Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мислите ли, че има живот след смъртта?

Featured Replies

Точно там е работа аз не трябва в нищо да те обеждавам.Живот след смърта няма. За противното няма никакви доказателства, ако имаш такива предстви ви ги и се опитай ти да ме убедиш...

Щото ако вярвам в задгорбен живот и господ, ад и тнт какво следва дядо коледа великденското зайче а защо не и баба яга ...

Всички тия предрасъдаци не са само полодове на страх а и на неграмотноста и невежесвото на куп поколения които не могли да си обеснят много от случващите се неща около тях и покраи всички други неща които са преписвали от страх и невежество на господ(виши сили) дали и задгробен живот на "праведните".

А иначе аз вярвам в правото на избор.Ако мислиш че като слушаш и постиш ще живеш после за винаги в 5 звезден хотел твоя си работа.Но тия предрасъдаци не би трябвало да са присъщи на един индивид с прилично образование в 21 век.

П.П. А за циклите, химични цикли жива материя в не жива, един вид енергия в друга но нищо общо с господ или по виша сила просто природа.

Не говорех за дядо коледи, великденски зайчета, баби яги и тем подобни...

Съвсем друго имах предвид. Но нямам ни най-малко намерение да убеждавам някого в нещо. Достатъчна ми е на мен вярата, че отвъд човешката злоба, завист, простотия и нискостебленост има и красив свят. И аз не само вярвам в това, а го зная и то със сигурност.

• Отговори 835
  • Прегледи 132,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Точно там е работа аз не трябва в нищо да те обеждавам.Живот след смърта няма. За противното няма никакви доказателства, ако имаш такива предстви ви ги и се опитай ти да ме убедиш...

Щото ако вярвам в задгорбен живот и господ, ад и тнт какво следва дядо коледа великденското зайче а защо не и баба яга ...

Всички тия предрасъдаци не са само полодове на страх а и на неграмотноста и невежесвото на куп поколения които не могли да си обеснят много от случващите се неща около тях и покраи всички други неща които са преписвали от страх и невежество на господ(виши сили) дали и задгробен живот на "праведните".

А иначе аз вярвам в правото на избор.Ако мислиш че като слушаш и постиш ще живеш после за винаги в 5 звезден хотел твоя си работа.Но тия предрасъдаци не би трябвало да са присъщи на един индивид с прилично образование в 21 век.

Искам само да те поздравя за мнението ти.

То абсолютно се припокрива с моето, особено в тази част, където доминира невежество и неграмотност. Твърденията, че някой знаел това или онова със сигурност са толкова смехотворни, колкото и напъванията да се убеди човека отсреща, че живот след смъртта има, че даже и трябва да се стремим той да е изпълнен с красоти и охолство. Да сме живеели този си живот сега така, че другия ни да бъде райски...Това е меко казано безмислица, че да не използвам и друго по-силно определение.

Не ме е страх от самата смърт,а начино по който тя ще бъде предизвикана Публикувано изображение

Пич всеки е така ! Освен перковците който искат да живеят вечно Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

На мен ми се струва, че убедеността, че няма живот след смъртта е точно толкова сляпа вяра, колкото и тази в рая и ада в съвсем традиционен смисъл. Тъй като няма убедителни доказателства за нито една теория какво става след като умрем, човек е свободен да мисли каквото си иска без другите да го гледат снизходително. А още по-малко - да го наричат "перко". Аз лично вярвам, че живота е само част от нещо, но какво е това нещо, не смея да предполагам. Просто се надявам, че не спира да е интересно :-)

Е, не може душата ни просто да изчезне - пук - гушваш букета и край. Искрено се надявам да не е така, въпреки , че когато бях на 12-14г. си живеех с тази нагласа Публикувано изображение

• 2 седмици по-късно...

ИМА !!! Само ще кажа,че смърта това е момент в който съзнанието и душата напускат третото измерение-тоест физическия свят. Отправят се към следващото предизвикателство-следващия живот или нов живот(както ви е удобно) Раждането и смърта е просто преход от едно състояние в друго. П.С - Съдбата на всички души във Вселената е да:еволюират,самоусъвършенстват,израстнат и т.н. - до ниво в,което да поддържат баланса във Вселената,между положителното и отрицателното (дорбо и зло(несъществуват) - тези две понятия се използват,за да възприемат по-лесно реалността хората) Всъщност душите имат право на избор:да продължат напред или да се самоунищожат(завинаги) И когато се постигне баланс,настъпва хармонията,във всички измерения на съществуването. Истината,че разберат само тези,които са готови за не я. Всичко,което съм написал е мое лично мнение.

Редактирано от cardamin (преглед на промените)

Мен например, изобщо не ме е страх да умра, което не ми пречи да си вярвам, че не това тук е истинският живот. :)

Вярвайки,че не това тук е истинския живот,дали ще го изживееш стойностно и пълноценно,а?Не ми отговаряй,това е риторичен въпрос...Жалко,че очаквайки "другия" (истинския) живот,никога няма да разбереш какво си изпуснала в този (неистинския) живот.Ако "прогледнеш" ще видиш че не всичко е "човешка злоба, завист, простотия и нискостебленост" - красивия свят е навсякъде около нас,само трябва да искаме да го видим...

ИМА !!!

Само ще кажа,че смърта това е момент в който съзнанието и душата напускат третото измерение-тоест физическия свят.

Отправят се към следващото предизвикателство-следващия живот или нов живот(както ви е удобно)

Раждането и смърта е просто преход от едно състояние в друго.

