Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отношенията между САЩ и Русия

Featured Replies

преди 48 минути, lsmurf написа:
преди 1 час, Lumberman написа:

Не разбирам какъв ви е точно проблема с въпросния потребител . Той си има своя визия как да участва във форума и след като не нарушава правилата има право да участва. Който иска чете му постовете който не желае не

А, щом има "своя визия", значи целта оправдава средствата, така ли? Ако не е изрично забранено, значи е окей? Интересно, ако аз почна да публикувам като него, и събера още няколко човека да правят същото (което няма да направя, но просто хипотетично), в какво ще се превърне форумът? Та той и така го е задръстил със своите едностранчиви теми. Като погледнеш страниците в политическия раздел, сигурно 80 % от темите са от неговите. При 200 хил. регистрирани потребители, 80 % теми от калансув... Много балансирано!

Който иска чете му постовете който не желае не. Още повече че можете да скриете коментарите му ако толкова ви дразнят.

Ти да не мислиш, че му чета постовете? Аз на Миро по-често му ги чета, въпреки че съм го блокирал. Което пак е много рядко. Ясно, че човек може да не ги чете. Въпросът е в какво се превръща мястото за дискусия, щом троленето е безпрепятствено? Разводняват се темите, изгубват се смислените такива, водят се дискусии по теми, които са сгрешени по начало, и където и да погледнеш - агитация и пропаганда.

Ако такъв човек ми дойде вкъщи и иска да ме агитира да дойда на неговия акъл, обаче е като радиоточка и не приема, а само предава, знаеш ли колко дълго ще го изтърпя преди да му направя забележка и ако не се вразуми, колко време ще мине преди да го помоля да ме остави и "по живо, по здраво"... И вече ако и това не иска.... Това е основното, че няма дискусия, а копи-пейст. Човекът очевидно няма желание да дискутира, а май не знае и как, и не иска да знае. И правилно отбелязаха по-горе, че за тази цел си има блогове. Какъв е смисълът да влизаш в дискусия, където нито чуваш ответна страна, нито искаш да чуваш, нито имаш намерение да отговаряш? Та ти така дори отблъскваш хора, които потенциално биха се съгласили с тебе и може да се вслушат в това, което им говориш. Разбира се, това си е негова работа, ама защо трябва да го прави и наша?

Но не вие сте свикнали просто да запушвате устата на тези които се ви неудобни стари навици трудно се забравят. Демократичност другарю е всеки да може да си каже мнението , а това за което мечтаете вашата групичка си е болшевизъм - нареждат ви "отгоре" събирате се на партийно събрание и премахвате неудобния обявявайки го за враг на народа и т.н. в името на демокрация равнопоставеност и др.

Че на кого сме запушвали устата? Малко ли сме му гледали сеира? Викаш, че било демократично всеки да може да си каже мнението - добре; а демократично ли е да си пробутваш мнението на всеослушание, и да постоянстваш в мултиплицирането му, без да се усещаш? Демократично е за тебе - а за другите?! На тях дали им харесва и длъжни ли са те да се съобразяват с активността ти, и да те четат и сутрин, и вечер... понеже, видиш ли, просто си "споделял неангажиращото си мнение" ... с "copy/paste", професионално?

Ние нищо не можем да решим, дори да сме съгласни с мнозинството, просто защото форумът не е наш и не е наша работа никого да гоним или да цензурираме. Проблемът е, че човекът се държи като трол и като робот и това поведение би трябвало да е видно за всеки. И на това беше обърнато внимание. Ако администрацията го одобрява, ние може да направим това, което и ти си ни посъветвал.

А ти много се заблуждаваш, че спазването на някакъв етикет и протокол има общо с тоталитаризма и "болшевизма". Когато има престъпление, може да има и наказание, адекватно на провинението. Но някои хора са много "толерантни" и "либерални", особено към онези, които не ги толерират.

Редактирано от Lumberman (преглед на промените)

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 479,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Мацката го обяснява много добре и разбираемо дори и за неспециалисти с малко здрав разум. Ааааа , ма чакай, това сигурно пак е фейк и пропаганда на руснаците. А картинката е точно обратната.

