Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Игри - общи дискусии, рекорди и настройки

Featured Replies

преди 4 минути, Tommygun написа:

Понеже няколко пъти говориш за лага на твоето кормило - виж какво клипче направих вчера точно за да се види как при мен кормилото и това на колата са едно към едно и то даже и в луфта в централно положение. Забравих да го пусна обаче тук след като се качи.

Покажи скритото съдържание

За гумите и прочие ,няма какво да говорим - има си причина хората да са измислили зимни и летни гуми. А тук примерно не е препоръчително а задължително след 5-тата година да се сменят гумите. И полицията гледа за тея неща. Имам в гаража зимни гуми с джанти на първото ми БМВ с "изтекъл срок" с 6-6,5мм грайфер. Мисля че са Good Year или Continental, серията беше победител в теста на ADAC ,когато ги купих. И тъй като по една "случайност" от предния модел тройка не стават на актуалния модел,който си взех след това (в момента съм с фейслифта му) и са минали 5 години ,нито мога да ги ползвам нито да ги продам. Близо 800 евро за красота. Това ако съм си в България да съм зарадвал някой "тарикат" ,само че тука ако те барнат с тях на пътя и ще ти излезе през носа. И върви обясни на полицията че няма проблем,нямаш пари или каквото и да е. А иначе са ме спирали декемви месец с летни гуми, само че беше 15 градуса и слънце - погледна ,видя ги и нищо не каза,ми почна да ме пита дали е нова колата и дали съм доволен от двигателя,че искал да си купува и той такава. А човек в България ме е питал дали си карам торба с пясък, защото с това задно няма отлепяне. И това е човек ,който също кара БМВ и би трябвало да знае. След като жена ми си помисли че той се бъзика с нас,отидохме и той си показа неговия багажник с торбата пясък.....:angry:

Е тя тая игра е с минимален лаг, но го има. Тя все пак е DX9,  а там лага е минимален. Но карай бързо да те видя. Направи много бързи движения, все дно контрираш или вземаш бързо шикана след тоя големия завой.  Разбираш ли, че @Julius Decimus  е няколко секунди пред теб и кара дет се вика на върха на възможностите? Как си представяш с минимален лаг да дадеш най-доброто време, освен по случайност?

Редактирано от sennheiser (преглед на промените)

• Отговори 3k
  • Прегледи 248,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Какво гледате на тези върхови телевизори? Кабелната телевизия пуска стари филми снимани с двупотопна техника. Освен това повтаря филмите от времето когато бях малък. Търся филми от торент са

• Julius Decimus
    Julius Decimus

Един личен рекорд от мене, специално за БМВ маниаците     

• Julius Decimus
    Julius Decimus

Инсталираш това: http://store.steampowered.com/?l=spanish - Steam и след това си правиш акаунт. Пускаш програмата логнал се и влизаш в магазина й. Харесваш си нещо и купуваш. Може Пей Пал, Виза, какво

Публикувани изображения

Трябва да видя в Dirt как е при мен. Аз виждаш ,че не стигам чак да го карам на професионално ниво,но не ми е правило впечатление. Там си карам колите със задно и ми е яко кеф как дрифтят..

преди 4 минути, Tommygun написа:

Трябва да видя в Dirt как е при мен. Аз виждаш ,че не стигам чак да го карам на професионално ниво,но не ми е правило впечатление. Там си карам колите със задно и ми е яко кеф как дрифтят..

Давай резки движения.Да видиш какъв лаг има DIRT. Да не говорим, че и волана не е 1:1  с въртенето, а се върти на някакъв измислен ъгъл. То и при RRRE  е така след 90 градуса завъртане, а често и по-малко. 

преди 12 минути, nikolela написа:

преди 1 час, sennheiser написа:

Обаче много хора тук просто си карат колите на по 15-20 години. Това е опасно откъдето и да го погледнеш. да не говорим, че тук малко хора си купуват нови гуми или ако ги купят, това са някакви с имена като Корморан, Ласа и тем подобни.

Ама изобщо не си прав. Тази зима почти всеки скъп джип е закъсвал на лед и в сняг, защото ги карат с летни гуми или с изтъркани зимни.

Моята кола е 95г Това е кола на 22 навършени години и е оборудвана с 8 броя зимни гуми. Нови зимни за зимата а старите се доизносват през лятото.

Първо, колата през зимата се държи отлично с гуми от 69лв. Без значение на каква настилка съм или колко е дълбока кишата и снега.

Ти да си забелязал дранголници виновни за пътни инциденти? Все скъпи и бързи коли, сравнително нови, далеч по млади от 15 - 20 годишни.

Всичко зависи от главата.

За аквапланинга е лошо. Попадал съм в такова нещо и добре, че бях на прав участък, та си изминах над 100 метра място в права линия без проблеми. Ако имаше завой, стига те е спасявала някаква си система.

Приятел, причината за няколко пъти по-високата смъртност по българските пътища спрямо смъртността в Германия, са старите ни возила! Ето, ако ти бе на мястото на @Tommygun, щяхме да се чудим що н епишеш вече. Докато не разберете това, няма и да има ниска смъртност по пътищата ни! @Tommygun  е прав, макар в неговия случай да се говори и за малко късмет. При 160 km/h  просто е безсмислено да хвалим или обвиняваме електрониката. Тя просто вече отдавна не действа както трябва и единствено късмета те вади от оня свят. 

преди 11 часа, sennheiser написа:

Давай резки движения.Да видиш какъв лаг има DIRT. Да не говорим, че и волана не е 1:1  с въртенето, а се върти на някакъв измислен ъгъл. То и при RRRE  е така след 90 градуса завъртане, а често и по-малко. 