Можеш ли да го докажеш,а?Май не,нали?Тогава това са недоказани предразсъдъци,угодни на някое съзнание...съзнание далече от реалния живот....една жива твар(аз) пише на друга жива твар(ти) - ето го реалния живот,просто и елементарно,но истинско и реално.Ние хората понякога имаме уникалната способност да правим нещата по сложни от колкото са всъщност,може би да пробваме егото на съзнанието си...

P.S.Поздрави на всички,хубава тема и дано да няма обидени,не забравяйте че това са само писаници във форум,не реалния живот...

Редактирано от visentii (преглед на промените)

Вярвайки,че не това тук е истинския живот,дали ще го изживееш стойностно и пълноценно,а?Не ми отговаряй,това е риторичен въпрос...Жалко,че очаквайки "другия" (истинския) живот,никога няма да разбереш какво си изпуснал в този (неистинския) живот.Ако "прогледнеш" ще видиш че не всичко е "човешка злоба, завист, простотия и нискостебленост" - красивия свят е навсякъде около нас,само трябва да искаме да го видим,амиго...

Можеш ли да го докажеш,а?Май не,нали?Тогава това са недоказани предразсъдъци,угодни на някое съзнание...съзнание далече от реалния живот....една жива твар(аз) пише на друга жива твар(ти) - ето го реалния живот,просто и елементарно,но истинско и реално.Ние хората понякога имаме уникалната способност да правим нещата по сложни от колкото са всъщност,може би да пробваме егото на съзнанието си...

P.S.Поздрави на всички,хубава тема и дано да няма обидени,не забравяйте че това са само писаници във форум,не раелния живот...

аз в предишен живот съм била богата и съм имала власт, затова много хора се опитват да ме уязвят, и да ме стъпчат, но за съжаление не им се удава. Който е бил гладна въшка в предишния си живот отново ще бъде гладен и недоволен.

аз в предишен живот съм била богата и съм имала власт, затова много хора се опитват да ме уязвят, и да ме стъпчат, но за съжаление не им се удава. Който е бил гладна въшка в предишния си живот отново ще бъде гладен и недоволен.

И в "предишния",и сегашния мисля че ти трябва специализирана помощ...

И в "предишния",и сегашния мисля че ти трябва специализирана помощ...

Подкрепям!

Живот след смърта има и Исус приготвя царството за нас.Когато е готово ще дигне мъртвите и ще вземе живите.И всички добри хора ще живеят в мир. :sobbing:

Живот след смърта има и Исус приготвя царството за нас.Когато е готово ще дигне мъртвите и ще вземе живите.И всички добри хора ще живеят в мир. :sobbing:

амин

Не точно добрите, но това е друга тема! :sobbing:

Има живот след смъртта...както казах и в предишна тема: смърта е само преход от едно състояние в друго, както бях чела че енергиите не се губят! Може и да е вярно. :sobbing:

Редактирано от ^^ANGELSING^^ (преглед на промените)

Има живот след смърта...

Вярно?!И кой се върна да ти го каже?

смърта е само преход от едно състояние в друго, както бях чела че енергиите не се губят! Може и да е вярно. :P

Ти не губи енергия да четеш ;) Има преход при смъртта (пише се с двойно"т") и той е от вертикално в хоризонтално положение.

Редактирано от visentii (преглед на промените)

Живот след смърта има и Исус приготвя царството за нас.Когато е готово ще дигне мъртвите и ще вземе живите.И всички добри хора ще живеят в мир. :P

Тва за "добрите хора" е малко тъпо, защото добро и зло са относителни понятия.

За мен едно нещо е добро, за друг - зло. И така... кой решава?

Вярно?!И кой се върна да ти го каже?

Ти не губи енергия да четеш :P Има преход при смъртта (пише се с двойно"т") и той е от вертикално в хоризонтално положение.

Все тая, това е форум, а не книга! Или час по литература ;)

Може и да губя по-важна енергия от тази на писането и четенето, ама на кой ли му пука??!!!

Така е, относителни понятия са...всичко реално е относително!

Защо има 45 страници? Най-лесният начин да се види - е предполагам повечето ще се досетят как.

Аз неговоря кое е добро и кое зло Публикувано изображение

Едно е добро и зло а съвсем друго е добри и лоши хора.Дано да правиш разлика :)

Не казвам за най-дребното.Говоря за убийства, кражби и така натакъка..

Редактирано от asdfag (преглед на промените)

Е, няма ли някой да каже от личен опит - или само "разкази от шипковия храст"?!

Защото на мен Исус лично ми каза, че има живот след смъртта, но кагато го разбереш вече е твърде късно Публикувано изображение

Едно е добро и зло а съвсем друго е добри и лоши хора.Дано да правиш разлика :angry:

И все пак добрите и лошите хора се определят по постъпките си... които биват "лоши" и "добри"... Дали човек, който не убива и не краде е добър?

Дали човек, който е крал и убивал непременно е лош? Много много зависи.

И все пак добрите и лошите хора се определят по постъпките си... които биват "лоши" и "добри"... Дали човек, който не убива и не краде е добър?

Дали човек, който е крал и убивал непременно е лош? Много много зависи.

С това твое мнение съм напълно съгласен!

Прав си, че много зависи.

Ние неможем да съдим хората, само Господ може да ги съди тъй като им вижда в сърцата и така разбира кой какъв е Публикувано изображение Ако човека който е убивал се разкае от сърце, Господ може да му прости, но ако някой който е убивал и се разкайва лицемерно..,

Така, че само Господ може да решава за душите ни кой лош-кой добър :angry:

Едно е добро и зло а съвсем друго е добри и лоши хора.Дано да правиш разлика ;)

абе и на добър човек може да се случи да прави лоши неща, защо гледате толкова едностранчиво на живота?!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.