Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

преди 3 часа, Momolord написа:

Милата тя... Явно не може да спи спокойно от факта, че Радев стана президент. :D

Съжалявам, но еврогея си тръгна безславно, а на негово място дойде истински мъж. ;)

Е, за разлика от теб и двамата, които са те лайкнали, не бих използвала обидна дума за Президента на България, независимо от това кой го е предложил и това, че не съм гласувала за него.

Въпрос на манталитет. Не ли?

• Отговори 20,8k
  • Прегледи 846,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

Президентът Румен Радев наложи първо вето - върху Закона за концесиите. Това той обяви в специално изявление за медиите на "Дондуков"2.

Според него възможните санкции от необнародването на закона са неизмерими с потенциалните рискове и щети от неговото прилагане.

Цитат

Президентът Румен Радев наложи първо вето - върху Закона за концесиите. Това той обяви в специално изявление за медиите на "Дондуков"2.

Според него възможните санкции от необнародването на закона са неизмерими с потенциалните рискове и щети от неговото прилагане.

"Днес наложих вето върху закона за концесиите. Той бе приет в последните часове на 43-тото НС с минимално мнозинство. Законът съдържа разпоредби, които поставят под въпрос принципите на правовата държава и местното самоуправление. Въвежда широки граници на субективизъм и възможности за корупционни практики", заяви президентът.

Президентът Радев изтъкна още, че законът за концесиите предвижда промени в 29 други закони, с което навлиза дълбоко в икономическите отношения. "Считам, че подобни ключови промени следва да се извършват след широк обществен дебат и с грижа за обществения интерес и националната сигурност“, заяви Радев.

По думите му възможните санкции от необнародването на закона са неизмерими с потенциалните рискове и щети от неговото прилагане.

"Вярвам, че при бъдещото обсъждане на закона институциите ще подходят отговорно към обществото и бъдещите поколения“, каза още Румен Радев.

За вето върху Закона за концесиите го призоваха редица граждански организации, които организираха протести. Тяхното притеснение беше, че държавата подарява правото на концесия да трае доживот.

http://kanal3.bg/news/bulgaria/politics/47326-Parvo-veto-na-prezidenta-Radev---varhu-Zakona-za-koncesiite%21

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

преди 6 часа, Нел написа:

Това не е празник!!! (гнус ме е от тъпотията, която си написал, но ще ти отговоря)

Няма как да се празнува такъв срам - да изтрепеш 150 човека в името на уж идеалния си строй(пфу!).

Тогавашният елит е бил извел България на едно от челните места в Европа, колега.

САамо 150?! Ето защо соца се провали-много малко са трепали...

Извел България до челните места, ама отзад напред. За теб историята е пълна мъгла, колежке.

преди 46 минути, NIKISHARK написа:

Президентът Румен Радев наложи първо вето - върху Закона за концесиите.

Поздравления! Явно е реагирал правилно на писмото, с което го сезира Минчо Христов и подробно разяснено в последното му предаване. От последните малоумни творения на отиващите си гербери. На извънредно заседание.

http://bnr.bg/horizont/post/100790404/mincho-hristov

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

преди 7 часа, Нел написа:

Няма как да се празнува такъв срам - да изтрепеш 150 човека в името на уж идеалния си строй(пфу!)

има има  все едно кажеш няма как да истриеш 150 човека от ислямска държава само  да им е кеф на запада  да си правят гей паради и жените да ходят не забулине заради демократичния режим и няма да се затрият 150  мюсулмани а 150 милиона примерно

По принцип подкрепям ветото на президента . Не ми харесва меката и мъглива обосновка.

преди 8 часа, Нел написа:

То си троли  цинично и отказва да мисли изобщо. Пфу!

Не разбра ли че тоя е тук само да се заяжда , без реално абсолютно никаква градивна мисловна дейност :)

Относно президента обаче съм притеснен и аз като теб.... някои тук, привидно с мъжки никове, се прехласват по президента повече като мъж, отколкото като институция.

:)

Ветото на закона за концесиите не съм запознат, но това което чета е че е наложил вето само защото е приет набързо, без широк обществен дебат и с малко мнозинство.

Това е похвално , и е хубаво да се обсъжда, но да бе казал някаква критика "по същество" , а не просто ей така...

