вече аватара ми не е сиво получовече, а виолетово кръгче с бяло "B" по средата, не виждам друга разлика. Хубавото е, че вече няма никакви забавяния. А новите плюсчета...сега погледнах една моя тема и виждам, че там никое от старите не се вижда. Значи мога да дам двойно плюсчета и да кача рейтинга на хората?

преди 3 часа, Atanas Pachov написа:

Не, има приложение messenger за Windows.

Дай линк.

преди 3 часа, bildera_ написа:

Позволете ми да кажа нещо за новата визия на сайта, че темата е за това. Честно, освен че вече аватара ми не е сиво получовече, а виолетово кръгче с бяло "B" по средата, не виждам друга разлика. Хубавото е, че вече няма никакви забавяния. А новите плюсчета...сега погледнах една моя тема и виждам, че там никое от старите не се вижда. Значи мога да дам двойно плюсчета и да кача рейтинга на хората?

Даже и на себе си. Може да се смееш/ядосваш на постовете си също. ;)

преди 22 минути, XYconstant написа:

Даже и на себе си. Може да се смееш/ядосваш на постовете си също. ;)

Това е друго интересно (май е отскоро - от обновяването).

Как може сам да си харесваш и прочие, собствените постове?

преди 19 часа, simtech написа:

ИЗВИНЯВАЙТЕ, но чия беше гениалната идея(разбирайте в кавички, т.е плоската идея) да направи аватарите кръгчета, така че каквато и картинка да сложиш, да я реже?

И миналия път за това мрънкахме и сега се налага пак да мрънкаме. Ще се самоцитирам:

на 23.09.2015 г. в 9:25, саби написа:

...

И много моля да оправите аватарите - да им върнете правоъгълния вид. Просто няма логика целият интерфейс да бъде правоъгълен, а аватарите - кръгли.

...

Някой друг има ли проблеми с ползването на сайта от Tapatalk?

Няма значение дали съм на мобилни или wifi, изписва ми мрежова грешка и ме отваря нищо, но с отварянето на други форуми от апа няма проблем..

Това го писахме на миналите страници - мисля, че с последната версия на Тапа-та проблемът е фикснат, но пък аз си карам със стара и просто се ограничавам от форума, когато съм през телефона.

Едно сериозно предложение, докато още е прясна тая тема и ъпдейта. Направете така, че да може да редактираме уводните си постове безсрочно, защото ей сега откривам една правописна грешка в заглавие на уводния си пост в една тема и нямам възможност за редакция. Това е пълна тъпотия да се забранява редакцията след време! 

• Администратор
преди 17 минути, bildera_ написа:

Едно сериозно предложение, докато още е прясна тая тема и ъпдейта. Направете така, че да може да редактираме уводните си постове безсрочно, защото ей сега откривам една правописна грешка в заглавие на уводния си пост в една тема и нямам възможност за редакция. Това е пълна тъпотия да се забранява редакцията след време! 

Един доклад на поста с описание какво да се промени, понякога върши чудеса. И не, забраната да не може да се редактира пост след определен период не е тъпотия а има дълбок смисъл, който сигурен съм ще проумеете.

преди 18 минути, bildera_ написа:

Това е пълна тъпотия да се забранява редакцията след време! 

В някои форуми не след време ами буквално след секунди ако някой е написал пост след твоя вече не можеш да редактираш.
Замисли се защо е така.

• Администратор
преди 12 минути, bildera_ написа:

Да де, щото след като всички са забравили някоя тема и се промени нещо, ще срине сайта ;) Просто дайте повече власт. Колкото аз имам аргументи, толкова и вие. Само дето нервите хората. Ще дам един пример за една тема, замислена преди 2-3 години от мен и един колега от хардуерния тим, свързана с хардуерни тестове. В един момент се оказа, че вече не можеше да си редактира уводния пост, който бе важен и трябваше да се добавят разни неща. Темата умря на момента. Така ли искате да я карате? Иначе ми е лесно, ще докладвам като ученичка. Проблем няма!!!

Замисълът е друг.. вече сме го яли тоя... Някой се събуди сутрин с лице към възглавницата (или с гъза нагоре) и реши, че някой го е обидил във форума и ще се държи като ощипана тинейджърка и си редактира всички постове като замени целия текст в тях с препинателен знак и обезсмисли стотици теми. По-добре ли ти се струва от това да докладваш поста си и модератор да го редактира. Опитай да докладваш "като ученичка" да видиш, че върши работа.

Поздрави.

• Администратор
преди 6 минути, bildera_ написа:

Ами аз редактирах горния си пост. Редакции се пазят, нали? Щом се пазят, откъде да бягаме? Освен това преди 2-3 години бях предложил друго, след като се въведе това запазване на промените - първите десетина минути да могат да се изтриват постовеете, щото може да има доста правописни грешки, някой да е ядосан и просто да си изтрие поста.  дето се вика, може ей сега в яда си да напсувам някой и кво, во веки веков да се пази това? Ами след минута ще ми мине! Ама и това не приехте. Ей и затов3а спад в постовете и отлив на хора. При ДС  бе по-добре навремето. Знам, че си против комунизма, но точно това се прави в тоя форум! Комунистически чалъми!

Както вече казах, когато някой иска да промени нещо ако няма правата за това то има възможност да го докладва и модератор да го промени вместо него. От тук на татък спорът е излишен. Ако не ви харесва сигурен съм има милиони места където можете да пишете и да си триете нещата когато поискате. Тук нещата са такива и кое замира и кое не едва ли влияе на вашата заплата за да е трагично за вас. 

Поздрави.

• Администратор
преди 13 минути, bildera_ написа:

Благодаря за отговора. Аз само давам предложения. Това, че ти не си съгласен с тях, си е твой проблем, не мой. Но се чудя, що тогава се шпионират всички версии на коментарите. Това контрастира с казаното, че не трябва да се променя съдържанието, щото много коментари ще увиснат. Ще увиснат, ама след като се знаят редакциите на коментарите, къде е проблема? Един доклад и бан на тоя, дето така сменя коментарите. Коректно? Прав ли съм или не? давам ти работещи предложения, ама и ти май като всеки капиталист слуша само долната си глава най-вече!

Неприложимо е предложението и е безумно. Дори да пазим редактираните постове нямаме ресурс и екип, който да следи някой ако си промени 100 теми да вървим след него да ги връщаме. Явно ще е трудно да ви го обясня за това се отказвам още в зародиш. Просто приемете, че това ще остане така както си е било, независимо дали ви харесва или не. Както казах не един път въпреки, че не сме длъжни сме предоставили опция да промените това, което искате, като го докладвате. С което мисля, че темата се изчерпва. 

Поздрави.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.