Приятел, причината за няколко пъти по-високата смъртност по българските пътища спрямо смъртността в Германия, са старите ни возила! Ето, ако ти бе на мястото на @Tommygun, щяхме да се чудим що н епишеш вече. Докато не разберете това, няма и да има ниска смъртност по пътищата ни! @Tommygun  е прав, макар в неговия случай да се говори и за малко късмет. При 160 km/h  просто е безсмислено да хвалим или обвиняваме електрониката. Тя просто вече отдавна не действа както трябва и единствено късмета те вади от оня свят. 

Стари возила - друг път. Все хората са виновни! Висока скорост, дрогирани, липса на опит, пияни, или са виновни за това, че не са посетили сервиз за отстраняване на проблем по колата. При всички случаи е виновен водача. Не системите за защита, не старото возило.

преди 8 часа, nikolela написа:

Стари возила - друг път. Все хората са виновни! Висока скорост, дрогирани, липса на опит, пияни, или са виновни за това, че не са посетили сервиз за отстраняване на проблем по колата. При всички случаи е виновен водача. Не системите за защита, не старото возило.

Разбира се,ч е хората са виновни. Аз говоря за смъртността!!! Правиш ли разлика? Ако оня с модерната кола има ЕСП, тракшън, АБС, системи за атоматично спиране, за следене на лентата и тем подобни, то вероятността той да загине при същия като твоя инцидент, е в пъти по-малка! Ей това искам да кажа, а не че видиш ли, електрониката и новите коли не ти позволяват да катастрофираш. Айде да дам и други примери. Вземи един Форд или Опел. Казвам тия, щото знам със сигурност, че имат системи, които автоматично съобщават на 112  за инцидент ( отворена въздушна възглавница). Представи си сега, че си излетял от пътя ( за подобна случка после). Никой не знае, че си катастрофирал. Опитваш се да оцелееш, ама не ти стига времето. Представи си сега и другата ситуация. Същата катастрофа с модерен автомобил. Предполагаме, че и щетите по теб са същите, за да има сравнимост. Системата автоматично съобщава на 112, че има инцидент и до 20 минути идва линейка, която те спасява. Сега за другата случка. бях в казармата и карах ЗиЛ 130. Отивахме нанякъде,  и си приказваме със старшината. Зад мен кара друг военен камион. Пристигаме на местоназначението и ония отзад като се появиха ми викат - щеше да сгазиш човека до банкета. Кой човек питам, а те ми разправят за един с Москвич, дето излетял от пътя в дърветата, но ниско долу. Излязал от колата и се изкачил на банкета. Аз не го забелязах с камиона, но видиш ли какъв късмет щеше да има, ако бях минал през него с тоя ЗиЛ 130, дето волана с 5 сантиметра луфт и шаря по пътя за да държа полуправа линия.  Все пак човека е имал късмет ( ако е оживял, щот не знам какво е станало), че тия зад мен са го видели. Представи си, че на тоя второкласен път минава кола веднъж на час, щото тогава имаше и криза за бензин, а на бензиностанциите чакат от вечерта за гориво с купони. Е, какво става с човека? Заминава си и статистиката със загиналите се попълва, минавайки числото 1000 за малка страна като България. Ами то в Германия има малко над 3000 загинали за година при население 80 милиона! Къде сме ние с нашите 1000 загинали или айде, напоследък в кризата за бензин паднаха на 600 и нещо, ама като мина кризата за бензина и той поевтиня, пак скокнаха доста. А в Германия дори няма ограничение на скоростта по някои магистрали. Тук само гледаме новините и се чудим на старите ни коли, дето предната част липсва. Точно вчера даваха такава катастрофа по телевизията - автомобил без предна част и трима загинали пътници. 

Днес пък гледам един с една стара баничарка в бордюра на едно кръгово, за което точно вчера разказвах, как ЕСП ме спаси да не се забия там. Обаче тоя с баничарката в бордюра и щета. Поне с това се е отървал. едно ЕСП би му помогнало доста на мокро и вероятността да се забие там е ниска.  Значи ще ти кажа аз как щях да се забия. Пуснал съм темпомата рано сутрин с 60 и викам да пробвам кръговото с темпомат без да намалявам. Кръговото е малко и това си е висока скорост за студено време и влажна настилка. Ама тогава нали търся възможностите на колата, тръгнах с 60 да минавам с летни гуми при температура около 0 градуса и вероятност от заледени участъци. Та какво става. Завивам надясно, влизайки в кръговото, след това тръгвам наляво, но скоростта идва висока. Ако нямам IVD  системата, както се казва при Форд, то би следвало недозавиване като тоя, дето днес се блъсна. Обаче аз съм с темпомат. Системата усеща, че има приплъззване и намалява скоростта, изключвайки темпомата. В същото време при промяна динамичния център на тежестта, Фиестата вече спира да недозавива, а задницата тръгва. Скоростта е още висока и задницата аха да се забие в бордюра. Само че тогава се намесва ЕСП много рязко, макар че по принцип ЕСП на Форд се намесва много плавно при по-леки ситуации. Е, задържа ми задницата, а аз само плюх в пазвата си. Иначе на това място, когато още нямаше кръгово, катастрофирахме със служебния бус. Бях на предната седалка отдясно, рекох да си сложа колана, но мястото за закопчаване бе пълно с боклуци и се отказах. и какво стана? Не толкова тежка катастрофа с един турски тир, но се забихме първо в един знак, после спряхме в канавката. може би скоростта бе 50-60, а след като облизахме тира, 22 годишния шофьор все пак се опита да намали, натискайки спирачката. Е, колан нямах и политнах към таблото. Ударих си лакетя, а колега отзад си сцепи главата. Ако имах колан, щеше да ме хване. Ако карахме с малко по-голяма скорост и се забием в канавката, щях да литна през предното стъкло. Ето това са старите таралясници. Да не говорим, че и еърбег нямат.  Имах един друг колега, лека му пръст, пак на 22. Излетя от Москвича на един завой на асфалта. Една година в кома и почина. Няма колан. Другите в колата, 4 човека, имат късмет, че не излитат от колата и се отърваха само с леки контузии. Обаче таралясника взе живота на младото момче. Примерно една квичаща система да си поставите коланите, в случая би свършила работа. Знам, че има чалъми да се заобиколи, но така вече наистина човек си играе със смъртта.  И много други примери мога да давам, как стари возила водят до големи жертви. ето един пример - стар, 20 годишен автомобил  като твоя срещу нов. Това е приомер отпреди доста години, когато са били на мода тия возила, но ето какво става:

