Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мислите ли, че има живот след смъртта?

Featured Replies

Прочети историята за богаташа и бедният Лазар която сам Исус разказа и си отговори на въпросите.

Luk 16:19 Имаше някой си богаташ, който се обличаше в мораво и висон, и всеки ден се веселеше бляскаво.

Luk 16:20 Имаше и един сиромах, на име Лазар, покрит със струпеи, когото туряха да лежи пред портата му,

Luk 16:21 като желаеше да се нахрани от падналото от трапезата на богаташа; и кучетата дохождаха та лижеха раните му.

Luk 16:22 Умря сиромахът; и ангелите го занесоха в Авраамовото лоно. Умря и богаташа и бе погребан.

Luk 16:23 И в пъкъла, като беше на мъки и подигна очи, видя отдалеч Авраама и Лазаря в неговите обятия.

Luk 16:24 И той извика, казвайки: Отче Аврааме, смили се за мене, и изпрати Лазара да натопи края на пръста си във вода и да разхлади езика ми; защото съм на мъки в тоя пламък.

Luk 16:25 Но Авраам рече: Синко, спомни си, че ти си получил своите блага приживе, така и Лазар злините; но сега той тук се утешава, а ти се мъчиш.

Luk 16:26 И освен всичко това, между нас и вас е утвърдена голяма бездна, така че ония, които биха искали да минат оттук към вас, да не могат, нито пък оттам да преминат към нас.

Luk 16:27 А той рече: Като е тъй, моля ти се, отче, да го пратиш в бащиния ми дом;

Luk 16:28 защото имам петима братя, за да им засвидетелствува, да не би да дойдат и те на това мъчително място.

Luk 16:29 Но Авраам каза: Имат Мойсея и пророците; нека слушат тях.

Luk 16:30 А той рече: Не, отче Аврааме, но ако отиде при тях някой от мъртвите, ще се покаят.

Luk 16:31 И той му каза: Ако не слушат Моисея и пророците, то и от мъртвите да възкръсне някой, пак няма да се убедят.

Освен матерялно тяло има и духовно тяло. Когато човек умре тялото му заспива в пръстта според както пише и в еклесиаст но душата не изчева а просто излиза от тялото, и според живота и приживе отива на едно от двете места които Исус описва.

Ще ти дам пример и от старият завет.

1Ki 17:20 И извика към Господа и рече: Господи Боже мой! нанесъл ли си зло и на вдовицата, при която живея, като си уморил сина й?

1Ki 17:21 Тогава той се простря три пъти върху детето, и извика към Господа, казвайки: Господи Боже мой, моля Ти се, нека се върне душата на това дете в него.

1Ki 17:22 И Господ послуша Илиевия глас, та се върна душата на детето в него и то оживя.

Адът е само предвкусване на вечният огън който предстои след големият бял престол.

Здравей!

Съжалявам, но толкова си се отдалечил от истината... Аз мислех, че само си объркал 1000-годишното земно царство, а то се оказва, че дори и състоянието на починалите си забравил! Но когато човек отстъпи дори на крачка, след това започва да да си съчинява! Няма такива положения като заспало тяло и жива душа. Припомни си какво казва "Еклисиаст":

"Еклисиаст" 9:5. Защото живите поне знаят, че ще умрат;

Но мъртвите не знаят нищо, нито вече придобиват,

Понеже споменът за тях е забравен;

Ако някакви души отиваха при Бога, тогава тези мъртви щяха да знаят какво става. Не обърквай "душата" с духа.

Поздрави!

• Отговори 835
  • Прегледи 132,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Мислите ли, че има живот след смъртта? ;)

Здравейте!

Знаете ли, мисля, че когато се говори за живот след смъртта, трябва да се започне от сътворяването на човека. Някак не върви да се говори какво остава от един автомобил след като бъде разглобен, а да не се каже как е конструиран. Ето защо ви предлагам да видим как Бог, Който е направил човека, дава обяснението:

7. И Господ Бог създаде човека от пръст из земята, и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа.

Човек от пръст + жизнено дихание = жива душа

Сега мисля, че всеки може да помисли върху това уравнение.

Поздрави!

Здравейте!

Знаете ли, мисля, че когато се говори за живот след смъртта, трябва да се започне от сътворяването на човека. Някак не върви да се говори какво остава от един автомобил след като бъде разглобен, а да не се каже как е конструиран. Ето защо ви предлагам да видим как Бог, Който е направил човека, дава обяснението:

7. И Господ Бог създаде човека от пръст из земята, и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа.

