Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мислите ли, че има живот след смъртта?

Featured Replies

Защо мислиш, че съм невяващото бебе? Според мен не се вписвам там, аз задавам въпроси и търся отговори, след което анализирам информацията и правя някакаво залючение. :)

Така, от това което разбрах ти нямаш менние по въпроса " А, има ли живот след смъртта ? ", а просто търсиш онговора.

Казваш, че има нещо, но не казваш спопред теб какво е? Защо? :wors:

;) След като изпуснем последния си дъх и физически тялото ни вече е мъртво, и нищо не функционира, от него се отделя енергия, с която нещо се случва...Но дали започва да живее отново, това е нещо, което наистина незвам и затова не мога да отговоря на този въпрос !

Дали енергията ни е придобива формата на тялото, което е напуснала или прилича просто на светещо кълбо; дали отива на място в което има тризъбци, казани и 4 дяволи мятят белот, докато подклаждат огъна или на място, където има трапези, къпон и малки бели ангелчета...Незнам ! Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение Тунели, светлини, прераждания...може би ! Но да или не със сигурност - не аз съм човека, който ще каже !

• Отговори 835
  • Прегледи 132,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не мога да съм съвсем сигурна, защото не съм умирала до сега (или поне не помня :angry: ), но предполагам, че все нещо има (: Евентуално друг живот (под друга форма) :whist:

:jumping11: След като изпуснем последния си дъх и физически тялото ни вече е мъртво, и нищо не функционира, от него се отделя енергия, с която нещо се случва...Но дали започва да живее отново, това е нещо, което наистина незвам и затова не мога да отговоря на този въпрос !

Дали енергията ни е придобива формата на тялото, което е напуснала или прилича просто на светещо кълбо; дали отива на място в което има тризъбци, казани и 4 дяволи мятят белот, докато подклаждат огъна или на място, където има трапези, къпон и малки бели ангелчета...Незнам ! Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение Тунели, светлини, прераждания...може би ! Но да или не със сигурност - не аз съм човека, който ще каже !

Ще ти кажа само едно нещо, от там нататък си мисли каквото искаш!

Енергия в природата не се губи, а само сменя формата си!

Редактирано от tigertron (преглед на промените)

Когато преди три години внезапно почина мой много близък човек щях да полудея от болка и ужас Не можех да приема че един човек в разцвета на силите достигнал до един невероятен връх в професията си като специалист човек който твореше непрекъснато добро край себе си и когото толкова обичаме че просто ей така ще изчезне и ще остане само спомен от негоТогава именно започнах да вярвам че смърта е само за физическото тяло Така започнах да мисля че няма начин този прекрасен човек който така внезапно напусна този материален свят при всички случаи е на по добро и хубаво място просто там са имали същто нужда от него Така че аз вярвам че живота продължава може би във друга форма и състояние но продължава

Ще ти кажа само едно нещо, от там нататък си мисли каквото искаш!

Енергия в природата не се губи, а само сменя формата си!

:wors: Ясно! Слушаме специалистите....

Но пък немога да се сдържа да не те попитам тогава, има ли "живот" след смъртта ? :P;):yanim:

:wors: Ясно! Слушаме специалистите....

Но пък немога да се сдържа да не те попитам тогава, има ли "живот" след смъртта ? :speak: :speak: :speak:

Не съм сециалист, Физиката го е доказала Публикувано изображение

И аз няма да се сдържа да ти отговоря:

Живота е съществуването ни тук на земята, така сме го нарекли ние хората. Така, че да ме питаш дали има живот-т.е. това в което живеем, след смъртта-т.е. това което сме загубили вече(живота) е леко абсурдно. Публикувано изображение

Отговора ми го знаеш ;)

Редактирано от elman (преглед на промените)

Според мен няма живот след смърта. Защо ли? Живота според мен се определя от съществуването на самият инвидид(човек/животно..каквото и да е). Не вярвам в глупости като прераждания, ад и рай и т.н.

