Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

преди 9 часа, _Alex&Vanko_ написа:

Какво ни набиват в главите, че при мажоритарен вот олигарси ще станат депутати и местни тартори като братя Галеви?

Разбира се ! Каквото си поискат - това ни набиват ! Да не можем да стигнем до истината . .....Примерно :

Как е по-добре да плащаш ! На един човек или на цяла партия ? Няма никакво значение !!!

Казват , че в САЩ кампанията на Тръмп е била 10 пъти(!) по-ефтина от тази на Хилари , и че е спечелил категорично изборите с по-малък (абсолютно) брой гласували за него избиратели......при мажоритарна система.(в този случай нищо против Тръмп или Хилари - без пристрастия)

Следва екзистенциалният въпрос : " От какво е по-добре да се мре - от холера или чума ? " . Няма никакво значение , но ти се създава илюзия че ти се дава основното право - да избираш ! Какво избираш тогава ? Ето това най-напред трябва да се разбере ....

Причината не е в следствията (:)). Като не е червено , синьо ще е , или виолетово (смесено) или .......неопембено (ако изобщо има такъв цвят) . А до причината никой не ти дава никакъв достъп - отсъствието на какъвто и да е контрол от управляваните над управляващите ! Това е единственият начин да се ограничава Лакомията , на управляващите..........

По между себе си се контролират , кой по-добре да напълни червото . В крайна сметка за това става дума ! Т.е. направили са си го да правят каквото си искат пожизнено....Избирай ! Избирайте бре - вашето основно гражданско право (ха-ха-ха !)! После да не ревете това-онова......и тогава все тая !

Друг един основен въпрос има от който бягат като дявол от тамян :

Кой е този работодател (освен народа ! :)) , който назначава бездарник и/или крадец на работа , а после пък и не може да го уволни за 24 часа.... ?! Какво значение има тогава мажоритарно ли ще го назначи или по друг начин ....по симпатичност секретарката Калинка примерно.....Братя Галеви или Бат` Сали ако им трябват - по друг начин....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

• Отговори 20,8k
  • Прегледи 846,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

То начинът е както правят румънците и от известно време го обяснява Береану - Търсят парите къде са отишли и да ги връщат. И като ги върнат или поне част намаляват присъдата. Не като нашите да обсъждат кой колко е бил компетентен, дали е бил подведен или е скрит зад уж безотговорно решение на колективен орган.

Пример - 2004 един бивш русенски кмет, тогава министър на бюрокрацията си напазарува Windows по 475 лв. на едро. При положение че навсякъде на дребно е под 100. Дори се оказа че не са купени, а са наети за 3 години. При всичкото че Бил Гейтс е дал държавна отстъпка 50%. Та румънците след 10 години възобновиха следствието, няма давности, установиха че са откраднали 20 милиона и върнаха 19 от тях. Но опандизиха шефа на Фуджицу-Сименс (станал пощенска кутия) и оня, който е удостоверил че тоя бил единствения продавач. Като върнаха парите намалиха присъдата от 7 на 3 години. Сега май пак не им е дошъл акъла и пак са ги погнали за същата врътка.

Та у нас милиарди се разтварят офшорно Примерно едни 4 от КТБ никой не ги търси. Раздават печеливши концесии. Софийската вода си вдига цените безконтролно. При положение че основният водоизточник - язовир Искър е построен от държавата и водата идва гравитачно - без помпени станции.

Да ги премахват всичките концесии. От нито една няма полза за държавата и народа. Водата си печелят и нищо не правят, златото го изнасят, от други само вреди за населението като ракови заболявания, например Меричлери. Летището ще носи приходи на някакви вместо на държавата.

Та управляващите ще могат да се спрат когато народът се поупражнява с гьостериците по тъпите им кратуни. Начело с банкянския мутаген.;

След като Пу клекна и е готов на КАКВОТО И ДА Е , след неговото  спирането на ЮП , което той сам направи 2014 г

Цитат

......Не са изключени никакви маршрути, готови сме да се върнем към каквото и да е.....

, дали Радев ще има "топки" да изкаже позиция по повод обидните думи с които Пу ни нарече ... :

Цитат

Не възнамеряваме да се обиждаме на България и други държави, които не намериха в себе си мъжество да се опънат на решенията на Еврокомисията.

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2017/02/02/2911479_putin_niama_da_se_obijdame_na_bulgariia_za_tova_che_ne/

КАкто съм споменавал, варианта за ЮП 2 отдавна е предложен, позицията и на ЕК и на България не се е изменила ни на йота, очакваше се точно тази "зелена светлина" и клякане по корем  от руснаците.

