Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мислите ли, че има живот след смъртта?

Featured Replies

Много ми харесва образът на пълната и празна кана! Ще добавя, че ако това, което си мислим, че е живот, всъщност не е живот, явно каната трябва да бъде пълна с нещо друго. Така се сещам и за новото вино. И за превръщането на водата във вино. И за това, че новото вино иска нови мехове, не стари... Та така, който иска ново вино, трябва да приготви нови мехове... Инак хич и не му трябва ново вино...

Ето още един цитат от хубавото "Изгряващото Слънце" :

"Христос казва: „Аз дойдох“, т.е. Духът е дошъл. Коато дойде Духът у вас, той ще ви даде ясна представа за живота"

Та ... Смъртта ще да е за преди това.

Багира много бих искала да те поздравя с нещо Публикувано изображение

http://www.youtube.com/watch?v=ff5IKIbdTws...feature=related

• Отговори 835
  • Прегледи 132,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз разбира се не говоря нито като майка, нито като баща. Скръбта в такива случай зависи от човека - дали е религиозен или не; как е настроен да възприема смъртта; и т.н. Но скръб винаги има. Нали затова сме хора. Загубата е трудно нещо. Аз съм губил близки хора и го приех по този именно начин, който описах горе. Но никога не съм губил дете. Дори нямам дете, за да си представя какво е. Условности винаги има. Аз затова и зададох въпроси (макар и малко риторични), а не заявих твърдо "трябва да...". И все пак темата е за "живота" след смъртта. Аз вярвам в принципите на кармана (кармата) и вярвам, че трябва да живеем живота си мъдро.

Да доложа: не съм запознат с японската традиция. Но със сигурност бялото е траурен цвят в Китай. Символиката в този й аспект е не празничното, а "безцветността" на неоцветените траурни дрехи.

Аз мисля, че няма живот след смъртта. Както пише в Библията , телата отиват в пръстта и стават на пръст, тъй че това е вярно. А душата е безсмъртна, но тя е била прозрачна и невидима и тя обикаляля около земята докато се прероди в друго тяло или пък може и веднага да се прероди /така ми каза моят духовен учител с която се свързвам чрез автоматично писане 15 години вече Йеова и от 3 години разговаряме за прераждането и душата/.

И да има, и да няма живот след смъртта - какво значиние има докато все още сме на този свят?! Важното е тук и сега да сме щастливи и да оценим това, което сме и притежаваме. От др. страна - какво в моя живот тук на Земята ще се промени, примерно, ако има живот след смъртта? Или пък ако няма? Аз пак ще продължа да си живея, както преди съм живяла. А ако евентуално има някаква форма на живот след смъртта рано или късно ще го разбера - все пак никой не е излязъл жив от този свят, нали? Публикувано изображение

За да си отговори на този въпрос човек трябва първо да

е наясно какво е смъртта и какво е живота за него

Да, алт, за целта му трябва добра партитура, останалите партии и правилния диригент. А, и малко солфеж...

Да, алт, за целта му трябва добра партитура, останалите партии и правилния диригент. А, и малко солфеж...

Пак го усложняваш излишно.Нищо не му трябва на човек от дотук изброените за да разбере животосмъртта.Това което си описала е музиката,а не е предмет на тази тема.

Това не е по- сложното, а по- простото решение. Е, чувала съм, че има гениални музиканти, които даже и нотите не познавали, но аз не съм от тях. И пак трябва някак да се справям. И ето, пак всеки за себе си говори! :) Добре, разбрах, на теб не ти трябва нито партитура, нито диригент, нито солфеж... на мен ми трябват! :) И си ги търся! Може и на някой още да му трябват! Може и да е добре в един хор да сме! Напоследък заподозрях, че в операта си "Вълшебната флейта" Моцарт не ще да е говорил толкова за флейта и музика, колкото на пръв поглед може да изглежда. В полза на прякото отношение на музиката към въпроса за живота и смъртта се сещам и за "Силмарилион" на Толкин. А също и за Орфей. Така че считам, че става дума съвсем за едно ис ъщо нещо.

Редактирано от Багира (преглед на промените)

Това не е по- сложното, а по- простото решение. Е, чувала съм, че има гениални музиканти, които даже и нотите не познавали, но аз не съм от тях. И пак трябва някак да се справям.