Та замисли се, заслужава ли си +20 годишен автмобил, дето има вероятност да е изгнил отвсякъде вече. 

Че влезе доста спам в темата, ето нещо по същяство. @Julius Decimus, доближих се на 201  хилядни от твоето време с Ладата, което показа в тая тема. Не знам дали си го подобрявал, но аз постигнах това след много ядове вчера и днес, нямащи нищо общо с игрите. 

2017-03-07_191419.jpg

Поне за успокоение пак си върнах първото място сред тия, които карат с Лада и се виждат в класирането ;) Открих някакви нови настройки, които трябва да се развият. То тая обиколка бе бърза, но точно в първия завой минах по-бавно, а там обикновено си печелех спрямо старото си постижение, с което се сравнявах.  Та мисля още да карам с тая Лада, да видя дали имам още шансове. има време да пробвам Ситроена, щото мисля не Хонда да вземам, а Ситроен. 

Отидохме много на офтопик,но хайде и аз. Моята и тя има такава система Кико. Само че няма нужда да се отваря еърбег а просто колата да регистрира сътресение (за случка после). Звънят ти в колата на вградената сим карта и ако не вдигнеш да кажеш какво става, ти пращат линейка полиция и пожарна автоматично. Също така системата е замислена и за ръчно активиране ако видиш точно такъв човек в беда с кола без такива неща. Тогава отварям капачето и натискам SOS копчето. Съответно ми звънят пак от БМВ и като кажа ,че има катастрофа пращат помощ базирано на позицията на колата.

А че стават и грешки,няма спор,но по-добре да ти пратят помощ и да нямаш нужда отколкото обратното.. Един познат беше ходил някъде по вдън горите тилилейски да бачка само че с петица, но със същата система. За малко да пропусне отбивката към вилата на бай граф и графиня. Вижда я в последния момент - спирачки,завой и минава през някакъв бордюр, че му подскочила колата. След 40-50 метра спрял защото там била къщата и тея му звънят - колата показала аварийно натискане на спирачката,сътресение и GPS-a показал,че се намира извън пътя. Та да го видят дали всичко е наред....

Най-важното нещо обаче наистина остава щофьора. Човек и с таралясник може да се движи,но трябва винаги да е съобразено с пътните условия и състоянието на колата. Пак може да стане нещо,но поне човек ще си е изпълнил собствената част да се предпази.

А по темата - аз не успях да събера нито една обиколка. Няколко пъти до втората контрола си вървя с 3 секунди пред времето и изпускам обратния завой или най-гадното последния. Не че съм се хвърлил особенно, но лично на мен Хондата по ми допадна като управление, с ладата даже и не довърших обиколка.Всичко обаче ми е в първия завой - ако го уцеля и си хващам ритъма и вървя добре ,докато се осера накрая. Изпусна ли го него после и следващите 4 са в г..а.

преди 34 минути, Tommygun написа:

Най-важното нещо обаче наистина остава щофьора. Човек и с таралясник може да се движи,но трябва винаги да е съобразено с пътните условия и състоянието на колата. Пак може да стане нещо,но поне човек ще си е изпълнил собствената част да се предпази.

Аз пак казвам, че един и същи шофьор, разбирай еднакво добър или лош, има няколко пъти по-голям шанс да остане жив след катастрофа, ако е с нов автомобил, а не такъв на +20 години. Айде, за 10 години да кажем, че не са много за един автомобил. Обаче 20 е прекалено. А в България средната възраст на автомобилите е над 15 години, може би доближава 20. Съгласен ли си, че при еднакви условия един човек би оцелял по-вероятно с нов автомобил, отколкото със стар? Защото ако говорим за статистика, може произшествията в България и Германия да се доближават на човек от населението,, но при смъртните случаи не е така. 

И не знам защо, все искате да ми опонирате, дори да осъзнавате, че това е истината. Не говоря за това, как човек може да е виновен за катастрофа, а за съвсем друго. Пак питам, съгласни ли сте и да приключваме тая тема?

Затова и в България нищо не се променя. Все многознайковци, все обвинявайки другия. Аз ще попитам още нещо - кой човек доброволно тръгва да застрашава живота си, бил той и българин? Нима българите са камикадзета, а германците не? да погледнем годините назад. Колко пъти българите са се впускали във войни например и то братоубийствени? Последните стотина годни точно 0 пъти!! Колко пъти германците са застрашавали света или да кажем колко пъти съседни нам държави са имали кръвопролития последните 20-25 години? МНого! Всяка една държава до нас и не само до нас, е проливала кръв! България не! Ама по пътищата я проливаме. Защо? Защото просто автопарка ни е много стар и при средна катастрофа има голяма вероятност от човешки жертви. 