:)

Какво ли не правят завлиите да си реализират геополитическите изнудвачески проекти .

чудя се... Какво би казал Плевнелиев за по горните думи на Пу ? и какво би  казал сега Радев ?

т.е. за Плевнелиев знам, но за червената подводница Радев...

Подобен въпрос и от Трайчо

"Руският президент Путин си позволи да обвини България в липса на мъжество Ако подобни нахални изявления остават без отговор от държавните власти, той може би ще се окаже за съжаление прав".

http://clubz.bg/node/50015

преди 2 часа, miro20 написа:

Подобен въпрос и от Трайчо

"Руският президент Путин си позволи да обвини България в липса на мъжество Ако подобни нахални изявления остават без отговор от държавните власти, той може би ще се окаже за съжаление прав".

http://clubz.bg/node/50015

Очаквано е за теб да не разбираш :) ! Да не разбираш смисъла на думите . За неразличител като теб няма никаква разлика между обвинение и отбелязване на фактите .:)

А какво може да се каже срещу фактите ? Нищо ! Боговете мълчат ! За това !

Ти разбира се не си бог ! Посиняваш до тъмно синьо в зелена злъч и злоба срещу Путин ....А той просто продава своя стока , не подарява....Не го защитавам , а отбелязвам фактите ! За това замълчи !.:)

Иначе , що се отнася до "началниците" , Северен Поток на бързичко си го скроиха и направиха . Нали !......Отбелязвам фактите !

А Радев (и не само той) трябва да покаже "топки" не срещу Путин , а срещу "началниците" , че все нас оправят а пък те се облажват . А бе оправят ни........

Отбеляза си единствено и само невежеството си по темите за газовите трасета и изискванията по тях.

Идея си нямам  и къде видя тъмно синя зелена жлъч  от един простичък въпрос за сравнение на позициите на бившия и настоящ президнти.

Убягва ти простичкия факт че за мен е по важна позицията на нашата държава и първи люде, а не толкова  колко е клекнал другаря ви Пу и че е готов "на каквото и да е " :)

Щом го е казал любимият ви Путин всяко обвинение става факт. Защо трябвало българите да проявят "мъжество" - за да защитят на Путин интересите. Тъпо. Съвсем нормално е да се съобразят с правилата на ЕС на който сме член. Те правилата затова са измислени за да гарантират интересите на общността. А господин Путин като има стока за продаване да си намери на кого да я продава . Ние сме длъжни да настояваме да играе по правилата на ЕС след като иска да търгува с него. Като не му е изгодно просто няма да ни продава и толкова. Само че когато се държим като един отбор руснаците губят голям потребител. Успеят ли да ни разделят ще диктуват правилата разбира се. Затова Путин се опитва да ни насъска срещу ЕС за да може да командва парада.

преди 5 минути, lsmurf написа:

Щом го е казал любимият ви Путин всяко обвинение става факт. Защо трябвало българите да проявят "мъжество" - за да защитят на Путин интересите. Тъпо. Съвсем нормално е да се съобразят с правилата на ЕС на който сме член. Те правилата затова са измислени за да гарантират интересите на общността. А господин Путин като има стока за продаване да си намери на кого да я продава . Ние сме длъжни да настояваме да играе по правилата на ЕС след като иска да търгува с него. Като не му е изгодно просто няма да ни продава и толкова. Само че когато се държим като един отбор руснаците губят голям потребител. Успеят ли да ни разделят ще диктуват правилата разбира се. Затова Путин се опитва да ни насъска срещу ЕС за да може да командва парада.

На теб още по-простичко : " Сърдитко Петко - празна му е торбичката ! " .. Факт - газопровод няма !

Чечи, нали все философстваш за глобализми и т.н.

Я кажи, но не в икономически аспект /доказано неизгоден/ а  в политически аспект на тези проекти - какво е хубаво да сме 100% зависими от един монополист, да имаме едни от най високите цени, благодарение на същия този монопол също, да сме политически манипулируеми , пак благодарение на този монопол  окопани с дългосрочни неизгодни десетилетни договори, и с извивани ръце пак благодарение на този монопол /по миналата зима ББ прекъсна ако си спомняш новогодишните празненства за да свиква спешно Булгаргаз и министри, дето се оказа че щели да ни спират газта / ?

И защо трябва да плюем една национално отговорна политика в която да няма такъв изнудвачески монопол, и да имаме алтернативи, морски и земни трасета и хъбове, което означава конкуренция,  от което следват по ниски цени,  и което е по важно , следва независимост и отстояване на националния интерес.