• crazy katon
    crazy katon

В Холандия се намериха хора, на които им писна да демонизират Русия и ще издават вестник за истинското положение там, който ще се казва "другият вестник" или "другата страна". Инициативата е хубава, н

• Тези удари са повече за пред медиите и да напомнят на света, че международното право не съществува.

Публикувани изображения

преди 33 минути, Lumberman написа:

А, щом има "своя визия", значи целта оправдава средствата, така ли? Ако не е изрично забранено, значи е окей? Интересно, ако аз почна да публикувам като него, и събера още няколко човека да правят същото (което няма да направя, но просто хипотетично), в какво ще се превърне форумът? Та той и така го е задръстил със своите едностранчиви теми. Като погледнеш страниците в политическия раздел, сигурно 80 % от темите са от неговите. При 200 хил. регистрирани потребители, 80 % теми от калансув... Много балансирано!

Ти да не мислиш, че му чета постовете? Аз на Миро по-често му ги чета, въпреки че съм го блокирал. Което пак е много рядко. Ясно, че човек може да не ги чете. Въпросът е в какво се превръща мястото за дискусия, щом троленето е безпрепятствено? Разводняват се темите, изгубват се смислените такива, водят се дискусии по теми, които са сгрешени по начало, и където и да погледнеш - агитация и пропаганда.

Ако такъв човек ми дойде вкъщи и иска да ме агитира да дойда на неговия акъл, обаче е като радиоточка и не приема, а само предава, знаеш ли колко дълго ще го изтърпя преди да му направя забележка и ако не се вразуми, колко време ще мине преди да го помоля да ме остави и "по живо, по здраво"... И вече ако и това не иска.... Това е основното, че няма дискусия, а копи-пейст. Човекът очевидно няма желание да дискутира, а май не знае и как, и не иска да знае. И правилно отбелязаха по-горе, че за тази цел си има блогове. Какъв е смисълът да влизаш в дискусия, където нито чуваш ответна страна, нито искаш да чуваш, нито имаш намерение да отговаряш? Та ти така дори отблъскваш хора, които потенциално биха се съгласили с тебе и може да се вслушат в това, което им говориш. Разбира се, това си е негова работа, ама защо трябва да го прави и наша?

Че на кого сме запушвали устата? Малко ли сме му гледали сеира? Викаш, че било демократично всеки да може да си каже мнението - добре; а демократично ли е да си пробутваш мнението на всеослушание, и да постоянстваш в мултиплицирането му, без да се усещаш? Демократично е за тебе - а за другите?! На тях дали им харесва и длъжни ли са те да се съобразяват с активността ти, и да те четат и сутрин, и вечер... понеже, видиш ли, просто си "споделял неангажиращото си мнение" ... с "copy/paste", професионално?

Ние нищо не можем да решим, дори да сме съгласни с мнозинството, просто защото форумът не е наш и не е наша работа никого да гоним или да цензурираме. Проблемът е, че човекът се държи като трол и като робот и това поведение би трябвало да е видно за всеки. И на това беше обърнато внимание. Ако администрацията го одобрява, ние може да направим това, което и ти си ни посъветвал.

А ти много се заблуждаваш, че спазването на някакъв етикет и протокол има общо с тоталитаризма и "болшевизма". Когато има престъпление, може да има и наказание, адекватно на провинението. Но някои хора са много "толерантни" и "либерални", особено към онези, които не ги толерират.

Не можах да разбера защо след като не желаеш да го четеш се чувстваш длъжен да го правиш ? Безумно е не мислиш ли. Аз самия гледам с предубеждение на много дългите постове и рядко чета както неговите така и твоите но това си е мой избор. Никого не карам да чете и моите така че във форума е като в живота хора много и всякакви с кого точно ще комуникира всеки си избира сам.

преди 10 минути, lsmurf написа:

Не можах да разбера защо след като не желаеш да го четеш се чувстваш длъжен да го правиш ? Безумно е не мислиш ли.

