Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мислите ли, че има живот след смъртта?

Featured Replies

Смъртта е едва началото!

http://healmenow.files.wordpress.com/2007/12/hell2.jpg

http://nerue.com/images/Gehenna_Fire.jpg

това е огнената геена!

http://religion-cults.com/Eastern/Hinduism/hell-11g.jpg

езерото на прокажените

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/t...x-HellBosch.jpg

картина от Еномов дол

немога да намеря снимка за дерето Гином!

http://www.focusmag.gr/id/files/255773/Led...to%20heaven.jpg

http://www.ryanjbell.net/intersections/ima...y_to_heaven.jpg

http://www.oceanru.com/magdalene/Assumptio...Domenichino.jpg

http://www.johnsadowski.com/uploaded_image...aven-767087.jpg

http://www.andrewcorbett.net/articles/imag...a-new-earth.jpg

това е райската градина

за мене това за Ада е прекалено! Абе Исус като е убивал на Земята,ми нека горе го убият и него с примерно удар в главата и това е! Кво ще ми седи гол на камък и ще повръща като оная снимка! Публикувано изображение Тоа Исус ако е създал ония неща на снимките....преди да умре е трябвало да го прегледа психиятър! Публикувано изображение

• Отговори 835
  • Прегледи 132,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

1) Не считаш ли, че музиката е съществен елемент от погребението на човека и изпращането му от този свят или щом не вярваш в друг, значи няма смисъл- Просто натрупна материя-днес тука, утре-нищо?

Доколкото знам строгият траур изисква да не се гледа телевизия, да не се слуша музика и да се носи черно. Малко хора го спазват.., но има и такива.

Аз не го спазвам, но и в никакъв случай не тръгвам на дискотека. Доколкото знам в Сърбия май имат подобен обичай. Не съм сигурна.

Когато загине близък...сложно е...ако наистина си го обичал не знаеш къде се намираш, не знаеш какво се случва около теб...ако си го обичал...опитваш се да възприемеш загубата, да повярваш, но не можеш. В такива моменти осъзнаваш истинските си чувства, осъзнаваш какво си загубил и се опитваш да продължиш.

Има различни видове загуби. Лично аз желая здраве и късмет на хора, които не харесвам. И не е за това да изглеждам добра в очите на някой си, а защото най-вероятно този човек има хора, които го обичат и хора, които ще страдат за него. Да пожелаеш на някого да страда е злобно и жесстоко.

Доколкото знам строгият траур изисква да не се гледа телевизия, да не се слуша музика и да се носи черно. Малко хора го спазват.., но има и такива.

Аз не го спазвам, но и в никакъв случай не тръгвам на дискотека. Доколкото знам в Сърбия май имат подобен обичай.

И тези 'траури' кой ги е въвел в играта, Маце?.. :rolleyes: Вярваш ли им на тях?(тези, дето са ги въвели, де)...

Има различни видове загуби. Лично аз желая здраве и късмет на хора, които не харесвам. И не е за това да изглеждам добра в очите на някой си, а защото най-вероятно този човек има хора, които го обичат и хора, които ще страдат за него. Да пожелаеш на някого да страда е злобно и жесстоко.

Ние говорим за загубата на грубо-материалното телеце...К'о пра'им после?... -само плачкаме?... И тайничко се молим да не се случи с нази...може би затова обичкаме и враговете си? :P - да не ни направят нещо лошинко по този въпрос?.. :speak::P

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

И тези 'траури' кой ги е въвел в играта, Маце?.. :rolleyes: Вярваш ли им на тях?(тези, дето са ги въвели, де)...

Не.

..

Не вярвам, разбира се, но не вярвам, и че човек трябва да намира забавление, успокоение, спасение в смъртта.

Какво е чувството като прочетеш една книга и на последната страница видиш Край?

