Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мислите ли, че има живот след смъртта?

Featured Replies

Когато осъзнаеш действителната си роля в играта наречена "живот",всичко става по- ясно и много по- лесно,често знаеш точно кой е правилния ход .Иначе рискуваш да пропуснеш точните неща в точните моменти ,а това е много по тежко в последствията си. Ако осъзнаваш действителния смисъл на една раздяла тя ще е очакване за теб. :) Ако знаеш от къде идваш и накъде си тръгнал ,ще осъзнаеш че живота е един миг в безкрайността.

• Отговори 835
  • Прегледи 132,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

didi_ts, няма как да осъзнаеш тоя живот. Идва един момент, когато губиш паметта си и всичко отива по дяволите. Каквото си научила, научила. Каква е ролята на човек? Може би точно такава, колкото и на който и да е паразит!

elman тука няма как да не те подкрепя. Лошото е, че като ти се изпари мозъка, ти се изпаряват и мечтите, а реалността остава :rolleyes:

Мечтите са илюзия на нашето разбъркано съзнание.Много често като се замисли човек над мечтите осъзнава дори че не иска да се сбъдват. А за паметта там е въпроса че тя не се изпарява ,а остава в един малък атом в тъй наречената наша душа. А който ми каже че душа няма и не съществува и че е тук сега и после нищо от неговото съзнание не остава , според мен има доста над какво да се замисли. Живота е нещо уникално и уникалността му се състои в това ,че се повтаря многократно.

Мечтите са илюзия на нашето разбъркано съзнание.Много често като се замисли човек над мечтите осъзнава дори че не иска да се сбъдват.

А за паметта там е въпроса че тя не се изпарява ,а остава в един малък атом в тъй наречената наша душа.

А който ми каже че душа няма и не съществува и че е тук сега и после нищо от неговото съзнание не остава , според мен има доста над какво да се замисли.

Живота е нещо уникално и уникалността му се състои в това ,че се повтаря многократно.

Ако ти следя мисълта за мечтите...

Искаш да ми кажеш, че ако се замисля над някоя мечта ще осъзная, че не искам да се сбъдне????

Това не е ли огромно противоречие с вътрешното "АЗ"???

Ако не искам да се сбъдне просто няма да мисля за нея???

Не мислиш ли?

Мммм не мога да се съглася с теб!!!

Помисли!!! Братя Райт са мечтали да полетят и са полетели, нали!!!

Относно душата съм аблолютно съгласен :) !!!

Ноооо за животааааа....

От къде знаеш че се повтатя многократно??? :clap:;):angry:

Вътрешното ни "Аз"няма мечти. Мечтите са плод на нашето съзнание формирани под влиянието на средата в която живеем. А ти защо мислиш ,че живота не се повтаря многократно? :wors:

Редактирано от didi_ts (преглед на промените)

Вътрешното ни "Аз" сме самите ние, но да съгласен съм че, мечтите ни са формирани под влиянието на средата в която живеем. :wors: Ммммм не съм казал че мисля така!!! ;) Напротив мисля че части от живота ни се повтарят, но чак целия...и то многократно....съмнявам се. Добре кажи ми ти защо мислиш че се повтаря многократно?!?

:wors: май не си ме разбрал повтаря се многократно не един и същи живот или една и съща действителност , а съществуването ни в плътно тяло на тази планета. Как ще протече всеки един от животите ни е отчасти свързано с протичането на предишния,но за това мисля че си има тема ,за кармата. А многократното ни връщане в плътно тяло на тази планета е с цел да се усъвършенстваме и подготвим ,за преминаването ни на друго духовно ниво,т.е. в друго измерение или кой както иска да си го интерпретира. Това тяло ни е необходимо ,за да може да работи душата в това ниво ,измерение и т.н. Погрешно разбираме разделянето ни с него (смъртта),като някакъв край ,голямо нещастие и т.н.,просто след известно време се завръщаме тук в същите плътни тела и с хората от нашето обкръжение ,само че в различни роли . Затова го има и този толкова хубав израз :"Живота е най -вълнуващата игра",само че кой какво разбира под тези думи вече е съвсем друг въпрос.
:wors: връщането ни не е наказание .Тълкованието че Земята е всъщност Библейския ад е едно от многото тълкувания на преносния смисъл на това понятие "ад".Но тук не ни наказват ,тук ни учат вкарвайки ни в изпитания,за да усъвършенстваме уменията ,които са ни заложени свише и които ние не сме развили все още.

Мммм интересно тълкуване ;) Ако е така мн здраво си гувят времето... Аааааа иииии кои са тееееее? :wors:

*Сънувах я и я видях Сънувам как звъни мобилният ми телефон,погледнах да видя кой ме безпокои посред нощ Екрана светеше и на него с огромни букви пишеше ОТВЪДНОТО После излязох в градината и сестричката ми беше там,замина си преди 40 дена Каза ми "Искам да знаете че съм добре,не плачете,моля ви" - и се възнесе* Това ми го разказаха вчера Няма смърт,разберете,няма :wors:

Сънищата са плод на нашето въображение. Те определено значат нещо зашото и не мен ми се случвало да сънувам нещо, което в последствие, не по същич начин но се случва!!! Смърт има, но тя е само физическа, душата не умира така е :wors:

Сънищата са плод на нашето въображение.