Ами то как да не ги прочетеш? Като гледаш темите, по които последно е писано, се налага да прочетеш заглавията, които са в повечето случаи именно неговите. Чисто технологично трябва да го направиш, не заради някакъв морален дълг или нещо подобно. Пак казвам, ако не беше прекалено, нямаше да е проблем; но ако имаш 80 % от темите негови, и последните двайсе коментара, пак негови... Но нека не се отклоняваме повече от темата.

Една добра статия за ролята на неправителствените организации в днешно време. Интересно как те са "неправителствени" примерно по отношение на българското правителство, но може да са финансирани от други правителства. На английски:

http://katehon.com/article/us-empire-cia-and-ngos

Ето малко от статията (интервю с немския автор Уилиям Енгдал):

Цитат

You quote Allen Weinstein, co-author of the founding act of the NGO National Endowment for Democracy (NED), saying; "Much of what we do today was done 25 years ago by the CIA." Are the US NGOs such as NED, CIPE, USAID, NDI not to speak of the Soros network the fifth column of the CIA?

WE: As I indicated above, I would say so in my opinion. Invariably their NGO agenda fits the given agenda of Washington foreign policy. Coincidence? I don’t believe so.

Your critic focused mainly on a few US NGOs or would you include all non-governmental organizations in general? Aren't all these NGOs driven by a good mind and noble deeds to spread democracy and freedom around the world?

WE: This is the devil in the concept of Bill Casey. Hiding very black dirty anti-democratic CIA operations behind private political NGOs waving the banner of “Human Rights” has been very effective for Washington’s global agenda of toppling un-cooperative regimes around the world. In effect the CIA has weaponized human rights. Curiously useful regimes for Washington such as Saudi Arabia go unbothered by calls for democracy. Their oil billions finance Washington’s global terrorism agenda.

на 28.09.2017 г. в 0:16, Джугашвили написа:

Ами те троловете точно това целят!!! Не да наложат мнението си с аргументи и факти, а да изгонят нормалните потребители, да останат само такива и после да се вихрят по медиите, да се чукат в гърдите и да твърдят как цялото виртуално пространство ги подкрепяло!!! Еми няма да стане тяхната работа!!!

Направили са го в много други форуми и се радвам, че тук получават достоен отпор. Не, че това по някакъв начин ще ги промени, но е хубаво да знаят, че повечето хора не са съгласни с тях. На мен ми приличат на едни същества от Стар Трек, които се хранеха с човешката злоба и колкото повече я предизвикваха, толкова по-силни ставаха, докато накрая целия екипаж не почна да им се смее и те, като видяха, че вече нямат храна, напуснаха кораба. 

Гледам, сте се вторачили в "калцунов", но не е само той - разни " банаани" и други свирят на тънката струна на антикомунизма, което няма нищо общо с темата. Аз лично съм си намерил начин на борба с тези "неща" и той е блокиране. Някой ще каже, че е бягство и нежелание за дискусия ... да, бягам от омразата, защото тя е заразна и те предизвиква да отговориш по същия начин. Да отговорим на лошото с добро тук не върви, защото ... Ако отговаряме на лошото с добро, с какво ще отговорим на доброто.

Предполагам, че ще ме замерят с банани, но малко ме интересува. Отдавна съм усъвършенствал метода да чета само тези, които ме интересуват, а другите просто "не са съществителни". Това е.

Цитат

WE: The Soros Foundation established the Stefan Batory Foundation in Warsaw in 1988 to train activists to ultimately topple the Communist regime. They played a major role “building democracy” and immediately after the collapse in Poland of the government of General Czesław Kiszczak in August, 1989. Soros brought Harvard University "Shock Therapy" economist Jeffrey Sachs into Poland to push privatization of state enterprises, create a hyperinflation and open choice Polish state assets for auction to western investors like friends of Soros for pennies or then, for pfennig.

Много интересно съвпадение: хиперинфлация и после приватизация от чужди инвеститори, да ви звучи познато?

И после защо руснаците гонят американските НПО-та.

