Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мислите ли, че има живот след смъртта?

Featured Replies

Е браво май успя да напипаш ако не верния отговор то поне нещо много близко.

Има много хора, които не четът тая тема, а само пишат своите си мнения, затова и спрях да пиша тук, но Шефката отново ме върна в играта с този си пост :help:

:help: Ей, не спирай да пишеш - ти си определино добър събеседник и се усети липсата ти... Публикувано изображение

И на мен ми идва някой път да се откажа, но...Радвам се, че се върна!!! :hush:

• Отговори 835
  • Прегледи 132,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

;) Ами ето от това " какво" се поражда целият страх скрит някъде в дъното на душата, на всеки от нас ! Не от това, че ще умрем / то това е ясно /, нито пък кога или от какво / естествено всеки иска, ако не друго, поне да не е мъчително /, не от това, че ще се случи нещо след това с душата ни, с енергията....Страхът се корени точно в думичката " какво " :eek:

Дамм тук определено съм почти съглсен с теб :yanim: само че лично за мен страх, от въпроса "какво" не се поражда. :)

" Мислите ли, че има живот след смъртта? ", не е ли изключително интересно че хората се стремят някак си да се оттърват от смърта но все пак любопитството ни влече да разберем какво има отвъд. Не сме ли и ние като Пандора, от любопитство се стремим да погледнем към забраненото. Колко човека които са писали тук им е хрумвало "ехх да можех да отида да видя какво е и да се върна да просветля невежите" Публикувано изображение би било добре , но мисля че тоя път е едноподочен, е има странни хорица които казват че са се върнали, но всеки твърди различни неща , от коеот е допустимо че е възможно мозъка повлян живота в който е участвал на подсъзнателно ниво да е изпратил някакви импулсивни мигове на " прозрение", имам в предвид нещо мн кратко ,което на тях им изглежда много дълго, например като съня ,за който учените казват че е само 4 секунди, а на нас ни се струва часове. Това което е оттак може да е просто едно огледало на това тук, а може и да е следващата стъпка в еволюцията ни т.е. преминаваме от едно състояние към друго но първо трябва да се оттървем от това тяло което може би е само началото, а може би е средата на пътя който сме изминали. Както се каза в предни постове " това което е след живота е равносилно на това което е преди живота а оттам и на това което е живота". Отговорите на тази тема са неизвестно число на степен "н", тук няма да намерим отговора на въпроса , а и да го намерим най-вероятно няма да разберем че сме го намерили, целта по- скоро е всеки който си задава подобен въпрос да намери най-близкия за себе си отговор, върпоси като този много, но има ли кой да предложи решение, така че търсете и накрая споеделете. :)

П.С. Ако някой знае отговора моля да ми пише, но искам и подробности.

Редактирано от DEMANDRED (преглед на промените)

Не съм чел още форума ама някой върнал ли се е и за да каже?!?

Не е лошо да попрочетеш форума.

Не съм чел още форума ама някой върнал ли се е и за да каже?!?

Ама и никои не го е отрекал нали!

Не е лошо да попрочетеш форума.Ама и никои не го е отрекал нали!

:P Ама главата ме заболя вече..... Абе, аджаба, как можеш да отречеш нещо, което не е доказано ???

Преди да започнете да търсите отговори на сложните въпроси, си отговорете на простите...

Публикувано изображение Бога ми, понякога най-простия въпрос, може да се окаже с най- сложен отговор!!!Всъщност " Има ли живот след смъртта ? " е обикновен въпрос,защото всеки си го задава... Там е работата обаче, че той има необикновен отговор, който нито един от нас, присъстващите в тази дискусия, не би могъл да даде категорично ! :rolleyes:

:P Ама главата ме заболя вече..... Абе, аджаба, как можеш да отречеш нещо, което не е доказано ??? Публикувано изображение Бога ми, понякога най-простия въпрос, може да се окаже с най- сложен отговор!!!Всъщност " Има ли живот след смъртта ? " е обикновен въпрос,защото всеки си го задава... Там е работата обаче, че той има необикновен отговор, който нито един от нас, присъстващите в тази дискусия, не би могъл да даде категорично ! :)

Казват, че тези, които са били в клинична смърт или в кома и са ги върнали към живота, са били там и са виждали някои неща. Може би такива хора могат да кажат има ли живот след смъртта.