Човек от пръст + жизнено дихание = жива душа

Сега мисля, че всеки може да помисли върху това уравнение.

Поздрави!

=Дух, Душа, Тяло - Живот, Личност, Хим.Елементи

Здравей!

Съжалявам, но толкова си се отдалечил от истината... Аз мислех, че само си объркал 1000-годишното земно царство, а то се оказва, че дори и състоянието на починалите си забравил! Но когато човек отстъпи дори на крачка, след това започва да да си съчинява! Няма такива положения като заспало тяло и жива душа. Припомни си какво казва "Еклисиаст":

"Еклисиаст" 9:5. Защото живите поне знаят, че ще умрат;

Но мъртвите не знаят нищо, нито вече придобиват,

Понеже споменът за тях е забравен;

Ако някакви души отиваха при Бога, тогава тези мъртви щяха да знаят какво става. Не обърквай "душата" с духа.

Поздрави!

Pro 23:13 Да не ти се свиди да наказваш детето, Защото, ако и да го биеш с пръчка, то няма да умре.

Pro 23:14 Ти, като го биеш с пръчката, Ще избавиш душата му от ада.

Ако това което казвате адвентистите че всички които умрат отиват в шеол не зависимо дали са праведни или грешни питам те, за какво избавяне от ада става въпрос тук?

Когато човек умре той заспива, словото е ясно. Ти като заспиш вечерта, картината изчезва ли или започваш да сънуваш? Състоянието на мъртвите е точно такова. Те сънуват и предвкусват от бъдещата почивка или наказание, но това не е самото същество а само предвкусване.

Ecc 9:6 Още и любовта им, и омразата им, и завистта им, вече са изгубени, Нито ще имат вече някога дял в нещо, що става под слънцето.

Както се вижда тук и чувствата им и знаниата им и всичко което става под слънцето за тях е изгубено и те нямат дял в него вече, но това изобщо не им пречи да се мъчат или да си почиват в сън.

Също така не знам дали ти е правило впечатление но в откровение не се говори само за хадес като обиталище на мъртвите

Rev 20:13 И морето предаде мъртвите, които бяха в него; и смъртта и адът предадоха мъртвите, които бяха в тях; и те бидоха съдени всеки според делата си.

Айде до после

=Дух, Душа, Тяло - Живот, Личност, Хим.Елементи

Здравей!

Бих се радвал, ако малко повече имаше размисляне.

Библията казва:

Тяло + живот = душа.

Схващането ,че има някаква душа вътре в тялото е езическо.

Поздрави!

Схващането ,че има някаква душа вътре в тялото е езическо.

Аз "душа" го възприемам по-скоро като дух+ша ама с времето се е пропускало "х"-то и се е променило писането. А в тялото има дух, независимо коя религия гледаш. А библията да не пише че има дух в тялото. :clap: Още повече, ако ти не си дух/душа, как тогава е възможен живота след смъртта, бил той в друго тяло или в рай/ад и т.н. Публикувано изображение

Редактирано от yavou (преглед на промените)

Аз "душа" го възприемам по-скоро като дух+ша ама с времето се е пропускало "х"-то и се е променило писането. А в тялото има дух, независимо коя религия гледаш. А библията да не пише че има дух в тялото. :) Още повече, ако ти не си дух/душа, как тогава е възможен живота след смъртта, бил той в друго тяло или в рай/ад и т.н. Публикувано изображение

Здравей!

Аз показах стиха, който описва сътворението на човека. Ще го дам още веднъж:

Битие 2:7 7. И Господ Бог създаде човека от пръст из земята, и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа.

Сега виж внимателно:

Бог е взел пръст и е направил тяло. В това тяло е вдъхнал живот. И след като това тяло е получило живот, то е оживяло. Станало е живо. Станало е жива душа. Или живо тяло.

Няма никаква душа, която да е вкарана в тялото. Това са езически измислици. Душата означава жив човек. Когато човекът умре, тялото отива в пръстта, а животът се прекратява. От човека не остава нито следа.

Разбира се това не е краят на човека. Защото един ден Бог отново ще възкреси починалите и всеки ще получи това, което заслужава. Но от времето на смъртта, до времето на възкресението мъртвите не съществуват.

