Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мислите ли, че има живот след смъртта?

Featured Replies

Рядкооо...

• Отговори 835
  • Прегледи 132,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Всъщност не виждам как дори и бог може да каже кое е лошо и кое е добро. Дори и той трябва да си зададе въпроса: спрямо кого? Ще излезе че Господ защитава определени личности -> че е пристрастен -> ? Бог ли ще е тогава Господ?

Всъщност не виждам как дори и бог може да каже кое е лошо и кое е добро.

Дори и той трябва да си зададе въпроса: спрямо кого?

Ще излезе че Господ защитава определени личности -> че е пристрастен -> ?

Бог ли ще е тогава Господ?

Излишно като се вземе на предвид че Бог няма.Или поне няма доказателства че съществува.

Живот след смърта има,като мезенце на червеите.Може и да ти вземат органите,това пак си е живот след смъртта,не взимаме под внимание това че не си цял

Редактирано от Remix1912 (преглед на промените)

maxim4o, а защо мислиш, че критериите на бог за добро и лошо са като човешките, и непременно стои въпроса спрямо кого? Спрямо собствената ти душа, това гледа той според мен. Ако мислиш, че е лесно да отговориш на този критерий - помисли си пак, ама честно. А за това, че няма доказателства, че има Бог - ами няма доказателства и че няма, нали?

Все тая, това е форум, а не книга! Или час по литература :P

Може и да губя по-важна енергия от тази на писането и четенето, ама на кой ли му пука??!!!

Така е, относителни понятия са...всичко реално е относително!

....излиза, че "нереалното е абсолютно"?.. Публикувано изображение

Има преход при смъртта и той е от вертикално в хоризонтално положение.

Много вярно.

А как жалко е да гледаш хора в хоризонтално положение (пълзящи) "приживе"...

maxim4o, а защо мислиш, че критериите на бог за добро и лошо са като човешките, и непременно стои въпроса спрямо кого? Спрямо собствената ти душа, това гледа той според мен. Ако мислиш, че е лесно да отговориш на този критерий - помисли си пак, ама честно.

А за това, че няма доказателства, че има Бог - ами няма доказателства и че няма, нали?

Ми има доказателство.След като разбрахме че над небето има космос и че земята е кръгла.Някой виждал ли го е и да се върне да ни каже как изглежда?
  • 2 седмици по-късно...

Доста опростенческо е гледището, че бог е белобрад дядка, който седи върху облак. Това, че хората излязоха в космоса, не е доказателство за нищо. Поне не за хората, навършили 10 години.

• 5 месеца по-късно...

Това, че хората излязоха в космоса, не е доказателство за нищо.

Просто не можеш да си представиш колко си прав.

А що се отнася до въпроса дали има живот след смъртта - тука и за това си имам теория, но и нея ще я споделя може би малко по - късно.

(Не искам да излезе, че спамя само през последните 30 минути - просто сега имам малко свободно време да се поразшетам по - подробно из форума)

• 4 седмици по-късно...

maxim4o, а защо мислиш, че критериите на бог за добро и лошо са като човешките, и непременно стои въпроса спрямо кого? Спрямо собствената ти душа, това гледа той според мен. Ако мислиш, че е лесно да отговориш на този критерий - помисли си пак, ама честно.

А за това, че няма доказателства, че има Бог - ами няма доказателства и че няма, нали?

Първо добро/зло и като цяло морала в обществото е съвкупност от това което обществото през вековете е създало което то смята, че е правилно(добро) кое грешно(зло) тоест не е задълзително правилно за всички или просто казано морала е поредната лъжа с която да се конторлират хората.

А разбира се наи старата лъжа е живота след смърта, бъди добър или за винаги ще си в Тартар, както и приказката с без смъртната душа.

Дано да има, че съм си обещала нещо за следващия живот...

Би ми се искало да има, но няма. Живеем тук и сега-Нека живеем така, че когато дойде момента да си тръгнем, да си кажем- Може да не съм постигнал много, но се гордея с него и се радвам, че съм живял така както съм искал.

• 2 седмици по-късно...

Човека е едно съзнание за да се появи то има нужда от тяло което да съхранява всичко което е видяло и то да го управлява, когато умрем тялото умира и ние ставаме празни съзнания без тела който да ни прожектират. Не няма живот закото тогава го наричаме смърт? Не няма душа, няма любов всочко това е измислено от човека за самозаблуда. Ако за теб е грешно да избиеш 30 бебета на страната с която водиш война е то тогава ще свърша работата ако съм на твоя страна за мен това е правилно. Интересно какво приминаване какви светлини и такива фантазий? Имаш нужда от тяло да ядеш, пиеш, виждаш, чуваш, но когато загубиш това си просто Мъртав и не няма живот защото ако има то ще е едно тъмно и глухо място нито ще чустваш нужда от нещо нито ще го имаш дори да го искаш. Радватесе на примитивноста си, че сте успяли да излезнете в космоса? Хаха да ама не несте успяли защото трябва да можете за 15 минути да отивате до луната вие ще ходите три дена за мен лично това е примитивно незнаете от каде е произлезнал човека отиди космоса да разбираш от каде...

Редактирано от Lolayl (преглед на промените)

Дано да има, че съм си обещала нещо за следващия живот...

Има,има,ще се връщаме много пъти тук да учим

:blink:

Изненадана съм от това колко сигурни мнения давате по темата. Сякаш сегашните си виждания не бихте поставили никога под съмнение. Живот след смъртта. Зависи какво се има предвид с това понятие. Защото то е разтегливо и всеки може и най-вероятно го интерпретира по свой собствен начин и има своя представа за него, различна от тази на всеки друг. И макар съдържанието принципно на понятието да е едно, често хората го използват с друго, по-конкретно или различно такова. За мен живота след смъртта (ако има такъв) е непознаваем, както и самото битие. Не мога да се ангажирам с толкова конкретен отговор, защото нямам база факти, на които да се осланям, различни от простата логика и представите на религиите.

• 2 месеца по-късно...

Пфуу дано да няма живот след смъртта,вупреки,че съм 90% сигурен,че има.Ако наистина има живот след смъртта,сигурно аз ще съм в центъра на Ада :D

Пфуу дано да няма живот след смъртта,вупреки,че съм 90% сигурен,че има.Ако наистина има живот след смъртта,сигурно аз ще съм в центъра на Ада :cheers:

Там,у Дома,няма Ад.

Той е само тук на земята.

Там,у Дома,няма Ад.

Моля ти се не говори глупости,че още малко ще промиеш мозъците на всички хора от форума. :)

Моля ти се не говори глупости,че още малко ще промиеш мозъците на всички хора от форума. :whist:

Моля те малко да се образоваш,а не да пишеш смешки

:)

Там,у Дома,няма Ад.

Мнението е грешно.

• 2 седмици по-късно...

Смърт няма.

Разделяме се само с физическото си тяло в този си живот.

Душата е вечна.Тя не умира,а продължава своята еволюция.

И аз съм на това мнение. :cool:

И на мен много ми се искаше да е така,но за съжаление никои не се е върнал за да разкажеИначе и аз вярвам, че едвали просто се изпаряваш.

Че като каже, че е хубаво отвъд колко ще останат тук. Няма ли всички да хванат да се самоубиват.

Пфуу дано да няма живот след смъртта,вупреки,че съм 90% сигурен,че има.Ако наистина има живот след смъртта,сигурно аз ще съм в центъра на Ада :(

Ами колега. Грешни сме. Ама нали лошите момчета ходят където си щат. Па и при нас ще са всички блудници, така че на воля ще си мърсуваме. :P

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.