Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мислите ли, че има живот след смъртта?

Featured Replies

Не само има живот след смъртта, но това тук, което вие наричате живот, въобще не е истнинският такъв. Душата е безсмъртна, само това да разберете, пак стига.

В този материал са обяснени много неща, всъщност, всичко.

Поздрав за всички интелигентни и чувствителни хора, които пишат тук (макар да са малко, има и такива)!

Това от мен за сбогом!

Слушаййййй аз та не пущам па ти връви де щеш. В трънето ако искаш все тая. Ей тука Амбърчето ми е пуснало нещо, за по-добро не се сещам в момента:

Sarah Brightman& Gregorian - Moment Of Peace

:):gift:

Пак Учителя ми дойде на помощ :ph34r:

Невидимият свят си служи с негативни методи, за да развие у вас концентрация: когато намразите някого, вие го носите в себе си и по този начин се концентрирате.

Друг път ви дойде някаква болка, излезе ви някой цирей и вие се концентрирате.

Дънов, Петър Мисли за всеки ден

Maat я фани та са концентрирай че ша фана гьостерицата Публикувано изображение

Редактирано от Алморот (преглед на промените)

• Отговори 835
  • Прегледи 132,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не само има живот след смъртта, но това тук, което вие наричате живот, въобще не е истнинският такъв. Душата е безсмъртна, само това да разберете, пак стига.

В този материал са обяснени много неща, всъщност, всичко.

Поздрав за всички интелигентни и чувствителни хора, които пишат тук (макар да са малко, има и такива)!

Това от мен за сбогом!

А вие от каде знаете , че тея линкове където си ги дал/а работите ,където ги пише там са верни ?

Учени и лекари от 25 медицински центъра във Великобритания и САЩ ще обединят усилията си, за да разберат съществува ли феноменът „живот след смъртта”.

Експертите ще правят опити с 1500 пациенти, преживели клинична смърт.

Някои от хората, надживели този критичен момент, разказват, че душата им е „излязла” и те „наблюдавали” как лекарите се грижат за тялото им.

В хода на експеримента докторите ще поставят в реанимацията рисунки.

С тяхна помощ ще анализират мозъчната активност на пациента в момент на клинична смърт, а после ще проверят дали си спомня тестовите изображения.

Ръководител на изследването е доктор Сам Парния. Той смята, че ако преживелият клинична смърт изпитва „отделяне на душата от тялото”, ще може правилно да опише тестовите изображения и така да потвърди възможността за съществуване на съзнание, което е отделено от тялото.

Ако никой от тях не види картината (което според лекарите е по-вероятното), то ще се докаже, че феноменът „живот след смъртта” е единствено спомен или халюцинация, докато мозъкът умира.

„Това е тайна, която ще можем да разкрием от гледна точка на науките - заявил специалистът в областта на клиничната смърт. - В същото време това е опит да се узнае какво изпитва човек в процеса на умиране”.

"Противно на популярните схващания смъртта не е специфичен момент, а процес. Той започва когато сърцето спре да бие и белите дробове и мозъкът престанат да работят. Състоянието на медицински език се нарича спиране на сърцето", обяснява д-р Парния.

При спирането на сърцето са налице и трите критерия за смърт. След това има период от няколко секунди до един час или повече, когато екипите за спешна помощ могат да успеят да задействат сърцето и да обърнат процеса на умиране.

"Усещанията на хората през този период на спиране на сърцето дават уникална възможност да се разбере какво ще усетим всички ние, докато умираме", допълва д-р Парния.

Лекарите ще анализират мозъчната активност на 1500 души, преживели сърдечен инфаркт, и ще проверят дали те могат да си спомнят изображенията от снимките.

В експеримента ще участват болници в Кеймбридж, Бирмингам и Суонси и девет американски болници.

Dnes.bg

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Мислите ли, че има живот след смъртта? Ето нещо от ок. гледна точка:

Търсите оня свят. Казвам ти, като умреш, на оня свят няма да отидеш. Ако приживе не си бил на оня свят, и като умреш никак няма да идеш. Виждам, като ще идеш на оня свят, гледам живите къде отиват. Обикна един човек, аз съм в оня свят. Възлюбя един човек, аз съм в оня свят. Имам вяра в него, аз съм в оня свят. Имам надежда в него, в оня свят съм. Милостив съм, в оня свят съм. Добър съм, в оня свят съм. Ти добър не си, как ще бъдеш в оня свят? Оня свят е на добро, оня свят е на любовта, оня свят е на обичта, оня свят е на светлите мисли, на добрите чувства. Може ли цветя да цъфтят без светлина и без топлина? Някои казват: „Не може ли без любов?“ Вас ви е страх от любовта. Ти, като обичаш, си в оня свят. Като обичаш и като любиш, ще си в оня свят. Туй трябва да бъде новото разбиране – който люби, е влязъл в оня свят. Който люби, винаги приема Божието благословение. Не може човек да иде в оня свят, да се върне на земята и да не бъде здрав.

Всеки един човек, който не люби, ще умре. Всеки един, който не обича, ще умре. Категорично е това. Всеки човек, който люби, ще оживее. Казвам, обичайте и любете постоянно, ще оживеете. Не само Едного в скришната стая да Му пишете писма, че ви гори сърцето за Него. Аз, като погледна слънцето, се радвам, обичам всички. Туй слънце на всички праща светлина, не оставя едно камъче да не прати един лъч, един любовен поглед. Казвам: „Много добре постъпваш, и аз ще бъда като тебе.“ Туй, което излиза от мене, е всички да обичам. Ако слънцето може да обича всички, защо и аз да не обичам? Щом слънцето може да обича всички, и аз мога да обичам всички. Щом Бог обича всички, и аз може да обичам всички. Туй, което слънцето всеки ден прави, и ние да го правим. В туй седи здравето, разумността, добротата и основата на човешкия живот.