Поздрави!

Здравей!

Няма никаква душа, която да е вкарана в тялото.

Поздрави!

Мммм, дали?

1Ki 17:20 И извика към Господа и рече: Господи Боже мой! нанесъл ли си зло и на вдовицата, при която живея, като си уморил сина й?

1Ki 17:21 Тогава той се простря три пъти върху детето, и извика към Господа, казвайки: Господи Боже мой, моля Ти се, нека се върне душата на това дете в него.

1Ki 17:22 И Господ послуша Илиевия глас, та се върна душата на детето в него и то оживя.

Mat 10:28 Не бойте се от ония, които убиват тялото, а душата не могат да убият; но по-скоро бойте се от оногова, който може и душа и тяло да погуби в пъкъла.

Мммм, дали?

Mat 10:28 Не бойте се от ония, които убиват тялото, а душата не могат да убият; но по-скоро бойте се от оногова, който може и душа и тяло да погуби в пъкъла.

Здравей!

Аз казах, че на теб няма смисъл да обяснявам. Ти си в много по-лошо положение от тези, които не са чули истината.

Дано се стреснеш и се върнеш от пътя по който си тръгнал. Защото не само себе си лъжеш, но и други водиш към погубване.

Всичко добро!

ПП. За да не останат другите с впечатление, че не зная какво да отговоря, нека си припомнят какво даде Господ на тялото, което сътвори: живот или душа. Това, че неправилният превод говори за "душа", не означава, че наистина душа се е върнала в тялото. Възкресяването на детето стана като в тялото му отново влезе жизнена енергия.

Същото е по отношение на погубването на тялото и душата в пъкъла. Но тук душата е символ на личността. Не се казва, че някаква отделна душа ще бъде погубена при непослушание, а цялата жива личност.

Според мен живот след смъртта няма.Както го казват "просто заспиваш вечен сън".Аз съм на принцита "Очи да видят,ръка да пипне" - нещо което не съм видял немога да го вярвам.Както знаем никой не се върнал да ни каже дали има или няма.Много хора казват"има" поради простата причина,че ги е страх от това да "изчезнат".Според мен няма така наречения рай/ад има просто едно понятие - 2метра под земята.Искате мнението аз ви го давам незнам дали съм прав или не ,но тази тема е създадена да обсъждаме.Поздрави ,trabant4e

Аз също не вярвам че има живот след смъртта!!Умираш и край всичко приключва,няма те,не чувстваш не усещаш ти вече си храна за червеите (мн гадно звучи ама...)Хората са измислили Ад и Рай и въобще живота след смъртта,за да не се страхуват хората от нелепия край Публикувано изображение Ама тва че Бог щял да възкреси мъртвите Са глупости!Няма такова нещо Публикувано изображение

ПП. За да не останат другите с впечатление, че не зная какво да отговоря, нека си припомнят какво даде Господ на тялото, което сътвори: живот или душа. Това, че неправилният превод говори за "душа", не означава, че наистина душа се е върнала в тялото. Възкресяването на детето стана като в тялото му отново влезе жизнена енергия.

Същото е по отношение на погубването на тялото и душата в пъкъла. Но тук душата е символ на личността. Не се казва, че някаква отделна душа ще бъде погубена при непослушание, а цялата жива личност.

На базата на какво си позволяваш толкова груби интерпретации със словото? Ти ли си мерилото което определя къде е символ и къде не, къде е правилен и къде грешен превода или Елена Уаит? И какви са тия жизнени енергии и адвентни пропаганди, писанието говори за "the breath of lifе" ако нямаш нищо против. Защо си позволявате да прибавяте и да пришивате доктрините си с бели конци върху библията?? По тоя начин вие ставате едни Наместници на Божият Син на земята, язък само дето толкова го изобличавате тоя папа...

Бих ти дал като последен съвет да четеш библията повече и задълбочено не с презумцията че всичко знаеш и ти е известно а точно обратното, със съкрушено и кротко сърце да застанеш пред Бога, защото както знаем благовестието е за кротките бедните по дух, и тогава ще намериш истината, и тя ще те направи свободен.

Tit 3:10 След като съветваш един два пъти човек, който е раздорник, остави го,

Tit 3:11 като знаеш, че такъв се е извратил и съгрешава, та от само себе си е осъден.

Смятам да послушам Павловият съвет!

