Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отношенията между САЩ и Русия

Featured Replies

преди 44 минути, by_chechi написа:

Дотам се увлякъл в манипулации горкият че се опитва да промени и законите на Нютон "обратно по сила и еднакво по посока взаимодействие" :lol6:

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 479,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Мацката го обяснява много добре и разбираемо дори и за неспециалисти с малко здрав разум. Ааааа , ма чакай, това сигурно пак е фейк и пропаганда на руснаците. А картинката е точно обратната.

• crazy katon
    crazy katon

В Холандия се намериха хора, на които им писна да демонизират Русия и ще издават вестник за истинското положение там, който ще се казва "другият вестник" или "другата страна". Инициативата е хубава, н

• Тези удари са повече за пред медиите и да напомнят на света, че международното право не съществува.

Публикувани изображения

преди 40 минути, lsmurf написа:

горкият че се опитва да промени и законите на Нютон

Всъщност, той цитира някакъв руски социолог :) но тъпотията си е тъпотия :angry:

Преклонната главица с изненада сигурно ще установи че любимия му професор говори за ударите  същото което и аз нееднократно.

Че е един вид "всички доволни" .

И както цитирах и Пионтковски -  "договорнячок" .

Ама добре че знам че не си гледа дори сам това  което цитира. Хващал съм го многократно :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 17 минути, miro20 написа:

Всъщност, той цитира някакъв руски социолог :) но тъпотията си е тъпотия :angry:

Шегувам се разбира се но от подобен "цитат" може да си направим сериозни изводи за изтъкнатия наш професор ерудит.

1 Или цитатът му е верен и не е подбрал правилния човек който си заслужава да бъде цитиран или не му пука много много кого и как ще "цитира" .

2 Професорът трябва да преразгледа процентите дебилност :) има кого да включи допълнително :lol6:

Толкова точен анализ на професора, а тия се хванали за един лапсус. Кое е по смешно, да направиш лапсус, или да протестираш за банани? Питам ви и тримата, понеже сте пенсионери и явно сте били активни по време на банановата революция. 

преди 21 минути, Тoни написа:

Толкова точен анализ на професора, а тия се хванали за един лапсус. Кое е по смешно, да направиш лапсус, или да протестираш за банани? Питам ви и тримата, понеже сте пенсионери и явно сте били активни по време на банановата революция. 

Какъв лапсус бе човек не виждаш ли че човекът е к с тотално объркано и нелогично мислене. Когато арументираше това че трябва да се подържат добри връзки с Русия даде тотално неадекватен довод . Според него когато двата блока са се засилили един към друг не трябва да стоим помежду им и да скандираме пронатовски лозунги защото ще ни премажат. Ами всеки нормален човек би се качил на един от двата блока вместо да се опитва да стои помежду им както правят нашите политици чиято политика одобрява . Значи заставаш между двата блока , не крещиш пронатовски лозунги и избягваш това да те смачкат - така ли е според теб . И престани с тези дивотии за бананите защото се омаза вече.

преди 1 час, miro20 написа:

Хващал съм го многократно :)

За това ли ти викат Миро Ментата или Миро Истината ?

преди 38 минути, Тoни написа:

Толкова точен анализ на професора, а тия се хванали за един лапсус. Кое е по-смешно......

Не могат и за миг да си представят , че всеки пост представя преди всичко друго постващият го .

Задаваш въпроси с повишена трудност за тъпаци ......:)

Очевидно е тъпо , да не вникваш в съдържанието , но да се дереш за детайли във формата . На тези това сложничко им идва за разбиране , често даже недостъпно за мислене ......:)

Очевидно е , че става дума за лапсус , в който смисълът е съвсем ясен .

Само крайни тъпоглавци могат да настояват на обратното !......

То поне да бяха ъгли до 180 градуса - да се види , че поне на обратно са изпъкнали . А те - ъгли от 180+ градуса ! Толкова тъпи , че вдлъбнати ! Имат се за остър ъгъл ! :lol6:

току-що, lsmurf написа:

Какъв лапсус бе човек не виждаш ли че човекът е к с тотално объркано и нелогично мислене. Когато арументираше това че трябва да се подържат добри връзки с Русия даде тотално неадекватен довод . Според него когато двата блока са се засилили един към друг не трябва да стоим помежду им и да скандираме пронатовски лозунги защото ще ни премажат. Ами всеки нормален човек би се качил на един от двата блока вместо да се опитва да стои помежду им както правят нашите политици чиято политика одобрява . Значи заставаш между двата блока , не крещиш пронатовски лозунги и избягваш това да те смачкат - така ли е според теб . И престани с тези дивотии за бананите защото се омаза вече.

