Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отношенията между САЩ и Русия

Featured Replies

преди 31 минути, Tommygun написа:

Ако пък се върнем на теорията за хлора - миенето с вода не е ли също леко противопоказно?

Когато нас ни обгазяваха с хлор, проблемът не е в самия хлор а в това, че вдишвайки го, той реагира и се получава солна киселина. Хлорът трудно съществува самостоятелно, защото лесно се съединява с други елементи. Когато бях ученик и се увличхме по химия с един приятел, правихме експерименти в таванската му стая. В една епруветка произведохме хлор. Нали тогава ни обгазяваха, решихме да видим какво е това чудо. Повярвай ми, като почна реакцията, едва успяхме да излезем от таванската стая. За секунда те удря в главата, все едно те разрязва някой с нож! Та който е обгазен с голяма концентрация хлор, нищо няма да му помогне. А да се обливаш с вода, е голяма глупост. 

преди 5 минути, Реджеп Иведик написа:

Исконна руска територия. Искат я, ама още не е руска територия. Руснаците са тъй.

Пошегувах се, но реално Русия си осигури голям бизнес там. Не тук, срещу което роптаете. Е добре, вече няма руски газ, руски централи. Всичко се прехвърли в Турция. И нали България била руска територия заради газта и централите? Ако е било така, значи вече Турция е руска територия. Че и руски C-400  ще купуват. Смятай какво направиха C-200  и какво ще направят C-400. 

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 478,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Мацката го обяснява много добре и разбираемо дори и за неспециалисти с малко здрав разум. Ааааа , ма чакай, това сигурно пак е фейк и пропаганда на руснаците. А картинката е точно обратната.

• crazy katon
    crazy katon

В Холандия се намериха хора, на които им писна да демонизират Русия и ще издават вестник за истинското положение там, който ще се казва "другият вестник" или "другата страна". Инициативата е хубава, н

• Тези удари са повече за пред медиите и да напомнят на света, че международното право не съществува.

Публикувани изображения

Аз друго не мога да проумея!!! Значи хлорът е химическо оръжие, а обеднения уран не е!!! Тия хора си правят ташак с цял свят и най-вече с техните лакеи и тези които им вярват!!!

преди 14 часа, Anne написа:

Германия не я ли е срам след две световни войни, които е загубила, и след участието и в геноцида над  хората не я ли я е срам да участва пак във военни действия?

Германия, този път, отказа да участва в ударите срещу Сирия.

преди 10 минути, Джугашвили написа:

Аз друго не мога да проумея!!! Значи хлорът е химическо оръжие, а обеднения уран не е!!! Тия хора си правят ташак с цял свят и най-вече с техните лакеи и тези които им вярват!!!

Хлорът не се води химическо оръжие. Ето защо явно ни правят на идиоти!

преди 14 часа, Anne написа:

И аз съм разочарована! Путин обеща да защити Сирия и сирийците! Трябваше да се намесят изненадващо, в последния момент, да им прихванат ракетите и да им блокират корабите в Средиземноморието! Да им поставят ултиматум - или ще се махнат, или ще стане страшно, да избират! Като времето за отговор е една минута!  Да ги видя тогава!

Според мен руснаците не са готови на този етап за такава директна конфронтация, имат нужда от време, затова и претърпяха не една и две провокации досега. Американците искат да ги провокират. Отделно, ако им бяха потопили примерно някой кораб в Средиземно море, имаш ли си идея какво можеше да стане? За момента руснаците, като самураи, търпят и събират сили, и в един момент ще отвърнат.

преди 20 минути, Джугашвили написа:

Брей, май ще се пренаписват учебниците!

преди 21 часа, miro20 написа:

Дали са 71 или 171 ракети от изстреляни 100-на , всъщност не е важно. Важното е че целите са поразени, жертви няма.

т.е. пак учебно показно занятие на американците към руснаците.

:)

Да разбираме, че според теб е все едно дали 100 ракети ще ударят целите си или само 30 ракети ще ударят целите си?:D

И по-важното според руските военни, цели на атаката са били и още 4 военни летища, но всички ракети към тях са били свалени!Тоест поразени са три обекта(сгради и складове), които въобще не са били охранявани от ПВО и неизползвано и незащитено малко летище!

