Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мислите ли, че има живот след смъртта?

Featured Replies

И аз все се надявам,че всичко не свършва със смъртта

Е добре де, нали си умрял. Какво може да стане след това? Ти си в гроба. Няма как да се случи нещо след смъртта.
  • Отговори 835
  • Прегледи 132,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Мда, някои неща просто нямат обяснение, колкото и да ни се иска...И аз все се надвам,че всичко не свършва със смъртта

Възможно е надеждите ти коренно да се променят, когато навлезеш в преклонна възраст. Всичко започва с първите болежки... ;)

Е добре де, нали си умрял. Какво може да стане след това? Ти си в гроба. Няма как да се случи нещо след смъртта.

На такъв въпрос някои вадят като аргумент скрития коз с отделянето на душата от тялото. Искам да ми донесат душа в шишенце. Тогава може би ще повярвам. Не знам защо всички искат пари, за да удовлетворят любопитството ми... :clap:

Аз съм реалист. Вярвам на точната наука и доказаните факти. Но... Има нещо, което ме кара да вярвам, че съществуването на човека не приключва просто така. Първо това са 21 грама (доказан факт, не се бъркайте с филма на Иняриту), които човек губи след смъртта - дали това е тежестта на човешката душа? Не знам. Аз мисля, че смъртта е просто една фаза в човешкия живот - енергията се преобразува и започва съществуването си под друга форма. Не мога да ви го обясня научно, защото съм скарана с термините, но хванете някой скопосен документален филм или добре написана статия за квантовата физика (знам, че звучи странно) и може би някой неща ще ви се изяснят. Няма кой да ни каже, дали има живот след смъртта, така че не знам доколко си струва и да гадаем. Просто трябва да приемем, че много неща не зависят от нас.

Животът след смъртта е не доказан.Не мога да кажа дали има живот и това никога не мога да си го обясня :rolleyes:

Аз съм реалист. Вярвам на точната наука и доказаните факти.

Но...

Има нещо, което ме кара да вярвам, че съществуването на човека не приключва просто така. Първо това са 21 грама (доказан факт, не се бъркайте с филма на Иняриту), които човек губи след смъртта - дали това е тежестта на човешката душа? Не знам. Аз мисля, че смъртта е просто една фаза в човешкия живот - енергията се преобразува и започва съществуването си под друга форма. Не мога да ви го обясня научно, защото съм скарана с термините, но хванете някой скопосен документален филм или добре написана статия за квантовата физика (знам, че звучи странно) и може би някой неща ще ви се изяснят.

Няма кой да ни каже, дали има живот след смъртта, така че не знам доколко си струва и да гадаем. Просто трябва да приемем, че много неща не зависят от нас.

:clap: Самият факт, че постоянно и отвсякъде чуваме "масата на душата е точно 21 грама", вече е достатъчно подозрителен. Унифицирането противоречи на обкръжаващия ни свят, който е безкрайно разнообразен (хаос). Еднакви или много близки по качества са обектите, манипулирани от някакъв разум. Приемането, че душата тежи точно 21 грама, означава косвено признание, че сме създадени от други, по-висши от нас същества. Те са вложили в нас този непознат за нас енергиен (или от друг тип) носител и го използват като CD за пренасяне на знания (или друга информация, или просто за това, за което е бил създаден).

Има много хипотези за произхода на човека, като най-малко вероятна е тази, че има някакво единствено висше същество, наречено Бог. То решило, виждате ли, да си поиграе и да създаде човека и средата, в която той живее, вдъхнало му душа и му дало всичко, и т.н. Има много по-сериозни предположения, но и в тях има слабости и липса на доказателства. Това е причината никой да не може да ги докаже или отрече. Засега. (В еволюционната теория на Дарвин има най-малко противоречия относно появата на човека.)

:clap: Ако сме рожби на всевластния хаос, е абсолютно недопустимо да очакваме, че всяка душа тежи точно 21 грама. Щом душите на бебе и на много възрастен човек тежат поравно, следва че през човешкия живот няма входно-изходен поток от информация или каквото там би трябвало да бъде. В такъв случай излиза, че душата е нещо като копче с две положения "включи/изключи" ("включи" - вътре е, жив си / "изключи" - вън е, мъртъв си). Погледнато така, ние сме роботи и някой натиска копчетата според нуждите си. Цък-цък-язък... :clap:

:clap: Моят личен извод относно твърдението "масата на душата е точно 21 грама" е, че този "факт" се разпространява с определена цел, която рано или късно ще лъсне на бял свят. Няма никаква гаранция, че по същото време ще стане ясно дали има душа или не. Също толкова неясно ще си остане дали има живот след смъртта или не дотогава, докато някой не направи вярното предположение за смисъла от съществуването на човечеството и не бъдат дадени съответните доказателства.