Казват, че тези, които са били в клинична смърт или в кома и са ги върнали към живота, са били там и са виждали някои неща. Може би такива хора могат да кажат има ли живот след смъртта.

Публикувано изображение Те могат да кажат всичко, да твърдят всичко - ти ще им повярваш ли ? Или ще ти хрумне, че може да е било сън...Като този, в който изпадаме всяка нощ - за секунди, за минути или както твърди там науката ? Това ли е вратата към друг живот...към отвъдното ? Аз нямам отговори на тези въпроси за съжаление!!! Публикувано изображение

Смърт няма.

Разделяме се само с физическото си тяло в този си живот.

Душата е вечна.Тя не умира,а продължава своята еволюция.

Дяволски си прав човече.Аз съм ЗА твоето мнение.

;) Ама главата ме заболя вече..... Абе, аджаба, как можеш да отречеш нещо, което не е доказано ???

Съжалявам, че те е заболяла главата, но мога да те попитам същото Публикувано изображение

Съжалявам, че те е заболяла главата, но мога да те попитам същото Публикувано изображение

:wors: ИИИИИИИИИИИ, защо питаш мен ?

Аз не казвам, че няма нещо там след смъртта, но и не казвам, че знам какво е - защото незнам !

Съответно, нито отричам, нита твърдя каквото и да било....констатирам нещата от своя гледна точка и не я налагам на околните...

Та какво искаше да ме питаш, всъщност ??? :huh::):wors:

Редактирано от shefkata (преглед на промените)

Според мен,няма нищо след смъртта.Раждаш се,живееш,умираш...и това е. :huh:

;) ИИИИИИИИИИИ, защо питаш мен ?

Аз не казвам, че няма нещо там след смъртта, но и не казвам, че знам какво е - защото незнам !

Съответно, нито отричам, нита твърдя каквото и да било....констатирам нещата от своя гледна точка и не я налагам на околните...

Та какво искаше да ме питаш, всъщност ??? ;):wors::)

Kолко е 21 на 37-а степен??? Публикувано изображение

Ааааа и добре че не налагаш на никой меннието си Публикувано изображение Похвално :P

Според мен,няма нищо след смъртта.Раждаш се,живееш,умираш...и това е. :speak:

АААаа тогава, какъв е смисълан самия живот??? ;)

Защо пък трябва да има смисъл?

Защото, ако няма, значи сме рпосто едни машини програмирани да правят нещо си, а това е абсурдно само по себе си! Публикувано изображение

АААаа тогава, какъв е смисълан самия живот??? ;)

има отворена тема с това заглавие, но и тоя въпрос е същия като заглавието на тая тема т.е. без отговор

това вече съм го публикувал но мисля че би помогнало на малкия ви спор Публикувано изображение

ЦИТАТ(Alesia @ 30.01.2007г. в 15:20ч.)

Ето нещо , което може да ви се стори итересен поглед към ....

Двете бебета и Мама

January 12th, 2007 at 5:44 am (преводи)

съвременна притча

Две бебета-близнаци си говорят в корема на бременна жена.

Невярващото бебе: Вярваш ли в живота след раждането?

Вярващото бебе: Разбира се, че вярвам. Очевидно е, че има живот след раждането. Целта на престоя ни тук е да станем достатъчно силни и да се приготвим за живота.

Н: Пълни глупости! Не може да има живот след раждането. Можеш ли да си представиш що за живот ще е това?

B: Е, не знам подробности, но вярвам, че ще има повече светлина и ще можем да ходим с краката си и ядем с устата си.

Н: Глупости! Невъзможно е да ходиш със собствените си крака и да ядеш със собствената си уста! Това е нелепо! Имаме пъпна връв, която ни храни. Ето какво ще ти кажа: не може да има живот след раждането, защото истинският ни живот – пъпната връв – и без друго е твърде къса.

B: Въпреки това, сигурно съм, че животът след раждането е съвсем възможен. Просто всичко ще бъде малко по-различно. Представи си само.

Н: Но никой не се е върнал оттам! Животът просто свършва с раждането! С други думи, животът не е нищо друго, освен страдание в мрака.

