Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мислите ли, че има живот след смъртта?

Featured Replies

Мнението е грешно.

Да не си ходил до Дома-че знаеш.

Аз съм била Там.

• Отговори 835
  • Прегледи 132,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

А има ли живот преди да се роди човек?

Има, живот в утробата на майката. За това и аборта е убийство.

Относно живота, след смъртта. Има но, само ако си християнин и вярваш в БОГ.

БОГ, нашия Отец, е създател на нашите души. И целта ни, на земята е: * Придобиване на опит, от преодоляване на изпитания и изкушения. * Да се научим да ходим по вярата. * Да се научим да избираме между доброто и злото.

Редактирано от BXER (преглед на промените)

А преди това?

Има живот и преди, и след.Затова понякога срещаме в живота лица,които са ни познати отнякъде.В предишен живот сме ги познавали и са ни били или най-големите врагове или близки.И като ги има и в "сегашния живот",просто ги има,за да си уредим сметките с тези хора.Да се довърши нещо .Всеки е дошъл с някаква мисия във Вселената.Може да звучи тъпо и налудничаво,но май е така.

Аха...значи има живот постоянно (тва за душата става въпрос, разбира се) - без начало и без край. Това обаче, предполага наличието само на 1 душа, тъй като няма начало на нови, и тази душа дето я има е безсмъртна (няма край). Или греша нещо?!? Кога точно се пръкват новите души на различните хора? ;) Това, че някои хора ни се струват познати, не означава, че непременно са такива. И въобще, това с уреждането на сметки наистина е много удобна и утешителна теория. За мен лично "душата" я генерира мозъка на човек.

Не отговори на въпроса ми.

Написах, но го изтрих, защото не бях сигурен.

Човек на живее на земята, за да си урежда сметките, това поне е сигурно!

Мозъка, няма как да генерира душата, но душата се свързва с мозъка и тялото.

Освен това, ако мозъка генерира душата, тя ще умре, след смъртта на мозъка, което е най-голямата глупост и ерес. Душата е безсмъртна.

Обичайте БОГ, нашия Отец.

Няма никакво значение, дали има живот преди смъртта.

Важното е какво правим на земята.

Мат.10:28 Не бойте се от ония, които убиват тялото, а

душата не могат да убият; но по-скоро бойте се от оногова,

който може и душа и тяло да погуби в пъкъла.

Имайте страх от БОГ!

Трябва да вярваме и да правим, така както БОГ е казал.

Защото, няма никакво значение къде сме били преди това, а къде ще отидем.

Редактирано от BXER (преглед на промените)

Мозъка, няма как да генерира душата, но душата се свързва с мозъка и тялото.

......................

Мат.10:28 Не бойте се от ония, които убиват тялото, а

душата не могат да убият; но по-скоро бойте се от оногова,

който може и душа и тяло да погуби в пъкъла.

.......................

Имайте страх от БОГ!

Ако забеляза написах душа в кавички. Изразих моето мнение, за нещо което не е обективно и не може да бъде еднозначно определено. От тук нататък всеки може да си твърди, че душата му се намира в обувките, в гащите, в облаците, в сърцето и т.н. и ще бъде прав за себе си.

......................

С цитати от библията, или което и да е друго художествено литературно произведение нищо не можеш да ми докажеш.

.......................

Не се страхувам от въображаеми фигури.

Една от вечните прекрасни човешки мечти ! Но само мечта ....... !

:eek: Въпроса ми е главно към BXER.Как да вярвам в Бог,как да го обичам,като целия ми живот е тотално пре*бан.Бях вярващ някога,преди доста години...и то искрено.Но взех да се замислям за това какво ми е дал бог освен една душа.Защо всичко ми е тотално скапано(имам предвид живота ми в душевен план).Защо имам какво ли не,което не ме радва,а това което най-много искам-не(не говорим за материални неща,да се уточня).И знаеш ли от какво ме болеше?От това че някакви ла*на(с извинение за грубия тон,но не се сдържам) имат всичко,което си поискат.Имало справедливост...има,ама друг път.Сещам се за поне 100 души,известни на целия народ,които ако има справедливост трябва да страдат адски.Но като гледам,живеят си царски.Та въпроса ми е-как да вярвам и да обичам бог,когато той не ме обича?Как да се уповавам на него,когато не съм получил подкрепа от него?Обясни ми ако можеш.

