Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мислите ли, че има живот след смъртта?

Featured Replies

...

Дали мисля, че има живот след смъртта? Живот на кое след смъртта на кое?

...

Адмирации!

• Отговори 835
  • Прегледи 132,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Благодаря, Efe, но няма за какво. Просто исках да проверя дали даймониона е още с мен. Майтапя се, разбира се.

• 8 месеца по-късно...

Не само мисля, но и вярвам, защото не само много съм чел, но съм присъствал и на "разговори" чрез писане със спиритист, при който всичко се оказваше вярно, дори и правописните грешки на починалата, която правеше приживе. Дори каза, че един познат, с който разговаряхме, че вече не е при тях и се е преродил, но няма право да каже къде и като какъв. Ето ви нещо интригуващо:

През тунелите на времето - Има ли живот след смъртта? - с Морган Фрийман

Преживявания Близки до Смъртта и Какво ли е в отвъдното?

Вярвам, че душата е безсмъртна. Вярвам в прераждането. :pancake:

Не. П.П. И научете се най-накрая( А бе прочетете някоя книга, че някой знаещ в съответната област ще забележи невежеството ви!), че прераждане е изкл. неточен термин! Правилният е: "реинкарнация". Че ми писна да чета как някой щял да се преражда. Спазвайте терминологията, за да не ставате обект на подигравки от компетентни лица.

Вярвам, че съм жива сега. Вярвам, че утре ще умра. И няма сила която да ме накара да вярвам, че ще се преродя!!!

Редактирано от voda (преглед на промените)

Не.

П.П. И научете се най-накрая( А бе прочетете някоя книга, че някой знаещ в съответната област ще забележи невежеството ви!), че прераждане е изкл. неточен термин! Правилният е: "реинкарнация". Че ми писна да чета как някой щял да се преражда. Спазвайте терминологията, за да не ставате обект на подигравки от компетентни лица.

Реинкарнация хайде стига с тези чуждици, щом прераждане е изключително неточен термин, каква ще да е българската дума за реинкарнация ?

превъплъщение ли ? все пак реинкарнация идва от incarnare лат. което значи въплъщение, а от там раждане, така че логично е реинкарнация да означава прераждане, следователно по вашата логика и реинкарнация е неточен термин, след като са напълно еднакви по значение ?!?!?!

Редактирано от ivayloandreev (преглед на промените)

Реинкарнация айде стига с тези чуждици, щом прераждане е изключително неточен термин, каква ще да е българската дума за реинкарнация ?

превъплащение ли ? все пак реинкарнация идва от incarnare лат. което значи въплащение, а от там раждане, така че логично е реинкарнация да означава прераждане, следователно по вашата логика и реинкарнация е неточен термин, след като са напълно еднакви по значение ?!?!?!

Младеж, много си бос в тая област. Започни от "АБ-то", и тогава пак задай( надявам се да е по-смислен от този) въпрос.

Поздрави

П.П. И оправи правописа.

Редактирано от Митьо Пищова (преглед на промените)

:offtopic_s: Пищов за правописа съм съгласен поправих се, но за другото ...... питах те за БГ дума за реинкарнация, още по-добре ще е, да ми кажеш от къде си научил за този изключително точен термин реинкарнация? Б.р.За коя област говориш само не схванах "Твоята ли"?

А пунктуацията, а пунктуацията? Ей, много неграмотност в този интернет бе! По темата- откъде съм научил ли? А бе има едно нещо, наречено книга. Явно не се познавате с нея, но май е крайно време да го сториш. Че всеки ерудит би ти казал баналната истина- в нета е пълно с грешна информация. Затова бегом към най-близката библиотека! Поздрави

Редактирано от Митьо Пищова (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

питах те за БГ дума за реинкарнация

реинкарнация = прераждане

Според мен има прераждане. Това мое мнение не е основано на някакви знания или вяра, а на усещане.

Хм. Усещането към кое от двете да прикача - към знанието или към вярата, или е нещо трето? Опитах се да го измисля,но изключих :(

Част е от мнението все пак, значи - към вярата...

Хм. Усещането към кое от двете да прикача - към знанието или към вярата, или е нещо трето? Опитах се да го измисля,но изключих :(

Към знанието от предишните ни животи - от там идва.

А в знанието живее и вярата - че пак ще се прибереш у Дома.

:cool:

Хм. Усещането към кое от двете да прикача - към знанието или към вярата, или е нещо трето?...

