Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мислите ли, че има живот след смъртта?

Featured Replies

Ама е доказано все пак , нали?

Кой ще се върне сега от рая или от ада и да ми каже как си е прекарал там? Публикувано изображение

Няма нещо извън живота. Какъв ще е смисъла тогава на смъртта. Всяко нещо си има и начало и край.Не може нещо което има начало да няма край. Смърта е обявена за края на живота , следователно живота се прекратява с идването на смъртта. След смъртта , човек умира , няма го , несъществува другаде освен в спомените на близките му хора. ;)

А ти можеш ли да докажеш,че това е така?Или поне да обясниш,кое те прави толкова сигурен/а?

Лично аз вярвам в живота след смъртта,вярвам,че умира само тялото,а душата е вечна,и реинкарнацията й позволява да се завърне на Земята.

• Отговори 835
  • Прегледи 132,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

А ти можеш ли да докажеш,че това е така?Или поне да обясниш,кое те прави толкова сигурен/а?

Лично аз вярвам в живота след смъртта,вярвам,че умира само тялото,а душата е вечна,и реинкарнацията й позволява да се завърне на Земята.

това са остатъци от приказки и митове,запазили се във времето. Който им вярва трябва да е голям дебил ...

Исус е реално съществувал човек,но най-големите малоумници са тръгнали да му вярват и да го величаят ... Абе сектантска работа ... Ада и рая са създадени в психиката на хората, за да се успокоят , че ако сега живота им е труден , пълен с проблеми и мъчения , след смъртта си ще получат възнаграждение. А другите , както се казва "богаташчетата" , които мислят само за себе си след смъртта си ще бъдат наказани.

Някой да е виждал този ад , или този рай? Някой да си е говорил с Господ? Или някой от тук да ми каже какъв е бил в предишния си живот?

Всички тези неща според мен несъществуват. Не съм ги видяла , не съм ги докоснала, не съм ги усетила. За да вярваш в нещо трябва да имаш доказателства за неговото съществуване. Не може просто ей така да ти се каже нещо и на теб ако ти допадне да почнеш да вярваш в него.

А съществуването на бог е доказано че е измселено от праотците ни,които са били невежи и са си фантазирали и измисляли поради липсата на информираност,а днес сме достатъчно информирани и умни за да знаем че това СА ИЗМИСЛИЦИ и всеки които продължава да твърди това просто следва стадото."Мнозинството е наслада за плахите!".А това стадо се ръководи от един овчар който определя правилата и така се появява манипулрането.

Така гледам си доста запозната доказуемите и недоказуемите неща, но искам да те попитам гока за последен път си влизала в църква?

Така гледам си доста запозната доказуемите и недоказуемите неща, но искам да те попитам гока за последен път си влизала в църква?

Преди 1 година , на Цветница. Не по мое желание - отидохме целия клас...

и какво общо има това с темата?

Не ме вазбирай погрешно, но миля, че все още не си дорасла да разбереш много неща за живота и затова вярваш само в материалното.

Не ме вазбирай погрешно, но миля, че все още не си дорасла да разбереш много неща за живота и затова вярваш само в материалното.

Най-трудно разбираемо е това което неможе да се види и докосне,но има огромна разлика между реално съществуващи и измислици.И тази разлика е че за едното има абсолютни и безпордни доказателства,а за другите догатки,митове и хипотези.Например кинетичната енергия....немога да я видя или помириша,но когато се прояви,тя се проява със все сила,като преобръщането на една кола и това може да бъде математически и физически и химически и общо всето по научен може да бъде доказано.

Вярвам в доказалото се...

Най-трудно разбираемо е това което неможе да се види и докосне,но има огромна разлика между реално съществуващи и измислици.И тази разлика е че за едното има абсолютни и безпордни доказателства,а за другите догатки,митове и хипотези.Например кинетичната енергия....немога да я видя или помириша,но когато се прояви,тя се проява със все сила,като преобръщането на една кола и това може да бъде математически и физически и химически и общо всето по научен може да бъде доказано.