Хм. Още един цитат, който ме удивлява:

Цитат

In the old days, the conquerors brought in its wake the missionaries. Today, the Western neo-colonial powers come with hundreds of NGOs who teach the indigenous population how Western democracy is supposed to function. Do you think the NGOs serve the interest of these people? What about the German NGOs who especially carry a lot of ideological ballast, for example, in the form of gender mainstreaming with them? What do you make of that?

WE: I think your analogy with the “Christian” missionaries of the past and the “Human Rights” or “democracy” NGOs today is very fitting. I am not competent to comment on the activities of various German NGOs. My main focus is Washington, the hegemonic power today and source of so much that is destructive, unfortunately.

Въобще интервюто си заслужава.

преди 2 часа, RagnerBG написа:

...

Разбирам те, човек какво казваш, но то той да беше само единствения де троли... Той поне поства И полезна информация, а тези, които дезинформират за предишния режим? Извиняваш ги, че са живели (добре) през 80-те и не помнят "хурката". А замислял ли си се те дали не са от "онея"? Аз примерно нямам в рода си убит от онзи режим роднина. Натика ли са ни вкъщи някакви хора (що де цяла къща ти ще имаш), взели са ни земи, сеялка, трактор, магазин, на баща ми не са позволили да учи извън БГ (а той съм чувал от уважаван човек е имал големи заложби в математиката. Реализира се човека като инженер, ама нали...), нали, де се вика, нищо работа. Но много имат по някой  убит. И ако влезе тук и види словесните полюции на няколко .... хайде да не ги наричам с имена. - не заслужават и това... Човек, тоя не го знам къв е, ма не е по-престъпно неговото от тяхното.

Редактирано от Мальчик Бананан (преглед на промените)

преди 20 минути, Мальчик Бананан написа:

Аз примерно нямам в рода си убит от онзи режим роднина.

Аз пък имам. И другите неща, които описваш, също са се случвали в моят род. Така, че и аз те разбирам. Но това не ми пречи да съм обективен и да сравнявам държавата последните години на онзи строй и как са живели моите родители и аз като малък, с това сега. И с лицемерието на днешната пропаганда, много по-голямо от тогавашното. Защото, в интерес на истината, много от нещата, които са се говорели за САЩ и "лошият" капитализъм тогава и са приемани несериозно, в крайна сметка се оказаха верни. А ако сравняваме убитите от преходното време след войната и погромът, убитите, самоубитите и т.н., в днешни времена, макар и да се води статистика, няма да е в полза на онова време. Така, че аз не обичам демагогията и популизъм в никакви форми. Както и да се цикли на неща, които отдавна нямат връзка с днешната действителност, в която пребиваваме. Каква е ползата да се рови там и да се прави връзка с днешните времена, в които си имаме достатъчо, че и по-сериозни проблеми, за които не са ни виновни, нито болшевики, нито СССР? Вече има други играчи и други методи за репресии, геницид и грабеж, които ме засягат повече.

преди 5 часа, Мальчик Бананан написа:

Имат,

Людмила Улицкая, руска писателка:
Аз живея в Русия. Сега моята страна се намира в състояние на война с културата, ценностите на хуманизма, свободата на личността и идеите за правата на човека. МОЯТА СТРАНА Е БОЛНА ОТ АГРЕСИВНО НЕВЕЖЕСТВО, НАЦИОНАЛИЗЪМ И ИМПЕРСКА МАНИЯ ЗА ВЕЛИЧИЕ. Срамувам се от нашия невеж и агресивен парламент, от нашето агресивно и некомпетентно правителство, от ръководните политици - поддържници на насилието и вероломството, които се правят на супермени. Срам ме е от всички нас, от нашия народ, който загуби нравствените си ориентири. Русия днес провежда самоубийствена и опасна политика, която представлява опасност на първо време за самата Русия, но напълно вероятно може да донесе Трета световна война. ПРОЩАВАЙ ЕВРОПА, боя се, че никога няма да станем част от семейството на европейските народи.

Снимка на Контра Пропаганда.