Единствените с тотално объркано мислене в момента сте ти, клоунът Реджеп, който явно е шутът на форума с безсмислените си мнения и разбира се Миро истината. Скандирайте каквото си искате, явно не сте научени от последните скандирания, че накрая за вас остава банана. 

преди 19 минути, lsmurf написа:

....Ами всеки нормален човек би се качил на един от двата блока....

Само , че когато е трябвало да учиш история , география и други науки , и да се поучиш  , си ходил да дереш жаби у дерето .....

За пореден път погрешен избор (чети и осмисляй историята!) ! До сега нищо добро не сме видяли - държавата България се затрива....... !

Пак ще трябва да ни освобождават , когато Европа стане Арабски халифат , а САЩ въобще няма да ги има.......:)

Когато проф. Иво Христов говори, се застава мирно и се слуша, защото винаги има какво да се научи от него. За мен той е един от най-умните българи.

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Не мога да разбера Иво Христов ли е по култов или Бай Чечи

Прав си , силно се конкурират. Безкрайно високо неподплатено с нищо самочувствие и опит да се "блеснат" демонстрирайки пренебрежително отношение към всички останали. Всъщност не се слушат и не се замислят какво всъщност приказват. С плоските си похвати обаче могат да направят впечатление единствено на хора тип Тони.

преди 2 минути, lsmurf написа:

Прав си , силно се конкурират. Безкрайно високо неподплатено с нищо самочувствие и опит да се "блеснат" демонстрирайки пренебрежително отношение към всички останали. Всъщност не се слушат и не се замислят какво всъщност приказват. С плоските си похвати обаче могат да направят впечатление единствено на хора тип Тони.

Да бе ! Виж ти ......."малката" разлика ! :)

Единият професор в Университета (май вече единствен университет в България) , пък другият(за теб става дума) - световно неизвестен драскач в Калдата......:)

Странно защо професорът повече ми допада......... ! :)

преди 1 час, lsmurf написа:

Какъв лапсус бе човек не виждаш ли че човекът е к с тотално объркано и нелогично мислене.

Именно. 

Като Иво нема фтори

преди 58 минути, by_chechi написа:

Единият професор в Университета (май вече единствен университет в България) , пък другият(за теб става дума) - световно неизвестен драскач в Калдата......:)

Ти откъде знаеш анонимния Смърф дали не е и той професор. Професор - драскач няма ама виж професор "по-всичко" има.

Та така ...  събота е и изпълзяха ... 

преди 1 час, by_chechi написа:

Да бе ! Виж ти ......."малката" разлика ! :)

Странно защо професорът повече ми допада......... ! :)

Щях да съм притеснен ако аз ти бях допаднал . Така всичко е наред. :) Сравненито обаче беше между теб и професора така че повишил съм те като съм те сравнил с него . Бъди щастлив. :)

преди 11 часа, by_chechi написа:

Всички знаят , че 2+2=4 . Идва Мирко и казва , че 2+2 е около 4 ! И копи ще покаже - за "доказателство" . Не , че не е вярно в някои частни случаи  , но изисква много съществени знания които обикновено липсват . И в това се състои спекулацията - представя се като вярно за всеки случай . Тогава 2+2 може да бъде всичко.....Това Мирко само го е чувал , само го папагали . Да , ама не ! Това всичко , само така изглежда !

Дори не подозираш колко точно си уцелил. Аз отдавна съм го заподозрял в необолшевишки наклонности, макар самият той да не се усеща и да си мисли, че е някакъв, модерен авроатлантик, въпреки кухата форма на последното. А неговата упадъчна пропаганда изобщо не е нова, нито оригинална - 2 + 2 = 5 . Колко прозорлив е бил Оруел и как сатанизма го използва за учебник...

преди 4 часа, lsmurf написа:

Шегувам се разбира се но от подобен "цитат" може да си направим сериозни изводи за изтъкнатия наш професор ерудит.

1 Или цитатът му е верен и не е подбрал правилния човек който си заслужава да бъде цитиран или не му пука много много кого и как ще "цитира" .