И ето, пак всеки за себе си говори! :)

Добре, разбрах, на теб не ти трябва нито партитура, нито диригент, нито солфеж... на мен ми трябват! :) И си ги търся! Може и на някой още да му трябват! Може и да е добре в един хор да сме!

Напоследък заподозрях, че в операта си "Вълшебната флейта" Моцарт не ще да е говорил толкова за флейта и музика, колкото на пръв поглед може да изглежда.

В полза на прякото отношение на музиката към въпроса за живота и смъртта се сещам и за "Силмарилион" на Толкин. А също и за Орфей. Така че считам, че става дума съвсем за едно ис ъщо нещо.

Скъпа пантерке,пак се правиш на разсеяна.... :) Но ти отива.Естествено че не е говорил за музика,както и ти не говориш не мисли че съм сляп.Но в изкуството нещата умишлено се пресилват,за да не изглеждат банални.В животосмъртта нещата са по прости и Естествени..Живота и смъртта са двата полюса на едно и също нещо или нищо,кой как го предпочита ,така му вика. Публикувано изображение Магията на един вълшебен ден в който преживяваш с наслада всеки един миг,не може да се предаде с нито едно от известните изкуства,те са несъвършени точно затова че са измислени от хора за хората.Имат си принципи,които като ги спазваш постигаш ефекта който търсиш.Същото важи и за екзотеричните учения и религиите .Просто набираш необходимите ти последователи,за да се убедиш чрез тях че си на прав път.И даже и да си прав в повечето от нещата,даже и всичките пак това няма да е съвсем сигурно,че не е просто нелош бизнес с най-хубавата стока която няма гаранционен срок,срок на годност и специални условия за съхранение.И винаги е в необходимото количество за всички.... Публикувано изображение

Е как пресилването прави нещата да изглеждат по- истински?!? То си е пресилване, винаги ще изглежда ... пресилено! Не, напротив, мисля, че в изкуството нещата са туширани, поднесени по по- приемлив начин, защото иначе биха били твърде несмилаеми...

Магията на един вълшебен ден в който преживяваш с наслада всеки един миг,не може да се предаде с нито едно от известните изкуства,те са несъвършени точно затова че са измислени от хора за хората.

Да, изкуствата са измислени от хората, така е. И носят ограниченията, които и човешкото същество носи. Но пък са част от тази дневна магия! :)

Впрочем, Щайнер пише в една специална книга (обаче не сещам за точното и затглавие, това са няколко лекции, посвтени на музикалното изживяване), че за разлика от останалите изживявания, музиката идва в твореца непосредствено от причинния свят. Докато останалите изкуства предават импресии от видимия свят. Е, не че съм напълно съгласна с него, но има истина в думите му.

Хубаво е, че си виждащ, тогава не може да не си "виждал" вълшебството на мига, в който звучи Онази Музика...

Не може да не си виждал, по колко по- различен начин изглежда и животът и смъртта Тогава... И ще да знаеш, че това може да бъде за много хора ключов въпрос. За да излязат от релсите на "Носете си новите дрехи, момчета", "Какво ме интересува какво ще има, когато мен вече няма да ме има?" и т.н. от този род. За да направят рано, или късно и сладващата крачка- да пожелаят да вдигнат завесата на нарисуваното огнище и да открият вълшебната врата, която се отключва със златното ключе ... (Буратино, А. Толстой)

А екзотеричните учения ... са екзо. Вълнуват ме дотолкова, доколкото да не се заплесна по тях.

Редактирано от Багира (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Никой не умира!

Защото никой не се е раждал!

Само телата се “раждат” – само ТЕЛАТА се появяват на тоя свят

от две свързващи се клетки,

които са продукт на родителите, на техните гени, на “храната”

– елементите, от които е изграден този материален свят…

Но ние не сме ТЕЛА!

Ние сме Съзнание,

не ума – мисли, чувства, памет..

а това, което е отвъд ума,

благодарение на което той същесвува

и благодаренние на което вие може да НАБЛЮДАВАТЕ ума си!

Това Съзнание никога не умира, защото никога не се е раждало

То е вечно!

При смъртта на тялото се разгражда материята и съдържанието на ума

а това е погрешното усещане за самоличност/

Но Съзнанието остава!