Дотогава яжте, пийте, носете новите си дрехи и живейте така, че да не предизвиквате съществата, които си играят с Копчетата.

Приемете го като приятелска препоръка, за да не ви присветне "Защо не послушах NavNav?", когато чуете "Цък - изключено". Публикувано изображение

Извинете, май пак се разприказвах... ;)

Не знам...колко тежи човешката душа, но че я има, и може да съществува извън физическото ни тяло е неведнъж доказвано. Пример - тибетските лами.

Не знам...колко тежи човешката душа, но че я има, и може да съществува извън физическото ни тяло е неведнъж доказвано.

Пример - тибетските лами.

Публикувано изображение

В Будизма няма аналог на това, което е душата в християнството. В Будизма няма идея за вечна и неизменна душа.

В будизма се говори за ум. Това, което гледа през очите ни и слуша през ушите ни, това което мисли мислите ни и е зад и между тях. Безкрайна, безвременна, безгранична ясна светлина. И в същото време - не е нещо. Не е нещо, което можеш да уловиш и да кажеш - ето това е. Имаме ум и той е пуст от всякакви характеристики. Не е нещо. И в същото време е всичко.

От абсолютна гледна точка на умът ни, раждането, живота, смъртта, прехода до следващия живот са просто различни преживявания.

В Будизма няма аналог на това, което е душата в християнството. В Будизма няма идея за вечна и неизменна душа.

В будизма се говори за ум. Това, което гледа през очите ни и слуша през ушите ни, това което мисли мислите ни и е зад и между тях. Безкрайна, безвременна, безгранична ясна светлина. И в същото време - не е нещо. Не е нещо, което можеш да уловиш и да кажеш - ето това е. Имаме ум и той е пуст от всякакви характеристики. Не е нещо. И в същото време е всичко.

От абсолютна гледна точка на умът ни, раждането, живота, смъртта, прехода до следващия живот са просто различни преживявания.

Спри да говориш като будист и започни да говориш като будист ;)

Публикувано изображение

Ами това ние наричаме Душа. Именно тази светлина, за която говориш, този ум, или онова, което пише, вижда и мисли.

Не знам...колко тежи човешката душа, но че я има, и може да съществува извън физическото ни тяло е неведнъж доказвано.

Пример - тибетските лами.

Ами това ние наричаме Душа. Именно тази светлина, за която говориш, този ум, или онова, което пише, вижда и мисли.

:P Сега наистина ме заинтригува. Много съм любопитен как нещо измислено от хората тогава, когато са живеели в безпрогледна тъма, пише, вижда и мисли, независимо че е по-леко дори от обикновена химикалка. Доказателствата за съществуването на душата, които съм виждал досега, варират от напълно обясними явления до завоалирано или откровено шарлатанство. Моля те, дай няколко линка, за да могат всички желаещи да погледнат намерените от теб доказателства за движенията на душата навън и навътре, както и за другите й способности. Хората сами ще си направят логичните изводи! Благодаря!

:cheers: Ако и без доказателства продължиш да твърдиш, че има душа и това е абсолютната истина, с радост ще те оставя на мира в уютното ти уединение.

:ph34r: Сега наистина ме заинтригува. Много съм любопитен как нещо измислено от хората тогава, когато са живеели в безпрогледна тъма, пише, вижда и мисли, независимо че е по-леко дори от обикновена химикалка. Доказателствата за съществуването на душата, които съм виждал досега, варират от напълно обясними явления до завоалирано или откровено шарлатанство. Моля те, дай няколко линка, за да могат всички желаещи да погледнат намерените от теб доказателства за движенията на душата навън и навътре, както и за другите й способности. Хората сами ще си направят логичните изводи! Благодаря!

:love: Ако и без доказателства продължиш да твърдиш, че има душа и това е абсолютната истина, с радост ще те оставя на мира в уютното ти уединение.