• Автор
преди 1 час, Филипов написа:

Поздравления! Явно е реагирал правилно на писмото, с което го сезира Минчо Христов и подробно разяснено в последното му предаване. От последните малоумни творения на отиващите си гербери. На извънредно заседание.

http://bnr.bg/horizont/post/100790404/mincho-hristov

кокала трябва да им остане ми как

поздравления, генерале

преди 7 минути, miro20 написа:

Ветото на закона за концесиите не съм запознат, но това което чета е че е наложил вето само защото е приет набързо, без широк обществен дебат и с малко мнозинство.

Това е похвално , и е хубаво да се обсъжда, но да бе казал някаква критика "по същество" , а не просто ей така...

Ще си позволя да ти отговоря, с ясното съзнание,че това ще доведе до безброй много безсмислени постове ..Линията на твоето писане ми е ясна..и все пак..

Цитат

Законът съдържа разпоредби, които поставят под въпрос принципите на правовата държава и местното самоуправление. Въвежда широки граници на субективизъм и възможности за корупционни практики ......законът за концесиите предвижда промени в 29 други закони, с което навлиза дълбоко в икономическите отношения. Считам, че подобни ключови промени следва да се извършват след широк обществен дебат и с грижа за обществения интерес и националната сигурност ..

Ако това за теб е "просто ей така"- или си предубеден и произнасяш "присъди" без да си запознат, или начина ти на мислене е сбъркан.... 

Ами да. пак ще кажа същото . Мотивите му са - че е приет прибързано. Никъде не казва конкретни неща и какво да се промени или кое точно е сгрешено.

Това какво "допуска" не е мотива, а нещо което трябва да се дискутира и обсъжда.

Да ти го кажа по ясно . Ако бе наложил вето с конкретика, биз вучало  като ...

- Точка Х противоречи на законодателството и конституцията, защото .... и затова налагам вето.

- Точка У или абзац "еди коай си "  нарушава подзакон еди кой си , в противоречие е с 29-я закон еди кой си номер еди кой си . Затова налагам вето.

преди 9 минути, NIKISHARK написа:

Ако това за теб е "просто ей така"- или си предубеден и произнасяш "присъди" без да си запознат, или начина ти на мислене е сбъркан.... 

Преди всичко , това е моето  лично неангажиращо никого с нищо , мнение.

И с нищо не обиждам или засягам мнението на други участници, които са си казали мнението. Това че постоянно вкарваш някакво личностно заяждане  , го оставям на твоята съвест и комплекси :)

преди 23 минути, miro20 написа:

Ами да. пак ще кажа същото . Мотивите му са - че е приет прибързано. Никъде не казва конкретни неща и какво да се промени или кое точно е сгрешено.

Това какво "допуска" не е мотива, а нещо което трябва да се дискутира и обсъжда.

Да ти го кажа по ясно . Ако бе наложил вето с конкретика, биз вучало  като ...

- Точка Х противоречи на законодателството и конституцията, защото .... и затова налагам вето.

- Точка У или абзац "еди коай си "  нарушава подзакон еди кой си , в противоречие е с 29-я закон еди кой си номер еди кой си . Затова налагам вето....

Това е работа на Парламента - алинеи , точки , букви..... . Р. Радев работи "цар" (ако не знаеш) . Посочва Направлението и Целта . Това което казваш никак не му е работа.....

"Царят" казва : " Аз казах ! " , а другите да запретват ръкави и да се хващат на работа....на ползу роду , а не за собствените си бездънни тумбаци !

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

преди 28 минути, M.Николов написа:

Мирко, стана за смях с последните два поста!

To цялото му творчество е една непрестанна веселба...

преди 20 минути, M.Николов написа:

Мирко, стана за смях с последните два поста!

Напротив абсолютно прав е защото това е президент със съответен екип и трябва да бъде пределно ясен и юридически обоснован. А така да законът и на нас не ни харесва но той не е мацка за да ни харесва или не. Когато човек на такова ниво прави нещо той трябва да го прави със съответната точна обосновка. А не да си мечтаят някои хора за цар или с други думи диктатор. Президента говори от името на целия народ който го е избрал и не налага мнение а следи да се спазва закона и интересите на народа.