Тук може би е полезно да се започне с речник на термините и после да не се излиза от неговите рамки. Какво е живот? Какво е смърт? Какво е доказала физиката? Енергията не се губи, а само променя формата си. Всички окултни течения признават, че смъртта е просто преход. Повечето поддържат тезата, че след нея следва повторно раждане, което оформя кармичния цикъл на диалектичната природа (на никейския събор примерно, евангелието на ап. Петър е било обявено за забранено защото в него открито се говори за прераждане от Иисус). Човекът познава този цикъл, но като личност, той може да живее само един земен живот. След физическата смърт се разпадат и фините тела на личността, като от тях се синтезира само определена опитност, записвана в микрокосмоса. Този микрокосмос след време ще се превъплъти в друга личност. Възможността да не се случи това се крие в освобождението от диалектиката и християнското "Новораждане" от вода и дух (виж Иисус и Никодим)...

Ето малко инфо от wiki

http://bg.wikipedia.org/wiki/Живот

В биологията, за форма на живот традиционно се счита член на популация, чиито членове могат да демонстрират всеки от следните феномени поне веднъж през тяхното съществуване:

1. Растеж

2. Метаболизъм, консумиране, превръщане и съхранение на енергия/маса; растеж при поглъщане и реорганизиране на маса; изхвърляне на отпадъци

3. Движение, на себе си или вътрешно

4. Самовъзпроизвеждане, способността една единица да създава неща , подобни на, но отделни от нея

5. Реагиране на стимули - способността да измерва свойствата на заобикалящата го среда, и да действа в зависимост от определени условия

http://bg.wikipedia.org/wiki/Смърт

Смъртта е прекратяването на живота на живите организми във физически измерим аспект.

Относно "Енергията не се губи, а само променя формата си."

Видове енергия във физиката

-кинетична енергия - енергията на движението на телата.

потенциална енергия - дължаща се на взаимодействието със други обекти. (Например гравитационната потенциална енергия);

-вътрешна енергия в термодинамиката, и нейните разновидности свободна енергия, потенциал на Гибс, енталпия;

-енергия на свързване, с разновидностите ѝ химична енергия и ядрена енергия;

-енергия на полето, в частност, на електромагнитното поле;

-енергия на вакуума, в квантовата теория на полето;

-тъмната енергия в космологията

Какви изводи можете да правите на базата на това? Не виждам по какъв начин можете да достигнете до извода, че след физическата смърт настъпва нещо което не е доказано от биологията и физиката.

Редактирано от the_X_files (преглед на промените)

Айнщайн отдавна доказа, че масата и енергията са идентични и се различават само по степен на концентрация. Да... силно и слабо ядрено взаимодействие и т.н. какви демонстрации си правим? А торсионните полета? Неутриното какво е? А метафизиката? Нима ще обясним 15-мерния свят на общата относителност? Ами псевдо-евклидовата геометрия ни е ясна - Алберт въвежда и четвъртата координата на времето, но при наличие на Риманова кривина и усукване на Ричи в пространството трябва да въведем още три ъглови пространствени координати и три времепространствени, но понеже геометризираме общата относителност, то следва и, че отправната ни система е относителна, за което въвеждаме още 5 конформни координати. И така нашето елементарно 15-мерно пространство ни дава отговорите на всичко, заради което именно и физиците се изгубиха в него. Лесно е да си го представим нали, пък и донякъде обяснява степените на проявеност. Я пък ядрените физици колко сладко си обясняват произхода на атомите на различните елементи. Понеже първоначалния голям взрив не може да образува тежки елементи, то те се образуват в недрата на звездите. Но понеже звездите не могат да образуват леки елементи и деутерий, то те се образуват при Големия взрив. Ама пък с поетапното надхелийване прескачаме по четири елемента, после измисляме бавно попротонване за стабилните елементи, но за нестабилните имаме бързо, все в условията на звездите, че накрая измисляме и Х-процес, понеже още не ни е ясна картинката. И пак накрая не ще да разберем отде идват Берилий и Бор. И вселената е съвсем точно изчислена на 15 милиарда години, а простата скорост на раздалечаване на галактиките съвсем точно противоречи на тези твърдения. И ни е ясен физичния принцип на уравновесяване, ама звездите и галактиките правят точно обратното, просто щото така са решили. И от всичко това ни стана ясно дали има живот след смъртта. Да, ама животът не е просто слуаен лабораторен резултат.