B: О, не! Не знам какъв ще бъде животът ни след раждането, но със сигурност ще срещнем Мама и Тя ще се грижи за нас.

Н: Мама? Значи ти вярваш в съществуването на Мама? И къде мислиш е Тя?

B: Тя е навсякъде около нас, ние пребиваваме в Нея, способни сме да се движим и живеем благодарение на Нея; без Нея не можем да съществуваме.

Н: Дрън-дрън! Никога не съм виждал никаква Мама - следователно, повече от ясно е, че Тя не съществува.

B: Не, не мога да се съглася с теб. Понякога, когато всичко около нас утихне, я чувам да пее и усещам как гали нашия свят. Убеден съм, че истинският ни живот ще започне след раждането, а ти?

източник: http://catandfiddle.livejournal.com/95720.html

има отворена тема с това заглавие, но и тоя въпрос е същия като заглавието на тая тема т.е. без отговор

това вече съм го публикувал но мисля че би помогнало на малкия ви спор Публикувано изображение

ЦИТАТ(Alesia @ 30.01.2007г. в 15:20ч.)

Ето нещо , което може да ви се стори итересен поглед към ....

Двете бебета и Мама

January 12th, 2007 at 5:44 am (преводи)

съвременна притча

Две бебета-близнаци си говорят в корема на бременна жена.

Невярващото бебе: Вярваш ли в живота след раждането?

Вярващото бебе: Разбира се, че вярвам. Очевидно е, че има живот след раждането. Целта на престоя ни тук е да станем достатъчно силни и да се приготвим за живота.

Н: Пълни глупости! Не може да има живот след раждането. Можеш ли да си представиш що за живот ще е това?

B: Е, не знам подробности, но вярвам, че ще има повече светлина и ще можем да ходим с краката си и ядем с устата си.

Н: Глупости! Невъзможно е да ходиш със собствените си крака и да ядеш със собствената си уста! Това е нелепо! Имаме пъпна връв, която ни храни. Ето какво ще ти кажа: не може да има живот след раждането, защото истинският ни живот – пъпната връв – и без друго е твърде къса.

B: Въпреки това, сигурно съм, че животът след раждането е съвсем възможен. Просто всичко ще бъде малко по-различно. Представи си само.

Н: Но никой не се е върнал оттам! Животът просто свършва с раждането! С други думи, животът не е нищо друго, освен страдание в мрака.

B: О, не! Не знам какъв ще бъде животът ни след раждането, но със сигурност ще срещнем Мама и Тя ще се грижи за нас.

Н: Мама? Значи ти вярваш в съществуването на Мама? И къде мислиш е Тя?

B: Тя е навсякъде около нас, ние пребиваваме в Нея, способни сме да се движим и живеем благодарение на Нея; без Нея не можем да съществуваме.

Н: Дрън-дрън! Никога не съм виждал никаква Мама - следователно, повече от ясно е, че Тя не съществува.

B: Не, не мога да се съглася с теб. Понякога, когато всичко около нас утихне, я чувам да пее и усещам как гали нашия свят. Убеден съм, че истинският ни живот ще започне след раждането, а ти?

източник: http://catandfiddle.livejournal.com/95720.html

Спор ли? Спор няма, всеки изразява мнението си. Ако можеш да ми докажеш, че бебтата си говорят в корема на майка си, ще ти повярвам, че няма няма живот след смърта Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Спор ли? Спор няма, всеки изразява мнението си. Ако можеш да ми докажеш, че бебтата си говорят в корема на майка си, ще ти повярвам, че няма няма живот след смърта Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

;) Единственото в което няма спор е, че твоето присъствие в този форум е да се заяждаш с хората, а не да пишеш , да коментираш или да даказваш каквото и да било и то по съответната тема !!! :nono:

Та стигнахме и до там, че пак отричаш нещо, което не е доказано - ами ако бебетата наистина си говорят, а делфините или птиците - Как можеш да кажеш, че нещо не съществува, след като има дискусии по този въпрос, дори научни изслидвония. Това, че не са доказани, не значи, че ги няма...

