Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

преди 2 минути, M.Николов написа:

И с кое и къде ни излъга, оФца?

че може да замърсяваме - инфото показва че България е една от страните с най мръсен въздух, и следователно най болни от това

може да провериш сам данните - ъпдейтват се на всеки кръгъл час

• Отговори 19,3k
  • Прегледи 791,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

Радев в Катовице: Европа да ни помогне като не създава пречки за руския газ в България

Цитат

България се присъединява към позицията на Европейския съюз и поема своите ангажименти за засилване на глобалния отговор на климатичните промени, заяви българският държавен глава.

Той увери, че страната ни ще продължи да изпълнява набелязаните в Парижкото споразумение мерки, но поставянето на по-високи изисквания относно съкращаването на вредните емисии не съответства на нашите национални интереси.

Президентът подчерта, че България разглежда социалния аспект като важен фактор за запазването на хиляди работни места.

"Ние приемаме и изпълняваме всички изисквания и механизми от споразумението от Париж за климата, но и категорично отхвърляме завишените изисквания. Защото те трябва да бъдат съобразени с нашите национални интереси и възможности. А за нас това означава запазване на работни места във въгледобива и защита на нашата конкурентноспособност, а много важно и на нашата независимост в енергетиката, защото въгледобивът ни гарантира една пълна независимост от външни доставчици", посочи президентът Радев.

Пред участниците в срещата на високо равнище президентът Радев припомни, че за да се справи с последствията от климатичните промени, България вече е разработила своята Национална стратегия за адаптация към изменението на климата и План за действие.

В отговор на журналистически въпрос след срещата за способността на страната ни да се справи с амбициозния дневен ред на Европейската комисия за постигане на въглероден неутралитет в Европа до 2050 г. държавният глава заяви, че е на форума, за да отстоява националните ни интереси. По думите на президента България трябва да бъде много по-активна и да използва европейските програми и иновационни фондове за преструктуриране на въгледобива, за разработката, приложението и внедряването на нови екологично чисти форми на енергия и екологично чист транспорт и индустрия.

„Когато говорим за екологично чиста енергия, нека не забравяме, че е важно да имаме сигурна и предсказуема енергия. В това отношение Европа също може да ни помогне много, ако не създава пречки, както в миналото, за пътя на руските доставки на газ за България, но и за самия Европейски съюз“, добави Румен Радев. Държавният глава припомни и предложението, което отправи през май т.г. по време на визитата си в Русия към президента Владимир Путин – доставките на природен газ за България и ЕС да бъдат чрез т.нар. „Български поток“. Само така България ще може наистина да бъде един независим енергоразпределителен център, подчерта президентът.

Първият български президент, откакто членуваме в ЕС, който защитава националните ни интереси!

Адмирации!

преди 7 минути, Мойра написа:

В това отношение Европа също може да ни помогне много, ако не създава пречки, както в миналото, за пътя на руските доставки на газ за България, но и за самия Европейски съюз

Европа не си е променила позицията за руския газ ! Условията които важаха за ЮП важат и сега за  тръбата от ТП.

Само че в единия случай , с ЮП Путлер реши да се "прави на сърдит бабаит"  и че видиш ли ...  тъпите българи не си знаят интереса, пък аз съм баровец и ще ги заобиколя през Турция.

И какво се оказа ? - Да, ще има руски газ , но по същите  непроменени условия както вие ги наричате "пречки" . Преди са били "пречка" , а сега не ?  

Рашистите изхарчиха милиарди за това надуто поведение, да заобиколят и да дойдат пак на същото.

Ей това мисленето не ви е много силна страна....  :)

При това геополитически погледнато, руснаците загубиха повече не само в пари.

България за добро или лошо е ФАКТ че сме много по подконтролни и послушни на Москва, спрямо непредвидимия Ердоган и  надутите турци . Ама халал да им е ... :) Да си чупят главите.

А самото изказване на пРезидента за пореден път показва на кого служи и чии външни поръчки  и лобиране изпълнява.

Не се сещам да сме имали по-ярко лобиращ за чужди интереси и против българските.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Мирко, я ми кажи по"Северен поток" освен руски газ, друг доставя ли се?

И колко от капацитета му се ползва за доставката на руски газ и колко е оставен свободен?

Не знам . Ти си специалиста :) Аз не мисля че от Северен Поток ще ползваме газ, затова и коментирам злободневните за нас проекти.

Ама гледам не коментираш сравнението ми и условията на ЮП и ТП :)  И защо руснаците предпочетоха така да се прецакат сами.

преди 4 минути, M.Николов написа:

Ми, именно умник, "Северен поток" в момента не отговаря на поне две от условията по третия енергиен пакет на ЕС!

проблема не е Европа, тя няма право да се меси в вътрешните ни работи / какво правим - политиците ни просто си измиват ръцете с нея. Преди Борисов сега Радев

преди 15 минути, M.Николов написа:

Ми, именно умник, "Северен поток" в момента не отговаря на поне две от условията по третия енергиен пакет на ЕС!

Заповядай в другата тема,  нямам нищо против да изслушам доводите ти. Тук  говорим все пак за пРезидента, лобиращ за чужда държава и "критикуващ" ЕС за пречки  ,  въпреки че условията за тръбата от ТП  спрямо ЮП НЕ СА променени !

Въоръжен мъж нахлу в президентството

Ех, на гробарите президента вече дотолкова е пречка, че някой е пратил баща си да направи атентат!

преди 32 минути, sliderum написа:

Въоръжен мъж нахлу в президентството

Ех, на гробарите президента вече дотолкова е пречка, че някой е пратил баща си да направи атентат!