Иска ми се да вярвам,че има.Както ми се струва,дори и да отричат,повечето човешки същества намират за съкрушителна идеята,че след смъртта си изчезваш напълно,изличаваш се безвъзвратно от времето и пространството.Трудно е да се примириш с мисълта,че съществованието ти е било като мимолетно примламване на искрица там някъде,някога,угасена веднъж завинаги от полъха на смъртта.Лично аз правя някаква сетивна връзка:опитвам се да проумея как след даден момент никога повече няма да видя настъпването на изгрева или пролетта,да усетя гальовното пробягване на бриза по кожата,да почувствам нечия милувка,да чуя нечий смях.И съзнанието ми просто блокира пред подобна алтернатива.Вярвам,че след смъртта си човек продължава съществуването си-може би под друга форма, може би в друго измерение;не знам-може да се преражда,може да се упътва я към рая,я към Шеол,я към Вечните ловни полета,но все нещо става с тази енергия;защото,както са обяснили преди мен,енергията не може да се губи,тя просто се преобразува.А и дори да се абстрахираме от религиозната обосновка,има доста неща с характер на документирани свидетелства за нетленността на душата(само едно от тях напр. е регресивният метод при хипнотерапията);да не говорим за разни доказателства,които дефинираме с понятието"свръхестествени" просто защото науката не е достигнала необходимото ниво на развитие да ги обоснове адекватно. Освен това,не ви ли се струва безсмислено подобно тотално прекратяване на живота-delete и толкоз?!Едва ли се появяваме на тази земя,само за да изчезнем трагикомично след изтичането на отреденото ни време.Вероятно не това е концепцията на живота.Вероятно,ако в него е заложен смисълът на самоусъвършенстването и надграждането,подобен мащабен процес няма да завърши за един живот,ей така.Защото освен тленното има и духовно начало.За някои може да има и мисия и тя да е to be continued.Едва ли натрупваме познание,развиваме способности и търсим духовни просвтление само за да изгубим намереното без остатък,без възможност да го предадем на други и да го усъвършенстваме още и още за себе си.Струва ми се,че животът е по-скоро училище и преминаваш от клас в клас,а не страноприемница-идваш,отсядаш и си отиваш. Не мога да си представя как някой намира за закономерно след като си отиде от тоя свят,да не остане нищо от него,нито частица от мисълта му,въображението,обичта,която е изпитвал и истините,до които е достигнал.

Редактирано от fairytale (преглед на промените)

Какви изводи можете да правите на базата на това? Не виждам по какъв начин можете да достигнете до извода, че след физическата смърт настъпва нещо което не е доказано от биологията и физиката.

Да ти кажа много неща не са доказани и разкрити от науката, но ги приемаме за даденост, нали! Никой не е доказал още коя е най-малка честица и от какаво е изградена тя или как точно се е появила вселената или защто човешкия мозък може да обработва инфоемаията 10 пъти по-бързо от най-мощния компютър, но може. нали!!! Същите изводи си направии за това дали има нещо след смърта, не живот, живот казваме да физическото ни съществуването!

Да ти кажа много неща не са доказани и разкрити от науката, но ги приемаме за даденост, нали! Никой не е доказал още .............. след смърта, не живот, живот казваме да физическото ни съществуването!