ЕС в лицето на ЕК които спряха ЮП се погрижиха точно да не се случи това монополно изнудване. Но вие плюете. Защо ?

Германия , щото е много глупава, затова се захранва само на 30 % от руска газ , нали ?

ПП и да напомня реално не ЕК спря проекта, а Пу. ЕК и България имат и ще се радвам да се приеме този нов ЮП 2 , който отдавна бях цитирал.

Какво не ви харесва този вариант другари антибългари ?

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 13 минути, miro20 написа:

Чечи, нали все философстваш за глобализми и т.н.

Я кажи, но не в икономически аспект /доказано неизгоден/ а  в политически аспект на тези проекти - какво е хубаво да сме 100% зависими от един монополист, да имаме едни от най високите цени, благодарение на същия този монопол също, да сме политически манипулируеми , пак благодарение на този монопол  окопани с дългосрочни неизгодни десетилетни договори, и с извивани ръце пак благодарение на този монопол /по миналата зима ББ прекъсна ако си спомняш новогодишните празненства за да свиква спешно Булгаргаз и министри, дето се оказа че щели да ни спират газта / ?

И защо трябва да плюем една национално отговорна политика в която да няма такъв изнудвачески монопол, и да имаме алтернативи, морски и земни трасета и хъбове, което означава конкуренция,  от което следват по ниски цени,  и което е по важно , следва независимост и отстояване на националния интерес.

ЕС в лицето на ЕК които спряха ЮП се погрижиха точно да не се случи това монополно изнудване. Но вие плюете. Защо ?

Германия , щото е много глупава, затова се захранва само на 30 % от руска газ , нали ?

Ама ти наистина си зле с мисленето ! Боже , само ти да беше - на ръце ще те нося... !:)

Сега , като го няма газопровода какво ? По-малко ли си зависим ? 

.....Нещо повече ! Евентуални разклонения ще са по-къси , при това с вече изградена база.... !

преди 18 минути, by_chechi написа:

На теб още по-простичко : " Сърдитко Петко - празна му е торбичката ! " .. Факт - газопровод няма !

Така е няма. И това не ни бърка толкова нас колкото бърка руснаците защото не ние имаме газ за продаване а те. Така че трябва да поизчакаме още малко и ще се навият да спазват правилата като видят че няма друг начин.

преди 3 минути, lsmurf написа:

Така е няма. И това не ни бърка толкова нас колкото бърка руснаците защото не ние имаме газ за продаване а те. Така че трябва да поизчакаме още малко и ще се навият да спазват правилата като видят че няма друг начин.

Ясно ! Разбрах ! " Аз не гледам на мен да ми е добре , ами на Вуте да му е зле ! " .:lol6:

Само че има и други пътища.....

преди 30 минути, miro20 написа:

Отбеляза си единствено и само невежеството си по темите за газовите трасета и изискванията по тях.

Аве Миро ти щом толкова я разбираш политиката защо не се кандидатира за президент ? Там на дебатите щеше да застанеш срещу Митьо Пищова и да обясниш политическата си програма.

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

преди 6 минути, by_chechi написа:

Ама ти наистина си зле с мисленето ! Боже само ти да беше - на ръце ще те нося... !:)

Сега , като го няма газопровода какво ? По-малко ли си зависим ? 

.....Нещо повече ! Евентуални разклонения ще са по-къси при това с вече изградена база.... !

Аз ли съм зле ? Ми хайде прочети отново мнението ми , и кажи с какво като имаш ОЩЕ ЕДИН газопровод на същия монополист, който при това не е запълнен дори СЪЩЕСТВУВАЩЯ газопровод , каква полза от него за държавата ?

Spoiler

Ще ти дам един пример, дано разбереш сравнението .

- имаш 5 бензиностанции Лукойл в твоя град. Които са по принцип държавна собственост, но се ползват от Лукойл.

-Лукойл казва ще прави още 10 бензиностанции , които вече ще са си тяхна собственост, с еднолично разпореждани цени и политика като пълнорпавни собственици .

Кажи ми , това с какво ще подобри цената на бензина, че ще имаш общо 15 бензиностанции Лукойл, като и 5 са задоволявали града ти ?

Има си съществуващ незапълнен газопровод, имаме вече пуснати пробно реверсивни връзки със съседите.

Това е важното.И в тази посока трябва да се мисли.

преди 2 минути, lsmurf написа:

Освен това от съществуващия стар газопровод ползваме  дори под  50 %. .

Ми нпълнете го де, и тогава да мислим за нов.

