Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avast Anti-Virus Free/Pro/IS - проблеми, въпроси, мнения, обсъждане-част 2

Featured Replies

Ами обичам да експериментирам, това е общо взето. А предложението на колегата не е за отхвърляне

360 ще ти хареса повече от аваста, предимството му пред аваст е че има класически хипс, а при аваст това липсва

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 121k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Официален сайт на Avast! Новата версия 5.0 допринася за постигането на целта на компанията да предлага пълноценна антивирусна и анти-malware защита, която е модерна, опитна – и безплатна. Н

• И едно мое мнение ...  избор на антивирусна програма е личен избор на всеки, който би трябвало да се базира на вашите нужди, техническите умения, опит и възможности, предлаганите от антивирусните комп

• Здравейте,     Ако ви се случва често да грешите URL-тата при въвеждане, а и за да се предпазите от phishing след грешно въвеждане на сайт ви препоръчвам добавката Adblock Plus, като в настройките

Публикувани изображения

:) 360 ползвал съм го :) знам какво представлява програмата искам да разцъкам тази определена комбинация, като ще се доверя на ХИПС- а на Комодо ;) има защо :)

То при COMODO даже важи и "И сам войнът е войн" Аз преди също ползвах комбинации, но имаше от леки до умерени конфликти...не търпи много да има други наоколо и затова вече ползвам чист CIS - антивирусната може да е по-слаба и параноична, но като има облаци (версия 6 дори и репутации разни) това се компенсира...и си става леко, чисто и безпроблемно решение. Private-a и тя става, но като чиста стена вече ще и трябва подпомагане...Скоро мисля да тествам Online Armor или направo целия пакет Anti-Malware с пълните им възможности (и то легално). ;) Определено с увеличаването на случаите с новия Crypto бацил...се налага да се използва я HIPS, я виртуализация и солиден бекъп на данните....Добра алтернатива е и Panda Cloud Antivirus заради Data Shield...

Личното ми впечатление като обикновен потребител: При 8-цата имах един много неприятен проблем - ако не съм ползвал по дълго време десния бутон на мишката и го натиснех следваше тотално блокиране на компютъра за 15-20 секунди.Не бях сигурен но се съмнявах че причината е в антивирусната.С 9-ката този ефект се ограничи драстично до 1-2 секунди което потвърждава предположението ми.Новата версия не товари, не ме ограничава и ги няма споменатите по-горе проблеми засега освен че програмите сякаш стартират по-дълго и недомислиците с приставката за браузъра която блокира само част от рекламите.С уиндоус 7 съм.

...

и солиден бекъп на данните....

Ооо това е задължително без значение от защитата.

То при COMODO даже важи и "И сам войнът е войн" Аз преди също ползвах комбинации, но имаше от леки до умерени конфликти...не търпи много да има други наоколо и затова вече ползвам чист CIS - антивирусната може да е по-слаба и параноична, но като има облаци (версия 6 дори и репутации разни) това се компенсира...и си става леко, чисто и безпроблемно решение.

Като се сетя преди 3-4 години заради подобни твърдения какво ли не ме сполетя , но в крайна сметка правдата възтържествува.

Като се сетя преди 3-4 години заради подобни твърдения какво ли не ме сполетя , но в крайна сметка правдата възтържествува.

От мен ли? :) Аз винаги съм си харесвал варана...като цяло може да съм бил скептичен заради това, че бяха по-досадни, но с времето това се поизчисти...иначе мен лично ме запали по хипса Exhibit A и после вече твоята упоритост + тестовете на Венци и необходимостта от по-сериозна защита заради по-модерните заплахи. :)

Това обявено ли е официално по някакъв начин от Avast, че няма да бъдат поддържани по-стари процесори, и как по-точно не може да работи с тях, извежда някаква информация при опит за инсталация или крашва? :no-no:

Не знам дали нямя да се сърдят модовете ако ти дам линк към конкурентен форум, но все пак ще ти пиша на лични.

Явно този проблем е стоял при бета версиите, които изобщо не се инсталираха на машината или даваха грешки. Това под ХР. Гледам сега че при финалната версия всичко си е на ред. Взе дори да ми харесва, макар, че по едно време имах страшно негативно отношение към 9-ката. 

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Обичам да чета коментарите на всички колеги присъстващи в тази секция и научавам твърде полезни неща за използването на антивирусните програми. Не съм навътре в тази част и затова искам да поставя само един въпрос, който на някои от Вас ще се стори смешен, странен а може би и глупав, но все пак ако иска някой, би могъл да ми отговори. Ето го! 

Вече има Аваст 2014 както разбирам и при инсталация е около половин ГИГАБАЙТ!

