Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

преди 3 минути, M.Николов написа:

Ко каза?Ко?!!

Явно въобще не си в час с нещата.На парламента това му е основната задача да приема закони, никакви допълнителни разходи не се правят при вето на президента!

Аз казвам неща ама те трябва и да се осмислят разбира се пък някои хора са като шопа "Най мраим да мислим" Дали допълнителното време на депутатите за да приемат или отхвърлят ветото не им се заплаща а покрай това всички съпътстващи разходи ?

преди 7 минути, M.Николов написа:

Президента не е гражданин номер 1, той е президент!

Той е президент а не цар както се изживява явно.

• Отговори 19,3k
  • Прегледи 792,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

То си мислих Роско за страхливец ама тоя излезе по голям страхливец устатен по тв но от на Слави въпросите бяга хахахах той си мисли , че в другите предавания ще го питат как си ? как върви мандата :D

преди 14 минути, lsmurf написа:

Дали допълнителното време на депутатите за да приемат или отхвърлят ветото не им се заплаща а покрай това всички съпътстващи разходи ?

Няма допълнително време, човек!

На депутатите това им е работата(по-точно това би трябвало да им е работата, друг е въпроса те дали го правят).

преди 17 минути, lsmurf написа:

Той е президент а не цар както се изживява явно.

Ако се изживяваше като цар, просто щеше да им нареди да променят закона, въобще нямаше да се занимава с вето.

преди 23 минути, M.Николов написа:

....

Ако се изживяваше като цар, просто щеше да им нареди да променят закона, въобще нямаше да се занимава с вето.

Както напоследък такива неща прави Борисов.

Това влиза в правомощията на правителството да предлага закони, друг е въпросът, че депутатите ги гласуват без много много да ги мислят и обсъждат.

преди 3 часа, M.Николов написа:

https://www.24chasa.bg/novini/article/7156213

И като се сетя, че този беше кандидат за президент.

Цитат

Бившият министър на икономиката и бивш кандидат за президент попадна под ударите на закона след проверка, започнала в началото на 2017 г. КПКОНПИ откри несъответствие между декларираните доходи и активи, и реалните му приходи Антикорупционната комисия е проверила имуществото и доходите на Трайков през последните 10 г.

преди 3 часа, M.Николов написа:

https://www.24chasa.bg/novini/article/7156213

И като се сетя, че този беше кандидат за президент.

Имаше отдавна отговор на това :

Цитат

Според Трайков проверката на комисията започва от време, когато не е бил в политиката. 

"Те започват с 2007 г. във време, когато не само, че не съм бил в политиката, а и не съм си и мислил, че ще ми се случи такава лудост да вляза в политиката, нито, че ще има такъв случай. Т.е. те започват отпреди 11 – 12 години, очевидно им се струва в началото, че има някакво обяснение, и след това това се завърта като една снежна топка и те казват всичко това е незаконно", посочи Трайков пред bTV.

"Наказателното производство, въз основа на което е започнало всичко това с КПКОНПИ, беше прекратено от съда, защото не е ясно в какво ме обвиняват и какво е трябвало да направя, за да не ме обвинят, така и аз не мога да разбера, нито имам база за това коя част от моите доходи те намират за незаконни", каза той.

По думите му проблемите биха могли да са от логистично естество.

„Обвинението към мен е, че не съм предотвратил продажбата, която извършва Агенцията за приватизация, като министър, каквито правомощия аз като министър нямам и не бих могъл да имам. Аз би трябвало да съм укорим от закона, ако се опитам да се бъркам в работата на Агенцията за приватизация. От друга страна пък тяхната работа се смята за добре свършена, защото тогавашният ѝ шеф сега е министър на икономиката”, подчерта бившият енергиен министър.

Трайков обясни, че преди няколко дни при него отишли "двама симпатични млади човека", представили се, че са от КПКОНПИ и го поканили в Благоевград да прочете това, което са събрали.

"Отидох, прелистих една купчина с неща, кореспонденции и всякакви други ровения в мои и на близките ми живот и поисках копие от тези неща, които са важни за мен, за да мога да взема някакво отношение. Казаха, че не може, защото е класифицирано, но въпреки това ми дадоха срок, в който трябва да отговоря. Впоследствие, след нашата среща, тези материали са били декласифицирани и аз вече съм могъл да ги получа, но те не са ме уведомили за това и едва вчера го е научил адвокатът ми, когато е отишъл в съда да се запознае с делото”, допълни той.

