Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

преди 4 часа, Без умствен капацитет написа:

защото лицемерно обича Русия

https://www.flashscore.bg/soccer/russia/

да се върннем на това как мама и тати са дали съгласие, сина им да иде в друга страна (и то които са най гадните)

президента трябва да е пример за народа, най-малкото за избирателите си

на тази логика Плевналиев е по добър пример/патриот, не остави сина си да го прегледат в друга страна

2018-05-28_02h04_23.jpg.2e1840edcf52022c6e919f34b0fc5855.jpg

Не разбирам на коя точно част от цитата ми е репликата ти. Толкова ли и трудно да поставиш текста?

Първо къде е Испания във футбола и къде е Русия? Толкова ли е сложно да възприемеш това,че причината е по-високото ниво. Не защото е в Европейския съюз , а защото е Испания. Там играят откъде ли не, сети се защо де! Ама май даваш заето. 

• Отговори 20,8k
  • Прегледи 847,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

преди 20 часа, by_chechi написа:

....Даааа ! :) А Северните потоци за Германия и Европа като цяло са изгодни..... ха напънете го това сивото де ! :lol6:

Чечи, ако искаш нещо да ме убедиш, цитирай ми факти- кой ще строи, кой ще плаща за строежа, чия собственост ще е построеното, газ от колко доставчика ще може да се пренася през тръбата, какъв ще капацитета на тръбата и отделно какво ще е реалното количество газ, което ще се транспортира, каква такса ще получава България за транзита на газта!Ако можеш напиши, ако не можеш не ме занимавай с твоите философски разсъждения за геополитиката!

Да добавя още една скоба, освен липсата на коректно сравняване на кой какво и как строи, кои фирми, кои дружества, чия собственост и т.н..

- Преклонната главица /Чечи/ , както и другите пропагандатори спекулиращи със желанието на Германия за Северен поток 2  , забравят удобно, че това освен всичко е свързано и с диверсификацията , а от там и сигурността на държавите, които искат баланс  спрямо норвежските доставки.

Които доставки бяха изместили Газпром от водещ вносител на газ.

Хайде когато сравняваме България с  нашия 99% руски монопол, да се запитаме за това какви обеми и какви проценти са в тези водещи импортьори на газ и техния баланс, репективно, монопол .

Защото се оказваме в смешна ситуация "видяла жабата коня че го подковават, и тя вдигнала крак".

преди 11 часа, M.Николов написа:

Чечи, ако искаш нещо да ме убедиш, цитирай ми факти- кой ще строи, кой ще плаща за строежа, чия собственост ще е построеното, газ от колко доставчика ще може да се пренася през тръбата, какъв ще капацитета на тръбата и отделно какво ще е реалното количество газ, което ще се транспортира, каква такса ще получава България за транзита на газта!Ако можеш напиши, ако не можеш не ме занимавай с твоите философски разсъждения за геополитиката!

Путин го каза - Тръмп е бизнесмен,против всичко което не се купува от САЩ

на 28.05.2018 г. в 7:37, M.Николов написа:

Чечи, ако искаш нещо да ме убедиш, цитирай ми факти- кой ще строи, кой ще плаща за строежа, чия собственост ще е построеното, газ от колко доставчика ще може да се пренася през тръбата, какъв ще капацитета на тръбата и отделно какво ще е реалното количество газ, което ще се транспортира, каква такса ще получава България за транзита на газта!

Твърде много искаш от мен ! Това е работа за специалисти и това не е моята област на компетентност.........За страничният наблюдател обаче (аз , ти и всеки друг) , не е необходимо за да стигне до Голямата истината , защото това са "подробности от пейзажа" (т.е. малката истина)......отделно , че от малки истини ми е писнало....

А "онези специалисти" недвусмислено казват : " За вас тръба няма , защото ние така казваме ! За да слушкате и да си траете ! " . И се съгласяваме , и ги слушкаме , и си траем - къде ли ще ходим !?.....Това никак не значи да не гледаме истината в очите .

Ясно е , че с фанатици не се спори . Но всеки разумен човек знае , че в пустинята всяка вода е добре дошла . Фанатикът умира от жажда , ако водата не е светена....

Куба (да кажем) взема горива от САЩ (предполагам) , не ги взема от Русия . А им праща захар , тютюн , кафе , портокали , банани (обмен , метаболизъм за който стана въпрос по-горе).....България ( и Европа) от Русия взема - от къде другаде , че да е повече икономически изгодно ? Толкова е географски и всякак закономерно и естествено ,  определено от обективни фактори......