преди 19 часа, miro20 написа:

Едно че бяха предупредили руснаците за целите , те пък предупредиха Асад, и всичко се размина като на тренировка.

Интересно вчера твърдяха, че не са предупредили руснаците преди ударите!

преди 10 минути, M.Николов написа:

Да разбираме, че според теб е все едно дали 100 ракети ще ударят целите си или само 30 ракети ще ударят целите си?:D

Нищо не разба /както винаги/ . Първо говореха за 10-на свалени ракети, после станха 30-на та накрая руските военни оповестиха 70 . Което ме наведе на мисълта до колко може да се вярва на такива изявления.

И дадох примера с лъжеца Шойгу, който вече е освободил 503 хил. кв, км. от Сирия , която е 185 хил. :)

Затова се връщам на това което знаем, а не това което пропагандата ръси. И това е че са поразени три набелязани цели, жертви няма. Това е.

преди 13 минути, M.Николов написа:

Интересно вчера твърдяха, че не са предупредили руснаците преди ударите!

Първото потвърждение че са известени дойде от французите, после от американския посланник в Москва, когото цитирах.

преди 1 час, BG-Team-DRIFT написа:

Еееее, Шойгу смята и свободна Турция, която вече е руска територия ;)

Като спомена Турция, нали знаеш че те са солидарни с ударите, а не против ? :)

преди 9 минути, miro20 написа:

Нищо не разба /както винаги/ . Първо говореха за 10-на свалени ракети, после станха 30-на та накрая руските военни оповестиха 70 . Което ме наведе на мисълта до колко може да се вярва на такива изявления.

Смешко, цитирай кой тук в сайта е писал за 10 или 30 ракети, ако можеш!

Николов, не те разбирам. Ти си се засилил в посока, която не акцентирам, и въобще не е важна за мен.

И не казвам тук във форума, а първите  коментари по медиите сутринта след бомбардировките.

Цитат

Противовъздушната охрана на Сирия е свалила най-малко 10 от тях, съобщи сирийската държавна телевизия.

Цитат

Според сирийски военни източници са били прехванати 20 ракети, които били изстреляни по района на Касва южно от Дамаск, предаде ДПА

и стигнем до ...

Цитат

Руските военни казаха, че сирийската противоракетна отбрана, която е руско производство, е свалила 71 от 103-те крилати ракети, изстреляни от САЩ

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 28 минути, miro20 написа:

Като спомена Турция, нали знаеш че те са солидарни с ударите, а не против ? :)

Говорим за територия, не за удари. Ти в поста си спориш за територии, затова и ти отговорих. Ако ще спорим за удари, да я подхващаме в друг пост. Тук става въпрос за територия.  Що се отнася до позицията на Ердоган, то тя е против Асад и против ударите като цяло. Нещо като позицията на нашето правителство - абе няма да гоним тоя и оня, ама сме солидарни напълно. 

преди 28 минути, miro20 написа:

Аз пък четох друго сутринта - САЩ и Англия пуснали 30 ракети ;) После руснаците казаха 105 и се чудя, що американците скриха 70. А то ква била работата. Изпарили се били във въздуха. Язък за високотехнологичните GPS  ракети, дето като самолетчета от хартия се разлетели в разни посоки като доближили целите.  Руските Калибър ряпа да ядат. 

Глупостите за Турция като освободена територия , и разни още някакви наивни "териториални тълкования" на гафа на лъжльото Шойгу , освен с усмивка, няма как да коментирам.

Затова и само споменах  каква е позицията на Турция спрямо американските удари.

преди 1 час, Джугашвили написа:

А не, уранът не е оръжие. То е Страшния Съд :)

на 14.04.2018 г. в 21:41, Tommygun написа:

И това го казвам като човек, живеещ на запад. Нивото на цензура,пропаганда и изопачаване в западния свят е просто нечовешко.