Трайчо Трайков каза още, че няма да успее в срок да подаде декларацията, която комисията му иска, защото това е физически невъзможно. 

"Това означава за 12 години назад да опиша живота си и да приложа документи - от банкови извлечения през договори и пътувания. В една от годините дори всичките ми служебни пътувания са ги обявили като екскурзии", подчерта той.

По думите му няма как КПКОНПИ да му отнеме имущество веднага, ако не подаде декларацията, защото първо ще трябва да заведе дело в съда, където ще се реши всичко. 

Трайков посочи, че има съмнения в комисията да искат да чуят неговите аргументи.

„Тази комисия по-известна като комисията на онзи с тефчтерчетата, Златанов, където пишеше кой да се удари, тогава нейното мнение на всички съдебни инстанции беше опровергано и аз не съдих държавата след това, защото си мислех, че глупостта или безгръбначието на някои хора не е основание да осъдиш данъкоплатеца, но ето, че това се случва отново и не му се вижда краят", коментира той.

https://offnews.bg/temida/trajkov-ne-znam-koi-moi-dohodi-namirat-za-nezakonni-i-v-kakvo-me-obvi-688862.html

Президентът: Българите ще имат достоен живот, когато възпитат политиците си да живеят само от заплата

Цитат

Румен Радев участва в тържество по повод 105 г. от създаването на Съюза на българските писатели в НДК. Пред журналисти преди церемонията той коментира актуални политически събития.

На въпрос за среща с премиера Бойко Борисов, държавният глава посочи, че такава ще има, "когато водената от премиера коалиция разработи ясна и конкретна визия за справянето с корупцията по високите етажи на властта, за прекратяването на катастрофалният срив на инвестициите и за постигане на икономически ръст, който да направи така, че да догоним държавите от Централна и Източна Европа".

"Нали не очаквате, че ще обсъждаме 4-годишната програма на кабинета "Борисов-3", която изведе хората на улиците", реторично попита президентът.

На въпрос за ситуацията в кабинета в момента, президентът посочи, че не се меси в кухнята на коалициите и на партиите.

Запитан дали би дал морална подкрепа заплатите на народните представители да бъдат намалени, Радев посочи, че увеличаването на заплатите на политическия елит е оправдано само, ако бъде обвързано с неговата дейност по отношение на реалното повишаване на благосъстоянието на българските граждани. Такива тенденции засега няма, посочи президенът и допълни, че една от причините българските граждани да бъдат днес по улиците е и това, че те не вярват, че българските политици разчитат само на заплатата си. Българите ще имат достоен живот тогава, когато възпитат своите политици да живеят само от заплатата си, отбеляза държавният глава.

По повод коментарите от последните дни за неговото трудово възнаграждение, Радев посочи, че не той определя заплатата на президента, а Народното събрание. По думите му народните представители са в пълното си право да я намалят както намерят за добре.

(БТА)

преди 1 час, Мойра написа:

този женски полов орган, ще почне ли да прави нещо или ще ни опява само, като жена в цикъл

преди 14 минути, Без умствен капацитет написа:

този женски полов орган, ще почне ли да прави нещо или ще ни опява само, като жена в цикъл

Ама ти наистина си много тъп(тъпа)!!!

преди 1 час, dedidi написа:

Ама ти наистина си много тъп(тъпа)!!!

ми да, думи лишени от действие как се казва ? само истерии от него

Слави Трифонов: Румен Радев показа неуважение

Президентът Румен Радев е отказал участието си в "Шоуто на Слави"
Днес трябва да му гостува премиерът Бойко Борисов, в четвъртък – главният прокурор Сотир Цацаров, в петък – омбудсманът Мая Манолова, 
а по-следващия понеделник – председателят на Парламента Цвета Караянчева,

Радев се оказа най страхливия ни политик

преди 1 час, Без умствен капацитет написа:

Слави Трифонов: Румен Радев показа неуважение

Президентът Румен Радев е отказал участието си в "Шоуто на Слави"

Днес трябва да му гостува премиерът Бойко Борисов, в четвъртък – главният прокурор Сотир Цацаров, в петък – омбудсманът Мая Манолова, 
а по-следващия понеделник – председателят на Парламента Цвета Караянчева,

Простичко е Без Умствен Капацитет . И като просто даже , не е за твоята глава размишление !

Слави Трифонов се прави на по-значим от Президента на държавата .....и е обиден , че не го забелязват !