Източник

Ето на това вярвам/ се доверявам аз :):P

Ще се разберем някога, но не в този живот. Пък кой знае :)

п.п. ай аз отивам дабеснея

Приятно и ползотворно беснеене,каквото и да значи това! Публикувано изображение

Приятно и ползотворно беснеене,каквото и да значи това! Публикувано изображение

Е как та не беше срам Публикувано изображение((( я виж цък и цък. То се видя че толкова то от езотериката отиде ... в реката хихихиииии :)Публикувано изображение

Е как та не беше срам Публикувано изображение((( я виж цък и цък. То се видя че толкова то от езотериката отиде ... в реката хихихиииии :)Публикувано изображение

Ами за мен езотериката винаги се е свързвала с Реката.Така че всичко е ОК! Публикувано изображение

Веднъж някакъв китайски император попитал един дзен наставник какво става след като умрем и дали има живот след смъртта. -Все още съм жив.Не съм умрял,така че не мога да ви кажа - бил отговорът,който получил... И те така... :headphones:

Веднъж някакъв китайски император попитал един дзен наставник какво става след като умрем и дали има живот след смъртта.

-Все още съм жив.Не съм умрял,така че не мога да ви кажа - бил отговорът,който получил...

И те така...

:)

Ахам :headphones:

Нали знаеш какво е казал Марк Твен ?

Няма начин да се разбере защо този, който хърка, не може да чуе собственото си хъркане.

Ахам :headphones:

Нали знаеш какво е казал Марк Твен ?

Няма начин да се разбере защо този, който хърка, не може да чуе собственото си хъркане.

Също така и "Какво става с дупките на сиренето, когато то свърши?",както е попитал Бертолд Брехт... Публикувано изображение

Също така и "Какво става с дупките на сиренето, когато то свърши?",както е попитал Бертолд Брехт... Публикувано изображение

Абе за дупките на сиренето да си мисли сиренето,проблема е в нашите дупки/не говоря за естествените отвърстия/Много дупки се оказахме в тоя форум,щом почнахме и смъртта да отричаме,явно шубето е по голямо от очакваното. Публикувано изображение

Отричаме ли я?! Дон Хуан не казва ли че тя е най-добрия ни и верен приятел?! п.п. Шубето си е шубе, има ли някой който не се страхува!? Това е съвсем естествено.

Всички знаем, че един от атрибутите на смъртта е косата. Косата е средство за жътва, за събиране на реколтата, глижливо отглеждана през изминалия живот. Тази реколта, ако е качествена, ще послужи за храна на човешката душа. Всъщност смъртта е именно човешката душа, но страха и предразсъдъците си хората са и предали познатия ни ужасяващ облик. Дълбоко в сърцето си всеки човек знае какво е натрупал през настоящия си живот и какво ще пожъне.

• 3 месеца по-късно...

Бе не искам да умра и да отида във вечното нищо Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Бе не искам да умра и да отида във вечното нищо Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Станал си рано сутринта ден преди новата година и едно от първите неща, които си направил е да напишеш това!

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

Маса народ е заминал натам и никощ не се е върнал, така че вариантите са два: или да е много гот и никой да не му се връща или .....

Станал си рано сутринта ден преди новата година и едно от първите неща, които си направил е да напишеш това!

Ти от оня свят ли си се върнал ;)

Маса народ е заминал натам и никощ не се е върнал, така че вариантите са два: или да е много гот и никой да не му се връща или .....

Е... има доста, които са се връщали Публикувано изображение

Далай Лама, например.

Е... има доста, които са се връщали Публикувано изображение

Далай Лама, например.

Това го твърди той.

не е, защото рядко сънувам. :) Образното мислене често се съпътства с виденя от духове в матрицата. нещо като мечтата ти. ;)

...мисля, че Луната ми в Козирог ми помага за това мое 'мислене' :)

Я да ви питам тези от вас, които нямат образно мислене. Като си припомняте как изглежда нещо, как си го припомняте, като се има предвид, че не можете да го "видите" отново пред себе си? Публикувано изображение

По темата:

Не мисля, че има живот след смъртта!

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

Я да ви питам тези от вас, които нямат образно мислене. Като си припомняте как изглежда нещо, как си го припомняте, като се има предвид, че не можете да го "видите" отново пред себе си? Публикувано изображение

Според последни изследвания запаметяването е доста интересен и сложен процес."Записът" не става на конкретно място в мозъка, а се разпределя.Зрителната информация на едно място, слуховата на друго, обонятелната на трето и сетивната на четвърто.Припомнянето на дадено събитие е обратен синтез, извличане на отделните елементи и комбинирането им, за това понякога лъжем несъзнателно за дадено събитие или го описваме погрешно-даден "модул" от спомена е извлечен погрешно.

Това няма нищо общо с въпроса, който зададох! За повече информация по въпроса прочети това, което написах тук - само няколко теми по-надолу:

Отговорът е точен и конкретен.Възстановявайки спомена за нещо или някой, го визуализираш, ако мога така да се изразя в паметта и това става посредством извличане на отделните части на спомена от клетките на паметта.

По теорията на сходствата след като при мен е така(аз съм човек, предполагам и ти) значи и при теб е същият алгоритъм.Но има едно но, ако си представител на слабия пол са възможни и разлики, но тук вече нищо не мога да кажа

Мисля, че има живот тук и сега. Когато отида оттатък, ще видя какво има там. И няма да мисля излишно. Ще зная.

Желая за всички вас предстоящата 2009 година да донесе само усмивки!

Редактирано от Maat (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.