Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мислите ли, че има живот след смъртта?

Featured Replies

Ами... Не съм съгласна! :go ahead: Звучи си съвсем по шопски! И ситуацията на тези, които твърдят, че с тленния им край нещата приключват, стоят горе- долу така. За съжаление няма особен смисъл да убеждавам когото и да е в нещо, поради шопската причина, но и поради това, че вероятно всеки сам трябва да открие някои неща.

Лично за мен наблюденията ми върху децата не оставят никакво съмнение в тази посока.

Какво е това дето не оставя никакво съмнение?Всеки вижда в обектите които наблюдава проекциите на собствените си мисли и идеи,много е трудно да бъдеш обективен.Не си мисли ,че не ми се ще да си права. Публикувано изображение
  • Отговори 835
  • Прегледи 132,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Какво е това дето не оставя никакво съмнение?Всеки вижда в обектите които наблюдава проекциите на собствените си мисли и идеи,много е трудно да бъдеш обективен.Не си мисли ,че не ми се ще да си права. Публикувано изображение

:) Разбирам те! :)

Наблюдавай! Експериментирай! Ще грешиш! И не се бой от това! Но не се бой и от това, което ще видиш!

Например- когато някой научи за сляпото петно на очите и с какъв опит може да се убеди в съществуването му, често се случва да не може да проведе експеримента, защото бързо си отмества погледа от това, което му позволява да се убедив наличието на сляпото петно- Но откритието е толкова неочаквано, че човекът неволно включва механизъм за преодоляване на виждането на образ ... направо с дупка!

Да! Убедена съм. Има живот след смъртта и той е реалност. Това тук... е илюзия. И само от вас зависи да се избавите от нея. И да заживеете и тук истински.

Да! Убедена съм. Има живот след смъртта и той е реалност. Това тук... е илюзия.

И само от вас зависи да се избавите от нея. И да заживеете и тук истински.

Така е - ние сме истинските творци и ние си създаваме света около нас. Какъвто си го направим - такъв ще е...

Така е - ние сме истинските творци и ние си създаваме света около нас. Какъвто си го направим - такъв ще е...

Мечти,мечти....Но на мен си ми харесва и това което сега виждам,макар че можеше и по добре да го направим... Публикувано изображение

Мечти,мечти....Но на мен си ми харесва и това което сега виждам,макар че можеше и по добре да го направим... Публикувано изображение

Не са само мечти - наистина го можем

Вярата е хубаво нещо.Ти вярваш ли в дърветата?Или ги виждаш просто?Вярва се обикновено в нещо измислено,примерно-живота след смъртта. Публикувано изображение Няма такова животно''''

Хаха,какво общо имат дърветата,ако толкова ти се говори за тях,просто иди в интернет и се образовай,живот след смъртта има,нема смисал да си губя времето да го обяснявам на скептик като теб,само се чудя какво постигаш с тоя скептицизъм.И кой те излъга че се вярва само в нещо измислено,ти като вярваш в себе си,да не би да си измислен ,хахаха . :)

Мисля си ... резонно е пък да попитаме: "Има ли живот преди смъртта? " В смисъл ... може само да си мислим, че живеем.

Мисля си ... резонно е пък да попитаме: "Има ли живот преди смъртта? "

В смисъл ... може само да си мислим, че живеем.

Простотата е основното, когато виждаш ще си жив, защо просто не живееш? Ако почнеш да се питаш защо си жив ще развалиш чудото!

Живея! Радвам се на живота! Наслаждавам му се! Плувам по вълните му! Гмуркам се! Играя си с вълните, оставям се на тяхната игра... !И разбирам, че животът всъщност... е някак зад това, което виждам като живот! И зад това, което виждам като смърт...

Аз мисля, че няма живот след смъртта. Ти като умреш - умираш. И ето ти края на живота. Какъв е смисълът хората да умират като после пак ще си живеят.

Не е сигурно че има смисъл, поне така, както ние го разбираме. Нелепо е да мерим този толкова голям свят с мъничките си аршини... Но въпросът е дали е така като факт. Освен това изобщо не е невъзможно за една част от човешкото същество наистина няма нищо друго, освен огън, или червеи след смъртта, но за друга това изобщо да не е така. Нали слепецът, който докоснал крака на слона и решил, че се намира в гора, не може да се счита, че няма никакво основание?

Аз мисля, че няма живот след смъртта. Ти като умреш - умираш. И ето ти края на живота. Какъв е смисълът хората да умират като после пак ще си живеят.

А даже и да има,пак няма смисъл,защото вече няма да е същият живот,а нещо друго. Публикувано изображение

Ето сега, какво излиза! Чудесен е, прекрасен е, всички се борят, за него, живота, а няма смисъл... Какъв е изводът?

А даже и да има,пак няма смисъл,защото вече няма да е същият живот,а нещо друго. Публикувано изображение

Съгласна!