преди 5 минути, by_chechi написа:

Ясно ! Разбрах ! " Аз не гледам на мен да ми е добре , ами на Вуте да му е зле ! " .:lol6:

Само че има и други пътища.....

Отново не си разбрал става въпрос за това да се търгува нормално а не от позиция на силен и слаб. Това е нормалната търговия когато и двете страни печелят . Трябва да стане ясно на всеки партньор че българите си защитават интересите . В противен случай ще ни подритват както се опитват да правят в момента.

преди 11 минути, miro20 написа:

Аз ли съм зле ? Ми хайде прочети отново мнението ми , и кажи с какво като имаш ОЩЕ ЕДИН газопровод на същия монополист, който при това не е запълнен дори СЪЩЕСТВУВАЩЯ газопровод , каква полза от него за държавата ?

Покажи скритото съдържание

Ще ти дам един пример, дано разбереш сравнението .

- имаш 5 бензиностанции Лукойл в твоя град. Които са по принцип държавна собственост, но се ползват от Лукойл.

-Лукойл казва ще прави още 10 бензиностанции , които вече ще са си тяхна собственост, с еднолично разпореждани цени и политика като пълнорпавни собственици .

Кажи ми , това с какво ще подобри цената на бензина, че ще имаш общо 15 бензиностанции Лукойл, като и 5 са задоволявали града ти ?

Има си съществуващ незапълнен газопровод, имаме вече пуснати пробно реверсивни връзки със съседите.

Това е важното.И в тази посока трябва да се мисли.

Освен това от съществуващия стар газопровод ползваме  дори под  50 %. .

Ми нпълнете го де, и тогава да мислим за нов.

И като го напълним , после на къде ? Така разпределителен газов център - на кукуво лято . Защото тъкмо това , силно загрижени за нас , "началниците" не го искат . Току виж г`золизците спрели да лижат....

преди 4 минути, lsmurf написа:

Отново не си разбрал става въпрос за това да се търгува нормално а не от позиция на силен и слаб. Това е нормалната търговия когато и двете страни печелят . Трябва да стане ясно на всеки партньор че българите си защитават интересите . В противен случай ще ни подритват както се опитват да правят в момента.

И сега тъкмо това правят....

преди 7 минути, by_chechi написа:

И като го напълним , после на къде ? Така разпределителен газов център - на кукуво лято . Защото тъкмо това , силно загрижени за нас , "началниците" не го искат . Току виж г`золизците спрели да лижат....

И сега тъкмо това правят....

Как бягаш по тъча .... :):) Не ме изненадва, но виждам как хем знаеш че съм прав за националните приоритети, за алтернативите, за конкуренцията, за монопола.... но гузната ти съвест не ще да си го признае :)

преди 22 минути, lsmurf написа:

Мили деца. В този свят и живот, правилата на играта винаги ги определят тези дето имат, а не тези дето нямат. За тези дето нямат, най- разумно е е да се правят на приятно разсеяни, докато тези дето имат си премерят правилата и стане ясно, какво точно ще се играе. Тогава, тези дето нямат, може да се включат в играта... ако тези дето имат им позволят, разбира се.;)

Идеализма не е лош изначално, но вашето е нещо отвъд детската наивност даже... Ако тези дето имат се разберат, през България ще мине не Южен поток ами цяло Южно цунами!

Защо Огняне ...

Отново Сашо в десятката...

Отговора на въпроса му е... Защото Сашо, правителството на Радев е на БСП :)

Mда... а че това е служебно правителство, няма значение- важното е да плюнем. Нали Сашо! фейсбуков уориъре... Тва "фейс", го сложих за благозвучие.

Не знам дали Огнян спи спокойно, ама Сашето кат гледам, сън не го хваща. :)

Редактирано от язе (преглед на промените)

Сашо фашиста в десетката? А какво по-точно е направил? Хули Герджиков и пише "защо бе Огняне". Голяма десетка, няма що.

преди 4 часа, lsmurf написа:

Така е няма. И това не ни бърка толкова нас колкото бърка руснаците защото не ние имаме газ за продаване а те.

Чакай,чакай ти да не си мислиш,че са опрели точно до нас? Газ си продават през другите патоци скоро и ще ни заобиколят с другия паток!

Накрая се сещай кой ще молим да ни достави газ! Цялата патаклама заради южен поток беше заради претенциите на Украйна,че ако се спре транзита през страната им ще губят страшно много пари. Май за някакви си 2 милиарда долара годишно говореха... и понеже политиката на САЩ е такава към него момент всички против Русия само и само да не би да има някакви търговски и други взаимоотношения между Русия и Европа се надига този вой до небесата.