Да де Публикувано изображение баш за това иде реч-дали ще съществуваме физически след смъртта :clap:

Да де Публикувано изображение баш за това иде реч-дали ще съществуваме физически след смъртта :bye1:

Няма как да съществуваме физически след смъртта, защото самата смърт си е физическа Публикувано изображение

Аз не вярвам.... :speak:

Повярвай!!! :speak:

Да ти кажа много неща не са доказани и разкрити от науката, но ги приемаме за даденост, нали! Никой не е доказал още коя е най-малка честица и от какаво е изградена тя или как точно се е появила вселената или защто човешкия мозък може да обработва инфоемаията 10 пъти по-бързо от най-мощния компютър, но може. нали!!! Същите изводи си направии за това дали има нещо след смърта, не живот, живот казваме да физическото ни съществуването!

Как така ги приемаме за даденост? Приемаме за даденост неща, който със сигурност съществуват. От това което си изброил няма нищо, което не приемливо. Никой не е доказал коя е най-малката частица, но със сигурност има такава. Никой не е доказал как е създадена вселената, но ние я видаме. Следователно тя съществува. Същата е и ситоацията и при мозъка. Друг е въпроса за прозхода.. Но за живот след смърта какви доказателства имаме? Няма (сигурни) доказателства, че съществува такъв. Тогава защо да вярваме?

Редактирано от the_X_files (преглед на промените)

никой не е доказал как е създадена вселената, но я виждаме??? 1. Къде я видя? 2. Какво общо има доказването на създаването със факта на съществуването? Никой не е доказал непорочното зачатие, но е факт че Сина на Оня горе е бил "реална историческа личност" 3. Относно смърта и задгробен живот: НЕ! и дано няма, дано никога да няма. но както казват руснаците: Ще живеем, Ще видим... Варата в нещо не го прави реалност!! Запоменте го това и го поменте за цял живот. Нищо против убежденията ви, но поне прилагайте правилни аргументи, това, че някои е казал или изказал виждане и теория за това какво следва след като ни обявят за пътници, ритнем камбаната, гушнем босилека и т.н. не значи че непременно е така.. това, което смятам, че всеки поне малко трябва да притежава е усет за реалността и малко критицисъм спрямо това което му се казва и вижда..

Да ти кажа честно, ако използваме критериите на науката, то от десетки вече години е доказан вида и начина на възникване на вселената. Лично за мен има големи пукнатини в тези магически пещи, големи взривове и пъклени звездни недра, но учените са си убедени и всичко е документирано отдавна.

Отпътуване

Хуан Рамон Хименес

Ще си отида аз. И ще останат птиците

да пеят;

и ще остане моята градина със дървото си зелено

и кладенецът бял.

Небето всяка вечер ще е синьо и спокойно;

и ще звънят, тъй както тая привечер звъняха

камбаните на старата звънарна.

Онези които ме обичаха ще бъдат мъртви;

и всякоя година моето селце ще става ново

и в тоя кът от моята градина, цъфнала и бяла,

ще скита моята душа.

Ще си отида аз; и сам ще бъда без огнище,

Без клонесто дърво, без кладенеца бял

И без небе лазурно и спокойно ...

И ще останат птиците да пеят.

Редактирано от Вало (преглед на промените)

Как така ги приемаме за даденост? Приемаме за даденост неща, който със сигурност съществуват. От това което си изброил няма нищо, което не приемливо. Никой не е доказал коя е най-малката частица, но със сигурност има такава. Никой не е доказал как е създадена вселената, но ние я видаме. Следователно тя съществува. Същата е и ситоацията и при мозъка. Друг е въпроса за прозхода.. Но за живот след смърта какви доказателства имаме? Няма (сигурни) доказателства, че съществува такъв. Тогава защо да вярваме?