Редактирано от Sithrow (преглед на промените)

На базата на какво си позволяваш толкова груби интерпретации със словото? Ти ли си мерилото което определя къде е символ и къде не, къде е правилен и къде грешен превода или Елена Уаит? И какви са тия жизнени енергии и адвентни пропаганди, писанието говори за "the breath of lifе" ако нямаш нищо против. Защо си позволявате да прибавяте и да пришивате доктрините си с бели конци върху библията?? По тоя начин вие ставате едни Наместници на Божият Син на земята, язък само дето толкова го изобличавате тоя папа...

Бих ти дал като последен съвет да четеш библията повече и задълбочено не с презумцията че всичко знаеш и ти е известно а точно обратното, със съкрушено и кротко сърце да застанеш пред Бога, защото както знаем благовестието е за кротките бедните по дух, и тогава ще намериш истината, и тя ще те направи свободен.

Tit 3:10 След като съветваш един два пъти човек, който е раздорник, остави го,

Tit 3:11 като знаеш, че такъв се е извратил и съгрешава, та от само себе си е осъден.

Смятам да послушам Павловият съвет за това със здраве!

Чудесно!

Така няма да заблуждаваш другите. Аз както виждаш, престанах да ти отговарям. Когато човек отстъпи от истината е почти невъзможно да бъде върнат обратно.

Между другото, аз без да чакам някакъв коментар от теб, само ще ти посоча нещо:

Йоан 14:1-3 1. Да се не смущава сърцето ви; вие вярвате в Бога, вярвайте и Мене.

2. В дома на Отца Ми има много обиталища; ако не беше така, Аз щях да ви кажа, защото отивам да ви приготвя място.

3. И като отида и ви приготвя място, пак ще дойда и ще ви взема при Себе Си, тъй щото гдето съм Аз да бъдете и вие.

Пък ти си помисли къде са тези апостоли, защото не вярвам Исус да е идвал да ги вземе.

Още веднъж ти казвам, че ми е жал за тебе.

Всичко добро!

1Pe 3:18 Защото и Христос един път пострада за греховете, Праведните за неправедните, за да ни приведе при Бога, бидейки умъртвен по плът, а оживотворен по дух;

1Pe 3:19 с който отиде да проповядва на духовете в тъмницата,

1Pe 3:20 които едно време бяха непокорни, когато Божието дълготърпение ги чакаше в Ноевите дни, докато се правеше ковчега, в който малцина, тоест, осем души, се избавиха чрез вода.

Ако някой вярва в библията не би трябвало да има съмнения за живота след смъртта.

Вярвам в прераждането, и следователно не вярвам че има живот след смъртта. А още по-малко вярвам в Рай, Ад и т.н.

Вярвам в прераждането, и следователно не вярвам че има живот след смъртта. А още по-малко вярвам в Рай, Ад и т.н.

Браво.Девиз, който си заслужава и с който може човек да живее.Аз не мога.Най-мразя да правя неинформиран избор или да живея с догадки, предположения или теориите на някого си.Благодаря на Бога, че не вярвам в хороскопи.

P.S.Къде го пишеше това: И нека се запазят непокътнати духът, душата и тялото ви.................

Редактирано от alesys (преглед на промените)

P.S.Къде го пишеше това: И нека се запазят непокътнати духът, душата и тялото ви.................

1Th 5:23 А сам Бог на мира да ви освети напълно; и дано се запазят непокътнати духа, душата и тялото ви без порок, до пришествието на нашия Господ Исус Христос.

Нямаш ли търсачка на библията?

e-Sword Ако нямаш тази програма ще ти върши добра работа. Има инсталиран King James Version (w/ Strong's)

bibles for e-Sword а от тука можеш да си дръпнеш най-различни преводи на библията включително и на български език

Браво.Девиз, който си заслужава и с който може човек да живее.Аз не мога.Най-мразя да правя неинформиран избор или да живея с догадки, предположения или теориите на някого си.Благодаря на Бога, че не вярвам в хороскопи.

Приеми, че има и други гледни точки, различни от твоята. По-добре помоли Бог да те научи на толерантност. И вземи да се образоваш малко. Ако не за хороскопите, то поне за другите религии, като будизъм например, та поне да не приказваш глупости - хороскопите/астрологията нямат нищо общо с прераждането. :)

Редактирано от kayovas (преглед на промените)

"Aко си имал две ябълки в този живот,една по-голяма и една по малка,тази която си дал тук ще те чака и на оня свят." Следователно вярвам,че има живот след смъртта,а горния цитат сами открийте кой е казал.