И тук клакьорите на олигарха финансиран от Америка за България миличкия и неопетнен Прокопиев се скъсват да дращят нон стоп 24/7 ! Брех как тъй преди това никакви ги нямаше в тоя раздел политика, как така изведнъж се нароиха толкова много и теми и аватари замразени от столетия едва ли... тролска му работа!

преди 8 часа, nikssi написа:

Цялата патаклама заради южен поток беше заради претенциите на Украйна,че ако се спре транзита през страната им

Отново точно обратното. Украйна никога не е спирала, нито е имала намерение да спира транзита към Европа.

Доказано и изпитано във времето през най тежките години, когато например в разгара на по предишната зима Газпром им спря тотално газта, изцяло с цел "извиване на ръце".

Украинците не само не псряха транзита  за да си задоволят нуждите и обемите, но и намериха алтернативи."Страховете" за спиране към Европа ги налагаше путиснката дезинформация , не Украйна.И да, при заобикаляне бихга губили от такса транзит. Но сам си задай въпроса - Защо РФ прави какви ли не врътки и харчи милиарди за всякакви други заобиколни проекти, само и само да дестабилизира и изтощи Украйна ??Това е пряк красноречив пример за това "извиване на ръце". Да накаже чрез икономически лостове.

преди 8 часа, nikssi написа:

Накрая се сещай кой ще молим да ни достави газ!

Ето това е позиция на колене. Щели сме да молим. Ами виж другте как се оправят. Украйна осъществи реверси със съседи или по конкретно казано купува от 15 европейски фирми , Полша прекрати дългосрочните договори с РФ и вкара газ от танкери също , Португалия ли беше , Испания ли, вкара танкери от сАЩ също,  и т.н.

Само тук плашим гаргите с таива тотални глупости като твоите.

Голям кеф ви прави да нямаме алтернативи , да сме зависими на 100 % , и да се молм  на един монополист и доказан изнудвач.

преди 10 часа, иноТ написа:

Сашо фашиста в десетката? А какво по-точно е направил? Хули Герджиков и пише "защо бе Огняне". Голяма десетка, няма що.

Ми прочети де. Говори за назначенията на стари кадри от ДС. Коментирай това, а не да слагаш глупави епитети нахората.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Кви хора е пък тоя добитък ве? Както каза великия Жозе Моуриньо - "на едно магаре, като му сложиш очила, то не става професор! Остава си магаре... с очила."

И пак лъжеш ли лъжеш. Газпром спря газта за Украйна поради много тривиална причина, а не заради твоите фантазии. Причината беше, че укрите му дължаха едни милиарди за вече употребена газ, но по бандеровски нагло обявиха, че няма да плащат. Русия дори предложи да се преговаря за разсрочване, но хунтата заяви, че това е извиване на ръце... Ебаси, изяждаш една пържола и като ти кажат "айде плащай", ти скачаш на бой. И кво става после- ами отнасяш боя естествено... просто така се случват нещата в живота. После ревеш "ма тое ме бие",вместо да се радваш, че не те е и онодил покрай боя. Ма те хората са си го казали отдавна- "Да бе мирно седяло, не би чудо видяло." И като краен резултат кво- бита,онодена и забравена Украйна... по която разни сашковци и мировци ронят крокодилски сълзи.

преди 14 минути, язе написа:

Кви хора е пък тоя добитък ве? Както каза великия Жозе Моуриньо - "на едно магаре, като му сложиш очила, то не става професор! Остава си магаре... с очила."

И пак лъжеш ли лъжеш. Газпром спря газта за Украйна поради много тривиална причина, а не заради твоите фантазии. Причината беше, че укрите му дължаха едни милиарди за вече употребена газ, но по бандеровски нагло обявиха, че няма да плащат. Русия дори предложи да се преговаря за разсрочване, но хунтата заяви, че това е извиване на ръце... Ебаси, изяждаш една пържола и като ти кажат "айде плащай", ти скачаш на бой. И кво става после- ами отнасяш боя естествено... просто така се случват нещата в живота. После ревеш "ма тое ме бие",вместо да се радваш, че не те е и онодил покрай боя. Ма те хората са си го казали отдавна- "Да бе мирно седяло, не би чудо видяло." И като краен резултат кво- бита,онодена и забравена Украйна... по която разни сашковци и мировци ронят крокодилски сълзи.

Понеже тези лъжи са опровергани много отдавна, просто погледни препратката в съответната тема.

И за задълженията, и за споровете, и кой какво е предлагал и на какви цени . Най кратко казано - това което говориш е пълна лъжа.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.