Аз не написах тези неща с цел да те убеждавам в нещо Публикувано изображение

Ако за теб доказателства за нещата са линковете из интернет - още повече се убеждавам, че е безсмислено.

Няма начин да постна заради теб всичко, което съм чела като книжна литература, или лични наблюдения, или преживяванията ми през време пътуването ми до Индия например, или на дуги, практикували йога, или на хора, посетили Тибет и знаещи, как душата може да се отдели от физическото тяло за едно кръгче по средиземно море, и после да се върне, и в ръцете да има мидички хахахааааа

Когато съм била малка баща ми ми казвал - "Не пипай печката, пари." А аз - Не е вярно! И бум - на печката с проходилката. Е...веднъж, два пъти, пък накрая съм му повярвала.

Нива. Знание. Етапи. Стълбички. С теб нямам желание да споря, нито ще си губя времето да те убеждавам в каквото и да било. Всеки със своята истина.

Изказах гледна точка. Или не може? Публикувано изображение

Редактирано от infinity1305 (преглед на промените)

Аз не написах тези неща с цел да те убеждавам в нещо Публикувано изображение

Ако за теб доказателства за нещата са линковете из интернет - още повече се убеждавам, че е безсмислено.

Няма начин да постна заради теб всичко, което съм чела като книжна литература, или лични наблюдения, или преживяванията ми през време пътуването ми до Индия например, или на дуги, практикували йога, или на хора, посетили Тибет и знаещи, как душата може да се отдели от физическото тяло за едно кръгче по средиземно море, и после да се върне, и в ръцете да има мидички хахахааааа

Когато съм била малка баща ми ми казвал - "Не пипай печката, пари." А аз - Не е вярно! И бум - на печката с проходилката. Е...веднъж, два пъти, пък накрая съм му повярвала.

Нива. Знание. Етапи. Стълбички. С теб нямам желание да споря, нито ще си губя времето да те убеждавам в каквото и да било. Всеки със своята истина.

Изказах гледна точка. Или не може? Публикувано изображение

Само четенето не е достатъчно, за да прозреш.

"Всеки със своята истина" = "Всеки в своята черупка".

Позволено е всичко, което не носи вреда на обществото.

Държа на думата си:

Ако и без доказателства продължиш да твърдиш, че има душа и това е абсолютната истина, с радост ще те оставя на мира в уютното ти уединение.

:ph34r: Чао!

Само четенето не е достатъчно, за да прозреш.

"Всеки със своята истина" = "Всеки в своята черупка".

Позволено е всичко, което не носи вреда на обществото.

Държа на думата си:

:wors: Чао!

Ех, как си уцелил ама. Сигурно си прочел каквото писах в поста си по - горе.

Хайде, намери си друг за спор, че нямам време за радио Ереван.

Нали уж щеше да ме оставяш в моето уютно уединение, какво стана?

Да, вярвам, че душа има и че е нетленна.

...............

Да, вярвам, че душа има и че е нетленна.

:blink: Не-ти самата си "душа",нетленна си,и имаш тяло-то ти е само за времмено ползване-като дрехамкоято с времето се разяжда от молците,скъсва се,кърпи се,избеляват и цветовете-и накрая я изхвърляш.....Това е тленното.

но душата-това си ти.

Ти нямаш душа.Самата ти си душа.

Съгласен съм, тялото е просто инструмент.

Самият факт, че постоянно и отвсякъде чуваме "масата на душата е точно 21 грама", вече е достатъчно подозрителен. Унифицирането противоречи на обкръжаващия ни свят, който е безкрайно разнообразен (хаос). Еднакви или много близки по качества са обектите, манипулирани от някакъв разум. Приемането, че душата тежи точно 21 грама, означава косвено признание, че сме създадени от други, по-висши от нас същества.

Аз бих казал, че светът ни е безкрайно организиран, подреден, не е резултат на странна комбинация от случайности.

Бих го оприличил на една безкрайно сложна програма, която не можем да обхванем с ума си.

Те са вложили в нас този непознат за нас енергиен (или от друг тип) носител и го използват като CD за пренасяне на знания (или друга информация, или просто за това, за което е бил създаден).Ако сме рожби на всевластния хаос, е абсолютно недопустимо да очакваме, че всяка душа тежи точно 21 грама. Щом душите на бебе и на много възрастен човек тежат поравно, следва че през човешкия живот няма входно-изходен поток от информация или каквото там би трябвало да бъде.