преди 11 минути, M.Николов написа:

Аз лично не бих използвал точно думата "цар", навява други асоциации.:)

Ами то не ни останаха неокипазени думи . Някак си трябва да се върнем към извора , че да се разбираме за какво говорим . (не случайно съм сложил "цар" в кавички ) .

Щото оня (и не само той , както може да се види горния пост) и от "дворцови" работи нищо не разбира....:lol6:

преди 6 минути, lsmurf написа:

Президента говори от името на целия народ който го е избрал и не налага мнение а следи да се спазва закона и интересите на народа.

Вие сте много странни хора..Ако не наложи вето-защо не го е направил.Ако наложи такова-ма сега що не дава подробности...Нали точно което съм цитирал от твоя пост е направил в момента-искайте обяснения от депутатите ,които са приели закон и защо се налага президента да се намеси и да налага вето,докато ние спим....Никога няма да стигнем румънците....

преди 1 минута, NIKISHARK написа:

Вие сте много странни хора..Ако не наложи вето-защо не го е направил.Ако наложи такова-ма сега що не дава подробности...Нали точно което съм цитирал от твоя пост е направил в момента-искайте обяснения от депутатите ,които са приели закон и защо се налага президента да се намеси и да налага вето,докато ние спим....Никога няма да стигнем румънците....

"Царят" , в случая Президента изразяващ волята на народа , не е сложен там да се обяснава със Сульо и Пульо , дето дори собствената си незначимост не могат да осъзнаят.....

преди 3 часа, NIKISHARK написа:

Законът съдържа разпоредби, които поставят под въпрос принципите на правовата държава и местното самоуправление. Въвежда широки граници на субективизъм и възможности за корупционни практики", заяви президентът.

Президентът Радев изтъкна още, че законът за концесиите предвижда промени в 29 други закони, с което навлиза дълбоко в икономическите отношения. "Считам, че подобни ключови промени следва да се извършват след широк обществен дебат и с грижа за обществения интерес и националната сигурност“, заяви Радев.

Колко по-ясно да ви го каже?С две думи преведено закона не е изпипан и има големи възможности за корупция при прилагането му.

преди 6 минути, M.Николов написа:

Колко по-ясно да ви го каже?С две думи преведено закона не е изпипан и има големи възможности за корупция при прилагането му.

Точно ! Направлението и Целта са указани ! Какво повече може да се иска от работещият "цар" изразяващ волята на народа ?! Онези хрантутници за какво са ?....

преди 5 минути, NIKISHARK написа:

А защо ние да искаме обяснение точно за това говоря че в крайна сметка президента с ветото им иска обяснение от мое име за което е получил правото от народа и да той ще го налага а не аз защото на него това му е право и задължение. Казвам само че когато се обоснове ясно и конкретно можем и ние не толкова запознатите да разберем за какво става въпрос. За румънците май както са трътнали да се връщат назад не ние ще ги стигнем а те ще се върнат при нас май :)

преди 5 минути, NIKISHARK написа:

Ако не наложи вето-защо не го е направил.Ако наложи такова-ма сега що не дава подробности.

Точно това си мислех днес, няма угодия (уважил, не уважил днешния ден/ наложил вето, ама защо е наложил вето, а бе добре го е наложил, ама защо не е обяснил защо го налага) и др.подобни , нашето общество е толкова разделено, че няма повече на къде.Реално не се сещам за тема по която всички да сме на едно мнение.

преди 9 минути, M.Николов написа:

Ами това нещо може да се каже за болшинството закони които гласува НС. Малко като шаблон ще дойде.

преди 3 минути, lsmurf написа:

А защо ние да искаме обяснение точно за това говоря че в крайна сметка президента с ветото им иска обяснение от мое име за което е получил правото от народа и да той ще го налага а не аз защото на него това му е право и задължение. Казвам само че когато се обоснове ясно и конкретно можем и ние не толкова запознатите да разберем за какво става въпрос. За румънците май както са трътнали да се връщат назад не ние ще ги стигнем а те ще се върнат при нас май :)

Ти като народ няма какво да им се обясняваш ! Избрал си ги да вършат работата за която си ги избрал !

преди 3 минути, lsmurf написа:

Ами това нещо може да се каже за болшинството закони които гласува НС. Малко като шаблон ще дойде.

Ми тогава значи, всички ще получават вето от президента.:)

Така доволен ли ще си?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.