Ние говорим за загубата на грубо-материалното телеце...К'о пра'им после?... -само плачкаме?... И тайничко се молим да не се случи с нази...може би затова обичкаме и враговете си? :P - да не ни направят нещо лошинко по този въпрос?.. :speak::P

Тц, не си ме разбрала онуй с подаването на бузите е мазохизъм. Не ги обичам, но не ги и мразя, опитвам се да ми бъдат безразлични.След смъртта не знам какво има...наистина не знам, един ден ще разберем всички, няма да се отървеме това е ясно.

Лично аз вярвам в "Нищото", но ако като ми се случи и ме опровергаят ще го възприема като дар.

Лично аз вярвам в "Нищото", но ако като ми се случи и ме опровергаят ще го възприема като дар.

Mммм, "вярата в Нищото" с голямо "Н" е доста интересна.. ;) Дори бих казал-забавна. Минимум - вълнуваща! Публикувано изображение

Щом има "НИщО" ТАМ- сега ти се е паднало 'НЕщОТО'- яж, пий, носи си новите дрехи, въобще, какво те спира? -да не би пък да "сгазиш лука" на някой, който е пак ТУКа?.. :P

Mммм, "вярата в Нищото" с голямо "Н" едоста интересна.. ;) Дори бих казал-забавна. Минимум - вълнуваща! Публикувано изображение

Щом има "НИщО" ТАМ- сега ти се е паднало 'НЕщОТО'- яж, пий, носи си новите дрехи, въобще, какво те спира? -да не би пак да сгазиш лука на някой,който е пак ТУК?.. :P

Хубаво пожелание...На въпросителните ще си отговорим след години или по-скоро кой знае...

За останалото ще те послушам Публикувано изображение

Хубаво пожелание...На въпросителните ще си отговорим след години или по-скоро кой знае...

За останалото ще те послушам Публикувано изображение

"

Перфектните закони са имали римляните....в днешно време те са на подземния свят. Перфектни, железни закони! "Тън-мън"- няма! Ако трябва да екс-чейнджвате око то грамажът е до 33 знак след десетичната запетая. :P А да не говорим, че всичко става в супер-ТОЧНО време. Цепят секундата, като върха на косъм! Публикувано изображение

;)

Ако някой смята, че е уважение към починалия да му пуска музикални поздравчета в интернет значи определено не е в час.

Ако друг пък смята, че подобни теми са достойни да си направи интересно прекарването във форума значи има сериозни психични проблеми...

В тази тема или в другата нямам никакво намерение да отговарям на провокации.

Аз пуснах това признавам и не се отмятам от поста си. В час или не това е най-добрия начин по който мога да изразя това което ме вълнува. Казвам го не за да те провокирам, а за да се опитам да обясня въпреки че не съм длъжна да го правя. Ако съм наранила дълбоките чувства на някой моля за извинение не такава е била целта ми.

Ооооххх...

Аз не вярвам (- не е точна думата) в нищото, но ако би могло да ми се случи - него именно бих възприел като най-големия дар.

За съжаление "Nequaquam vacuum"...

На въпросителните ще си отговорим след години или по-скоро кой знае...

Пак ли ще ме караш да те питам след години? ;) Е, всичко е до време. Всичко е временно. Публикувано изображение.... в матер. свят. :)

Е, всичко е до време. Всичко е временно. :)

Така е, всичко земно е временно. Въпросът е какво е вечното и кой е правилният път към него.

"Мойто момиче" съм на майка си и баща си, с теб нямам нищо общо, за мое щастие.

Следващият път като решиш да съм обект на твоите разсъждения има ЛС-та.

Въобще не ме интересува, за да проверявам каквото и да е било единственото нещо, което ме провокира беше неадекватното отношение на обадилите се хора. С малки изключения.

Ако някой смята, че е уважение към починалия да му пуска музикални поздравчета в интернет значи определено не е в час.

Ако друг пък смята, че подобни теми са достойни да си направи интересно прекарването във форума значи има сериозни психични проблеми.

Прекъсвам си офтопика и ти казвам, че ако нещо ти тежи има ЛС(някои вече го направиха). В тази тема или в другата нямам никакво намерение да отговарям на провокации.

