Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avast Anti-Virus Free/Pro/IS - проблеми, въпроси, мнения, обсъждане-част 2

Featured Replies

Пф, обнови до 120110-1 дефинициите и сканирай пак паметта или направи boot-time scan, като зададеш само C:\

Публикувано изображение

Редактирано от Burkoff (преглед на промените)

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 120,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Официален сайт на Avast! Новата версия 5.0 допринася за постигането на целта на компанията да предлага пълноценна антивирусна и анти-malware защита, която е модерна, опитна – и безплатна. Н

• И едно мое мнение ...  избор на антивирусна програма е личен избор на всеки, който би трябвало да се базира на вашите нужди, техническите умения, опит и възможности, предлаганите от антивирусните комп

• Здравейте,     Ако ви се случва често да грешите URL-тата при въвеждане, а и за да се предпазите от phishing след грешно въвеждане на сайт ви препоръчвам добавката Adblock Plus, като в настройките

Публикувани изображения

Пф, обнови до 120110-1 дефинициите и сканирай пак паметта или направи boot-time scan, като зададеш само C:\

Публикувано изображение

Мерси, ще пробвам

OFFTOPIC

А как се качва снимка в съобщението ми, че да излезе както твоята?

OFFTOPIC

А как се качва снимка в съобщението ми, че да излезе както твоята?

Има меню горе с опции натискаш бутона за картинка и въвеждаш пътя до нея....

Трябваше да си създам Memory Scan (:

Публикувано изображение

Интересно, значи наистина е false positive. Дали ако се докладва ще го оправят?

При теб бутона "Apply" натиска ли се ?

Редактирано от sefdass (преглед на промените)

Не знам, но взеха да ме ядосват с тия FP. Ще им пиша на mail-a. :mad:

Добре, мерси за помощта :)

В този сайт дават повече информация за този случай със FP за Malwarebytes

Добре, мерси за помощта :)

В този сайт дават повече информация за този случай със FP за Malwarebytes

Пак заповядай, не препоръчват memory scan...

Имате открити подписи от друга програма за сигурност, заредени в паметта.НЕ използвайте "настройка за сканиране на паметта", тъй като това ще даде много странни резултати за сканиране.

Редактирано от Burkoff (преглед на промените)

Днес ми се наложи да сложа Аваст - Уин ХП "ATI RADEON XPRESS 200M Series" 250мб рам процесор Интел-не си спомням други данни,машинката умря буквално.Чаках го 11 минути да се рестартира-деинсталирах Аваст-а и компа живна.А я имах до момента за най-леката от безплатните,и в сайта им уж така казват:

To run avast! Free Antivirus your PC must meet the following criteria.

Operating Systems Supported

• Windows 7 (any Edition, 32-bit or 64-bit)
  • Windows Vista (any Edition excl. Starter Edition, 32-bit or 64-bit)
  • Windows XP Service Pack 2 or higher (any Edition, 32-bit or 64-bit)
  • Microsoft Windows 2000 Professional Service Pack 4
Minimum Hardware Requirements

• Pentium 3 Processor
  • 128 MB RAM
  • 200 MB of free hard disk space
Верно машинката е стара,но отговаря на изискванията.

Нямам за цел конфронтация-просто споделям.

Ами cloud- базираните антивирусни са най-леки.И противно на реклами и други глупости Аваст е далеч от тях! И аз не се заяждам просто споделям опит!

Наскоро помагах на един потребител от Skype (мога да му дам Скайпа с негово съгласие да потвърди) и при него също се получи ситуацията описани на ferio. А компютъра му не е от най-мощните, но бе доста по-добър от описания от ferio...просто при рестарт...компютъва увисваше за поне 10 минути на черен екран... Мислех си да не е само първия път при инициализиране на драйвърите, но не...всеки път ставаше. Тогава се паникьосах дали не съм объркал нещо при почистването и почнахме да умуване едно по едно...Нищо не помогна...махна avast! и компа литна. Мислех си, че е единичен случай и затова не съм го споменал. Щом видях обаче по-горния коментар реших да споделя същото... Имам си и хронологията от Скайп при нужда да доказвам ! И не споделям това за да нападам програмата...просто искам да я изчистят от бъгове !

@ferio Аваст все още е конфликтен (от остатъци) на някои програми! Възможно е и при теб да се е случило нещо подобно!