преди 43 минути, sennheiser написа:

Че влезе доста спам в темата, ето нещо по същяство. @Julius Decimus, доближих се на 201  хилядни от твоето време с Ладата, което показа в тая тема. Не знам дали си го подобрявал, но аз постигнах това след много ядове вчера и днес, нямащи нищо общо с игрите. 

и 776 е моето най-добро време с Ладата. Ама може да пробваме подобрение ако държиш двамата да сме на първите позиции с Ладата. Мхм....

Колкото до Ситроена, пробвай Шевролет. Ако се загледаш виждаш първите 4-5 всички са с Хонда. Трябва да ти говори нещо това. Помоему Ситроена е на едно с Ладата.

преди 39 минути, Tommygun написа:

А по темата - аз не успях да събера нито една обиколка. Няколко пъти до втората контрола си вървя с 3 секунди пред времето и изпускам обратния завой или най-гадното последния. Не че съм се хвърлил особенно, но лично на мен Хондата по ми допадна като управление, с ладата даже и не довърших обиколка.Всичко обаче ми е в първия завой - ако го уцеля и си хващам ритъма и вървя добре ,докато се осера накрая. Изпусна ли го него после и следващите 4 са в г..а.

Бат Тихомир, последния завой натискаш спирачките на маркера точно. Не се мъчи по-късно от него, не се получава добре според мен.

преди 46 минути, Tommygun написа:

А по темата - аз не успях да събера нито една обиколка.

И да ви кажа под секрет, аз карам с камера от капака. Не отвътре.

преди 3 минути, Julius Decimus написа:

и 776 е моето най-добро време с Ладата. Ама може да пробваме подобрение ако държиш двамата да сме на първите позиции с Ладата. Мхм....

Колкото до Ситроена, пробвай Шевролет. Ако се загледаш виждаш първите 4-5 всички са с Хонда. Трябва да ти говори нещо това. Помоему Ситроена е на едно с Ладата.

Преди съм ги пробвал всички. Шевролета изглежда, че върви добре, но само бръмчи. Ситроена е добър, щото и е шампион няколко години. Хонда тая година имаха победи, защото Ситроен Стартира с голям допълнителен баласт. И пак биеха доста често. Лада имаха победи в Русия. Ето и класирането:

2017-03-07_200712.jpg

2017-03-07_200838.jpg

Ето и 2015-та:

2017-03-07_200955.jpg

Просто Лада си променя поведението едва след ужасни промени в настройките. Може би ако пробваш моите настройки, които мисля да подобрявам,, ще дадеш добро време. Защото аз пробвах твоите настройки и колата не е маневрена, а това е трудно за каране. Поне аз не мога. 

Хонда може да изглежда добре, но те са я направили добре по дефолт. 

преди 2 минути, sennheiser написа:

Просто Лада си променя поведението едва след ужасни промени в настройките. Може би ако пробваш моите настройки, които мисля да подобрявам,, ще дадеш добро време. Защото аз пробвах твоите настройки и колата не е маневрена, а това е трудно за каране. Поне аз не мога. 

Добре, давай ги.

преди 22 минути, sennheiser написа:

Аз пак казвам, че един и същи шофьор, разбирай еднакво добър или лош, има няколко пъти по-голям шанс да остане жив след катастрофа, ако е с нов автомобил, а не такъв на +20 години. Айде, за 10 години да кажем, че не са много за един автомобил. Обаче 20 е прекалено. А в България средната възраст на автомобилите е над 15 години, може би доближава 20. Съгласен ли си, че при еднакви условия един човек би оцелял по-вероятно с нов автомобил, отколкото със стар? Защото ако говорим за статистика, може произшествията в България и Германия да се доближават на човек от населението,, но при смъртните случаи не е така. 

И не знам защо, все искате да ми опонирате, дори да осъзнавате, че това е истината. Не говоря за това, как човек може да е виновен за катастрофа, а за съвсем друго. Пак питам, съгласни ли сте и да приключваме тая тема?

Затова и в България нищо не се променя. Все многознайковци, все обвинявайки другия. Аз ще попитам още нещо - кой човек доброволно тръгва да застрашава живота си, бил той и българин? Нима българите са камикадзета, а германците не? да погледнем годините назад. Колко пъти българите са се впускали във войни например и то братоубийствени? Последните стотина годни точно 0 пъти!! Колко пъти германците са застрашавали света или да кажем колко пъти съседни нам държави са имали кръвопролития последните 20-25 години? МНого! Всяка една държава до нас и не само до нас, е проливала кръв! България не! Ама по пътищата я проливаме. Защо? Защото просто автопарка ни е много стар и при средна катастрофа има голяма вероятност от човешки жертви. 