Интересен въпрос! А неусещането, към коя категория да го причислим ;)

Интересен въпрос! А неусещането, към коя категория да го причислим ;)

:doh: Към невежеството?

ниското еволюционно ниво не е невежество

Ами ако е осъзнато неусещане? Примерно, аз знам, че не усещам гама радиационните излъчвания от CRT мониторите, но също така знам, че те неминуемо емитират гама лъчи. Или пък, аз знам, че не мога да усетя хода на времето, но то и без да го усещам си тече. Или пък, не мога да усетя божията благодат, но знам, че други я усещат. В смисъл, липсата на перцепция, не е еднозначно свързана с липсата на знание...

Ами ако е осъзнато неусещане? Примерно, аз знам, че не усещам гама радиационните излъчвания от CRT мониторите, но също така знам, че те неминуемо емитират гама лъчи. Или пък, аз знам, че не мога да усетя хода на времето, но то и без да го усещам си тече. Или пък, не мога да усетя божията благодат, но знам, че други я усещат. В смисъл, липсата на перцепция, не е еднозначно свързана с липсата на знание...

Извинявай ама я се докажи за гама лъчите излъчвани от CRT мониторите. Малко не им достига енергия... минимум от поне 3-4 порядъка на мониторите, че да могат да породят гама лъчи...

Извинявай ама я се докажи за гама лъчите излъчвани от CRT мониторите. Малко не им достига енергия... минимум от поне 3-4 порядъка на мониторите, че да могат да породят гама лъчи...

Не си извинен!

Не си извинен!

Убаво:D Аз и не очаквах, точно от теб, такова дълбокомислено и самовъзвеличаещо философско действие.

Първичният (първият и най-непосредственият) начин за опознаване на света е чрез сетивата ни ( анализаторите ни - по- ;) научния термин) Усещанията ни са осмислената (преработената или трансформираната) информация, която е постъпила в анализаторите ни под формата на трептения, вибрации, импулси и предадена от определени нервни клетки в съответните им центрове (зрителен, слухов, обонятелен, тактилен - за допир) в главния ни мозък, където става обработката и ние можем да кажем какво веждаме, чуваме и т. н.

Е, по-ясно не мога да го обясня.

Информацията, която получаваме, чрез сетивата си , т. е . нашите усещания не са и не би следвало да приемаме, за знание, защото често, същността на нещата не съвпада с тяхното явление.

Говоря за усещания и за нищо различно то това, като знание, вяра или нещо друго.

Редактирано от Марея (преглед на промените)

Първичният (първият и най-непосредственият) начин за опознаване на света е чрез сетивата ни ( анализаторите ни - по- ;) научния термин) Усещанията ни са осмислената (преработената или трансформираната) информация, която е постъпила в анализаторите ни под формата на трептения, вибрации, импулси и предадена от определени нервни клетки в съответните им центрове (зрителен, слухов, обонятелен, тактилен - за допир) в главния ни мозък, където става обработката и ние можем да кажем какво веждаме, чуваме и т. н.

Е, по-ясно не мога да го обясня.

Информацията, която получаваме, чрез сетивата си , т. е . нашите усещания не са и не би следвало да приемаме, за знание, защото често, същността на нещата не съвпада с тяхното явление.

Говоря за усещания и за нищо различно то това, като знание, вяра или нещо друго.

Всъщност сетивата не грешат, те вярно предават инфото, те са просто сензори....(Само)залъгва се самият мозък, когато не успее правилно да интерпретира входящите данни спрямо заученото, като теоретични знания и жизнен опит. След като не успее да намери пълно тъждество с някой от готовите модели сравнението става със следващия най-близък и така докато се получи някакво задоволително съвпадение, ако не с целият модел, поне с част от него...Ако и такова няма - амок!

За липса на аперцепция ли говорим, или за липса на перцепция. В първия случай няма осъзната ментална дейност, значи е невежество, незнание. Сетивата ти възприемат външните дразнения, изпращат сигнали до мозъчните центрове, но ти не ги осъзнаваш, както е по време на дълбок сън. Съзнанието е другаде, на друг план и като се събудиш, не знаеш какво се е случвало в стаята около теб. Трябва някой друг да ти разкаже, а ти ще му повярваш или не. За липсата на перцепция въобще не знам какво да кажа...

Впрочем откъде си толкова сигурен, че има време и то тече? Може би текат нещата и ние наричаме време начина, по който физическият ни мозък възприема движението?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.