Дали в края на 2015 година този половин гигабайт няма да бъде 1 гигабайт? До сега  ползвах Аваст / до версия 8/ Не останах от двете години на ползването му кой знае колко доволен. За този период от време/ 2,5 години/ само един път мисля реагира на някакъв вирус и изхождайки от това, месечно сканирах машината на която го бях инсталирал  със скенера на Dr.Web. Последният много често ми е намирал всевъзможни "буболечки" и даже на няколко пъти "троянци" или както ги наричате.Опитвал съм и други безплатни версии на антивирусни програми. От мои наблюдения, които не са компетентни в тази област, оставам много разочарован от този Аваст. Не ми трябва антивирусна програма, която е много, много по голяма по обем от един професионален текстов редактор! На всички се извинявам, ако сметнете, че въпросът ми не е на място или твърде глупав! Просто ще помоля за малко и кратко обяснение по въпроса с инсталационният фаил - почти 400 мегабайта, за няма нищо, според мен. Искате ли да приложа снимка на инсталацията му?

...

Многото модули са виновни за това - освен антивирусния - скриптов щит, виртуална кутия, поведенчески блокатор, уеб щит и още и още. Относно нивото на защитата, която предоставя конкретно Аваст и въобще всяка една програма за защита, отговорът е доста разтеглив и всичко е до зависи. Наистина има много "ако"-та, и "според зависи". Не може човек просто така да каже: "Абе тва е шит, мани го".

Майка ми я ползва повече от пет години и не се е обадил нито веднъж. Проверявам и компа в годината един-два пъти и не откривам нещо подозрително (което не е гаранция, че няма). Приятел пък "чупи" всяка антивирусна с практиките си.

Що се отнася до скенера на Др. Уеб и страничните проверки е добре винаги да има "второ мнение" (освен доктор уеб). Лично аз съм впечатлен от осмицата на Аваст. Но без страничен файъруол не го ползвам (Комодо в моя случай).

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Обичам да чета коментарите на всички колеги присъстващи в тази секция и научавам твърде полезни неща за използването на антивирусните програми. Не съм навътре в тази част и затова искам да поставя само един въпрос, който на някои от Вас ще се стори смешен, странен а може би и глупав, но все пак ако иска някой, би могъл да ми отговори. Ето го! 

Вече има Аваст 2014 както разбирам и при инсталация е около половин ГИГАБАЙТ!

Дали в края на 2015 година този половин гигабайт няма да бъде 1 гигабайт? До сега  ползвах Аваст / до версия 8/ Не останах от двете години на ползването му кой знае колко доволен. За този период от време/ 2,5 години/ само един път мисля реагира на някакъв вирус и изхождайки от това, месечно сканирах машината на която го бях инсталирал  със скенера на Dr.Web. Последният много често ми е намирал всевъзможни "буболечки" и даже на няколко пъти "троянци" или както ги наричате.Опитвал съм и други безплатни версии на антивирусни програми. От мои наблюдения, които не са компетентни в тази област, оставам много разочарован от този Аваст. Не ми трябва антивирусна програма, която е много, много по голяма по обем от един професионален текстов редактор! На всички се извинявам, ако сметнете, че въпросът ми не е на място или твърде глупав! Просто ще помоля за малко и кратко обяснение по въпроса с инсталационният фаил - почти 400 мегабайта, за няма нищо, според мен. Искате ли да приложа снимка на инсталацията му?

Размера на антивируса по никакъв начин не влияе на качествата му като такъв.По-голям от този няма да стане.За сравнение моят антивирус заема точно 632 mb.Ако не си доволен от Аваст и ползваш безплатната версия аз бих ти препоръчал да пробваш AVG която за безплатен продукт също предлага доста добра защита.Освен това както писахме в темата по-назад доста потребители се оплакват от новият Аваст, още една причина поради която не бих го препоръчал към момента.

Редактирано от luckyboy (преглед на промените)

Аз ползвам Bitdefender IS 2014 има и безплатен Bitdefender тук- http://www.bitdefender.com/solutions/free.html Ама Bitdefender-а трие файлове при Autoscan а в безплатния няма никакви настройки и не можед да спреш autoscan-а :) И аз доскоро бях с avast ама много реклами бе.

Редактирано от liubomirwm (преглед на промените)

По форумите десетки потребители се оплакват и от Deepscreen функцията!!!

Опасенията ми се оказаха вярни:

Оплакват се, а не вземат да го изключат.

Не знам и за кои реклами пишете всички, с Free версия съм, показва ми понякога, че мога да си ъпгрейдна до друга платена версия, но и това би трябвало да може да се спре.

Вече взе да ми забива служебният лаптоп, при сърфиране в нета!  :(  При отваряне на някой страници просто има "замръзване" за около 3-4 секунди! Според мен има несъвместимост между новият 2014 и добавката му Avast OnlineSecurity от една страна, и AdBlock от друга страна!