Това разбира се поражда зависимости , независещи от хората - винаги и на всякъде ги има , според природно даденото разпределение на ресурсите !!! Ако си имахме петрол и газ на Калиакра да кажем , щяхме ли да водим този разговор ....!?

Другото е политика и не само . "Големите" се борят за влияние в усвояването на ресурси - определено от субективни фактори ! И е въпрос на политика до изравняване на цената .  .......При нас случаят е друг ! Не сме субект на собственото си съществуване ! Влизаме в цената , представляваме част от нея.........Че сме си осрали пътищата като част от цената , кой ни е виновен ?.....А сме се осрали защото се имаме за "голямата работа"......

Защо и как влизаме в цената ? В не един мой пост пиша : На първо място е трябва , следвано от може , тогава идва ред на искам и на края е правя ! Завършен цикъл !.....От направеното се поражда ново трябва..........Мъдростта се състои в това да искаме каквото може , и това да правим (но това е друга тема) .

Горива (петрол и газ) трябват . Е , преди можеше от Русия . Не само , ами и препродавахме . Това влизаше в цената !...

Сега не може ! Защо ли :) ? И ти внушават не , ами ти налагат какво да искаш ........да искаш , нищо да не правиш !......Нужен си им само като територия ! Даже не колония ! По възможност съвсем без местни жители ! Случва се ! Това влиза в цената !

Само кьоравите не го виждат ! А преди бяхме държава и с близо 9 милиона жители !!!

Пита се сега на къде клони везната ? Ще се изравни неизбежно - така се случва по света ! Но ще се наложи пак да ни "освобождават" , както са ни "освобождавали".......защото влизаме в цената ! Не сме субект на собственото си съществуване !......

Може би сложно обяснявам , недостъпно за немислещи фанатици , но това е истината ! Другото е надприказване в нечия чужда угода , надвикване между фанатици.....

преди 3 часа, Мойра написа:

"....Трябва обаче да сме наясно кога, при какви условия и на каква цена...."(копи)

Е , не сме ли на ясно ? Баси ! :)

В техните очи винаги втора , даже трета ръка хора.....

Още на времето Чърчил го е заявил ясно и недвусмислено , по непроменим начин на възприятие и мислене за себе си и другите . Даже като някога Калоян ,  на Балдуин на шията да стъпиш ( не е да не е било ) - все тая . Защото сме различни........

А за тези които не разбират - винаги ще сме цигани в циганското гето на Европа ......евентуално . Никога , никакъв начин няма да станем с тях братушки ! Слуга в коневръза - може . Друг е въпросът на кой , какво му се харесва.....!:angry:

преди 15 часа, Мойра написа:

Много от казаното съм споменавал и аз. 

Например :

Цитат

Русия, според мен обаче, също трябва да извърви своя път към думите на видния руски учен акад. Дмитрий Лихачов, че България като люлка на славянската цивилизация е дала духовното начало на Русия. Русия също трябва да уважава нашата история и културни достижения.

Цитат

Не можем да допуснем друга държава отвън да ни разрешава къде и как да изнасяме оръжие, произведено в България. Повдигнах важни въпроси, касаещи облекчени условия и по-добри цени на доставка на руски енергийни ресурси.

Иняколко стари /опровергани/ лъжи и клишета , като :

Цитат

Защо "Северен поток 2" да може, а "Южен поток" да не може.

Защото няма нищо общо с условията и реализацията. И защото Германия си гледа собствения интерес /логично/ и диверсифицира и балансира доставките снорвежския газ и са зависими на не повече от 25-30 % от доставките, за разлика от нас, които сме 99% монопол . Нашето положение е "видяла жабата коня.... " и тн. дискутирано подробно в темата за ЮП.

Цитат

атомната електроцентрала "Белене" трябва да бъде построена, но при ясна правна рамка, без финансово обвързване и с минимален финансов риск за държавата, при доказана целесъобразност и много важно - при надеждни механизми за контрол на ядрения риск.

бла бла ... и аз искам бе. Кой не иска по този начин. Само има малка подробност. Такъв вариант . дори в изсмукания фантастичен доклад на БАН, за сега не съществува.

Цитат

Българският президент научава за визитата на нашия премиер в Русия от чужди държавници.

тук съм леко изненадан. Та нали поради това че няма пълни правомощия, при неговите разговори в Москва  вероятно е станало дума да се поемат конкретни неща от изпълнителната власт, т.е. премиера.

т.е. би трябвало да знае за визитата.