Да знаем,че има най-малка частица,но знаем ли коя е?Не! Знаем,че вселената съществува,но някой доказал ли е как се е появила?Не!(Как видя вселената?)Доказателства реално ако се замислиш няамаме за нищо, науката просто е ограничена!Това е! :P

Да ти кажа честно, ако използваме критериите на науката, то от десетки вече години е доказан вида и начина на възникване на вселената. Лично за мен има големи пукнатини в тези магически пещи, големи взривове и пъклени звездни недра, но учените са си убедени и всичко е документирано отдавна.

Именно! Точно защото науката, не може да докаже нищо със съгурнос, не можем и да жярваме сляпо!Науката никога няма да открие отговорите на въпроси като:"Какъв е смисъла на живота?", "Има ли живот след смъртта?", "От къде сме произлезли?" и т.н., защото науката се базира само на това което вижда, тя е ограничена от всякъде! Затова се налага да търсим отговорите другаде. ;)

Да знаем,че има най-малка частица,но знаем ли коя е?Не! Знаем,че вселената съществува,но някой доказал ли е как се е появила?Не!(Как видя вселената?)Доказателства реално ако се замислиш няамаме за нищо, науката просто е ограничена!Това е! :)

Именно! Точно защото науката, не може да докаже нищо със съгурнос, не можем и да жярваме сляпо!Науката никога няма да открие отговорите на въпроси като:"Какъв е смисъла на живота?", "Има ли живот след смъртта?", "От къде сме произлезли?" и т.н., защото науката се базира само на това което вижда, тя е ограничена от всякъде! Затова се налага да търсим отговорите другаде. :huh:

Да ги търсим къде?Разбира се че в науката е истината защо с лека ръка отхвърляте всичко постигнато и казвате че била ограничена :rolleyes: !Разбира се че науката е отговорила на тези въпроси където ти твърдиш, че нямала отговор ,има просто ти не си се запознал с него !Ето само пример на въпроса "От къде сме произлезли?" Дарвин е отговорил преди доста време и то с доказателства!!! Публикувано изображение

А на въпроса има ли живот след смърта(ще се повторя) кой се е върнал та да каже има.... тогава какво да приемем за истина догадки ....само можем да гадаем за това но НЕ и да знаем със сигурност!

Хайде със здраве! Публикувано изображение

Редактирано от spark (преглед на промените)

Умопомрачително! Как проповядваш наука, с която сам не си запознат. Теорията на Дарвин бе призната за несъстоятелна от научните среди преди повече от 10 години. Но явно двата часа по биология са били пределно достатъчни да сграбчим със зъби една от милиарди възможности и никога да не я изпускаме. Иначе ми е много интересно как най-научните умове наоколо са най-незапознати с достиженията на богинята си.

Редактирано от венци (преглед на промените)

Умопомрачително!

Как проповядваш наука, с която сам не си запознат. Теорията на Дарвин бе призната за несъстоятелна от начуните среди преди повече от 10 години. Но явно двата часа по биология са бли пределно достатъчни да сграбчим със зъби енда от милиарди възможности и никога да не я изпускаме.

Иначе ми е много интересно как най-научните умове наоколо са най-незапознати с достиженията на богинята си.

Неразбираемо!!!

Каква богиня какви пет лева би казал един познат кадето искам да цитирам сега !Какви достижения?А за теорията на Дарвин КОЕ ти е несъстоятелно?Наскоро гледах филм по Дискавари за теорията му,има на места където съвременни учени признават,че е непълна ,но като цяло я потвърждават !(затова се и учи в училище за разлика от НЕСЪСТОЯТЕЛНИ религии или богини и прочие...от сорта...)

Редактирано от spark (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Ти от Discovery ли се учиш?Много жалко, прочeти някоя книга по-добре.Тези предавания там, бих казал обслужват определени интереси.Аз гледам само Mythbusters и American Choper.Телевизията няма да те образова.Тя е за fun.

А да не би по книгите да не се пишат глупости? Нека не ги възвеличаваме толкова. Не вярвам да има живот след смъртта и дано съм прав.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.