Трудно им е на нормалните хора там.  Андрей Кончаловски: Ужасете се от себе си

http://glasove.com/categories/svetut-spored-muzata/news/andrej-konchalovski-ujasete-se-ot-sebe-si

Редактирано от kalansuv (преглед на промените)

@RagnerBG Да, пропагандата и този информационен шум, с който ни заливат -фили и -фоби е адски досадно, а конкретно тази тема не беше даже създадена с подобна цел. И мен не ме кефи и това е причината само да прелитам през "Политика"

преди 8 часа, Lumberman написа:

Една добра статия за ролята на неправителствените организации в днешно време. Интересно как те са "неправителствени" примерно по отношение на българското правителство, но може да са финансирани от други правителства. На английски:

http://katehon.com/article/us-empire-cia-and-ngos

Ето малко от статията (интервю с немския автор Уилиям Енгдал):

"Не искам да живея в такава среда; и вие, ако се замислите, не искате. А у нас положението днес е същото, като в Русия преди 14 г. Държавата удря виден и мощен бизнес, за да накара останалите да дават каквото и да им се поиска. " Защо в последните две години хората не искат да инвестират тук? Е, как – защо? За да не им се изсипе на главата местният партиен лидер и да им поиска 40 процента "за шефа". Това – докато плячкосването на бизнеси вървеше по партийна линия. Как ли в момента в световните бизнес среди отеква информацията, че с плячкосване вече се е заела директно Държавата"

safe_image.php?d=AQCRpmsUIPhc1K6J&w=476&
Държавата удря виден и мощен бизнес, за да накара останалите да дават каквото им се поиска...Произволът, тръгнал веднъж, може само да…
преди 59 минути, kalansuv написа:

преди 6 часа, Мальчик Бананан написа:

Имат,

Людмила Улицкая, руска писателка:
Аз живея в Русия. Сега моята страна се намира в състояние на война с културата, ценностите на хуманизма, свободата на личността и идеите за правата на човека. МОЯТА СТРАНА Е БОЛНА ОТ АГРЕСИВНО НЕВЕЖЕСТВО, НАЦИОНАЛИЗЪМ И ИМПЕРСКА МАНИЯ ЗА ВЕЛИЧИЕ. Срамувам се от нашия невеж и агресивен парламент, от нашето агресивно и некомпетентно правителство, от ръководните политици - поддържници на насилието и вероломството, които се правят на супермени. Срам ме е от всички нас, от нашия народ, който загуби нравствените си ориентири. Русия днес провежда самоубийствена и опасна политика, която представлява опасност на първо време за самата Русия, но напълно вероятно може да донесе Трета световна война. ПРОЩАВАЙ ЕВРОПА, боя се, че никога няма да станем част от семейството на европейските народи.

Снимка на Контра Пропаганда.

Трудно им е на нормалните хора там.  Андрей Кончаловски: Ужасете се от себе си

http://glasove.com/categories/svetut-spored-muzata/news/andrej-konchalovski-ujasete-se-ot-sebe-si

Има над какво да се замисли човек в този материал . Според мен ако сменим името на страната с България ще важат същите неща и изводи. Единствената разлика е че ние можем да се оправдаваме с турското робство и колониалната зависимост . Но в крайна сметка истината е че трябва да търсим вината най вече вътре в самите нас като народ наисина и ние трябва да се ужасим от себе си вместо да се заяждаме и да въхваляваме времето преди 1989 или пък това след 1989 трябва да ни стане ясно че такава дата просто няма и вървим устремно по наклона надолу. Сигурно някои ще ме обявят за черноглед но истината според мен е тази. Докато не се променим никаква система няма да ни помогне нито "социализъм" нито " демокрация".

Редактирано от lsmurf (преглед на промените)

преди 1 час, kalansuv написа:

ПРОЩАВАЙ ЕВРОПА, боя се, че никога няма да станем част от семейството на европейските народи.