Тц. Това не решава въпроса за смисъла. Единият живот може да е имал един смисъл, другият- друг, собствен ... Обаче може нито един да няма смисъл в този вид, в който ние си мислим, че нещата имат смисъл. Но нали въпросът е дали има нещо зад завесата, която наричаме смърт?

Редактирано от Багира (преглед на промените)

Тц. Това не решава въпроса за смисъла. Единият живот може да е имал един смисъл, другият- друг, собствен ... Обаче може нито един да няма смисъл в този вид, в който ние си мислим, че нещата имат смисъл. Но нали въпросът е дали има нещо зад завесата, която наричаме смърт?

Когато наистина разберем няма да можем да го споделим,ако изобщо разберем де. Публикувано изображение

Въпросът с достоверността винаги ще стои открит. Ето, аз казвам, зад завеската има нещо! Достатъчно сериозно, за да не се преструваме, че го няма! За да има толкова култове към "умрелите", толкова грижи... Част от тях могат да минат в рубриката " не толкова за умрелите, колкото за живите", но само малка, и то доста примитивна и ритуална част. Следващият въпрос е: "И какво от това, че има?" но той е за друга тема. Това основание ли е за някого да ми повярва? Не. Но може да бъде основание да се замисли. Да се загледа. Може пък и да види... Обаче ако поне до първия въпрос не стигне човек- няма какво да се прави. Пас ... Следващият път... Е, поне проблемът с достоверността отпада.

Въпросът с достоверността винаги ще стои открит. Ето, аз казвам, зад завеската има нещо! Достатъчно сериозно, за да не се преструваме, че го няма! За да има толкова култове към "умрелите", толкова грижи... Част от тях могат да минат в рубриката " не толкова за умрелите, колкото за живите", но само малка, и то доста примитивна и ритуална част. Следващият въпрос е: "И какво от това, че има?" но той е за друга тема.

Това основание ли е за някого да ми повярва? Не. Но може да бъде основание да се замисли. Да се загледа. Може пък и да види...

Обаче ако поне до първия въпрос не стигне човек- няма какво да се прави. Пас ... Следващият път...

Е, поне проблемът с достоверността отпада.

Случайно да си чела "Провинцията на човека" от Канети?Имам спомен,че там имаше много интересни размисли по темата,но е възможно и да греша.

Не съм чела тази книга. И много други. Кратък е човешкият живот и не бива да уповаваме на други, защото ще да сме пили от водите на Лета ... Разкажи, цитирай!

Не съм чела тази книга. И много други. Кратък е човешкият живот и не бива да уповаваме на други, защото ще да сме пили от водите на Лета ...

Разкажи, цитирай!

Отдавна беше,като я намеря ще разкажа.Но явно има живот след смъртта,само че е по различен.Сега гледам Вили Казасян как говори нещо за Фънки и се убеждавам в безсмъртието.Понеже го познавам само от екрана ,си ми изглежда напълно жив.Надявам се че ще ме разберете правилно ....

Редактирано от N e o (преглед на промените)

Когато умра ще се обадя да кажа,че животът продължава.

има живот след смърта\но отговора къде ще утидеш е в теб\на земята имаш тоэи шанс да иэбереш\пропуснеш ли го\\втори няма да имаш-евангелие от йоан14|6стих

има живот след смърта\но отговора къде ще утидеш е в теб\на земята имаш тоэи шанс да иэбереш\пропуснеш ли го\\втори няма да имаш-евангелие от йоан14|6стих

нямам представа какво трябва да заместват тези черти, но съм сигурна, че не им е там мястото. и освен това руски не знам, но в българския език има З, а не Э. Съжелявам не се сдържах.

По темата няма да говоря, защото половината не го схващам от това, което казвате :)

Мислите ли, че има живот след смъртта?

Човекът още разсъждава, дали ще живее след смъртта си или не, дали животът има смисъл или не. Това не е живот, а само утайки на тъмнината, в която той живее. Един е животът, и той не може да умира, нито да се ражда. Ако излея водата от своята кана, тя умира ли? Каната никога не е била жива и не може да умре. Следователно във физическото си състояние човек е една кана, в която е налян животът. Каната е само едно условие, а животът е всичко. Като се напълни каната, оживява, а като се изпразни, умира. Животът в тялото е разнороден, а в смъртта – еднороден.

Изгряващото слънце

Много ми харесва образът на пълната и празна кана! Ще добавя, че ако това, което си мислим, че е живот, всъщност не е живот, явно каната трябва да бъде пълна с нещо друго. Така се сещам и за новото вино. И за превръщането на водата във вино. И за това, че новото вино иска нови мехове, не стари... Та така, който иска ново вино, трябва да приготви нови мехове... Инак хич и не му трябва ново вино... Ето още един цитат от хубавото "Изгряващото Слънце" : "Христос казва: „Аз дойдох“, т.е. Духът е дошъл. Коато дойде Духът у вас, той ще ви даде ясна представа за живота" Та ... Смъртта ще да е за преди това.

Редактирано от Багира (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.