Aз не опонирам - напълно съм съгласен, че откакто стане нещо новата кола е много по-вероятно да ти спаси живота. Просто обръщам внимание на човешкия фактор. А имено несъобразяването с колата и/или пътя. Защото както казах по-горе и в България има адски много хубави и нови и яки коли. Това, което липсва е пътя за тях. Има 2 отсечки в цялата държава където може да опънеш една яка кола. Само че джигитите не ги интересува това - те винаги са на макс. И точно там е проблема - какви безумия съм виждал докато съм си в България. На междуградски път аз карам със 100-110, което си е над ограничението,но просто толкова ми е комфортно с новата кола без стрес. И колко често са ми се качвали в багажника или са ми правили тройни изпреварвания и изпреварвания без видимост някакви пишлемета с някакъв таралясник,който със 140 вече му излизат буталата през капака. И даже мигат,свиркат и псуват защо ги бавя - като ме гледат  с немския номер и си мислят ,че аз не съм отрасъл в тоя град и знам всеки завой около него -включително и тези с обратен вираж,където на година стават десетки катастрофи. А иначе да, лятото заради новата ми кола(на 6 дена) ме удариха в София - човека каза "Пич ти спря, аз не можах...". Вярно не спазваше дистанция, но пак се върщаме на несъобразяване и непомисляне ,че човека отпред евентуално може да набие спирачка....по каквато и да е причина.

ПП. Вярно ,хайде да спираме с офтопика. Ще видя след малко дали още го има това да покарам пак.

Редактирано от Tommygun (преглед на промените)

преди 56 минути, sennheiser написа:

кой човек доброволно тръгва да застрашава живота си, бил той и българин?

Как да се съглася с теб, като ти самия си мислиш за нещо по-по, защото имаш системи, заради които си си рискувал живота и на някой друг влизайки с несъобразена скорост на кръгово?

Ако ги нямаше тези системи нямаше да пробваш и щеше да си влезеш в кръговото със съобразена скорост.

Още веднъж даде пример, че си пътувал без колан заради многото боклуци между седалките.

И после задаваш въпрос: Кой ще си рискува живота?

Логиката ми е проста. Нямаш системи, съобразяваш се с възможностите на автомобила и си караш спокойно.

Имаш системи, караш безразсъдно и после си плюеш в пазвата както си направил или както томито е успял да стигне до мамицата.

Иначе съм съгласен, че е по- приятно да се возиш в нов автомобил, както и да си имаш защитни системи.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

преди 2 часа, Julius Decimus написа:

Добре, давай ги.

Ей сега. Само искам да се оплача, че подобрих времето си със Ситроен, но не ми отчете в класирането, че съм направил НБО. Иначе гост кара си взе времето, но с кожата на Лада ;) И преди са ми се случвали подобни глупости, но бяха свързани с интернета или сървъра. Не ми засича времето онлайн. най-голямата простотия обаче, дето ми се е случвала, е да взема гост кара на някой друг и да ми нулира времето. Заличава ме от класирането и почвам отначало. Вече призраци на други не вземам. 

2017-03-07_215633.jpg

преди 1 час, nikolela написа:

Ако ги нямаше тези системи нямаше да пробваш и щеше да си влезеш в кръговото със съобразена скорост.

Напротив, не системите ме накараха да вляза така в кръговото. Предната ми кола, която нямаше никакви системи за сигурност, освен един еърбег, я пробвах на подобни места. И тая щях да я пробвам  и без да има ЕСП. Затова не си прав, че системата ме е накарала да влизам с такава скорост. Напротив,, аз и без система мога да си поддържам 60 км/ч и да пробвам в тоя завой. Само че представи си какво става - същата работа почти, ако успея да избягам от недозавиването навреме, само че нямам ЕСП дето да ме хване и задницата в бордюра. Ако не успея да хвана колата при недозавиването, пак в бордюра, ама с предницата. Това човешкия фактор го остави. Човешкия фактор казва - това трябва да се пробва. И знаеш ли каква бе причиниата? Ами исках да измина сутрин целия участък от дома до работа на пета предавка с 60 км/ч, за да икономисам бензин. Сутрин в 5.30 няма голямо движение по принцип и може да се кара спокойно с 60, а не примерно с 80 или 100. та причината изобщо не е била тарикатлък, амакр че като се замисля,, да икономисам бензин също е тарикатлък. Нещо бъркаш нещата. Аз ти давам една ситуация, която не съм повтарял вече 5 години, а ти ме изкара като ония тийнейджъри на @Tommygun:) Нали съм казвал, че аз всъщност съм най-бавния шофьор на пътя в моя град? Бавен съм щото целта ми не е да се нервя със 100-120 всеки ден, а да икономисам ненужен бензин до работа, който никой не ми плаща и всичко опира до джоба ми. Ей затова се опитах навремето ( 2011 година) да карам с 60 на пета. Предната кола не можеше да върви с 60 на пета и искаше поне 70, защото моторът и бе по-малък и нямаше достатъчен въртящ момент под 1800-2000 оборота в минута. Тогава карах със 70 и се нервирах заради тия, дето караха с 60. Това означваше да включвам на четвърта и да повишавам разхода си или да настъпвам над 70, което пак означаваше преразход. Та такив ами ти работи с моите 60 км/ч. Все пак не са като 160-те км/ч на колегата и то при дъжд. 

Още веднъж даде пример, че си пътувал без колан заради многото боклуци между седалките.

Това бе служебен товарен микробус с кабина за 5 човека. И нямаше боклуци между седалките, а самият отвор, дето се закопчава колана, бе пълен с боклуци. чат ли си за какво иде реч? Аз дори ЗаЗ-а си навремето не карах без колан,, въпреки че бях млад шофьор със стаж само на камиони в казармата. Тогава никой и не се сещаше да слага колани, а и те не бяха задължителни в града. Аз обаче карах с колан, щото първо, че не се чувствах сигурен със старата кола и второ, че колана ме придържаше към седалката да не се изхлузя при спиране. И днес е така. Без колан не мога да карам, най-малкото, защото ми е кофти на седалката при спиране и в завои. Никога не карам без колан и не съм карал лек автомобил без колан! Поне не и умишлено, както правят много хора. Е, случвало се е да се заплесна, да тръгна и да се сетя по пътя, че не съм сложил колана или пък колата да ми напомни това. Но това са много редки случаи - може би 1-2 пъти в годината. Първата ми работа като кача някой в колата си е да му кажа, да си сложи колана. Дори на тия на задните седалки. Ако не си сложи колана, то и аларма почва да пищи. Не знам дали може да се махне тая аларма, но и не съм се интересувал, щото по тоя начин стряскам всички смелчаци на дясната седалка. А без колан ако им се отвори Еърбега, може и без глава да останат. 