Е, нищо, украинците пък нали ще станат част от "европейското семейство". В един дом с "умерени главорези" от цял свят, които обещават да завладеят Европа отвътре, да бъдат бъдещето ѝ. Руснаците са доста по-адекватни пред ислямистките (разбирайте, организираните от САЩ) заплахи. Или може би Мюсюлманските братя нямат общо с ЦРУ, нито про-уахабитския режим в Саудитска Арабия? Пък ако толкова иска женицата, нека ходи на Запад. И да се радва на всички "придобивки на демокрацията" преди всичко да рухне.

преди 1 час, kalansuv написа:

Не искам да живея в такава среда; и вие, ако се замислите, не искате. А у нас положението днес е същото, като в Русия преди 14 г. Държавата удря виден и мощен бизнес, за да накара останалите да дават каквото и да им се поиска.

И кой удря бизнеса? Бойко, човекът на Меркел и Хилари Клинтън? Да не би западняците да не го знаят що за мутра е? Сравненията с Русия са неуместни. Едно е да мачкаш бизнеса по икономически или политически причини, друго е да удариш олигарсите, които са изнасяли руското богатство на Запад, какъвто е бил случая в Русия. Какво бъдеще има една страна, чието богатство е в ръцете на чужденци или пък е в ръцете на "свои", които (странно защо?) го държат в швейцарски банки и ОФШОРКИ в чужбина?

преди 38 минути, Lumberman написа:

Едно е да мачкаш бизнеса по икономически или политически причини, друго е да удариш олигарсите, които са изнасяли руското богатство на Запад, какъвто е бил случая в Русия.

В РФ е и двете .

https://www.svoboda.org/a/27134684.html

http://www.ng.ru/regions/2015-04-09/5_primorie.html

http://pravdaurfo.ru/news/131230-mihail-yurevich-obvinil-nachalnika-fsb-v-oteme

И се мачка бизнеса от службите, и се изнасят милиарди, и както знаеш, 28 милиардера олигарха владеят 90 % от суровинното богатство на страната.

Но никой не ги "удря" разбира се. Нещо повече, те са си , а и няма как да не са , от първите приятели на Путлер.

Дали ще се сетиш какво е определението за "мафия" ?

Цитат

Какво бъдеще има една страна, чието богатство е в ръцете на чужденци или пък е в ръцете на "свои", които (странно защо?) го държат в швейцарски банки и ОФШОРКИ в чужбина?

Добър въпрос.  Може да го зададете на една следваща "прямая линия с президентом" :)

Относно хакерите.... един вече си признал че е работил за "Единная Россия" , като освен това е и кадрови военослужещ.

http://theins.ru/news/72782

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 9 часа, RagnerBG написа:

Аз пък имам. И другите неща, които описваш, също са се случвали в моят род.

Тази монета има и обратна страна. Въпросът е, че темата си има определена насоченост и тя е за отношенията между двете страни, от които зависи съществуването на света. Що се отнася за жертвите от едната и другата страна на онова безумно идеологическо противопоставяне, то това за пореден път показва, че фанатизмът и в религията, и в идеологията не води до нищо добро.

преди 9 часа, RagnerBG написа:

Но това не ми пречи да съм обективен и да сравнявам държавата последните години на онзи строй и как са живели моите родители и аз като малък, с това сега. И с лицемерието на днешната пропаганда, много по-голямо от тогавашното. Защото, в интерес на истината, много от нещата, които са се говорели за САЩ и "лошият" капитализъм тогава и са приемани несериозно, в крайна сметка се оказаха верни.

А към това вече нищо не може да се добави, просто - ИСТИНА.

По-подходящо в случая обаче е краткото английско: NO COMMENT!

Все пак да добавя един цитат:

Вярно е, че са ни заблуждавали и преди, но също така е вярно, че в днешно време ни заблуждават много по-често и в много по-големи мащаби.

Дейвид Балдачи, "Цялата истина"

И последно от мен:

Нас ни лъжеха и ние не вярвахме, но тях ги лъжат и те вярват. Така беше преди, така е и сега.