Самозабравил се Нарцис.....простак . Естествено е простаци да му резонират на простащините докато се прави на Господ......... Как ли пък не Президента да му козирува .

........а беше хубаво и умно момче , с идеали......за съжаление беше .

Може би и на теб ти се иска Президента да ти козирува ? Ами то няма жив човек на планетата , който да не му омалее ръката от мераклии Президента да им козирува .....:lol6:

"....Публикувано във факти.бг: Заради отказалия поканата Румен Радев, вчера неговото време бе запълнено с разговор със сценаристите на Трифонов..."

И сценаристите , и те наредени равни на Президента , вместо тихичко да си потулят гафа.....Дето се казва : " Като няма риба и ракът е риба ! ".:lol6:

.....Боже пази България от самозабравили се и агресивни нахалници разни !.....

преди 6 часа, Без умствен капацитет написа:

Задкулисието зад него е прекалено силно, и страхливо едновременно ,  за да го изправи директно пред въпросите.

Те /не той/ имено ТЕ, много добре разбират че въпросите ще почнат с това кой го е проучил, предложил и съгласувал с една наша партия .

Опасността да се провали на тези въроси, ще поведе лавината с останали въпроси и към тази партия, и най вече към г-жа Лъжа.

Ще бъдат зададени много други въпроси , които съм споменавал от началото на темата

- противоречивата му позиция за санкциите, защо говори едно навън, друго тук, за онова гласуване ЗА СЕТА , дето  тук се гърчеше че не бил гласувал... за скатаването на инцидента с баща му ... за безпрецедентната конфронтация която наложи с изказванията си , което никой друг президент не е правил, вместо да е обединител на нацията....  и какво ли още не...

преди 1 час, miro20 написа:

Ще бъдат зададени много други въпроси.....

И като бъдат зададени какво? На боката и цацата, като им зададе въпроси, какво?

Задават се въпроси, които вече са задавани и, на които вече е отговаряно - даже по няколко пъти. Вече взех да се съмнявам, дали авторите на цялата тази идея са Слави и шоуто му - той главния шут, с неговите по- малки шутенц ....шутк ..а шутове беше думата да, че за момент я забравих.

Румен Радев: Внушава се, че съпругата ми е автоджигит, искаха да изкарат баща ми автохулиган

Цитат

"Зачестилите раздухвани пътнотранспортни скандали, в които се въвлича моето семейство, няма да станат индулгенция на управляващите за техните безобразия.

Това каза пред журналисти президентът Румен Радев след представянето на Всеславянска антология на поезията в Централния Военен клуб, предаде "Фокус".

„Това може да има някакъв временен ефект, да се скрие разлома между управляващите и обществото, но това няма да трае дълго“, обяви той.

„Има леко ПТП с екскортиращ автомобил от моята охрана. Екипът е действал изцяло според разпоредбите на закона и инструкциите за НСО“, обясни държавният глава.

„Може би ви прави впечатление, че много зачестиха тези ситуации. Сигурно си спомняте, че се внушаваше как съпругата ми „шпори“ мерцедес на НСО като някакъв автоджигит из булевардите на София. Спомняте си и режисурата в Харманли, която целеше да изкара баща ми автохулиган. Да добавим и последните случаи“, коментира Румен Радев.

„Винаги в тези ситуации се пуска някакво видео в мрежите, от общински камери при грубо нарушение на правилата за работа с подобна информация, или от случаен свидетел с интересно минало“, посочи той. „Мобилизират се министри, да се хвърлят по студията. Нагнетява се медийна истерия. Сами можете да отгатнете кой е поръчителят на тези супер продукции“, каза още Румен Радев.

Той коментира и интервюто на министър-председателя в "Шоуто на Слави".  "Приемам изявлението на премиера Бойко Борисов за чуждите инвестиции като пожелателно мислене в бъдеще време", каза още държавният глава.

"Чуждестранни стратегически инвеститори отдавна не са се появявали в България. Много даже вече напуснаха“, заяви той. „Българската стопанска камара и други организации също констатират сериозни проблеми с инвестициите. Споделя ги и чуждестранният бизнес, с който се срещам редовно“, посочи държавният глава.