Вярвам в доказалото се...

Така ли? И от къде си толкова сигурна, че това се нарича Кинетична енергия? Ааааа вярваш на някой си който просто я е нарекал така. Мога те попитам тогава ако в 1 момент се окаже че това всъщност не е Кинетична енергия, ами някаква друга, какво правим тогава? Цялата ни вяра с физиката отиде подяволите.

Така ли? И от къде си толкова сигурна, че това се нарича Кинетична енергия? Ааааа вярваш на някой си който просто я е нарекал така. Мога те попитам тогава ако в 1 момент се окаже че това всъщност не е Кинетична енергия, ами някаква друга, какво правим тогава? Цялата ни вяра с физиката отиде подяволите.

Публикувано изображение Ама е наречена така , нали? Защо ще са тогава всички тези термини във физиката ако някой ще ги успорва? Всяко наименование си има определена цел. :handshake:

Публикувано изображение Ама е наречена така , нали? Защо ще са тогава всички тези термини във физиката ако някой ще ги успорва? Всяко наименование си има определена цел. :handshake:

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение Явно и идея си нямаш само колко термина, закона, теории и прочее са отхвърлени с ходините...

Самия ти ник говори за нещо невъзможно, немислиш ли?

Редактирано от elman (преглед на промените)

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение Явно и идея си нямаш само колко термина, закона, теории и прочее са отхвърлени с ходините...

Самия ти ник говори за нещо невъзможно, немислиш ли?

Няма перфектен човек, но има стремеж към перфектното...

Ама е доказано все пак , нали?

Кой ще се върне сега от рая или от ада и да ми каже как си е прекарал там? Публикувано изображение

Няма нещо извън живота. Какъв ще е смисъла тогава на смъртта. Всяко нещо си има и начало и край.Не може нещо което има начало да няма край. Смърта е обявена за края на живота , следователно живота се прекратява с идването на смъртта. След смъртта , човек умира , няма го , несъществува другаде освен в спомените на близките му хора. :speak:

Toва , че" нещо" не е доказано от нашите учени/земни/ ,означава ли, че това "нещо " не съществува?! Ами ако просто е недоказуемо? Публикувано изображение

Няма перфектен човек, но има стремеж към перфектното...

Дам, сам(а) го каза има стремеж, не доказателства в които ти вярваш!

Опссс...парадокс, ами сега на къде? Публикувано изображение

Дам, сам(а) го каза има стремеж, не доказателства в които ти вярваш!

Опссс...парадокс, ами сега на къде? Публикувано изображение

Перфектното несъществува - няма го. Но човек колкото повече се стреми към него толкова повече се узъвършенства. За това и ника ми е такъв. Докато Бог няма какво да се усъвършенства... Той е приет от хората като перфектен , при положение че перфектното несъществува , как ще обясниш съществуването на Бог???

Перфектното несъществува - няма го. Но човек колкото повече се стреми към него толкова повече се узъвършенства. За това и ника ми е такъв. Докато Бог няма какво да се усъвършенства... Той е приет от хората като перфектен , при положение че перфектното несъществува , как ще обясниш съществуването на Бог???

До сега не съм чувал някой да е нарекъл бог перфектен. Както отбеляза вече перфектното не съществува, тогава защо приемаш много неща за факти, акто те не са перфектни и крият в себе си грешки за които дори и неподозираш?

До сега не съм чувал някой да е нарекъл бог перфектен. Както отбеляза вече перфектното не съществува, тогава защо приемаш много неща за факти, акто те не са перфектни и крият в себе си грешки за които дори и неподозираш?

Всяко нещо си има логично обяснение. Бог е създаден в мислите на хората (мое мнение) като безгрешен , каква ще е ползата от него ако и той прави грешки. Фактите и доказателствата не могат да бъдат перфектни и неперфектни ,те просто са си факти .