Как се крадат данни,  и ролята на Касперски

https://www.wsj.com/articles/russian-hackers-stole-nsa-data-on-u-s-cyber-defense-1507222108

Забравих къде "лубмерманчо" се възхищаваше на руснаците как ограничавали офшорките си , или щели да ги извеждат от там...

Та.. това отново е точно обратното на истината :

http://www.rosbalt.ru/business/2017/10/03/1650213.html

Става въпрос за 199 юридически фирми в офшорни зони, на които се пада около 70 % от брутния национален доход.

За 2016 г. РФ е една от водещите в света , с около 60 % от БВП , или 60 трлн р.  в офшорки.

/това отделно от другата статистика, която също често съм цитирал , че 28 милиардера , освен че са забогатели с около 1.2 млрдза последните няколко години,  владеят около 90 % от суровинното богатство на РФ, а обикновенния руснак е обеднял за  същия период  с около 15 % /

преди 4 часа, miro20 написа:

Как се крадат данни,  и ролята на Касперски

https://www.wsj.com/articles/russian-hackers-stole-nsa-data-on-u-s-cyber-defense-1507222108

Линк към статия, която не може да се прочете без да си платиш ... просто спусната опорка и мирко радиочката бърза да я пльосне тук.

Самата медия не коментирам колко пък е достоверна. Ама шараните вече явно и без кукичка кълват...

Ето ти я новината на български:

https://www.kaldata.com/it-новини/руски-хакери-откраднали-данни-от-анс-ч-261355.html

Разбира се, твърдението, че АНС(дори и да става въпрос за неин подизпълнител) е инсталирала руски софтуер за защита е за баламурници.

преди 24 минути, M.Николов написа:

Ето ти я новината на български:

https://www.kaldata.com/it-новини/руски-хакери-откраднали-данни-от-анс-ч-261355.html

Разбира се, твърдението, че АНС(дори и да става въпрос за неин подизпълнител) е инсталирала руски софтуер за защита е за баламурници.

И защо мислиш така ? Касперски  доскоро имаха авторитет на една от най - сериозните фирми от бранша и се предполагаше че се занимават със софтуер а не със следене на клиентите. Това че са си продали задника и са плюли на авторитета си е друга тема. Аз например съм ползвал техен софтуер и съм много доволен от работата му и не считам че съм бил баламурник. Ами по тази логика ако руснаците ползват да кажем Windows ще ги класираш ли като баламурници .

Първо в новината има една важна думичка и тя е "Случката е станала през 2015 г. и вероятно с помощта на противоречивия(това въобще няма да го коментирам) софтуер на руската фирма за киберсигурност Kaspersky." тоест не е сигурно въобще дали причина за пробива е била програма на "Касперски".

преди 17 минути, lsmurf написа:

Касперски  доскоро имаха авторитет на една от най - сериозните фирми от бранша

И все още е!

преди 18 минути, lsmurf написа:

и се предполагаше че се занимават със софтуер а не със следене на клиентите.

Това до момента са недоказани твърдения!

преди 20 минути, lsmurf написа:

Аз например съм ползвал техен софтуер и съм много доволен от работата му и не считам че съм бил баламурник.

Тук не става въпрос за теб или който и да е, става въпрос за Агенцията за Национална Сигурност на САЩ, там е невъзможно да попадне и да се използва софтуер на външни фирми, освен на проверени и одобрени такива(предимно американски).Шанса там да се ползва защитен софтуер на руски или китайски фирми е равен на нула.Тези изисквания важат и за подизпълнителите на АНС.

преди 30 минути, lsmurf написа:

Ами по тази логика ако руснаците ползват да кажем Windows ще ги класираш ли като баламурници .

Много се съмнявам, че във ФСБ ползват Windows.А вече мисля, че не ползват и чужди процесори, освен руски.

Иначе обикновените руснаци могат да си ползват каквото си изберат.

преди 1 час, M.Николов написа:

Много се съмнявам, че във ФСБ ползват Windows.А вече мисля, че не ползват и чужди процесори, освен руски.