@ferio Аваст все още е конфликтен (от остатъци) на някои програми! Възможно е и при теб да се е случило нещо подобно!

Мне тъкмо бях сложил свеж Уин (забравих да го спомена по горе) :D ,от какво тези остатъци.

@B-boy[styLe] С тези доказвания ще стана половин фотограф :ph34r:

Явно твоя свеж уин не си пада по чеха АвастЧо ,не я мъчи,на сила хубост не става !

Не е лоша програмата има някои проблеми но коя ли няма,на повечето ми познати на,които им наглеждам машинките съм сложил именно Аваст.Днес само дето ми дойде в повече :)

Не съм имал сериозни проблеми с avast! за 2 години. Да поработят над автоматизираният процес, който добавя дефиниция/определение :> "Повечето от събраните мостри се анализират автоматично и само малък брой се анализират от специалистите във вирусната лаборатория." От там идват "фалшовете" им. Иначе за безплатен антивирус не малко функции..

Не е лоша програмата има някои проблеми но коя ли няма,на повечето ми познати на,които им наглеждам машинките съм сложил именно Аваст.Днес само дето ми дойде в повече :)

За без пари толкоз.Публикувано изображение Най-лесно да я критикуваме и окаляме...

Не съм съвсем съгласен. Оправдания за без пари не се приемат при положение, че дефинициите и енджина и няма да са по-различни от платените и версии... т.е. проблемите с fps ще ги има и при тях нали ? :) Никой не я каля...просто се обсъждат проблемите за да може някой да ги опише и докладва във форума и. Аз имам някаква регистрация и там, но рядко пиша...по ми е конфортно да докладвам във форума на Avira, защото там ми е позната обстановката, потребителите и екипа на програмата иначе бих го сторил и при avast! А и просто днес не и бе ден на програмата...има приливи и отливи, нормално нещо в динамичния свят на зловредния код.

Знаеш ли тия мрънканици за забавяне ги чувам все от потребители с XP. При мен на WIn 7 с леко пипнати настройки нямам грижи тя е оптимизирана за многоядрени процесори.Публикувано изображение

Знаеш ли тия мрънканици за забавяне ги чувам все от потребители с XP. При мен на WIn 7 с леко пипнати настройки нямам грижи тя е оптимизирана за многоядрени процесори.Публикувано изображение

Без настройки пак всичко си е на 6,просто някой забравя да каже как си чисти компа.Аз лично имах проблем след употреба на някои почистващи програмки,но разбира се имах цел да разбера от къде идва проблема на забавяне.Вече се убедих че треа много да се внимава с уж безвредните почистващи средства-та моя проблем беше от това /чистене/ а не от Аваста.

Не става въпрос за забавяне...компютъра изобщо не искаше да буутне близо 10 минути...там настройки не важат. :)

Незнам пича и как си е поддържал компютъра, но аз лично го почиствах и друга антивирусна нямаше (така че конфликти заради остатъци както писа Lost in отпада като вариант).

Факта че щом я разкара и компа започна да стартира нормално за 1 минута и факта, че това се е случвало и при ferio означава, че този проблем съществува.

Аз също съм на Windows 7 и не съм срещал този проблем, но дай сега потребителите с Windows XP - кучета ги яли...ако са им кадърни програмистите би трябвало да се справят с проблема (освен ако не е умишлено създаден за да ги откажат от XP)...никой не може да каже...но пък тогава щеше да е доста по-масов този проблем и много хора щяха да се наддигнат (така че не вярвам да е и в това). Просто бъг...поредния както повечето защитни програми. Това че ти, аз или някой друг няма проблем с нея, не означава, че програмата е безгрешна и че е лишена от бъгове нали ? :)

За без пари толкоз.Публикувано изображение Най-лесно да я критикуваме и окаляме...

За без пари си е направо супер,въобще нямам за цел да я окалям. :nono: Както казах споделям просто,а и от мойте наблюдения повечето ми познати я предпочитат.Абсолютно съм съгласен с мнението на бай Михо,че повечето потребители не желаят да отговарят на въпросите на АВ-то,засечен е вирус в карантината ли да отиде или да го изтрия-примерно и до там.Вече са обезпокоени дали са взели правилното решение.

Преведена на български,автоматизирана и добре балансирана програма не бих си позволил оплюване.Под Уин 7 и аз не съм срещал подобни проблеми преди, но и ХП не е извън употреба все още :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.