2 Професорът трябва да преразгледа процентите дебилност :) има кого да включи допълнително :lol6:

Кажи му "член на БСП " и не го обиждай повече... :)

преди 3 часа, by_chechi написа:

Задаваш въпроси с повишена трудност за тъпаци ......:)

Очевидно е тъпо , да не вникваш в съдържанието , но да се дереш за детайли във формата . На тези това сложничко им идва за разбиране , често даже недостъпно за мислене ......:)

Очевидно е , че става дума за лапсус , в който смисълът е съвсем ясен .

Само крайни тъпоглавци могат да настояват на обратното !......

То поне да бяха ъгли до 180 градуса - да се види , че поне на обратно са изпъкнали . А те - ъгли от 180+ градуса ! Толкова тъпи , че вдлъбнати ! Имат се за остър ъгъл ! :lol6:

Смърфа ти го обясни пределно ясно какъв бе смисъла. :

Spoiler

Ама нищо не схвана каква всъщност е излагацията, нали ? :)

Признавам си - радвам се когато някои сами се закопават с  неадекватните си коментари :)

преди 1 час, RagnerBG написа:

Дори не подозираш колко точно си уцелил. Аз отдавна съм го заподозрял в необолшевишки наклонности, макар самият той да не се усеща и да си мисли, че е някакъв, модерен авроатлантик, въпреки кухата форма на последното. А неговата упадъчна пропаганда изобщо не е нова, нито оригинална - 2 + 2 = 5 . Колко прозорлив е бил Оруел и как сатанизма го използва за учебник...

бля бла , бла бла . :) А нещо конкретно ? цитатче, аргументи, оборване  на "болшевика Миро " ?

Тц. Гредъ. Само празни приказки

преди 9 часа, miro20 написа:
  Покажи скритото съдържание

Тоя бълвоч няма как да го коментирам. Изумявам се/за пореден път/  как някой толкова е обсебен ,че да отделя толкова време и две педи украсена , подчертана,  повръщня за да си излее комплексите  към даден човек :)

Затова чечи, преклонна главице, знаеш си мястото.

Да, чел съм го . Накрая просто ще илезе че ООН е неефективна организация, която не може да се справи с подобни ситуации, особенно когато държавите-агресори имат право на вето.

От една страна имаме тотален произвол, имаме режим избиващ собствения си народ,  от друга -  наивни юридически опити да се предотврати това.

Хубаво, ударите били незаконни. А какво е законното да помагаш на някой да избива собствения си народ ? да помагаш най вече с военна логистика и преки военни операции ? И поради правото си на вето, най често да блокираш опитите на ООН за мирни инициативи ?

За ролята на РФ, да припомня че да  си "поканен  официално" от Асад, не е "лиценз да убиваш всичко наред". 

Както съм сравнявал - все едно Хитлер да обяснява как в концлагерите кипи доброволен справедлив труд, и да "помага"  на международната общност да инспектира това.

Ням акак да стане.

Тоест ти призоваваш да не се спазва установеното международно право!

Когато на някой не му харесва определен закон, той не е длъжен да го спазва!

Наясно ли си до какво ще доведе това?

преди 10 часа, miro20 написа:

От една страна имаме тотален произвол, имаме режим избиващ собствения си народ,  от друга -  наивни юридически опити да се предотврати това.

То човека избива народа си както казваш, не защото иска да го избива, а защото твоите приятелчета зад океана се опитаха да създадат революция в Сирия. Е, не познаха, защото засегнаха интересите на Русия в тая държава. Но жертвите преспокойно може да ги препишеш на господарите ти зад океана. Ако не бяха те, нямаше да има и жертви, а Сирия щеше да си остане демократична държава, каквато си бе преди войната. Това, че опозицията така и не получи подкрепа от гласоподавателите в началото на тоя век, не е причина за подклаждане на война от САЩ. А точно това се случи. Защото преди това Сирия си бе една много спокойна държава и дори преди години дадох пример с един филм на френска телевизия за Башар Асад, жена му и Сирия като цяло, където Башар Асад с екипа и жена му се движеха сам сами посред нощите и Асад се хвалеше, колко спокойно е в Дамаск през нощта. Не знам откъде им хрумна на хора като теб с господарите ти, да създавате война. Това е абсурд, както е абсурдна и цялата така наречена "американска демокрация". Трябва да махнат думичката "демокрация" от определенията си за демокрация, защото по същество "демокрация" означава нещо съвсем различно и няма нищо общо с терора на корпорациите, който последните десетилетия се преименува в "демокрация". 

преди 10 часа, miro20 написа:

Да, чел съм го . Накрая просто ще илезе че ООН е неефективна организация, която не може да се справи с подобни ситуации, особенно когато държавите-агресори имат право на вето.

