Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мислите ли, че има живот след смъртта?

Featured Replies

Разбира се, че има. За тези, които искат да 'живеят' ТУКА! ;) Не само на Земята, но -и в матер. космос. Публикувано изображение

В Бхагавад Гита се казва така:

"На която и планета в матер. космос да отидете има 4 повтарящи се неща: раждане, болести, старост и смърт".

Да така е , но само в матер. космос съществува този цикъл в Духовния свят и Божествения свят, смърт и болести няма , защото нямаш и матер. тяло.

• Отговори 835
  • Прегледи 132,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Какво значение има дали има живот след смъртта?! По-важно е да не си жив умрял, да не си мъртъв, докато си още жив. Да си живеем живота тук и сега и да му се радваме, щото не се знае после дали ще има нещо и какво.

Какво значение има дали има живот след смъртта?! По-важно е да не си жив умрял, да не си мъртъв, докато си още жив.

Да си живеем живота тук и сега и да му се радваме, щото не се знае после дали ще има нещо и какво.

Животът "ТУК и сега" се нарича "tukshega" sum & con-summa-iram. Публикувано изображение После като му дойде времето-ще му мисля. :P

Веднъж се живее, веднъж се мре. Че се мре- ке се мре, ма- как ще се рита? ;) ... That is the question! ;)

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Животът "ТУК и сега" се нарича "tukshega" sum & con-summa-iram. Публикувано изображение После като му дойде времето-ще му мисля. :nono:

Веднъж се живее, веднъж се мре. Че се мре- ке се мре, ма- как ще се рита? :angry: ... That is the question! :wub:

Аз отидох да се напивам, пък гледам - тебе те хванало...

Аз отидох да се напивам, пък гледам - тебе те хванало...

Що бе? Аз вече почнах да му разбирам писанията. Наистина! Без майтап! Публикувано изображение

Апостил Павел: "Ние няма да умрем, но ще се изменим..."

"... Аз няма да умра, но ще живея, И ще разказвам делата Господни..."

Псалм 118:17

Божественото а в нас е безсмъртно. Ние сме в бога и той е в нас. През каквото и да преминем, това няма да се измени. В този смисъл и ние сме безсмъртни.

Понеже много от нас се съмняват и поставят под въпрос дали има ад или рай-нека прегледат ако желаят това (http://vasilpetrov.org/index.php?id=871) и нека истината ви направи направи свободни
  • 3 месеца по-късно...

И аз незная какво да мисля. Повечето казват че има живот,прераждаме се и . . . . Аз си мсиля,че може да няма нищо! Както когато спим и през деня непопним какво сме сънували. Нищо край . . . . А може само духът на чорек да остава. Казвате когато умрем ще разберем ако е така както написах по горе нищо няма да разберем!

Никой не се е върнал да разкаже, все пак ;)

А мислите ли, че има живот преди смъртта? :P

Да, като заминат децата и умре кучето :P

Да, като заминат децата и умре кучето :baby:

Има и други варианти - оставяме децата да се ядат с кучетата и заминаваме ние... :P

Страхливците се надяват да има живот след смъртта, а останалите не се занимават с глупости, а оставят нещо след себе си, нещо което ги прави вечни. Има и категория "живи мъртъвци", ама те са ясни и са друга тема. Когато човек си мисли достатъчно дълго за живот след смъртта, фантазията му така се развихря, че в един момент влиза във филма и няма мърдане. ЦИТАТ(tuksum @ 2.02.2009г. в 22:18ч.) Какво значение има дали има живот след смъртта?! По-важно е да не си жив умрял, да не си мъртъв, докато си още жив. Да си живеем живота тук и сега и да му се радваме, щото не се знае после дали ще има нещо и какво. Ей това е то. Другото са глупости.

Страхливците се надяват да има живот след смъртта, а останалите не се занимават с глупости, а оставят нещо след себе си, нещо което ги прави вечни.

Има и категория "живи мъртъвци", ама те са ясни и са друга тема.

Когато човек си мисли достатъчно дълго за живот след смъртта, фантазията му така се развихря, че в един момент влиза във филма и няма мърдане.

