Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

Какви са тези троления за газ и Украйна в тема за нашия президент? Ха спрете се де! 

За там вече е писано https://www.kaldata.com/forums/topic/234127-всичко-за-кабинета-борисов-2/?page=17#comment-3090023

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

• Отговори 20,8k
  • Прегледи 846,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

преди 5 часа, Филипов написа:

Какви са тези троления за газ и Украйна в тема за нашия президент? Ха спрете се де! 

За там вече е писано https://www.kaldata.com/forums/topic/234127-всичко-за-кабинета-борисов-2/?page=17#comment-3090023

О да, писан ое и преповтаряно, особенно тези лъжи като твоите.

единстения изнудвач монополист се оказа Газпром който извиваше ръце. И на Европа и на Украйна. Констатирано не само от мен.

преди 6 часа, miro20 написа:

Малко горчив хумор, но в 10-ката :):)

http://terminal3.bg/zavrashtane-v-badeshteto/

Малко горчив не е ясно какво. Щото хуморът отсъства:(

Тия малоумници и един виц не могат да измислят...

• Автор
преди 23 часа, M.Николов написа:

Радев разговаря с германския бизнес без преводач

https://www.24chasa.bg/novini/article/6040833

Браво, Генерале, гордеем се с теб

:yanim:

За мен, един президент на държава, да говори на чужд език, на официална среща, е недопустимо и е дипломатически гаф. Това е президент по дяволите,не някаква рок звезда, която да поздрави феновете си на родния им език, докарвайки ги до екстаз. Очевидно не е казал нищо съществено на тази среща, щом го поздравяват за немския му... явно няма за какво друго.

Съжалявам,но подходът ми към Радев,ще бъде същия като към останалите- критичен. В тая игра, няма наши и ваши...

преди 47 минути, язе написа:

За мен, един президент на държава, да говори на чужд език....

Не , че не ми импонира поста ти , но трябва да се прави разлика между политика , дипломация и бизнес......все пак . Бизнеса говори на езика на който му е удобно . Когато искаш да привлечеш внимание към себе си , важното е всички всичко да разбират без преводач.... !

Даже май при бизнеса е прието , езика на домакина да е с предимство или английски (приет като световен език) , но тогава се получава известно дистанциране...

С протоколите не съм запознат , но така си мисля .

Ама ти само тук погледни , а уж си говорим на един език . Без да те слушат повече - дивак , варварин  някакъв там си кряска , абориген......Какъв бизнес ? Може би за това Винету не си е спасил племето ! :)

Браво Генерале !

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Не мога да повярвам колко красноечиво се излагате.

Не какво е казал по същество, а голямо слюнчене и прехласване как говорел на немски ....

Алоооууу.. Плевнелиев нали знаете от колко време му бе бизнеса в Германия, и колко пъти е говорел и с немци в приятелска обстановка , и на английски и т.н.

Но нямаше такова прехласване и слюнчене :lol6:

преди 46 минути, язе написа:

За мен, един президент на държава, да говори на чужд език, на официална среща, е недопустимо и е дипломатически гаф.

Пак да посоча бившия президент - преди изявленията си лафят като приятели на немски, но на официалната трибуна говори на български и превеждат :

https://www.vbox7.com/play:abdec65a1e

Моето мнение е по прагматично и далеч от вашите екзалтирани детински емоции. Президентът трябва да бъде разбиран /английския е по универсален/   ,и да се гледат резултатите от тези инициативи, независимо на какъв език говори.

Мирчеее, представям си какъв хейт щеше да мяташ в темата, ако не знаеше езици...

Я кажи, пожарникарчето знае ли друг език освен майчиния, макар че и него не го знае добре?

А ти, знаеш ли някакви други езици, освен форумния?

КАкто казах, мнението ми за езиците на президентите е доста по прагматично от вашите екзалтирани детински "слюнчения" :):)

преди 4 часа, miro20 написа:

КАкто казах, мнението ми за езиците на президентите е доста по прагматично от вашите екзалтирани детински "слюнчения" :):)

Не разбрах само, знаеш ли друг език, освен езика на хейта?

преди 9 часа, by_chechi написа:

Не , че не ми импонира поста ти , но трябва да се прави разлика между политика , дипломация и бизнес......все пак . Бизнеса говори на езика на който му е удобно . Когато искаш да привлечеш внимание към себе си , важното е всички всичко да разбират без преводач.... !

Даже май при бизнеса е прието , езика на домакина да е с предимство или английски (приет като световен език) , но тогава се получава известно дистанциране...

С протоколите не съм запознат , но така си мисля .

Ама ти само тук погледни , а уж си говорим на един език . Без да те слушат повече - дивак , варварин  някакъв там си кряска , абориген......Какъв бизнес ? Може би за това Винету не си е спасил племето ! :)

Браво Генерале !

Президента е президент- той не е бизнесмен и при него всичко е дипломация. Дори когато се среща с бизнеса, пак е дипломация. Бизнесмените не се интересуват от бизнесплановете на президента на една държава, а от политическите му планове. Дали ще им ги каже на немски, за тях е все тая. А има хора дето знаят по 10 езика... Тях какво- да ги направим царе?

преди 4 часа, Momolord написа:

Не разбрах само, знаеш ли друг език, освен езика на хейта?

Извинявай колега ама не ти ли се струва че с хейтърски похвати бориш хейтър какъвто според теб е миро20 . Не ми стана ясно какво общо има въпросът ти с темата за президента.