Между другото и CD-то тежи около 20 грама, ако искаш сравни наполовина записано и пълно CD, дали ще има разлика от 1 грам Публикувано изображение

В такъв случай излиза, че душата е нещо като копче с две положения "включи/изключи" ("включи" - вътре е, жив си / "изключи" - вън е, мъртъв си). Погледнато така, ние сме роботи и някой натиска копчетата според нуждите си. Цък-цък-язък...

Ами ако човек е само тяло, без душа, това си е чист биоробот :rolleyes:

Редактирано от myd (преглед на промените)

:rolleyes: Аз мисля, че има нещо - живот ??? Не съм сигурна, но има нещо което се случва след самата сърт...много хора казват, че са виждали тунели и светлини...но кой може да каже със сигурност - докато сам не види !

:) Аз мисля, че има нещо - живот ??? Не съм сигурна, но има нещо което се случва след самата сърт...много хора казват, че са виждали тунели и светлини...но кой може да каже със сигурност - докато сам не види !

Дам,тези който са изпадали в клинична смърт говорят,че попадат в един тунел,който на края на тунела се виждало светлина там трябвало да се отиде и почваш да отиваш нагоре...

Дам,тези който са изпадали в клинична смърт говорят,че попадат в един тунел,който на края на тунела се виждало светлина там трябвало да се отиде и почваш да отиваш нагоре...

Мога да потвърдя, тъмен тунел, вървиш напред и чуваш само стъпките си, но не усещаш краката си.

Мога да потвърдя, тъмен тунел, вървиш напред и чуваш само стъпките си, но не усещаш краката си.

Не краката си,не усещаш тялото си

Ти нямаш такова-в този момент

Аз имах правото на избор,не съм чувала стъпките си,защото не тръгнах-

По Бялата пътека за у Дома-

Беше Светлина,която никога не сте виждали

Просто лежах на леглото,а тялото ми го нямаше,нямаше го

Бях единствено мисъл,енергия

Знаех че съм мъртва,знаех че диагнозата ще е инфаркт-защото сърцето ми спря

...После се учих отново да ходя-като бебе бях,докато Душата ми отново се върне в тялото

Имаше нужда от почивка,искаше да се прибере

Прости ми,Душа,че останах...

Ами, при мен тунел нямаше. Мисля, че защото стана в "необходимото състояние". Беше като "всмукване" и стана невероятно бързо. В единия момент бях тук, в следващия - там. Определено можех да контролирам поне в известна степен това, което се случваше.

Редактирано от drahshta (преглед на промените)

Дали има живот след смъртта , не вярвам иначе нямаше да се казва смърт а де да знам преминаване от един живот в друг....

Ами, при мен тунел нямаше. Мисля, че защото стана в "необходимото състояние". Беше като "всмукване" и стана невероятно бързо. В единия момент бях тук, в следващия - там. Определено можех да контролирам поне в известна степен това, което се случваше.

И ти искаше да се върнеш,като мен ли

Това не е въпрос на вяра или неверие. Ние притежаваме 2 "допълнителни" сетивни модалности. Първата от тях (интуицията) ни позволява да различаваме истината от лъжата, илюзията от реалността и да виждаме в самата същност на хората и света. А второто "допълнително" сетиво ни дава възможност да възприемаме непостредствено духовната реалност. Светът от който идваме тук. Човек, при който са активирани пълноценно и седемте сетива се превръща в мост между световете. Тези 2 "допълнителни" сетивни модалности са много тясно свързани с психичната ни нагласа, с нашите вярвания, ценности и стремежи. Това се отнася и за другите 5 сетива, но не е толкова рязко и силно изявено. Човек трябва да има много силно желание да бъде искрен, да вижда нещата в техният истински вид, дори и това да му причинява болка, за да могат да се активират 6-то и 7-то сетиво. Пълноценното активиране и на 7-те сетива е един от аспектите на "необходимото състояние", което в будизма се нарича Просветление, в исляма "Фана", в юдаизма "Царство", в гръцката философия - Агапе. Други аспекти са, че това е състояние на безусловна любов, безусловно приемане на хората такива каквито са, безусловно щастие, безусловна вътрешна свобода. Именно това и представлява "второто раждане", за което се говори в Евангелието.

И какво виждаш ?????

Ами нищо, само тъмнина и чуваш ехото на стъпките си.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.