ЦИТАТ(tuksum @ 2.02.2009г. в 22:18ч.)

Какво значение има дали има живот след смъртта?! По-важно е да не си жив умрял, да не си мъртъв, докато си още жив.

Да си живеем живота тук и сега и да му се радваме, щото не се знае после дали ще има нещо и какво.

Ей това е то.

Другото са глупости.

Извини ме, но кое е това, което като го оставя тук след себе си и ще ме направи вечна. Вярвам, че можеш да схванеш нелепостта на това, което си писал... Век, два, три след мен изчерпва ли понятието за вечност...

В един свят, където основен закон е смъртта и тленността, категория като вечно няма.

Има едни неща в Египет дето не са на век два примерно. А и не са само те.

Има едни неща в Египет дето не са на век два примерно.

А и не са само те.

И вечни ли, мислиш, че ще останат...

Вечността не се съизмерва с "неща".

- Намери ли се?

- Какво?

- Вечността.

Тя е сливането на слънцето и морето.

Артюр Рембо

Има ли все още някой да вярва, че Вселената се е създала само за да се пръкнат в една от планетите някакви човечета, които да правят само злини

Страхливците се надяват да има живот след смъртта, а останалите не се занимават с глупости, а оставят нещо след себе си, нещо което ги прави вечни.

Има и категория "живи мъртъвци", ама те са ясни и са друга тема.

Когато човек си мисли достатъчно дълго за живот след смъртта, фантазията му така се развихря, че в един момент влиза във филма и няма мърдане.

ЦИТАТ(tuksum @ 2.02.2009г. в 22:18ч.)

Ей това е то.

Другото са глупости.

Напълно съгласен.Преражданията и рая/яд са дело на хора които ги е страх от смърта. Смърта както и раждането са нормални цикли които всички минаваме като си роден някога ще умреш това е факт всичко друго няма факти които да ги подвърждават.Тука разбира се идва религията и това понятие вяра заради която съм водил доста спорове особено с един приятел които уш умна глава но здраво се е увързал с църквата и неината сляпа вяра която е остатак от средновековието според мен.Прото не вятвам в нищо което няма факти за подвърждаването му.

Просто изживяваме живото си колкото може по пълно и се надяваме, че накрая несъжаляваме за нищо.

Напълно съгласен.Преражданията и рая/яд са дело на хора които ги е страх от смърта. Смърта както и раждането са нормални цикли които всички минаваме като си роден някога ще умреш това е факт всичко друго няма факти които да ги подвърждават.

Цикли от какво... щом отричаш живота след смъртта. Не можеш само със страха от смъртта да обясниш вярата на хората във вечността.

Мен например, изобщо не ме е страх да умра, което не ми пречи да си вярвам, че не това тук е истинският живот. ;)

Не ме е страх от самата смърт,а начино по който тя ще бъде предизвикана Публикувано изображение

Цикли от какво... щом отричаш живота след смъртта. Не можеш само със страха от смъртта да обясниш вярата на хората във вечността.

Мен например, изобщо не ме е страх да умра, което не ми пречи да си вярвам, че не това тук е истинският живот. ;)

Точно там е работа аз не трябва в нищо да те обеждавам.Живот след смърта няма. За противното няма никакви доказателства, ако имаш такива предстви ви ги и се опитай ти да ме убедиш...

Щото ако вярвам в задгорбен живот и господ, ад и тнт какво следва дядо коледа великденското зайче а защо не и баба яга ...

Всички тия предрасъдаци не са само полодове на страх а и на неграмотноста и невежесвото на куп поколения които не могли да си обеснят много от случващите се неща около тях и покраи всички други неща които са преписвали от страх и невежество на господ(виши сили) дали и задгробен живот на "праведните".

А иначе аз вярвам в правото на избор.Ако мислиш че като слушаш и постиш ще живеш после за винаги в 5 звезден хотел твоя си работа.Но тия предрасъдаци не би трябвало да са присъщи на един индивид с прилично образование в 21 век.

П.П. А за циклите, химични цикли жива материя в не жива, един вид енергия в друга но нищо общо с господ или по виша сила просто природа.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.