Логиката ми е проста. Нямаш системи, съобразяваш се с възможностите на автомобила и си караш спокойно.

Това не бе спор за или против системите, а за или против помощта на системите при идентични условия. Пак повтарям. Ти си примерен шофьор, аз също. Обаче според статистиката от осемдесетте години на миналия век, когато не е и имало толкова автомобили, средно на ден един шофьор попада поне в две много опасни ситуации на пътя и десетки не толкова опасни, но стресови. И точно тия две ситуации на ден могат да ти костват живота, ако си с калпав автомобил. Може да няма добри спирачки като автомобила, дето ударил @Tommygun,  може примерно някое колело да падне ( на мен са ми падали няколко пъти, на баща ми се сещам също), може всичко да стане с тоя автообил, дори да се подпали.  Когато в една ситуациясравним два автомобила - много нов и много стар, то много новия автомобил има много по-гоялма вероятност да ти запази живота, отколкото стария. И точно това е целта на производителите - да няма жертви на пътя. Да, може да се контузиш, да счупиш някоя ръка или крак, ама трябва да си жив! и много новия автмобил винаги предлага много по-висока сигурност от стария. 

Имаш системи, караш безразсъдно и после си плюеш в пазвата както си направил или както томито е успял да стигне до мамицата.

Не е така. Аз и със системи си имам не едно, а две наум, че системата може да не помогне. Затова и карам внимателно и не разчитам на системи. Дори зимата и дори на мокро, не чакам АБС да ми спре колата, а си помпя педала. Особено зимата. 

Тук в зависимост от човека, може да стигнем до две крайности. Първата - купуваме стар автмобил и разчитаме, че е читав. А той не е и ни подвежда. Втората - купуваме нов автомобил и разчитаме на системите. А те не са толкова умни и пак ни подвежда.  Но това е до човек и до неговия опит, както разбира се и обучение. Всеки може да си отвори упътването на колата и да прочете, че производителя казва да не се разчита на системи като ЕСП и това с удивителна! Всичко е до човек и това е ясно на всички. Поне към днешна дата, щото след десетина години в белите държави и коли без шофьори ще има масова, та там вече не знам кой виновен.

Иначе съм съгласен, че е по- приятно да се возиш в нов автомобил, както и да си имаш защитни системи.

Аз взема ли нещо ново, било то дори и компютър, няма как да се върна на старото, примерно на GTX750Ti ;)

Отвратил съм се от стари автомобили и макар да съм автомонтьор по професия,преди петнайстина години се зарекох дарак вече да не купувам! Така и направих.

преди 12 часа, sennheiser написа:

Ами исках да измина сутрин целия участък от дома до работа на пета предавка с 60 км/ч,

Откажи се от тази си идея. И брат ми така икономисваше гориво и съсипа 5-та предавка. Малки са оборотите на кутията и няма смазване. За няма и едно лято и просвири кутията. Излезе му по-евтино да я смени с втора употреба.

преди 13 часа, sennheiser написа:

Отвратил съм се от стари автомобили и макар да съм автомонтьор по професия,преди петнайстина години се зарекох дарак вече да не купувам! Така и направих.

Един автомонтьор, обича миризмата на масло, изцапаните ръце и гледката на колата от долната и страна. Същото удоволствие изпитва един състезател от мириса на изгоряла гума, изгорели бензинови пари и силен шум от рева на мотора.

преди 6 часа, nikolela написа:

Откажи се от тази си идея. И брат ми така икономисваше гориво и съсипа 5-та предавка. Малки са оборотите на кутията и няма смазване. За няма и едно лято и просвири кутията. Излезе му по-евтино да я смени с втора употреба.

Един автомонтьор, обича миризмата на масло, изцапаните ръце и гледката на колата от долната и страна. Същото удоволствие изпитва един състезател от мириса на изгоряла гума, изгорели бензинови пари и силен шум от рева на мотора.

Прав си за миризмата на масло, но аз цял ден съм и с изцапани и с мазни ръце ;) Остава и под колата да лягам през ден и хептен ще се оправя в живота. 

А за петата предавка...все пак модерните автомобили преспокойно си вървят и с малко над 1500-1700 оборота в зависимост от предавателното отношение на скоростната кутия и типа мотор. Аз на пета имам около 1800  оборота, което не е никак малко. Освен това сигналът за превключване на горна предавка ( хм, Фиестата има и такъв), включва около 2000-2100 оборота. Отначало като взех колата се чудех, как така ще включвам на 2000 оборота. Та тя следващата предавка вече е на 1700-1800. Само че Форд така казват и аз се съобразявам отдавна с това. Светне ли ми зелената стрелкичка, превключвам на горна предавка. А пета без подаване на газ не скапва кутията, още повече, че това е на равно и баири почти няма. Ако нещо беше скапано по кутията, отдавна да се е обадило. Вече шеста година е колата при мен, но помен от повреда на скоростна кутия няма. Предната пак я карах по подобен начин, обаче там нямаше сигнал за превключване на предавките и аз си карах на око. Под 2000  оборота не падах, защото вече почваха вибрациите от мотора заради по-ниския въртящ момент. Колата стана на 11 години, мина около 130 000 км и още не съм чул братовчеда да се оплаква от скоростна кутия. Напротив, преди време се качих в старата кола, запалих, превключвах скоростите и всичко си бе като първия ден. Няма и помен от това, някоя предавка да си заминава. Не знам каква кола е скапал брат ти, но един   от моите шефове преди петнайстина години караше едно Renault Clio Simbol. Караше на висока предавка с много ниски обороти и колата чак подскачаше. даже и на баири не включваше на долна предавка. Е, скоростната си замина. Но това все пак бе Рено маде ин Турция. Сега кара едно Пежо 508, взето като тестови автомобил от вносителя на Пежо, но пак прецака скоростната кутия. Кво да се прави, френска кола. 