1Pe 3:18 Защото и Христос един път пострада за греховете, Праведните за неправедните, за да ни приведе при Бога, бидейки умъртвен по плът, а оживотворен по дух;

1Pe 3:20 които едно време бяха непокорни, когато Божието дълготърпение ги чакаше в Ноевите дни, докато се правеше ковчега, в който малцина, тоест, осем души, се избавиха чрез вода.

Ако някой вярва в библията не би трябвало да има съмнения за живота след смъртта.

Ситроу,

Защо не си помислиш, че някой ден ще отговаряш за заблудите, които внасяш между хората с тези езически вярвания?

Йоан 5:28-29

28. Недейте се чуди на това; защото иде час, когато всички, които са в гробовете, ще чуят гласа Му,

29. и ще излязат; ония, които са вършили добро, ще възкръснат за живот, а които са вършили зло, ще възкръснат за осъждане.

"Йоан" 11:23. Казва й Исус: Брат ти ще възкръсне.

24. Казва Му Марта: Зная, че ще възкръсне във възкресението на последния ден.

"Йоан" 6:39. И ето волята на Този, Който Ме е пратил: от всичко, което Ми е дал, да не изгубя нищо, но да го възкреся в последния ден.

Може ли някой да живее задгробен живот и същевременно да излезе от гроба? Да не говорим, че ако се дава живот, то живот се дава на този, който го няма, а не на този, който го има! Може ли жив човек да оживее?

Добре е да престанеш да се плъзгаш по наклонената плоскост, защото подвеждаш не само себе си, а и тези, които четат твоите измислици.

Всичко добро!

Не се карайте де... :whist: Всеки има правото да вярва в каквото си иска.Аз,впрочем,вярвам,че изобщо няма смърт. Тя е просто един преход между различните нива на съществуване. Във вселената нищо не изчезва напълно,а просто променя енергийните си характеристики - в този смисъл мисля,че и човешката душа преминава в друго енергийно ниво. Нищо,че това не го пише в Библията. :wors:

Ситроу,

Защо не си помислиш, че някой ден ще отговаряш за заблудите, които внасяш между хората с тези езически вярвания?

Йоан 5:28-29

28. Недейте се чуди на това; защото иде час, когато всички, които са в гробовете, ще чуят гласа Му,

29. и ще излязат; ония, които са вършили добро, ще възкръснат за живот, а които са вършили зло, ще възкръснат за осъждане.

"Йоан" 11:23. Казва й Исус: Брат ти ще възкръсне.

24. Казва Му Марта: Зная, че ще възкръсне във възкресението на последния ден.

"Йоан" 6:39. И ето волята на Този, Който Ме е пратил: от всичко, което Ми е дал, да не изгубя нищо, но да го възкреся в последния ден.

Може ли някой да живее задгробен живот и същевременно да излезе от гроба? Да не говорим, че ако се дава живот, то живот се дава на този, който го няма, а не на този, който го има! Може ли жив човек да оживее?

Добре е да престанеш да се плъзгаш по наклонената плоскост, защото подвеждаш не само себе си, а и тези, които четат твоите измислици.

Всичко добро!

По кротко моля те, това не са мои измислици а словото го казва, ако имаш проблеми с него не обвинявай мене.

Днес учителят ни по Физика ни разправяше за биоенергийните полета, които всеки човек излъчва. За това, че те са друг вид съществуване на материята и за факта, че когато човек почине, тези биоенергийни полета "изчезват" до 40-тия ден, като е доказано, че намаляват по рзличен начин при хора, починали в следствие на самоубийство, болест и пр. Това от своя страна е пълна мистерия и загадка. Още по-загадачно е че след 40-тия ден тези полета, излъчвани от тялото просто изчезват, като това на практика е доказано във Физиката, че е невъзможно - има закон, според който енергията не може да изчезва просто ей така, а може само да преминава от един в друг вид енергия. Понякога дори познатите неща се оказват дълбоко недоизследвани и изучени.. Понякога стават неща, които никой не може да обясни. Не сме сигурни, че това, което сме изучили и приели че е така, може да е иначе, а ние да грешим. Щом не можем да изучим себе си, и всичко около нас, което е свързано с нашият живот по какъвто и да е начин, то как ще изучим цялата безкрайна Вселена..(ако изобщо е безракйна, защото сигурни неща няма).