…и едно поздравче:

Mad World - Gary Jules

All around me are familiar faces

Worn out places, worn out faces

Bright and early for their daily races

Going nowhere, going nowhere

Their tears are filling up their glasses

No expression, no expression

Hide my head I want to drown my sorrow

No tomorrow, no tomorrow

And I find it kind of funny

I find it kind of sad

The dreams in which I'm dying

Are the best I've ever had

I find it hard to tell you

I find it hard to take

When people run in circles

It's a very, very

Mad World

Mad world

Children waiting for the day they feel good

Happy Birthday, Happy Birthday

And I feel the way that every child should

Sit and listen, sit and listen

Went to school and I was very nervous

No one knew me, no one knew me

Hello teacher tell me what's my lesson

Look right through me, look right through me

And I find it kind of funny

I find it kind of sad

The dreams in which I'm dying

Are the best I've ever had

I find it hard to tell you

I find it hard to take

When people run in circles

It's a very, very

Mad World

Mad World

Enlarging your world

Mad World.

Редактирано от advaita (преглед на промените)

Хайде стига с този цирк, омръзна ни вече!

защо цирк? писах само от какво е породена темата ми защото наистина много ме заболя но тази част на поста мога да го изтрия и ще го на правя! а темата е важна

Извинете, но ми е слаба техниката. Исках да кажа своето мнение по въпроса - Православните вярват и проповядват за безсмъртието на душите.

Редактирано от slindan (преглед на промените)

теманта ми "Никой не умира" няма нищо общо с "живот след смъртта" и мястото й не е тука! ...и се чудя, защо въобще се регистрирах тук!?

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...t=0&start=0

Ами пишете си тук...

И как така ти стана мъчно за човека като от вчера следобед си регнат/а тук....Брех, че чувствителни души.

Понеже не можах да ти отговоря на тирадата в темата за Стефан,поради бързото и затваряне,ще ти кажа тук некои нещица.Наглостта ти е невероятна мойто момиче.Ама няма лошо.Каквото съм писал тогава така съм го мислил.Не си правя и най -малките илюзии че може нещо да разбереш.

Трихи не каза нищо по въпроса въпреки съобщението което му пратих. Наистина случая вече става все по заплетен.Още повече че моя познат сега не е сигурен за датата на случката.Ето и съобщението:

"Обадих се на общинската служба по погребенията в Пловдив и ми казаха че за днес няма погребение на човек с това име.Забравих само да питам за утре.Телефона е 032658783.Ако искаш ти провери. Говорих с човек който работи в железниците и той потвърди че 19-ти август мъж е скочил от влака за Бургас в района на Камено.Затова предположих че е истина.Поздрави ."

Та който се интересува да проверява.Аз лично ви казвам едно голямо БАЙ-БАЙ. Публикувано изображение

Редактирано от N e o (преглед на промените)

Никой не умира!

Защото никой не се е раждал!

Само телата се ”раждат” – само ТЕЛАТА се появяват на тоя свят

от две свързващи се клетки,

които са продукт на родителите, на техните гени, на ”храната”

– елементите, от които е изграден този материален свят…

Но ние не сме ТЕЛА!

Ние сме Съзнание,

не ума – мисли, чувства, памет..

а това, което е отвъд ума,

благодарение на което той същесвува

и благодаренние на което вие може да НАБЛЮДАВАТЕ ума си!

Това Съзнание никога не умира, защото никога не се е раждало

То е вечно!

При смъртта на тялото се разгражда материята и съдържанието на ума

а това е погрешното усещане за самоличност/

Но Съзнанието остава!

Абе, вие сте с толкова промити мозъци, че нямам думи... Направо се чудя да се смея ли, да плача ли..

Редактирано от the_X_files (преглед на промените)

не, няма живот след смъртта

защото НЯМА СМЪРТ

в моя постинг съм го казала и не случайно съм го извела като нова тема

и то със заглавие АДВАЙТА

/но темата ми непрекъснато се трие/ :grimace:)))

http://ne2.blog.bg/

защото НЯМА СМЪРТ

в моя постинг съм го казала и не случайно съм го извела като нова тема

и то със заглавие АДВАЙТА

/но темата ми непрекъснато се трие/ :grimace:)))

http://ne2.blog.bg/

Трие ти се, защото не си прочела нищо от постовете тук :

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=207665

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=207721

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=207821

и т.н. и т.н.