Има ъпдейти днес за RRRE и са оправили това, за което негодувах преди 2-3 дена - като изляза на десктопа с включен DSR, Мишката ми не се позиционираше правилно и при опит за натискане на някой неин клавиш, ме пращаше пак на десктопа и трябваше рестарт на играта. Ето за тия дребни неща уважавам тая игра и компанията, която я прави. Винаги за няколко дена оправят гадни бъгове.  Освен това има една нова писта в Швеция, в два варианта, макар да не е много дълга - около 2.5 km. Искат и 6 лева и аз си я купих. Иначе много технична и ми хареса. 

Ето и малко моменти:

Да ви покажа един геймплей на паладинс.За безплатна игра е що-годе добра и намира мачове сравнително бързо.20тина секунди.Играя си най-добрия герой тука, но въпреки това съм слаб.Шуутър не съм играл от близо месец.Слушалките ми се скапаха заедно с микрофона на тях, а понеже там комуникацията е най-важно(то е по-скоро псуване с гадни руснаци) нещо там , поспрях да я играя.И paladins не играх, ама са напускали нови геройчета та викам да поразгледам.Ей тая кифла с лилавото и ножовете дето ме убива за секунди.Не знам как ми свали около 80% от кръвта за 1 секунда.То снайперистката направо си ме уби с 1 изстрел, ма поне нея хвана ли я на тясно и не може да ми направи нищо.А оная маймуна на малко кръв, хем не мога да я стигна, хем и не мога да я убия.Регенерира от никъде.Уж си я купих, ма още не съм я играл.

Иначе има моменти дето са пред мене и не мога да ги уцеля, а понякога ги наредя по 2-3 ма.

А па клипа ако можете да го видите на hd ще е цяло чудо.

Май верно тубата му смаза качеството.Обикновено до 1 минута се оправят.15 минути се качва, още толкова го обработва и накрая го пусна с 360р.А оправи се.

Редактирано от Pamlea (преглед на промените)

преди 16 минути, Pamlea написа:

А па клипа ако можете да го видите на hd ще е цяло чудо.

И що да не го видим?Аз качвам стрийм при 1440p., какво остава за 1080p. И като му набича качество до 18Mbit/s, не се скапва изобщо. 

2017-03-08_224039.jpg

Вече като се запише клипа, е с много добро качество, стига да го пуснеш на 1440p. 

Може да си ползваш стрийма за качване на клип, без да го гледа никой. После си го правиш видим записания клип. Пък ако искаш го и обработваш преди това. С такива работи не съм се занимавал, че ме мързи, а и смисъл не виждам. Затова просто си пускам стрийма и ако искам да покажа нещо, то се е записало и давам линк към да дения момент, както горния ми клип от RRRE.

И като казах RRRE,  тая шведска писта взе много да ме кефи, особено с Audi TT,  с каквото карах доста. По принцип всяка писта си има чаша пауза, където си пийвам нещо, било то кафе, бира, ракия, вино...обаче тая няма. Нямам място за отдих, освен на старт финалната права, ама там трябва да пия бързо и да оставя чашата точно, без да се разлее.

По принцип след обработката клипчетата са с лошо качество за кратко.После се оправя.Но понеже това е по-дълго и ми искаше да си потвърдя профила и след като го направих пак тръгна да го обработва.Но няма значение, сега е с нормално.

Аз грам не ги настройвам.Само резолюцията, и някой key binding.Всичко друго си го оставям по default.Също и папката за запис смених.

преди 37 минути, Pamlea написа:

По принцип след обработката клипчетата са с лошо качество за кратко.После се оправя.Но понеже това е по-дълго и ми искаше да си потвърдя профила и след като го направих пак тръгна да го обработва.Но няма значение, сега е с нормално.

Аз грам не ги настройвам.Само резолюцията, и някой key binding.Всичко друго си го оставям по default.Също и папката за запис смених.

Добре е все пак да се настроят. 

:offtopic_s:

Spoiler

На предната страница бяхте подхванали темата със скоростните кутии и карането с ниска скорост на висока предавка. Вчера като ми светна да включвам нагоре и се сетих за вас ;)

Първото ми БМВ беше този EDE модел с намалените обороти и можеше да си го джиткаш на 1000 оборота без проблем. Това беше обаче преди 7 години и беше дизел и специален модел и блабла. Второто ми си беше поначало така ,но пак дизел а и доста по-яко. А сега с това си мислех, че ще иска по-високи обороти, защото е бензин и с по-нисък въртящ момент. Абсолютно същата работа. Може да го караш с 80 на 6-та или 60 на 5-та и дори колата си го иска, не че аз така си карам. А иначе още с първото свикнах да карам на ниски обороти и сега като хвана някоя кола ,която не го позволява и постоянно ми тресе. Освен това си мислех че ще бръмчи много,но е много по-тиха от дизела.