DEMANDRED, :clap::yanim::clap::wors:

;) Единственото в което няма спор е, че твоето присъствие в този форум е да се заяждаш с хората, а не да пишеш , да коментираш или да даказваш каквото и да било и то по съответната тема !!! :nono:

Та стигнахме и до там, че пак отричаш нещо, което не е доказано - ами ако бебетата наистина си говорят, а делфините или птиците - Как можеш да кажеш, че нещо не съществува, след като има дискусии по този въпрос, дори научни изслидвония. Това, че не са доказани, не значи, че ги няма...

DEMANDRED, ;):);):wors:

Ако наистина смяташ, че се заждам с хората, значи не ме познаваш изобщо! Не, нямам това за цел, ако изглежда така много съжаляжам наистина :wors: не го права норочно, просто съм от онези хора които подлагат всяка буква на съмнение и търсят логиката във всяка буква. Аз не отричам нищо, просто подлагам всичко на съмнение, ако наистина си говорят, на какъв език го правят и защо после не помнят нищо от това което са си казали? Виж тук вече съм абсолютно съгласен с теб, това че не са доказани наистина не значи че ги няма! :wors:

elman ти спомняш ли си какво е да си в корема на майка си ? Както се изрази обичаш да поставяш всяка буква под съмнение,дори тази която ти си написал ли, и на себе си ли не вярваш, тогава смисълът да ти се доказва нещо се губи. Може би ние само вървим напред като вид енергийна форма или само износваме тела за разнообразие.

elman ти спомняш ли си какво е да си в корема на майка си ? Както се изрази обичаш да поставяш всяка буква под съмнение,дори тази която ти си написал ли, и на себе си ли не вярваш, тогава смисълът да ти се доказва нещо се губи. Може би ние само вървим напред като вид енергийна форма или само износваме тела за разнообразие.

Не помня, а живота ме научи да поставям свяка буква под съмнение и да не чярвам на никого и за нищо, във себе си вярвам и знам какво съм написал. Според мен вървим напред точко като енргиина форма, защото само така си обеснявам смилъла на живота.

знаеш ли каде именно се крие иронията, в примера който дадох по горе ти си страхотното олицитворение на невярващото бебе и така желателно или не ти се вписа по един интересен начин в отговора на въпроса "Мислите ли, че има живот след смъртта?" :eek:

Ако наистина смяташ, че се заждам с хората, значи не ме познаваш изобщо! Не, нямам това за цел, ако изглежда така много съжаляжам наистина :wors: не го права норочно, просто съм от онези хора които подлагат всяка буква на съмнение и търсят логиката във всяка буква. Аз не отричам нищо, просто подлагам всичко на съмнение, ако наистина си говорят, на какъв език го правят и защо после не помнят нищо от това което са си казали? Виж тук вече съм абсолютно съгласен с теб, това че не са доказани наистина не значи че ги няма! :wors:

;) Т.е. ако бебетата не помнят нищо след раждането си / от предродилно отделение Публикувано изображение /, така и човек не помни нищо след смъртта си / от живота /....И всъщност, затова сега ние тук си констатираме въпроса " А, има ли живот след смъртта ? " и категоричен отговор нямаме...Всичко останало е въпрос на мнение! С риск да се повторя, пак ще кажа, че според мен има нещо...А какво е ??? :ph34r:

знаеш ли каде именно се крие иронията, в примера който дадох по горе ти си страхотното олицитворение на невярващото бебе и така желателно или не ти се вписа по един интересен начин в отговора на въпроса "Мислите ли, че има живот след смъртта?" :clap:

Защо мислиш, че съм невяващото бебе? Според мен не се вписвам там, аз задавам въпроси и търся отговори, след което анализирам информацията и правя някакаво залючение. :clap:

:clap: Т.е. ако бебетата не помнят нищо след раждането си / от предродилно отделение Публикувано изображение /, така и човек не помни нищо след смъртта си / от живота /....И всъщност, затова сега ние тук си констатираме въпроса " А, има ли живот след смъртта ? " и категоричен отговор нямаме...Всичко останало е въпрос на мнение! С риск да се повторя, пак ще кажа, че според мен има нещо...А какво е ??? :P

Така, от това което разбрах ти нямаш менние по въпроса " А, има ли живот след смъртта ? ", а просто търсиш онговора.

С риск да се повторя, пак ще кажа, че според мен има нещо...А какво е ??? :clap:

Казваш, че има нещо, но не казваш спопред теб какво е? Защо? :speak:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.