:eek: Въпроса ми е главно към BXER.Как да вярвам в Бог,как да го обичам,като целия ми живот е тотално пре*бан.Бях вярващ някога,преди доста години...и то искрено.Но взех да се замислям за това какво ми е дал бог освен една душа.Защо всичко ми е тотално скапано(имам предвид живота ми в душевен план).Защо имам какво ли не,което не ме радва,а това което най-много искам-не(не говорим за материални неща,да се уточня).И знаеш ли от какво ме болеше?От това че някакви ла*на(с извинение за грубия тон,но не се сдържам) имат всичко,което си поискат.Имало справедливост...има,ама друг път.Сещам се за поне 100 души,известни на целия народ,които ако има справедливост трябва да страдат адски.Но като гледам,живеят си царски.Та въпроса ми е-как да вярвам и да обичам бог,когато той не ме обича?Как да се уповавам на него,когато не съм получил подкрепа от него?Обясни ми ако можеш.

Евангелието по Лука Христос казва: “Горко на вас, които сега се смеете, защото ще жалеете и плачете.” (Лука 6:25).

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B3%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%B5_%D0%BE%D1%82_%D0%9B%D1%83%D0%BA%D0%B0

Идеята за възмездието (Лука 6:25) и за това, че доволните в този свят ще бъдат сурово наказани (Лука 6:24).

Защото по-лесно е камила да мине през иглени уши, нежели богат да влезе в царството Божие» [Лука 18:24-25]

За мен лично "душата" я генерира мозъка на човек.

Мозъкът на човек създава мисълта. И нея не можеш да я видиш, пипнеш, но знаеш, че имаш мисъл, нали?

Душата е фина енергия, както и всичко във Вселената.

А, дори, ортодоксалната наука доказа, че НИЩО НЕ СЕ ГУБИ, А САМО СЕ ВИДОИЗМЕНЯ.

Бог не е Дядо Коледа да раздава подаръци, нито пък наказва. Публикувано изображение

Мозъкът на човек създава мисълта. И нея не можеш да я видиш, пипнеш, но знаеш, че имаш мисъл, нали?

Душата е фина енергия, както и всичко във Вселената.

А, дори, ортодоксалната наука доказа, че НИЩО НЕ СЕ ГУБИ, А САМО СЕ ВИДОИЗМЕНЯ.

Бог не е Дядо Коледа да раздава подаръци, нито пък наказва. Публикувано изображение

„Ако не е рекъл Бог, дори един косъм не можеш да си свалиш от главата.” Ванга

Явно не си чела Божиите заповеди.

[5:9] не им се кланяй и не им служи; защото Аз съм Господ, Бог твой, Бог ревнител, Който, за греха на бащите, наказвам до трето и четвърто поколение децата, които Ме мразят,

[5:10] и Който показвам милост до хиляди поколения към ония, които Ме обичат и пазят Моите заповеди.

[5:11] Не изговаряй напразно името на Господа, твоя Бог; защото Господ (Бог твой) няма да остави ненаказан оногова, който употребява името Му напразно.

[5:15] и помни, че (ти) беше роб в Египетската земя, но Господ, Бог твой, те изведе оттам с твърда ръка и висока мишца, затова и ти заповяда Господ, Бог твой, да тачиш съботния ден (и свето да го пазиш).

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%82%D1%82%D0%B5_%D0%91%D0%BE%D0%B6%D0%B8_%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%B4%D0%B8

Е, и? Кой е казал че трябва да пипаш нещо :) Мозъка е целия ни вътрешен свят (това е душата според мен) - нашите мечти, желания, чувства и т.н.

„Ако не е рекъл Бог, дори един косъм не можеш да си свалиш от главата." Ванга

Явно не си чела Божиите заповеди.

[5:9] не им се кланяй и не им служи; защото Аз съм Господ, Бог твой, Бог ревнител, Който, за греха на бащите, наказвам до трето и четвърто поколение децата, които Ме мразят,

[5:10] и Който показвам милост до хиляди поколения към ония, които Ме обичат и пазят Моите заповеди.

[5:11] Не изговаряй напразно името на Господа, твоя Бог; защото Господ (Бог твой) няма да остави ненаказан оногова, който употребява името Му напразно.

[5:15] и помни, че (ти) беше роб в Египетската земя, но Господ, Бог твой, те изведе оттам с твърда ръка и висока мишца, затова и ти заповяда Господ, Бог твой, да тачиш съботния ден (и свето да го пазиш).

http://bg.wikipedia....%B5%D0%B4%D0%B8

Не се страхувам от Бог, а го обичам! Аз и той сме едно. Той е моят Създател. Нито аз, нито моите предци до 100 коляно сме били роби където и да е! Това е историята на еврейския народ (Стария завет), която ние, християните приемаме, заради пророчеството, че ще дойде Спасителят.

Божиите заповеди ги знам и ги изпълнявам според ЧОВЕШКИТЕ си възможности.