Sithrow,

Дали наистина толкова си се отдалечил от Божието слово или просто в момента не разбираш тези стихове? Не можеш ли да размислиш, че ако някой можеше да се спаси след смъртта си, то всичко излиза напълно безсмислено. Прочети да видиш какво казва Библията за мъртвите: "Блаженни отсега почиващите в Христос, защото делата им следват подир тях."

Какво излиза, че този, който е живял праведно, ще получи вечен живот.

Това се казва и в "Откровение":

Откровение 22:12 12. Ето, ида скоро; и у Мене е наградата, която давам, да отплатя на всекиго, според каквито са делата му.

Как може Спасителят да дава наградата на хората според делата им, а същевременно да учи починалите? Защо не се опиташ да си припомниш истината, а не да слушаш бесовски духове!!!

Ти толкова си се отдалечил от Библията, че дори отхвърляш Христовата Жертва. Ако починалите живееха след смъртта си, то защо трябваше Христос да умира? Нали дойде да даде живот и да спаси хората от вечна смърт:

"Защото заплатата на греха е смърт"(Рим.6:23)

За греховете си ние трябва да умрем веднъж завинаги, а не на живеем без тела! Според твоето "учение" излиза, че всеки може да убива, да краде и да прелюбодейства докато е жив, но след това Христос ще му прочете една лекция и престъпникът на всичко ще влезе в Рая! Много лесно спасение! Но...невярно. Който приеме такова сатанинско вярване, е напълно загубен.

Поздрави!

Sithrow,

Дали наистина толкова си се отдалечил от Божието слово или просто в момента не разбираш тези стихове? Не можеш ли да размислиш, че ако някой можеше да се спаси след смъртта си, то всичко излиза напълно безсмислено. Прочети да видиш какво казва Библията за мъртвите: "Блаженни отсега почиващите в Христос, защото делата им следват подир тях."

Какво излиза, че този, който е живял праведно, ще получи вечен живот.

Това се казва и в "Откровение":

Откровение 22:12 12. Ето, ида скоро; и у Мене е наградата, която давам, да отплатя на всекиго, според каквито са делата му.

Как може Спасителят да дава наградата на хората според делата им, а същевременно да учи починалите? Защо не се опиташ да си припомниш истината, а не да слушаш бесовски духове!!!

Ти толкова си се отдалечил от Библията, че дори отхвърляш Христовата Жертва. Ако починалите живееха след смъртта си, то защо трябваше Христос да умира? Нали дойде да даде живот и да спаси хората от вечна смърт:

"Защото заплатата на греха е смърт"(Рим.6:23)

За греховете си ние трябва да умрем веднъж завинаги, а не на живеем без тела! Според твоето "учение" излиза, че всеки може да убива, да краде и да прелюбодейства докато е жив, но след това Христос ще му прочете една лекция и престъпникът на всичко ще влезе в Рая! Много лесно спасение! Но...невярно. Който приеме такова сатанинско вярване, е напълно загубен.

Поздрави!

Виж сега, на базата на тези стихове не твърдя нито че някой от починалите ще се спаси нито нещо от сорта. Аз нямам представа защо Исус е слезнал да им проповядва това Бог знае защо. Всъщност сега се сетих че ако четем малко по надолу си го пише защо, макар да остава доста неясно още, за това аз не смея да твърдя че някой ще се спаси или не, това не е моя работа.

1Pe 4:6 понеже затова се проповядва благовестието и на мъртвите, тъй щото, като бъдат съдени по човешки в плът, да живеят по Бога в дух.

Питам те сега, ако мъртвите не съществуват как така им се проповядва благовестието? Как така Исус умъртвен по плът и оживотворен по дух слезна при тях? Словото е много ясно относно това. Веднъж питах една доста известна адвентиска няма да и казвам името, как ги разбира тия стихове и тя почна да мисли и в крайна сметка нищо не измисли и каза че е забравила какво точно се има в предвид но имала няква книжка дето пишело. Това обаче не е отговор при мене, няма да търпя разни книжки които да кривят и словото и да го тълкуват на базата на свободните съчинения на дадени хора и на места за които то говори ясно без никакво място за съмнение или тълкуване да ми ходят до седем кладенеца за вода:rolleyes:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.