А, по темата ще кажа, че човек трябва да цени и уважава живота. Не вярвам в отвъдния живот, нито в прераждането...

П.П Е, не можете да спрете да дъвчете нали? Затвориха ви темата и веднага се пренесохте в друга.

И за мое щастие любима амазонке.Благодари на мамата и на татито за прекрасното си възпитание.Изкушавам се силно да ти обясня какво мисля за начина ти на мислене,но се надявам да се сетиш сама-вица е доста популярен,за жалост е в разрез с правилата на форума и не мога да го кажа сега.Нямам намерение да си общувам с лични съобщения за публични работи.

Прав си, че са ги превърнали в еКзотерични. :) Не знам за тези религии и еКзотерики, но целта на Слънчевото съзнание към Кришна, е да не страдаш докато си в грубо тяло, както и да не причиняваш страдание.

Демоничният свят, в който живеем днес, "не мисли" същото по въпроса.. Публикувано изображение

Ти май си единствения който забеляза това което се опитах да кажа.Но моята система включва и трите ,без негативни оценки.Слънцето ,Земята и Луната.Хармонията им ни позволява да сме тук и да пишем глупости.... Публикувано изображение

Никой не умира!

Защото никой не се е раждал!

Само телата се “раждат” – само ТЕЛАТА се появяват на тоя свят

от две свързващи се клетки,

които са продукт на родителите, на техните гени, на “храната”

– елементите, от които е изграден този материален свят…

Но ние не сме ТЕЛА!

Ние сме Съзнание,

не ума – мисли, чувства, памет..

а това, което е отвъд ума,

благодарение на което той същесвува

и благодаренние на което вие може да НАБЛЮДАВАТЕ ума си!

Това Съзнание никога не умира, защото никога не се е раждало

То е вечно!

При смъртта на тялото се разгражда материята и съдържанието на ума

а това е погрешното усещане за самоличност/

Но Съзнанието остава!

…и едно поздравче:

Mad World - Gary Jules

All around me are familiar faces

Worn out places, worn out faces

Bright and early for their daily races

Going nowhere, going nowhere

Their tears are filling up their glasses

No expression, no expression

Hide my head I want to drown my sorrow

No tomorrow, no tomorrow

And I find it kind of funny

I find it kind of sad

The dreams in which I'm dying

Are the best I've ever had

I find it hard to tell you

I find it hard to take

When people run in circles

It's a very, very

Mad World

Mad world

Children waiting for the day they feel good

Happy Birthday, Happy Birthday

And I feel the way that every child should

Sit and listen, sit and listen

Went to school and I was very nervous

No one knew me, no one knew me

Hello teacher tell me what's my lesson

Look right through me, look right through me

And I find it kind of funny

I find it kind of sad

The dreams in which I'm dying

Are the best I've ever had

I find it hard to tell you

I find it hard to take

When people run in circles

It's a very, very

Mad World

Mad World

Enlarging your world

Mad World.

Човека се състои от дух душа и тяло.След смърта на земята платта се распада на пръст.Но духът и душата продължават своето съществуване.Но след това къде ще утидеш зависи само от теб.На земята имаш това право на избор.След смърта не можеш да направиш вече нищо.Попадаш под власта на други сили.

Мислите ли, че има живот след смъртта? :speak:

Aз лично съм една от милионите хора по света изпадали в кома и мога да кажа със сигурност-Да,живот след смъртта има.

Смърт няма.

Разделяме се само с физическото си тяло в този си живот.

Душата е вечна.Тя не умира,а продължава своята еволюция.

А има ли революция на душата?.. :)

Здравейте, дали има революция на душата ли - естествено, че има. (Тази Революция зависи от бита,от волята и интелекта на индивида и от желанието му за развитие. Естествено, че има и външни фактори, които понякога - ако им се дадем, влияят отрицателно.

Мислите ли, че има живот след смъртта? :blow out candles:

Да, след смъртта има живот." Ние "не умираме завинаги, няма как да стане, тъй като душата е вечна.