Освен че имаме гаф - всички ние разбрахме от ЧУЖДИ медии че ББ ще ходи на посещение в Москва, имаме и втори гаф - и Радев не е знаел. :) :) Остава  и ББ да е научил от руските медии че е "рпивикан" на килимчето.

С интерес ще  гледам как ще приключи днес тази визита :) :)

Аз мисля че едва ли Радев е научил за посещението на Борисов точно тогава. Самият факт че отива да "възстановява" доверие за нови икономически връзки с Русия без да води например съответния министър със себе си показва че по - скоро става дума за надпревара в спечелването на благоволението на г-н Путин между Радев и Борисов отколкото за нещо друго. Визитата му беше за преследване на лични цели . Ще видим тази на Борисов ама както изглежда на пръв поглед и тя ще бъде с подобни цели. Който и от двамата да се договори с Путин за българския народ ще остане единствено да плаща цената на това договаряне.

Пак не си в час!Няма да приключи днес, а утре.:D

Иначе всички очакваме какво ще се договори в Москва, ще ни заобиколят ли или ще се преборим за част от тортата.

преди 25 минути, lsmurf написа:

Аз мисля че едва ли Радев е научил за посещението на Борисов точно тогава.

Замислих се... а кога точно руските медии обявиха че ББ ще ходи там ? Радев още май беше в Москва ?

Тогава това е още по унизително...

преди 26 минути, lsmurf написа:

по - скоро става дума за надпревара в спечелването на благоволението на г-н Путин между Радев и Борисов отколкото за нещо друго. Визитата му беше за преследване на лични цели . Ще видим тази на Борисов ама както изглежда на пръв поглед и тя ще бъде с подобни цели. Който и от двамата да се договори с Путин за българския народ ще остане единствено да плаща цената на това договаряне.

Има логика, но пиарите на ББ щяха да го обявят още по помпозно първо тук.

Нещо куца в цялата работа....

преди 28 минути, M.Николов написа:

Пак не си в час!Няма да приключи днес, а утре.:D

пффф.. ти от всичко коментирано за това ли се "хвана" ??

Или е прекалено сложно за теб за осмисляне съществото на нещата

Какво си дръглите крастата бре ? Така стават нещата от хиляди години насам - първо царете си ги мерят .......приказките , после министрите да вършат работата , а покрай тях фанфари надуват циркаджиите...... ! Редът е такъв - баси сложнотията ! А у нас "цар" работи Радев ......

В случая Радев ходи да моли , да проправи път в батака трупан от години . Ходи да моли за газ и АЕЦ за България - това беше казано ясно в молбите . Молбите няма да си ги тури у двора в къщи.......А достойно-недостойно зависи от размера на страните....Защото народът иначе е казал : " На гол тумбак - чифте пищови ".....

И понеже от дума не разбирате , ето ви казано в картинка :

530620.jpg

Смешно е , нали ! По същия начин са смешни претенциите ви и към Радев , и към Борисов.....че с една святна работа да се захванали заедно . Друг е въпросът какво ще свършат - това още не се знае !

преди 2 часа, by_chechi написа:

По същия начин са смешни претенциите ви и към Радев , и към Борисов.....че с една святна работа да се захванали заедно

В едно изречение поне две грешки :) Първо "работата" с която са се захванали е далеч от понятието "свястна"  и второ далече не го правят заедно не само привидно но и на практика . От самолет се вижда че целите им са доста различаващи се . Ама ти не гледаш и от самолет ти си се намираш в друга паралелна галактика. :)

пп А и да те светна че Радев не работи цар в България а по - скоро някакъв клонест дъб под чиято сянка сладичко се излежават някакви заслужили хорица и това е всичко. Обединител на нацията ??? Досега виждам да прави по скоро точно обратното , но може пък и да му се получи по някое време като при някои политици на които никой не вярва и всички ги мразят. :)

Борисов направо изби рибата с това първоначално встъпление.:shock11:

https://youtu.be/7BDlM5f7vAI

Вече не съм никак оптимист, че ще успее да постигне нещо благоприятно за България от тази визита.:(

преди 2 часа, M.Николов написа:

Борисов направо изби рибата с това първоначално встъпление.:shock11:

https://youtu.be/7BDlM5f7vAI

Вече не съм никак оптимист, че ще успее да постигне нещо благоприятно за България от тази визита.:(

Зощо ? Ти какво очакваше от него?

И все пак има шанс да не ни заобиколят по последни новини.Сега остава Борисов да успее да се пребори в ЕС част от транзита да минава през България.