преди 11 минути, язе написа:

Президента е президент- той не е бизнесмен и при него всичко е дипломация. Дори когато се среща с бизнеса, пак е дипломация. Бизнесмените не се интересуват от бизнесплановете на президента на една държава, а от политическите му планове. Дали ще им ги каже на немски, за тях е все тая. А има хора дето знаят по 10 езика... Тях какво- да ги направим царе?

Така е . Но все пак предпочитам президента ни да знае езици. Не че го изтъквам като нещо изключително но все пак допринася за по добрия му имидж а оттам и този на България. Не го обвинявам че не се държи шовинистично и не говори само на български. Има много други начини да покаже характер и достойнтво. И да ще съм доволен ако знае 10 езика въпреки че това не е определящо за личността му както правилно отбелязваш.

Снощи гледах Местан! Който е проумял,че ДПС използва вота на гласоподавателите си за придобиване на власт за образуване на обръчи от фирми и строеж на сараи.Бе нали той е 20 години в тая партия?! То като те изгонят тогава почва плюенето.

Редактирано от _Alex&Vanko_ (преглед на промените)

преди 2 часа, lsmurf написа:

Извинявай колега ама не ти ли се струва че с хейтърски похвати бориш хейтър какъвто според теб е миро20 . Не ми стана ясно какво общо има въпросът ти с темата за президента.

Така е . Но все пак предпочитам президента ни да знае езици. Не че го изтъквам като нещо изключително но все пак допринася за по добрия му имидж а оттам и този на България. Не го обвинявам че не се държи шовинистично и не говори само на български. Има много други начини да покаже характер и достойнтво. И да ще съм доволен ако знае 10 езика въпреки че това не е определящо за личността му както правилно отбелязваш.

На първо място предпочитам президента да не е кукла на конци. Защото ако е, не езици ами и всичкото знание на света да притежава, няма никакво значение. Освен това,никога да не забравя, че е ИЗБРАН от българския народ, а не от някакви бизнесмени... Показателно е всъщност, че са го поздравили за немския му, но нищо не се споменава за идеите му. Излиза, че въпреки единоезичието, не са се разбрали... Или, че всъщност идеи няма. Което е още по- лошо...

Знам,много е рано още да се говори за идеи и реализации, но до момента Радев е адски колеблив и избягва всякаква конкретика. Но пък намери начин да демонстрира "пестеливост" и "знания". Което леко намирисва на популизъм, а тогава работата е ясна. Дано обонянието ми да се е бъгнало нещо...

преди 32 минути, _Alex&Vanko_ написа:

За какви идеи става дума?

Някакви... изобщо.

преди 10 часа, язе написа:

Някакви... изобщо.

Ами те нашите не коментират идеите , а това им е работата (макар , че се знаят - инвестиции в производството , увеличаване на търговията) . От какъв зор германците да коментират в медиите...? Това което се вижда - това е знак , че го приемат положително , а това не е малко (могат да те отминат....).........Един вид е като първи контакт (с извън земни :)) , въпрос на харесване . Какво повече може да се иска в този момент ? Ще видим по-нататък....

Винаги съм си задавал и един друг въпрос : " Какво ни дава основание да се приравняваме и отнасяме като с равни икономически с Германия , Великобритания......САЩ , Русия....? " , а от това следва и политически , а не обратното ! Дето се казва , на гол тумбак - чифте пищови....:) .

Националното самосъзнание си е хубаво нещо . Така трябва , нека да си го имаме ! Но да погледнем и от отсрещната страна - те също си го имат ! Идва някакъв си Малчо и започва да те притиска - ти как би реагирал ?....Можем да продължим приказката . Ами ако Малчо си има Батко и/или Голям Приятел ? Отдавна никой не живее сам на тази планета . И т.н. - това е животът.....За сега Генералът печели точки в актива си ! Нека същото да му се случва и в САЩ , Русия , във Великобритания....Хм , Китай .....навсякъде !:)

А това всява смут и притеснения в някои от тукашните.....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

преди 14 часа, язе написа:

Показателно е всъщност, че са го поздравили за немския му, но нищо не се споменава за идеите му

За мен е по-показателно, че никоя немска медия не е отразила това посещение...

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Сериозно ли ??  немския не ми е любим език и рядко поглеждам техни медии /осве ако не се цитират с превод/  но това наистина е странно.

Дали защото навсякъде навън Радев съвсем спокойно и винаги е определян като червена про-кремълска  кандидатура.

преди 8 часа, Нел написа:

За мен е по-показателно, че никоя немска медия не е отразила това посещение...

Сериозно?:D

Германски медии отразиха посещението на президента Радев

http://vevesti.bg/108790/germanski-medii-otraziha-poseshtenieto-na-prezidenta-radev/

Какво си казаха Радев и Гаук

http://www.dw.com/bg/какво-си-казаха-радев-и-гаук/a-37430974

преди 10 часа, M.Николов написа:

Сериозно?:D

Германски медии отразиха посещението на президента Радев

http://vevesti.bg/108790/germanski-medii-otraziha-poseshtenieto-na-prezidenta-radev/

Какво си казаха Радев и Гаук

http://www.dw.com/bg/какво-си-казаха-радев-и-гаук/a-37430974

:D Ти да видиш! :D  Ако Миро цитира дойче веле, било пълен боклук... сега му обръщате внимание... :D А да си забелязал, че това е коментар на посещението... от български автор от българската редакция на DW? А забеляза ли датите на трите статии(коментарни)?

Споменах немските медии, а не българските, но явно не правиш особена разлика. На 6.01.2017 год. нито една, издавана на територията на Германия, медия не отразява посещението на нашия Президент(провери сам).

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.