Браво! Точно, конкретно, аргументирано! Мислиш, че ще промениш мнението им? Не, както при теб мисленето е от особена важност, така при тях стои въпроса с "немисленето", нещо, което на запад се превръща в епидемия. Спускат им готовата рецепта (мнение) и те я защитават с фанатична страст и най-вече ненавист. Според мен русофобията трябва да бъде класифицирана като болест. Не твърдя, че аз като русофил съм много по-различен, важното е, че в момента Русия е единствената страна, която се стреми на всяка цена да запази мира и това ме прави привърженик на добрата кауза. Какво мислят така наречените русофоби, не ме интересува ни най-малко.

на 15.04.2018 г. в 12:35, Tommygun написа:

А защо няма жертви по улиците? Отровните газове са по-тежки от въздуха и падат на земята. Тази на леглото не се знае даже къде се намира.

И пак браво! На мястото на моите емоции спокойно, хладнокръвно обяснение. Както споменах, то няма да ги промени, но поне усещането, че и там има все още мислещи хора действа успокояващо.

П.П. Моля тези, които чувстват, че са на коренно различно мнение (споменатите фоби) да не ме цитират ... не съм ги блокирал, но съм ги запомнил, така че могат да бъдат сигурни, че цитирането на мои постове е излишно ... не ги чета. Чао.

преди 7 минути, miro20 написа:

Глупостите за Турция като освободена територия , и разни още някакви наивни "териториални тълкования" на гафа на лъжльото Шойгу , освен с усмивка, няма как да коментирам.

Затова и само споменах  каква е позицията на Турция спрямо американските удари.

Ами аз точно с усмивка го казах.

преди 2 часа, Tommygun написа:
  • Защо руснаците ще искат да убиват двоен агент ,който отдавна е направил, каквото е може да направи и така или иначе не може да нанесе никакви вреди повече? И защо по такъв явен начин, който сочи с пръст към тях? Защо просто не го гръмнат и да му вземат портфейла...?
  • И защо Асад ще хвърля газ върху жени и деца СЛЕД като вече е победил и спонсорираната от Америка измет е ликвидирана? Защото е "животно" обичащо да убива жени и деца и да се смее....,Да включим мозъка малко ли...

Аз тия въпроси и подобни задавам от няколко години. Сигурно знаеш отговорите на англичаните - Путин трябвало да сплоти нацията за изборите. Трябвало да покаже на шпионите, че без отмъщение нямало да се разминат и че убийство в демодържава като Англия е възможно. 

А за Асад...прочети какво писах при първия "химически удар" на Асад.  Ако си забелязал, големите неща винаги се случват, когато на хоризонта се появи мирно решение на проблемите. 

ОК. 

Прави ми впечателние че Ердоган независимо че току що се бе срещнал с Путлер, това не оказа голямо значение за позицията му и солидарността с американските удари.

А за разяснения по статията на Белингкат бях  дал синтезирано на руски : https://www.svoboda.org/a/29159334.html

преди 1 час, Джугашвили написа:

Обеднен уран ! Това май беше хранителна добавка ако не се лъжа. Миро ще ни разясни с какво по точно се консумира. 

преди 2 минути, miro20 написа:

ОК. 

Прави ми впечателние че Ердоган независимо че току що се бе срещнал с Путлер, това не оказа голямо значение за позицията му и солидарността с американските удари.

И на мен това ми прави впечатление. Но то отдавна е така. Турция нахлу в Сирия и въпреки всичко, Путин и Ердоган се срещнаха. Но ако става въпрос за Ердоган, то него не го ебе и за евролибералите ;)

преди 5 минути, miro20 написа:

ОК. 

И какво точно ти е интересно?От както е започнала войната в Сирия Ердоган е против Асад.

Един стар виц , ама за Сирия става .

По телефона в полицията (анонимен) :

- Ало , на Гарабед му докараха дърва в двора .

- Не занимавайте полицията с глупости ! - полицая .

- Ама в дървата има скрит хероин.....(затваря)

По друг телефон :

- Гарабед , Киркор е ! Тези дето миналата година ти прекопаха нивата , сега идват да ти нацепят дървата....

