Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avast Anti-Virus Free/Pro/IS - проблеми, въпроси, мнения, обсъждане-част 2

Featured Replies

Не става въпрос за забавяне...компютъра изобщо не искаше да буутне близо 10 минути...там настройки не важат. :)

Незнам пича и как си е поддържал компютъра, но аз лично го почиствах и друга антивирусна нямаше (така че конфликти заради остатъци както писа Lost in отпада като вариант).

Факта че щом я разкара и компа започна да стартира нормално за 1 минута и факта, че това се е случвало и при ferio означава, че този проблем съществува.

Аз също съм на Windows 7 и не съм срещал този проблем, но дай сега потребителите с Windows XP - кучета ги яли...ако са им кадърни програмистите би трябвало да се справят с проблема (освен ако не е умишлено създаден за да ги откажат от XP)...никой не може да каже...но пък тогава щеше да е доста по-масов този проблем и много хора щяха да се наддигнат (така че не вярвам да е и в това). Просто бъг...поредния както повечето защитни програми. Това че ти, аз или някой друг няма проблем с нея, не означава, че програмата е безгрешна и че е лишена от бъгове нали ? :)

Твърде избързват ми се струва, то кой ли не гони срокове...бета тестването на такадък я карат, но ако погледнем и други компании положението е сходно AVG често пускат билдове...Касперски са изписали половината латинска азбука от пачове...това стана закономерност при някои AV. От една страна потребителя има голям избор от друга го заблуждават, някои се лутат от една AV на друга и вярват на графики от там им идват проблемите, че често инсталират/деинсталират програма за сигурност.

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 125,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Официален сайт на Avast! Новата версия 5.0 допринася за постигането на целта на компанията да предлага пълноценна антивирусна и анти-malware защита, която е модерна, опитна – и безплатна. Н

• И едно мое мнение ...  избор на антивирусна програма е личен избор на всеки, който би трябвало да се базира на вашите нужди, техническите умения, опит и възможности, предлаганите от антивирусните комп

• Здравейте,     Ако ви се случва често да грешите URL-тата при въвеждане, а и за да се предпазите от phishing след грешно въвеждане на сайт ви препоръчвам добавката Adblock Plus, като в настройките

Публикувани изображения

ако са им кадърни програмистите би трябвало да се справят с проблема (освен ако не е умишлено създаден за да ги откажат от XP)

Реално проблемите не опират чак толкова до това дали са кадърно реализирани нещата, колкото кадърно измислени. Нещата най-вече опират до това дали са измислени добре, а след това идва реализацията.

Аз защитавам всички разработчиците, които работят в security сектора, най-вече тези, които работят в големи компании като Symantec, ESET, Kaspersky, Trend Micro и прочие. Кодът върху, който работят обхваща фактор потребител, фактор софтуер. Изключително голямо разнообразие на човешка логика и на код (под вид на ОС и приложения, което пак е свързано с човешкия фактор). Трудно е да покриеш такъв голям обем от варианти и да създадеш истинския, почти безгрешен код. Още повече работят и много хора на този код, така че човешко е, случва се, стига да не са чак толкова сериозни грешките.

Хубаво е да има обновления, хубаво е постоянно да се работи върху различните проблеми, а това, което ще направи картината завършена е, обновленията да стигат до потребителя без тяхната намеса, защото ако трябва да изтеглят обновлението, ако трябва да правят някакви допълнителни неща, просто няма да стане. Аз смятам, че идеалният вариант е като с браузърите - автоматични обновления.

• 3 седмици по-късно...

Здравейте,искам да попитам за инфо.кога се очаква новата версия на 6-тицата,благодаря ви предварително.

Здравейте,искам да попитам за инфо.кога се очаква новата версия на 6-тицата,благодаря ви предварително.

7 ?

Здравей,

Бета тестването на новата версия 7 на аваст би трябвало да започне до 1-2 седмици ;)

Снощи докато ми се обновяваше аваста имаше токов удар и ми се рестартира компютъра и сега имам следния проблем:Публикувано изображение

Пише че е изключен, а всъщност си работи. Също и като пробвам да го обновя ми дава грешка:The package is broken.

Някакви идеи как може да се оправи?

.....а това много ме радва че е вградено

Публикувано изображение

За пореден път ми харесват креативните им идеи, дано Cloud и Remote Assistance ги вградят по-най успешния начин.

.....а това много ме радва че е вградено

Публикувано изображение

Гледам, че в цветово отношение сме все повече копи/пейст от чичо Сам, а по отношение на заприличването на швейцарско ножче-пример вземаме дядя Евгений! Дано е за добро, ама знаейки основния природен з-н "закона за съхранение на енергията", след всеки рязък възход /какъвто имаха чехите от 3 години насам/, следва рязък спад! шЪ видим! :)

За пореден път ми харесват креативните им идеи, дано Cloud и Remote Assistance ги вградят по-най успешния начин.

На мене пък не ми харесва. Изобщо не ми харесва НЯКОЙ да ми влиза в компютъра. :nono:

На мене пък не ми харесва. Изобщо не ми харесва НЯКОЙ да ми влиза в компютъра. :nono:

Май не си на ясно точно за какъв отдалечен контрол става въпрос!