а може чевека да е гласувал за БСП / ще видим ще кажат ли че е за ГЕРБ или ще си премълчат че е за БСП

Цитат

Не е имало нахлуване в сградата на президентството. Това съобщиха от пресекретариата на държавния глава.  Информацията е във връзка с появилите се по-рано информации за нахлул въоръжен мъж в приемната.

Още на входа на приемната органите на реда са задържали мъж за агресивно поведение, уточняват от „Дондуков“ 2. При обиска у него е открит пистолет, но мъжът не го е вадил, нито е заплашвал с оръжието, разказаха от президентството. По-рано НСО и МВР също дадоха официална информация за случилото се.

преди 35 минути, Без умствен капацитет написа:

Не е имало нахлуване в сградата на президентството.

Да де - цитирам

преди 36 минути, Без умствен капацитет написа:

на входа на приемната органите на реда са задържали мъж за агресивно поведение, уточняват от „Дондуков“ 2. При обиска у него е открит пистолет

Това гейберастите съвсем изтрещяхте...

преди 5 минути, sliderum написа:

Нещо недоизказано има в инфото за случая в медиите.

Може и да има, но според мен човекът има психически проблем или нещо подобно.

преди 5 минути, Мойра написа:

Как да разбереш, като съобщението, или по-скоро частта в него, в която има някаква информация, е в съвсем телеграфен стил :(

Премерено изказване на Радев в Полша. Аз хич не съм съгласен да си закриваме въгледобива, да ставаме още по-енергийно-зависими и да внасяме суровини от чужбина, нито пък да оставяме хората на улицата. Не че някой ще ме попита, но тези екологични съображения по правило са параван за нечисти икономически интереси. Искат и печките на дърва да спират, което е абсурдно , и докато горите ни са пълни с паднали дървета, които гният и се съсипват, ние ще внасяме суровини за отопление от чужбина. Много умно!?

Досега ни оставяха поне някакъв добив в колониалния ни статус. Сега май и добива искат да заминава и какво остава? Народът продължава да напуска страната и очевидно тези тенденции са напълно задоволителни за управляващите и "началниците в Брюксел". Чест му прави на президента Радев, че не използва тая терминология, нито се държи с тях като с такива.

преди 50 минути, nikssi написа:

Да де - цитирам

Това гейберастите съвсем изтрещяхте...

доживях да видя да критикуваш администрацията на Радев - ей това е лумпен, незнае против какво е, но е против

Цитат

Това съобщиха от пресекретариата на държавния глава. 

преди 45 минути, Мойра написа:

с два пистолета да минеш през скенер си е налудничево, престъпниците мислят как да го заобиколят

преди 36 минути, Lumberman написа:

Искат и печките на дърва да спират

Бизнеса на някой с пелетни печки и котли трябва да бъде развит, това е повече от явно. Самите тези печки и котли струват десетки пъти повече от обикновените "чуда" и горят парите на собствениците си доста ефективно.

преди 36 минути, Lumberman написа:

Премерено изказване на Радев в Полша. Аз хич не съм съгласен да си закриваме въгледобива, да ставаме още по-енергийно-зависими и да внасяме суровини от чужбина, нито пък да оставяме хората на улицата. Не че някой ще ме попита, но тези екологични съображения по правило са параван за нечисти икономически интереси. Искат и печките на дърва да спират, което е абсурдно , и докато горите ни са пълни с паднали дървета, които гният и се съсипват, ние ще внасяме суровини за отопление от чужбина. Много умно!?

Досега ни оставяха поне някакъв добив в колониалния ни статус. Сега май и добива искат да заминава и какво остава? Народът продължава да напуска страната и очевидно тези тенденции са напълно задоволителни за управляващите и "началниците в Брюксел". Чест му прави на президента Радев, че не използва тая терминология, нито се държи с тях като с такива.

щот въздуха ни е чист нали, от отровите знаеш ли колко заболявания има - но ти лично си виждал такива хора

току-що, sliderum написа:

Бизнеса на някой с пелетни печки и котли трябва да бъде развит, това е повече от явно. Самите тези печки и котли струват десетки пъти повече от обикновените "чуда" и горят парите на собствениците си доста ефективно.

виж колко сме замърсени - светим отвсчкъде в червено

http://airindex.eea.europa.eu/

преди 12 минути, Без умствен капацитет написа:

светим отвсчкъде в червено

Не виждам, не си се снимала :)

преди 16 минути, sliderum написа:

Не виждам, не си се снимала :)

последвай линка ъпдейтва се всеки час

преди 10 минути, Без умствен капацитет написа:

Не ми вдъхва доверие. Я кажи Румъния що няма данни, а Гърция? Никакви данни. Остров Сицилия, също няма, въобще в южната част на Италия, станции почти няма и така.

ПС, В Литва и Латвия само по 1 станция :)

Явно нещо са ни нарочили нас, а за тия другите нехаят, или гледат през пръсти.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

преди 2 минути, sliderum написа:

Не ми вдъхва доверие. Я кажи Румъния що няма данни, а Гърция? Никакви данни. Остров Сицилия, също няма, въобще в южната част на Италия, станции почти няма и така.

ПС, В Литва и Латвия само по 1 станция :)

Явно нещо са ни нарочили нас, а за тия другите нехаят, или гледат през пръсти.

то си пише от точка без цвят е станция, която по някаква причина не дава данни, а аз гледам че в Бургас е дала данни само тази в меден рудник той е по високи, защо не бачка тази от центъра

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.