Май ше лети у коша! :angry22:

И аз съм с AdBlock+,но нямам такива проблеми.Единствено секюрити центъра на 7цата не отчиташе че има нова версия на антивируса,но рестарта и туй оправи.На сърбела лекарството му е чесането,на Уйндоус-рестарта............ ;)

Редактирано от DrHAUZ (преглед на промените)

Оплакват се, а не вземат да го изключат.

Не знам и за кои реклами пишете всички, с Free версия съм, показва ми понякога, че мога да си ъпгрейдна до друга платена версия, но и това би трябвало да може да се спре.

Нима изключването е решение на проблема?Не мисля!

Нима изключването е решение на проблема?Не мисля!

Точно решение е, липсата на възможност за спиране, щеше да е проблем.

http://postimg.org/image/71ea4j3if/ Изключил съм го. Като се изключи се появява предупреждение, което се изключва като се отиде в Settings>General>Advanced>Configure status alerts и като се махне отметката. Също така съм променил настройките на щита от Take proper actions на Quarantine. http://postimg.org/image/6p8r5umzd/ И все пак това е тема за Аваст. Според мен Аваста е най-добрата безплатна. :)

Редактирано от liubomirwm (преглед на промените)

От мен ли? :) Аз винаги съм си харесвал варана...като цяло може да съм бил скептичен заради това, че бяха по-досадни, но с времето това се поизчисти...иначе мен лично ме запали по хипса Exhibit A и после вече твоята упоритост + тестовете на Венци и необходимостта от по-сериозна защита заради по-модерните заплахи. :)

О,определено стената и хипса са най-доброто според мен ,но на Антивируса my липсват доста неща.Надявам се един ден да стане цялостен добър пакет.

Обаче доброто е ,че наyчих себеси къде да ходя и какво да правя и мисля,че само един АВ ми е достатъчен ...,да е по възможност доста лек и да има много добър WebFilter(все пак може да бъда изненадана зад ъгъла) ;)

Размера на антивируса по никакъв начин не влияе на качествата му като такъв.По-голям от този няма да стане.За сравнение моят антивирус заема точно 632 mb.Ако не си доволен от Аваст и ползваш безплатната версия аз бих ти препоръчал да пробваш AVG която за безплатен продукт също предлага доста добра защита.Освен това както писахме в темата по-назад доста потребители се оплакват от новият Аваст, още една причина поради която не бих го препоръчал към момента.

Е ,не!Не му предлагай това!Все пак в безплатната версия не се блокират вредоносните сайтове.В платената това ясно се вижда.Само заради това не ми харесва тази безплатна версия.(то от безплатните само Аvast и Panda са по-нормални,като излюча,че Panda има отвратителен toolbar)

Вече взе да ми забива служебният лаптоп, при сърфиране в нета!  :(  При отваряне на някой страници просто има "замръзване" за около 3-4 секунди! Според мен има несъвместимост между новият 2014 и добавката му Avast OnlineSecurity от една страна, и AdBlock от друга страна!

Май ше лети у коша! :angry22:

Дам....,тук си прав!Новата версия забавя отварянето на страниците и заедно с AdBlock+ нещо не се сработват.За сега Аvast  е отстранен от игра за да се види в следваща версия.

...p.s.Много добре си го забелязал,като го разкарах и видях,че лаптопа ми работи доста по-бързо.Отваряне на страници,папки,програмки и т.н.

Редактирано от Exhibit A (преглед на промените)

Не мога да открия лога от файловия щит на Avast! 2014 Free....

Онзи ден откри нещо, поиска рестарт и сканиране преди стартиране на уиндоуса - съгласих се, и сега не откривам нищо за онова "нещо" дето го откри преди...

:D

Редактирано от viperdick (преглед на промените)

Не мога да открия лога от файловия щит на Avast! 2014 Free....

Онзи ден откри нещо, поиска рестарт и сканиране преди стартиране на уиндоуса - съгласих се, и сега не откривам нищо за онова "нещо" дето го откри преди...

:D

Публикувано изображение

Клетката ми е празна, файла беше изтрит.

Искам да видя сега, къде, кога....

Такъв лог и аз не мога да скивам.

Здравейте, днес си ъпдейтнах avast! Internet Security и забелязах, че е спряла Firewall-a, та въпроса ми е защо спира защитната стена и не позволява да я включа. Надявам се да сте ме разбрали.

post-322048-0-64101100-1382801177_thumb.

Здравейте, днес си ъпдейтнах avast! Internet Security и забелязах, че е спряла Firewall-a, та въпроса ми е защо спира защитната стена и не позволява да я включа. Надявам се да сте ме разбрали.

Публикувано изображениеavast.png

колко защитни стени искаш да ползваш 2,3,5,10?

Windows-та е дафаулт след инсталиране на аваст интернет секюрити използваш на аваста

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.