И като я закрепя по този начин - ми показва това като актуални данни от двигателя. Разхода се вижда на клипчето.Значи все едно карам някоя въшка, натоварена доволно.

LsqoNF8B1Pcar8X1dTamj4rxNRi3h1wvPHrtiRl1

Ta тенденцията е към каране на ниски обороти за да се пести гориво. Затова и слагат по няколко турбота на малки мотори вече. Да не говорим ,че тази ми кола ме кара и да прескачам скорости - нещо,което ако питаш някой стар шофьор в България е немислимо.Ако карам на 3-та и вдигна 80(без педала на газта да е до долу),директно ми показва да вкарвам 6-та. Като го направя и прехода е все едно съм бил на 5-та изобщо не прави впечатление. Ако съм натиснал рязко и до долу ме оставя да влеза в червената зона ,защото подушва явно ,че искам да си правя кефа не да пестя гориво:P

Извода - много зависи каква кола. Някои позволяват и дори искат да ги караш на висока предавка с малка скорост и обороти.

преди 30 минути, Tommygun написа:

:offtopic_s:

Затвори скритото съдържание

На предната страница бяхте подхванали темата със скоростните кутии и карането с ниска скорост на висока предавка. Вчера като ми светна да включвам нагоре и се сетих за вас ;)

Първото ми БМВ беше този EDE модел с намалените обороти и можеше да си го джиткаш на 1000 оборота без проблем. Това беше обаче преди 7 години и беше дизел и специален модел и блабла. Второто ми си беше поначало така ,но пак дизел а и доста по-яко. А сега с това си мислех, че ще иска по-високи обороти, защото е бензин и с по-нисък въртящ момент. Абсолютно същата работа. Може да го караш с 80 на 6-та или 60 на 5-та и дори колата си го иска, не че аз така си карам. А иначе още с първото свикнах да карам на ниски обороти и сега като хвана някоя кола ,която не го позволява и постоянно ми тресе. Освен това си мислех че ще бръмчи много,но е много по-тиха от дизела.

И като я закрепя по този начин - ми показва това като актуални данни от двигателя. Разхода се вижда на клипчето.Значи все едно карам някоя въшка, натоварена доволно.

LsqoNF8B1Pcar8X1dTamj4rxNRi3h1wvPHrtiRl1

Ta тенденцията е към каране на ниски обороти за да се пести гориво. Затова и слагат по няколко турбота на малки мотори вече. Да не говорим ,че тази ми кола ме кара и да прескачам скорости - нещо,което ако питаш някой стар шофьор в България е немислимо.Ако карам на 3-та и вдигна 80(без педала на газта да е до долу),директно ми показва да вкарвам 6-та. Като го направя и прехода е все едно съм бил на 5-та изобщо не прави впечатление. Ако съм натиснал рязко и до долу ме оставя да влеза в червената зона ,защото подушва явно ,че искам да си правя кефа не да пестя гориво:P

Извода - много зависи каква кола. Някои позволяват и дори искат да ги караш на висока предавка с малка скорост и обороти.

Spoiler

То въпросът бе, дали скоростната кутия се смазва или не. Според мен това е безсмислен въпрос, защото скоростната кутия няма как да не се смазва. За мотора е друго, дето се препоръчва да се тръгне веднага с около 2000 оборота, дори моторът да е студен. Така налягането на маслото е по-високо и смазва мотора по-добре. Обаче мазането на мотора и скоростната кутия е отделно. По-скоро там въпросът е да позагрее маслото, че да влизат предавките по-добре. Тоест, пак както при мотора, трябва известен период на загряване. Иначе всяка кола си е различно за това, при колко оборота трябва да се включва последна предавка и на колко оборота може да се движи на последна предавка мотора. Значи, ако приемем логиакта, че скоростната кутия не се маже добре при ниски обороти, тогава какво да кажем за мазането на диференциала при ниски скорости на движение? Това означава ли, че трябва винаги да караме с 200, за да мажем и диференциала добре?Според мен по-голям е шанса от повреда и на мотор и на скоростна кутия, ако повсеместно се кара с над 2500 оборота в минута. Тогава имаме по-голямо движение (скорост) на буталата, а това означава и по-голямо износване в продължителен период от време, независимо, че теоретично в мотора има по-високо налягане на маслото. Не случайно навремето нискооборотните дизели издържаха и до милион километра, а високооборотните бензинови се правеше основен ремонт след 50-100 000 км. Да не говорим за бавнообротните корабни мотори, работещи с 200-400 об/мин. Тогава не виждам кво става, ако по средата на океана запече такъв мотор. Ще трябва м,орската команда да хваща по едно гребло и до първия пустинен остров ;)

По-скоро събарянето на скоростна кутия се дължи на ниския въртящ момент на мотора при ниски обороти, което води до вибрации при подаване на газ, а от там и удари в скоростната кутия. Не че нямало мазане. Аз не случайно преди казах, че карах предната си кола над 1900-2000 оборота, защото под тия обороти въртящия и момент бе по-нисък и моторът почваше да вибрира при ускорение. При тая си карам с 10 км/ч отдолу, но тя има и по-висок въртящ момент. Моторът е с по-голям работен обем. И ако преднта често можеше да се загаси по невнимание при потегляне и трябваше малко повече подаване на газ, то тая много рядко може да я изгасиш, освен ако не отпуснеш рязко съединителя и не подадеш никак газ. Ей и за това се преродих с тоя мотор, който на практика гори колкото предния, а върви доста повече. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.