Всяко нещо си има логично обяснение. Бог е създаден в мислите на хората (мое мнение) като безгрешен , каква ще е ползата от него ако и той прави грешки. Фактите и доказателствата не могат да бъдат перфектни и неперфектни ,те просто са си факти .

Така ли? Просто факти ли? Че аз мога да кажа че съм те жидял с руса коса, защото в дълечината под силното слънце ми се вижда че е такава, а всъщност да си е светло кестенява. Грешката ми не е особено фатална, но като се натрупат множество грешки накрая става така, че това което си мислим че знаем дълеч не е това което е в действителност.

Така ли? Просто факти ли? Че аз мога да кажа че съм те жидял с руса коса, защото в дълечината под силното слънце ми се вижда че е такава, а всъщност да си е светло кестенява. Грешката ми не е особено фатална, но като се натрупат множество грешки накрая става така, че това което си мислим че знаем дълеч не е това което е в действителност.

Ти можеш да виждаш така , но факт е , че слънцето влияе на очите ти в случая.

Ти можеш да виждаш така , но факт е , че слънцето влияе на очите ти в случая.

Именно, това трябва да ти покаже че всички онези учени също им влияе понещо и това което доказват не е съвсем така затова след време определени неща просто отпадат защото ги считата за неверни.

Споко де !Скоро и на нас ще ни светне,когато сблъскат двата снопа протони в ЦЕРН ,може и да разберем много бързо има ли живот след смъртта!!!? Публикувано изображение

Именно, това трябва да ти покаже че всички онези учени също им влияе понещо и това което доказват не е съвсем така затова след време определени неща просто отпадат защото ги считата за неверни.

Тези определени неща които казваш че отпадат , след време .. Те просто биват допълвани или заместени с други.

Тези определени неща които казваш че отпадат , след време .. Те просто биват допълвани или заместени с други.

Мммм, нали! Един умира друг се ражда. И в крайна сметка какво се получава, отново се оповаваш на несигурни факти както самата ти го каза: "заменяни с други" и питам аз как ще ме убедиш, чрез замяна или допълване, че няма живот след смъртта, като се базираш на нещо което след 100-тина години вече не е вярно? Тогава и самите ти доказателства са без почвени и се оказва, че пак си в самото начало. ;)

Сириус знам, че има живот само за душата, че душата е безсмъртна, от книгите на Платон го знам /тях ги имам още като ученичка ги бях купила/ . И сега духовният ми учител с когото имам връзка /15 г./чрез автоматично писане с него и от него знам това нещо , но от 3 години го попитах за прераждането и душата и много ме е яд , че не го попитах по - рано. Защото много работа имаме по книгите на Елена Блаватска - "Тайната доктрина" - разговаряме вече по II-ри том,I-ви том свършихме. По Библията също разговаряме. Сега започнахме и по Корана - III-ти разговор имаме. Той духовният ми учител Иеова ми каза да разговаряме по тях, аз се съгласих да разговаряме.

. И сега духовният ми учител с когото имам връзка /15 г./чрез автоматично писане с него и от него знам това нещо , но от 3 години го попитах за прераждането и душата и много ме е яд , че не го попитах по - рано.

И какво казва "духовния ти учител", яхвенцето по въпроса ти?... хихихихихи :);)

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Тука можем да ги точим , точим... много теории и фантазии, но никой неможе да каже дали има или няма.

Според мен може да е така :

Умираме и толкова ние не го осъзнаваме и е като сън събуждаме се като дете малки. Както съм се родил аз не се помня като бебе а се помня вече на 3 години даже 4 Публикувано изображение Може и да е така умираш не боли и се събуждаш вече малак и те глезят какво ще кажете за фантазията Публикувано изображение

Не само има живот след смъртта, но това тук, което вие наричате живот, въобще не е истнинският такъв. Душата е безсмъртна, само това да разберете, пак стига.

В този материал са обяснени много неща, всъщност, всичко.

Поздрав за всички интелигентни и чувствителни хора, които пишат тук (макар да са малко, има и такива)!

Това от мен за сбогом!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.