Дори понятието смърт е човешко понятие. За душата няма смърт и живот. Има само връщане в различни физически форми, в които тя, душата се връща, за да учи. Смъртта е само един преход към следваща реинкарнация.

След смъртта някои души продължават да учат в другите измерения,преди да се върнат пак на Земята.

Аз мисля, че няма живот след смъртта. Както пише в Библията , телата отиват в пръстта и стават на пръст, тъй че това е вярно.....

марушке, да телата умират. Живот след смърта няма за ТЕЛАТА..но има за ДУШАТА. Ето къде е разликата.

Та правилно пише в библията, ама не си го разбрала правилно.

Живота след смърта няма нищо общо с нашето физическо тяло, което трябва като души да напуснем тук на Земята.

Редактирано от Sirius12 (преглед на промените)

А има ли революция на душата?.. :)

Да душата се променя по подобието на Този който я е създал. Ако човек поиска това. Бог ни е дал свободна воля. Ние решаваме какви ще си тръгнем от земята.

Редактирано от tigertron (преглед на промените)

живот след смъртта няма,това е моето мнение Публикувано изображение

п.п. нито прераждане,нищо,просто изчезваш,спираш да съществуваш

Редактирано от Ruud`van (преглед на промените)

живот след смъртта няма,това е моето мнение Публикувано изображение

п.п. нито прераждане,нищо,просто изчезваш,спираш да съществуваш

Прераждане няма това е вяро.Но ти продължаваш да съществуваш.И носис отговорност пред Бог който ни е създал по свой образ и подобие.За решенията които вземаш със свободната си воля на земята.Докато си на земята е възможно да избереш съдбата си през вечноста.

Прераждане няма това е вяро.Но ти продължаваш да съществуваш.И носис отговорност пред Бог който ни е създал по свой образ и подобие.За решенията които вземаш със свободната си воля на земята.Докато си на земята е възможно да избереш съдбата си през вечноста.

А защо да няма прераждане?Няма да я има същата личност-това е абсолютно вярно,но съставните елементи няма да изчезнат.

Мислите ли, че има живот след смъртта? :P

Нещо, което е недоказано до този момент , не съществува. Поради желанието на хората да не умират, да живеят вечно те са създали тази фантазия в мислите си. На тези , на които живота им е труден им е нужно успокоение , че след период от време или така казано (физическата смърт)ще има възнаграждение за този изпълнен с трудности и лишения живот. Всичко е създадено в психиката на хората. Въображението ни , няма граници и надеждата , че има живот след смъртта не умира. Но за да вярваш в нещо , трябва да имаш доказателства за неговото съществуване , а те в случая липсват. Така ,че каквото и да се казва на тая тема : няма живот след смъртта , защото няма доказателства.

Нещо, което е недоказано до този момент , не съществува. Поради желанието на хората да не умират, да живеят вечно те са създали тази фантазия в мислите си. На тези , на които живота им е труден им е нужно успокоение , че след период от време или така казано (физическата смърт)ще има възнаграждение за този изпълнен с трудности и лишения живот. Всичко е създадено в психиката на хората. Въображението ни , няма граници и надеждата , че има живот след смъртта не умира. Но за да вярваш в нещо , трябва да имаш доказателства за неговото съществуване , а те в случая липсват. Така ,че каквото и да се казва на тая тема : няма живот след смъртта , защото няма доказателства.

До скоро не бе доказано и че земята е кръгла, ама, на...

До скоро не бе доказано и че земята е кръгла, ама, на...

Ама е доказано все пак , нали?

Кой ще се върне сега от рая или от ада и да ми каже как си е прекарал там? Публикувано изображение

Няма нещо извън живота. Какъв ще е смисъла тогава на смъртта. Всяко нещо си има и начало и край.Не може нещо което има начало да няма край. Смърта е обявена за края на живота , следователно живота се прекратява с идването на смъртта. След смъртта , човек умира , няма го , несъществува другаде освен в спомените на близките му хора. :speak:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.