Колкото до адвайта /джнана-йога/ и суфизма си има отделни теми в които можеш да пишеш.

"Колкото до адвайта /джнана-йога/ и суфизма си има отделни теми в които можеш да пишеш." - и къде са етзи теми? и защо моята не се премести там? линковете, които си дал/а не водят към такива теми! нито темите, които се опитвам да пускам се пренасочват там но както и да е... явно има голяма съпротива от модератора да се пиша за Адвайта а тази тема тук трябва да се заключи поради многото мнения и да се пусне нова свежа кръв но както и да е...дъвкайте си едно и също :grimace:))) мдаа, жалко че се регистрирах тук всичко се контролира от модераторите - за какво да се пише и за каво -не, според техните разбирания :lol6:)))) трябва да се пише само това, което е в рамките на разбиране на модератора :hush:))))) а те дори не са чували за Адвайта!! :P))

защото НЯМА СМЪРТ

Разбира се,че няма

Отива си само тялото-Душата е вечна

Trichocephalus, премахнете ми регистрацията от вашия сайт, ако обичате!

Същото важи и за екзотеричните учения и религиите .Просто набираш необходимите ти последователи,за да се убедиш чрез тях че си на прав път.И даже и да си прав в повечето от нещата,даже и всичките пак това няма да е съвсем сигурно,че не е просто нелош бизнес с най-хубавата стока която няма гаранционен срок,срок на годност и специални условия за съхранение.И винаги е в необходимото количество за всички.... Публикувано изображение

Прав си, че са ги превърнали в еКзотерични. :P Не знам за тези религии и еКзотерики, но целта на Слънчевото съзнание към Кришна, е да не страдаш докато си в грубо тяло, както и да не причиняваш страдание.

Демоничният свят, в който живеем днес, "не мисли" същото по въпроса.. Публикувано изображение

Понеже не можах да ти отговоря на тирадата в темата за Стефан,поради бързото и затваряне,ще ти кажа тук некои нещица.Наглостта ти е невероятна мойто момиче.

"Мойто момиче" съм на майка си и баща си, с теб нямам нищо общо, за мое щастие.

Следващият път като решиш да съм обект на твоите разсъждения има ЛС-та.

Въобще не ме интересува, за да проверявам каквото и да е било единственото нещо, което ме провокира беше неадекватното отношение на обадилите се хора. С малки изключения.

Ако някой смята, че е уважение към починалия да му пуска музикални поздравчета в интернет значи определено не е в час.

Ако друг пък смята, че подобни теми са достойни да си направи интересно прекарването във форума значи има сериозни психични проблеми.

Прекъсвам си офтопика и ти казвам, че ако нещо ти тежи има ЛС(някои вече го направиха). В тази тема или в другата нямам никакво намерение да отговарям на провокации.

А, по темата ще кажа, че човек трябва да цени и уважава живота. Не вярвам в отвъдния живот, нито в прераждането...

П.П Е, не можете да спрете да дъвчете нали? Затвориха ви темата и веднага се пренесохте в друга.

Ако някой смята, че е уважение към починалия да му пуска музикални поздравчета в интернет значи определено не е в час.

А, по темата ще кажа, че човек трябва да цени и уважава живота. Не вярвам в отвъдния живот, нито в прераждането...

П.П Е, не можете да спрете да дъвчете нали? Затвориха ви темата и веднага се пренесохте в друга.

Доста бойна мацка. Овенско начало у жената Публикувано изображение "О-Вен-ера". :speak:

Бих ли, съвсем боязливо се опитал да те въпросирам, като, разбира се, се предпазвам да не ми удариш шамар, Публикувано изображение но най-вече ще си пазя подпоясните си части Публикувано изображение

1) Не считаш ли, че музиката е съществен елемент от погребението на човека и изпращането му от този свят или щом не вярваш в друг, значи няма смисъл- Просто натрупна материя-днес тука, утре-нищо?

2)Самият Чефко имаше ли някакво пси-проблеми или не? Става дума за хленчене, мрънкане, личностни незадоволености т.нат.?

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.