Hi all,

we are glad to announce the general availability of avast! 7 public beta!

Feel free to download installers here:

http://files.avast.c...tup_av_free.exe

http://files.avast.c...etup_av_pro.exe

http://files.avast.c...a/setup_ais.exe

New features

- New installer

- UI facelift

- FileRep service (cloud based)

- Streaming updates

- Sandbox & Autosandbox improvements

- Browser protection improvements

- Remote assistance feature to help your friends with computer troubles

- Support tool

- Export/Import settings

- Screensaver facelift

- runs on Win8 Developer Preview

- and many, many security improvements

How to install avast! 7

Just run the setup executable (links above). This version can be

installed on top of your existing avast installation (6.x).

Known issues

- In some cases, WebRep Chrome plugin is not installed correctly

- The Safezone browser is opening each time when you switch back and to the Safezone

- Plugins for Outlook 2k3 and 2k7 show "runtime error" message

- Sometimes autosandbox toaster does not close correctly

- Problems with avast sounds on Win 7 and Win Vista

- Remote assistance feature sometimes crashes on Win 7 32b, Win Vista 62b

- avast! account functionality is disabled

Any feedback is appreciated!

P.S. Don't worry, Vlk will join this thread soon ;-)

Many thanks,

Pavel

Редактирано от Lost in (преглед на промените)

Май не си на ясно точно за какъв отдалечен контрол става въпрос!

Може ли да обясниш малко по подробно?

Става въпрос за помощ към твоя от екипа на Аваст или помощ откъм твоя компютър към някой друг нуждаещ се? Май и двете.

Става въпрос за помощ към твоя от екипа на Аваст или помощ откъм твоя компютър към някой друг нуждаещ се? Май и двете.

Май е нещо като вграден TeamViewer. Аз не намирам проблем в това. Ако не избереш Allow remote assistance, не би трябвало да могат да се вържат към системата ти, но трябва да се тества. Едва ли са толкова луди да си вкарат автогол със следнете на потребителски машини. Това бързо би се разчуло и би довело до масов отлив на потребители. Не могат да си го позволят ! :)

Май е нещо като вграден TeamViewer. Аз не намирам проблем в това. Ако не избереш Allow remote assistance, не би трябвало да могат да се вържат към системата ти, но трябва да се тества. Едва ли са толкова луди да си вкарат автогол със следнете на потребителски машини. Това бързо би се разчуло и би довело до масов отлив на потребители. Не могат да си го позволят ! :)

Хм. Така и предполагах.

Май е нещо като вграден TeamViewer.

Точно такова е! Ако има навити,може да го тестваме днес по м/у си!

Поздрави!

Днес следобед ще съм свободен и ще видиш! Имам някои конспирации на компа ми,ще бъдат допуснати само определени хора! :wink12:

Точно такова е! Ако има навити,може да го тестваме днес по м/у си!

Поздрави!

Днес следобед ще съм свободен и ще видиш! Имам някои конспирации на компа ми,ще бъдат допуснати само определени хора! :wink12:

Тази бъдеща възможност за "виювване" никак не ми харесва! Твръде е вероятно и самите чехи да те "надзирават" от време на време! Според мен тази опция е предпоставка за отлив на потребители от Аваст...ще видим

Тази бъдеща възможност за "виювване" никак не ми харесва! Твръде е вероятно и самите чехи да те "надзирават" от време на време! Според мен тази опция е предпоставка за отлив на потребители от Аваст...ще видим

За надзираване? Я вземи Нортон и Варана?! Ами изцяло cloud базираните програми,като Панда ??

И още повече Чехите ти дават право на избор какво да се инсталира,при янките обаче, подобна възможност нямаш!

Публикувано изображение

Момчета ще пратя кода си за достъп до определени хора да тестваме TeamViewer-то :tongue2:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

====================================================================

Алоууу ,какви са тези ограничения бе?!

Не ви е срам! На спамерите им давате повече права! Тези които плюеха по вас преди време,сега им ближите със задоволство плюмките!

Публикувано изображение

Давай кода, друже! :)

Тази функция работи перфектно. И всеки път генерира различен код за влизане, което прави достъпа от неоторизирани лица доста труден! Михнев напълних те с вируси :D

За надзираване? Я вземи Нортон и Варана?! Ами изцяло cloud базираните програми,като Панда ??

И още повече Чехите ти дават право на избор какво да се инсталира,при янките обаче, подобна възможност нямаш!

Публикувано изображение

Това вюверче, дава ли възможност да ръчкаш изцяло в компютъра на отсрешния?

Имам проблем с Google Chrome и Avast WebRep! Няма го и използвам последната версия на браузъра! С IE 9 нямам проблеми!

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Това е яко

Публикувано изображение

С Mozilla Firefox 10 ,също няма проблем

Публикувано изображение

Това вюверче, дава ли възможност да ръчкаш изцяло в компютъра на отсрешния?

Твоите констатации на програми в защита , винаги на готова информация ли са базирани?

Ми тествай си сам и констатирай!

Тази функция работи перфектно. И всеки път генерира различен код за влизане, което прави достъпа от неоторизирани лица доста труден!

Михнев напълних те с вируси :D

И една новина, Avast 7 бета версия поддържа и Windows 8

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.