:lol6:

преди 58 минути, miro20 написа:

Много избирателно вярваш тогава. Англичаните смениха десетина версии за Скрипал ама ти вярваш на всички и дори влизаш в разгорещени спорове че има папки които никои не е виждал освен теб и един ден, тоест някой ден всички ще видим ама ...дренки .
Инак да направим санкциите, да приберем парите на руските олигарси пък папката може и да почака, пък ако се изгуби най добре.

преди 6 минути, BMW Маниак написа:

Инак да направим санкциите, да приберем парите на руските олигарси пък папката може и да почака, пък ако се изгуби най добре.

Де да им дойде на ум на тъпаците , че така цепят дървата в двора на Путин ! (виж горе) :lol6:

преди 2 часа, Тoни написа:

Останаха само три цивилизовани държави на тоя свят - Русия, Китай и Иран. 

Трябва да обиколиш всички университети и да обясниш на всички студенти да не емигрират на запад, ами в цивилизования Иран, или ако не ги искат там - в Китай и в краен случай в Русия ама във Владивосток, а не в европейската ѝ част.
От почти 2 милиона емигрирали български граждани, огромното мнозинство избягаха на запад, далече от Русия.

Всеки има право да ходи където си иска. Аз ти говоря за това хората да бъдат хора, а не да носят умни и красиви ракети по света за кеф. А малките пуделчета, като нас да пригласят. "Бомбете, бомбете, нормално е ние сме с вас, сирийците го заслужават."

Аз бих емигрирал и в Сибир, стига да съм щастлив. Да ти кажа, не ми трябва много.

преди 1 час, Lumberman написа:

Според мен руснаците не са готови на този етап за такава директна конфронтация, имат нужда от време, затова и претърпяха не една и две провокации досега. Американците искат да ги провокират. Отделно, ако им бяха потопили примерно някой кораб в Средиземно море, имаш ли си идея какво можеше да стане? За момента руснаците, като самураи, търпят и събират сили, и в един момент ще отвърнат.

Те руснаците са готови още от времето на Брежнев, ама само с ядреното оръжие, пък то не е подходящо.
При варианти да воюват без ядрено оръжие ще се окажат те големите губещи, защото ще похарчат много пари, които няма да има от къде да ги вземат после за възстановяване на израсходваното.
Русия се разграбва непрекъснато от шепа олигарси които изнасят на запад парите. Тези мангизи няма да се върнат обратно в Русия, щото западняците ще ги блокират ако забележат такава тенденция.
Според мен една бедна държава от само 150 милиона колхозници, каквато е Русия, няма да има как да събере сили. Хамериканцие са 300 милиона и са 20 пъти по-богати от руснаците. И като отчетем че 500 милона европейци се подчиняват без да имат право да се оплакват на всяка хамериканска прищявка и Русия е изолирана от белия Свят.

преди 21 минути, BMW Маниак написа:

Англичаните смениха десетина версии за Скрипал

Излизаха не различни версии, а постепенно и по малко иформация . Което е нормално впредвид важността на разследването.

По добре се вгледай колко най невероятни версии избълва рашистката пропаганда :) Макар че се съмнявам да се поинересуваш дори.

преди 14 минути, Белгиеца написа:

От почти 2 милиона емигрирали български граждани, огромното мнозинство избягаха на запад, далече от Русия.

То остави нашите, ами самите руснаци, от тези които имат възможност, гледат да се махнат.

Вижте, хората не са толкова глупави. И те са като нас. И много добре разбират каква олигархична мафия ги управлява, и как се крде в невиждани мащаби от ресурсите на държавата, и за цензурата им е ясно, и т.н.

Разбира се, патриотичния патос на пропагандата им гали слуха , но разума казва.. живей на запад, или поне в България :) , учи се на запад, инвестирай в цивилизацията.

Пффф ! На мен лично вече ми писна да обяснявам на хронични тъпаци . Както се казва : " На съдът е ясно . Да влезе убития ! " .

Който желае може да изгледа и това . Дългичко е и е съвсем неподходящо за малоумници : 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.