Ние пък инвестираме в тридесет-годишни самолети трета ръка от американците... Въпрос на национални приоритети. Студената война изглежда се завръща, само че във времето на доста по-развити технологии, които независимите държави гледат да си набавят (дори една Северна Корея). А ние вече и доматите си внасяме от Гърция и Турция... като държавите в Африка, но за сметка на това гледаме био-технологична рапица за биодизел. Тиквеникова мисъл, какво да правиш!

преди 1 час, M.Николов написа:

Тук не става въпрос за теб или който и да е, става въпрос за Агенцията за Национална Сигурност на САЩ, там е невъзможно да попадне и да се използва софтуер на външни фирми, освен на проверени и одобрени такива(предимно американски).Шанса там да се ползва защитен софтуер на руски или китайски фирми е равен на нула.Тези изисквания важат и за подизпълнителите на АНС.

Според мен не си прав и Касперски е точно една от "одобрените"  фирми. Опитваш се да внушиш че едва ли не че фирмите се одобряват по национална принадлежност . Което всъщност не е вярно. Ако е бил извън този списък от одобрени фирми за сигурност ползващи държавните учреждения в САЩ защо сега се вдига такава пушилка около забраната да ползват софтуер на Касперски пък и на всичко отгоре ще го канят да дава обясненения в сената. Мен например досега не са ме канили теб предполагам също.:) . Естествено че в АНС всичко е звойно и тройно подсигурено и едва ли разчитат на една единствена фирма да осигурява сигурността им пък била тя  американска или  каквато и да било друга защото освен недобронамерени стават и стандартните грешки . Перфектен софтуер просто няма. Така че с това равен на нула яко си се изсилил според мен.

преди 26 минути, lsmurf написа:

Според мен не си прав и Касперски е точно една от "одобрените"  фирми.

Усещаш ли,че става въпрос за лидер в антивирусната индустрия особенно в последните 3 - 4 години?

Касперски Лаб е всепризната компания в цял свят и то не от разни блогъри ами от лидери в областта на сигурността. Да не зачеквам пак старата тема за flame , stuxnet , dudu , gauss все дело на АНС ! Забравихте май и скандалите с продслушването в Германия пък и в цял свят...

Та кой кого следи или по  -точно кой на кого пречи да следи останалите? Не знам дали изобщо се усещате колко кухи са твърдения,че Касперски шпионирал потребителите. Вземете се поинтересувайте какви данни се ползват от сервиза Kaspersky Security Network  поне ще се ограмотите малко.

преди 15 минути, nikssi написа:

Усещаш ли,че става въпрос за лидер в антивирусната индустрия особенно в последните 3 - 4 години?

Касперски Лаб е всепризната компания в цял свят и то не от разни блогъри ами от лидери в областта на сигурността. Да не зачеквам пак старата тема за flame , stuxnet , dudu , gauss все дело на АНС ! Забравихте май и скандалите с продслушването в Германия пък и в цял свят...

Та кой кого следи или по  -точно кой на кого пречи да следи останалите? Не знам дали изобщо се усещате колко кухи са твърдения,че Касперски шпионирал потребителите. Вземете се поинтересувайте какви данни се ползват от сервиза Kaspersky Security Network  поне ще се ограмотите малко.

Май не си ме разбрал . Няма какво да се ограмотявам Точно това казвам и аз че Касперски е лидер в бранша и няма нищо учудващо да е в списъка на одобрените фирми . Досега не съм видял някой да отрича авторитета на Касперски . Дали е следила или не няма как да се каже без сериозни доказателства. Засега има обвинения.Спорът ми е че никой не пренебрегва професионализма на дадена фирма само заради факта че е руска.Така че , че е ползван техен продукт в АНС съм почти сигурен .

Хайде и ти като навътре в тази област  кажи дали си на мнението на Николов че само балъци могат да повярват че АНС са го ползвали и вероятноста да се ползва там руски софтуер е равна на нула.

преди 2 часа, M.Николов написа:

.Шанса там да се ползва защитен софтуер на руски или китайски фирми е равен на нула.Тези изисквания важат и за подизпълнителите на АНС.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.