По повод последното му вето върху Закона за корпоративното подоходно облагане, което депутатите преодоляха, държавният глава каза: „На всички е ясно, че законът няма да има екологичен ефект, но ще има лош социален ефект“. „Депутатите се направиха на разсеяни за друга важна част от ветото, която засяга Закона за митниците. С една внесена поправка след първо четене, която е извън обхвата на Закона за корпоративното подоходно облагане става ясно, че трансформирането на митниците в териториални дирекции ще стане чрез закриване и прекратяване на трудовите правоотношения. Това излага на административен произвол служителите на митниците. Ще тежи на съвестта на нашите законотворци“, обясни Румен Радев.

Попитан как ще коментира прокурорската проверка на финансовия министър Владислав Горанов, държавният глава посочи: „Питайте Министерски съвет. Те са длъжни да си контролират хората“.

Според президента, протестите няма да спрат, не защото медиите не ги показват, а защото техният корен е в бедността и несправедливостта.

Точно тези проблеми управлението не може да реши. Напротив, то ги генерира. Има определено драматична разлика между пропагандата в медиите и реалната ситуация на живот в страната. Точно заради това хората протестират“, заяви държавният глава.

Истина е!

преди 32 минути, Мойра написа:

лъжа е

за баща му има снимки и видео

за жена му може и да не е вярно

преди 1 час, Мойра написа:

"Зачестилите раздухвани пътнотранспортни скандали, в които се въвлича моето семейство, няма да

Извинявай , ама някой ли предизвиква това което те сами си предизвикват ??? Това ми прилича на научна фантатика и "теории на конспираиците" ::) :)  

За случая с бащицата на бащицата съм ти казвал ВСЕКИ път - инцидента е абсолютно банален и маловажен. Проблема е как се впуснаха лидери на БСП-то , които "случайно" са минавали също от там, впуснаха се разни катаджии, да "оправят" и дефакто да фалшифицират ПТП-то.

Това е грозното . Не ПТП-то .

За  президетшата ... и там е банална ситуация... Нямам нищо против да си носи роклите с кола на НСО до магазина.. Барем да ги покаже. :) :)  

Извод ?

Виждаш ли как червения подплашен курник  сам си самонавива скандалите , които за нормален човек  са съвсем в друга светлина :) 

преди 12 минути, miro20 написа:

Извинявай , ама някой ли предизвиква това което те сами си предизвикват ??? Това ми прилича на научна фантатика и "теории на конспираиците" ::) :)  

За случая с бащицата на бащицата съм ти казвал ВСЕКИ път - инцидента е абсолютно банален и маловажен. Проблема е как се впуснаха лидери на БСП-то , които "случайно" са минавали също от там, впуснаха се разни катаджии, да "оправят" и дефакто да фалшифицират ПТП-то.

Това е грозното . Не ПТП-то .

За  президетшата ... и там е банална ситуация... Нямам нищо против да си носи роклите с кола на НСО до магазина.. Барем да ги покаже. :) :)  

Извод ?

Виждаш ли как червения подплашен курник  сам си самонавива скандалите , които за нормален човек  са съвсем в друга светлина :) 

Точно опитите за прикриване , омаловажаване и приписване вина на някой който желае да злепостави идеалния ни президент дразнят много повече от самите проишествия. Всеки може да сбърка. Обаче медиите са точно за това да показват на хората грешките на "елита" така че последните да се стараят да не ги правят занапред и даже да не са толкова важни грешките трябва да излизат наяве за да разберат управляващите включително и господин президента че не живеят в паралелен свят в който всичко е разрешено. Достатъчно делихме хората на правоимащи и правонямащи. 

преди 2 часа, lsmurf написа:

Точно опитите за прикриване , омаловажаване и приписване вина на някой който желае да злепостави идеалния ни президент дразнят много повече от самите проишествия. Всеки може да сбърка. Обаче медиите са точно за това да показват на хората грешките на "елита" така че последните да се стараят да не ги правят занапред и даже да не са толкова важни грешките трябва да излизат наяве за да разберат управляващите включително и господин президента че не живеят в паралелен свят в който всичко е разрешено. Достатъчно делихме хората на правоимащи и правонямащи. 

Някои медии обаче ровят до най-малки подробности в живота на президента и семейството му и показват пресилено само някои уязвими неща.Малко се говори за участието му в  някои тържествени чевствания или други събития от национален характер.

А например, сайта "novini.bg" ежедневно ни информира за всяка крачка, или казана дума от Цветан Цветанов.Включително и какво ще прави утре!

Мисля, че не е редно Цветанов и някои други покрай него постоянно да се изказват публично срещу президента, сякаш стоят над него.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.