Никой, никъде няма да ме наказва, когато душата ми напусне тялото ще направи ретроспекция и оценка на това, което е успяла или се е провалила.

Библията (Старият и Новият завет) е една прекрасна книга, написана от хора, прозрели ИСТИНАТА и на "език", достъпен за няколко поколения. Много мъдрост се иска, за да чете човек между редовете и да разбере посланията.

ЛИЧНО МНЕНИЕ

Не се страхувам от Бог, а го обичам! Аз и той сме едно. Той е моят Създател. Нито аз, нито моите предци до 100 коляно сме били роби където и да е! Това е историята на еврейския народ (Стария завет), която ние, християните приемаме, заради пророчеството, че ще дойде Спасителят.

Божиите заповеди ги знам и ги изпълнявам според ЧОВЕШКИТЕ си възможности.

Никой, никъде няма да ме наказва, когато душата ми напусне тялото ще направи ретроспекция и оценка на това, което е успяла или се е провалила.

Библията (Старият и Новият завет) е една прекрасна книга, написана от хора, прозрели ИСТИНАТА и на "език", достъпен за няколко поколения. Много мъдрост се иска, за да чете човек между редовете и да разбере посланията.

ЛИЧНО МНЕНИЕ

Божиите Заповеди, не са концерт по желание.

Нито това което пише в Библията е някаква измислица.

Това е истината.

Ако ти си мислиш, че ще минеш между капките, бъркаш се.

Божиите Заповеди, не са концерт по желание.

Нито това което пише в Библията е някаква измислица.

Това е истината.

Ако ти си мислиш, че ще минеш между капките, бъркаш се.

нищо подобно не съм казала

Редактирано от MJA (преглед на промените)

нищо подобно не съм казала

Не е нужно да лъжеш, коментара ти сам говори за себе си.

Виж и тази част:

"Никой, никъде няма да ме наказва, когато душата ми напусне тялото ще направи ретроспекция и оценка на това, което е успяла или се е провалила.

Библията (Старият и Новият завет) е една прекрасна книга, написана от хора, прозрели ИСТИНАТА и на "език", достъпен за няколко поколения. Много мъдрост се иска, за да чете човек между редовете и да разбере посланията."

Всеки човек един ден ще застане пред Христос и ще бъде съден за делата си.

В Откровение 20:11-15. „Овцете” (вярващите) влизат във вечния живот, докато „козите” (невярващите) са хвърлени във „вечно наказание” (Матей 25:46).

BXER, ТИ СЪДИШ ЛИ МЕ?!

Най-любезно те моля да не коментираш повече мои постове. Върви по пътя си с добро и любов!

BXER, ТИ СЪДИШ ЛИ МЕ?!

Най-любезно те моля да не коментираш повече мои постове. Върви по пътя си с добро и любов!

Аз няма да бъда толкова любозен, но и ти коментираш мои постове.

Казвам ти истината, всичко което пише в Библията е истина!

И пак ти казвам, никой с лъжи не е стигнал далече.

Живот след смъртта няма. Самото понятие "смърт" означава "край на живота". Има хора, които след подходящо реанимиране се връщат към живота, защото все още не са били загубили напълно жизнените си функции. И през ХХХІ век вероятно ще има балами, упоени от благи празни приказки. Те ще пълнят гушките на религиозните пастири, които също трябва да папкат. За да папкат, трябва да се "трудят", като пудрят мозъците и хвърлят прах в очите. Колкото по-смешни са привежданите от тях доказателства, толкова по-яростно се опитват да ги налагат. Те, бедните, просто нямат избор - ако вярващите изчезнат, ще трябва да се преквалифицират, иначе ще умрат от глад. А те не желаят да се трудят, защото каква работа може да върши човек, който цял живот не е вършил нищо истинско и е лъгал и себе си, и другите. Всъщност... предимно другите. Едно от най-забавните религиозни твърдения е обещанието, че бедните автоматично отиват в Рая, ако са били послушни, докато са били живи. От друга страна богатите се стрелват към Ада с първа космическа, защото да си богат било престъпление. Така бедните пълнят църковната касичка с последните си грошове и очакват по-добро съществуване там някъде в неопределеното, богатите пускат по някоя пачка с надеждата, че има някакъв шанс да им се размине, а духовниците потриват ръчички и броят монетки. Така всички са доволни, но най-много - последните, защото реално погледнато те са единствените печеливши. В една страна броят на вярващите е правопропорционален на броя на малограмотните й жители. "Малограмотен" е равнозначно на "прецакан". Няма значение кой ще те цака - събрат, богаташ или поп. Усещането е еднакво.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.