Смърт има, но тя е само физическа, душата не умира така е :)

Сънищата не са плод на нашето въображение

:nono:

Сънищата са думите на Душата ни,нашият разговор с Нея

Сънищата не са плод на нашето въображение

:nono:

Сънищата са думите на Душата ни,нашият разговор с Нея

Преди си говорех често с нея, но скоро не се случвало...всичко ли сме си казали вече...

Преди си говорех често с нея, но скоро не се случвало...всичко ли сме си казали вече...

Разбира се че не - цялото Безвремие е пред вас

Но в този кратък момент,в този си Живот,ти учиш-заради Нея

( Всъщност Ти си Нея )

Публикувано изображение

Ако Тя ти помага винаги,няма как да стане по-добра,по-можеща и т.н., нали :nono:

Болката е пътят към израстването й

Знам какво е

И аз често плача с моята...

Тук съм съгласен само човек приживял мн може да говори по тези теми и само той знае какво говори :ph34r:

А само човек, върнал се от отвъдното, може да каже дали има живот след смъртта ;)

Аве мааму, как може да има живот след смъртта ве? Нали си погребан/а. Какъв живот във гроба? Нема такова нещо като живот след смъртта.

Редактирано от Aragorn(Elesar) (преглед на промените)

А само човек, върнал се от отвъдното, може да каже дали има живот след смъртта ;)

Публикувано изображение Това е абсолютно вярно, но как аджаба, да докажем или поне да повярваме, че някой се е върнал от отвъдното - :eek: Всеки симпатяга, реално погледнато може да си твърди каквото си иска - че е изпадал в клинична смърт и е виждал светлини, и е вървял в тунели, че има живот там от другата страна - а ние по пътя на коя логика да му повярваме ? :eek:

А само човек, върнал се от отвъдното, може да каже дали има живот след смъртта :eek:

Щом никой не се е върнал, значи няма живот след смъртта :eek:

Аве мааму, как може да има живот след смъртта ве? Нали си погребан/а. Какъв живот във гроба? Нема такова нещо като живот след смъртта.

Ем нема такава екстра, ако някой разчита да се върне със старото си тяло и всичките спомени, нема да стане :eek:

Ами няма такъв живот след смъртта ,в какъвто смисъл се влага в тези туми - буквален. Няма как да заживееш същото нещо някъде другаде. Има смяна на състояния ,както на плътното тяло ,така и на душата и на съзнанието,който (ако все още има такива)вярва във вариянта че ще отиде в райските градини и ще започне нов живот ,нещо много се е пообъркал. Простичко ,ще си премине душичката му през всички състояния невидими и непонятни за нас и после с нови сили ,хоп пак тук на земята с новата си премяна (новото си плътно тяло) и така докато се научи най после .защо все я връщат тука и какво всъщност се иска от нея. А който си мисли, че ще го сложат в гроба и край ,искам да попитам ,защо тогава живее и към какво се стреми?И как си предствя че съзнанието му просто ще изчезне в небитието завинаги?

Ами няма такъв живот след смъртта ,в какъвто смисъл се влага в тези туми - буквален.

Няма как да заживееш същото нещо някъде другаде.

Има смяна на състояния ,както на плътното тяло ,така и на душата и на съзнанието,който (ако все още има такива)вярва във вариянта че ще отиде в райските градини и ще започне нов живот ,нещо много се е пообъркал.

Простичко ,ще си премине душичката му през всички състояния невидими и непонятни за нас и после с нови сили ,хоп пак тук на земята с новата си премяна (новото си плътно тяло) и така докато се научи най после .защо все я връщат тука и какво всъщност се иска от нея.

А който си мисли, че ще го сложат в гроба и край ,искам да попитам ,защо тогава живее и към какво се стреми?И как си предствя че съзнанието му просто ще изчезне в небитието завинаги?

Публикувано изображение Добре де, а за това какви доказателства ще приложиш ? Аз не смятам, че след смъртта има врата, а зад нея маси с ядене и пиене на корем, или дяволи с тризъбци и врящи казани...... Но от къде да знам, че енергията, която ще се отдели от тялото ми в един момент, след това ще се върне отново и пак ще се материализира, за да си доучи житейския урок ? Това питам АЗ ! Кой може да твърди със сигурност, че това се случва и от къде го ЗНАЕ ?

Но от къде да знам, че енергията, която ще се отдели от тялото ми в един момент, след това ще се върне отново и пак ще се материализира, за да си доучи житейския урок ? Това питам АЗ ! Кой може да твърди със сигурност, че това се случва и от къде го ЗНАЕ ?

Няма смърт

Аз се върнах

От Дома

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...%FA%F0%F2%F2%E0

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.