За държавите агресори си нямаш и представа колко си прав. Да, прав си за агресора САЩ в Близкия и не толкова Близък Изток, няма как да отрека това.  Нали се сещаш, че обратната ситуация също е вярна - държавата агресор САЩ се опитва да упражни агресия над друга държава и трябва някой да я спре. В случая Русия.  Ако не я спре Русия, няма кой друг, защото само Русия има капацитета да направи това. 

Я аз да попитам изпедерастените поддръжници на чипсовете, някой от Вас знае ли, как и каква се води мисията на НАТО в Афганистан??? Благодаря предварително за отговора!!!

преди 8 часа, M.Николов написа:

Тоест ти призоваваш да не се спазва установеното международно право!

Когато на някой не му харесва определен закон, той не е длъжен да го спазва!

Наясно ли си до какво ще доведе това?

Казвам че не е ефективно и чрез правото на вето на РФ , която блокира почти всяка мирна инициатива на ООН, е невъзможно функционирането на тази институция.

Затова сравних с Хитлер и концлгерите.

преди 7 часа, BG-Team-DRIFT написа:

То човека избива народа си както казваш, не защото иска да го избива, а защото твоите приятелчета зад океана се опитаха да създадат революция в Сирия.

Аха.. избива защото е принуден да избива ? :) :) :) Що за нонсенс...

А как започна войната в Сирия също знаем :

Anti_Assad_graffiti_on_walls_march_2011_

https://ru.wikipedia.org/wiki/Хронология_гражданской_войны_в_Сирии

преди 7 часа, BG-Team-DRIFT написа:

Не знам откъде им хрумна на хора като теб с господарите ти, да създавате война. Това е абсурд, както е абсурдна и цялата така наречена "американска демокрация". Трябва да махнат думичката "демокрация" от определенията си за демокрация, защото по същество "демокрация" означава нещо съвсем различно и няма нищо общо с терора на корпорациите, който последните десетилетия се преименува в "демокрация". 

И аз не знам откъде ви хрумват такива абсурди и нонсенси :)

Това също ще ви е интересно кой как се гърчи в пропагандата, и как се използват "топлинни примамки"  в дезинформацията , по аналогия с военната авиация :)

https://euvsdisinfo.eu/дезинформация-как-тепловая-ловушка-о/

Цитат

Использование нервно-паралитического газа против бывшего шпиона Сергея Скрипаля как раз и являет собой пример использования тепловой ловушки. Всего за три недели дезинформационная кампания Кремля выдала более 25 различных версий по этому поводу. Некоторые из версий противоречат друг другу, но это неважно – их основная цель состоит в том, чтобы запутать аудиторию.

Однако тепловые ловушки только помогают выиграть время…

Массированный выброс дезинформации позволяет выиграть время, но  имеет весьма ограниченный срок годности и не гарантирует сокрытия правды. Те, кто следит за расследованием дела об отравлении Скрипаля, должен помнить о том, что кампания дезинформации по поводу сбитого самолета МН17 на востоке Украины в июле 2014 года на настоящий момент успешно нейтрализована. Представлены детальные факты по поводу гибели 298 пассажиров и экипажа самолета, а все мифы по поводу произошедшего, которые распространяли прокремлевские СМИ и источники в российском правительстве, были убедительно опровергнуты.

преди 1 час, miro20 написа:

Казвам че не е ефективно и чрез правото на вето на РФ , която блокира почти всяка мирна инициатива на ООН, е невъзможно функционирането на тази институция.

Затова сравних с Хитлер и концлгерите.

Аха.. избива защото е принуден да избива ? :) :) :) Що за нонсенс...

А как започна войната в Сирия също знаем :

И аз не знам откъде ви хрумват такива абсурди и нонсенси :)

Защото не знаеш , абсурди и нонсенси ти се виждат ! Само си мислиш , че знаеш .......

Бас слагам , че не си седял гладен и кръв не си помирисвал , даже обелено коляно нямаш - лигльото на мама . От мен да знаеш , кръвта е солена също като сълзите на жертвите .......с Хитлер щял да сравнява .....кретен !

Нямаш никаква представа в кой свят живееш , седейки на топло у дома до печката....и чоплиш семки . Боклук от шлюпките правиш.....

преди 1 час, by_chechi написа:

Бас слагам , че не си седял гладен и кръв не си помирисвал

Е, той Иво Христов по цял ден седи гладен и мирише  кръв

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.