преди 26 минути, M.Николов написа:

.....Борисов да успее да се пребори в ЕС част от транзита да минава през България.

Значи ЕС не иска , пък Борисов ей сега ще ги строи в две редици (виж картинката по-горе!)....:lol6:

Борисов (трябва) не му се полага да се бори нито с ЕС , нито пък с Русия . Може само да се вписва в конюктурата (иска) по по-добър или по-лош начин (прави) за България !

Глухите така и не чуха , а слепите така и не видяха , че не сме субект на собственото си съществуване.........ама никак не чувате когато , каквото ви се обяснява за нещата от Живота.....:)

Ето и съвсем пресни факти от първа ръка , без да са минали през "вестникарите" :

преди 9 часа, M.Николов написа:

Сложно ми е да чета недоразумения, да!:D

La imagen puede contener: texto
Георги Георгиев

Ей тъй се прави.
Назначаваш любовницата си на втора длъжност с втора заплата.
Моралът над всичко. Че бива ли само на една заплата да седи?!

Ще каже човек , че през цялото време си му държал в ръце самолета.....като за теб - става !

И аз имам самолет - заповядай ! Очевидно си добър в този вид услуги    ....:lol6:

По друг повод да питам . А , бе ? Той сестра има ли....? :lol6:

Аз нещо не видях конкретика... освен че Путлер се хвали  / а то е за наше оплакване/ че , цитирам, доставят 100% от газовите доставки, че Лукойл държи пазара на горивата с 3 млрд инвестиции и формират 9% от БВП , и т.н. и т.н.

И ББ дето все повтаря... отношенията ще са на пазарен принцип.. бла бла...

преди 15 часа, miro20 написа:

Аз нещо не видях конкретика...

Естествено , че няма да видиш коткретика ! Конкретиката е предмет на дейност на министрите , експертите , специалистите в низходящ порядък .....

Примерно конкретно  , че гайка 46 завивам с голи ръце !.....:lol6:Тъпо е да очакваш откривател (на нови отношения) да се занимава с болтчета и гайки . Това не го ли разбираш , та правиш тъпи коментари ? :)....

На това ниво се очертават тенденциите , по-близкото и по-далечното бъдеще ......А очертаните тенденции в случая са адекватни на действителността - неизбежно сближаване със съответни очаквани следствия.....

Така , че ти специално и подобни на теб , хващай Терминал 2 докато е време.....или си опичай акъла ! (чакай тук за всеки случай , специално да отбележа за тъпите , че това последното е майтап....на твой гръб):lol6:

Затвори скритото съдържание

Преклонна главице, аз не ти давам акъл къде да "хващаш " и кой терминал, нито колко да си опичаш акъла, нито дали са ти тъпи коментарите.

Всъщност, обичам именно ти да си покажеш колко са "умни".Обикновенно, както и сега си затапен както винаги .

Та, ако нещо имаш да казва по конкретиката или липсата на такава, постарай се да е в рамките на темата, без демонстриране на простащина, философско-балонни нищо незначещи думички и алабалистики.

Благодаря ти предварително.

Всъщност, в крайна сметка изказването на ББ бе унизително.

Спирането на ЮП , напомням, бе от Путлер. Защото не спазиха условията на ЕС, и искаха тотален монопол въху тръбата. Дивидентите и евентуални ползи също са мит . Коментирали сме го многократно.

В медиите и коментарите в новините, обаче се представя в съвсем друга светлина  - Ние се молим, те с ехидна усмивка ни потупват като наакан "по малък брат".

Путлер говори за досегашните загуби на Газпром, но нищо не казва за присъдата срещу газпром за спекулиране и монополно положение в Източна Европа, заради което и България най вече, е плащала по високи цени, оценявано на сума около 800 - 1 млрд $.

За това, а и заради много други причини, Путлер иска да спечели геополитически пазари , затова "уж" благосклонно ще "простят" нашите грешки / а те дори не са грешки/

Какво значи "преклонна главица"? Миро, стига си е правил на интелигентен. Няма ли кой да му каже, че вече толкова време прави една и съща грешка? 

преди 7 часа, miro20 написа:

Всъщност, в крайна сметка изказването на ББ бе унизително.

Унизително, защото от ЕС ни докараха до тази ситуация!Защото трябваше ясно да заемат позиция, че продължение на "Турски поток" към ЕС е възможно само при следните  условия.Първо да съответства на европейските правила и второ да влиза в ЕС чрез две точки-една в България(и от там за източна Европа) и една в Гърция(и от там за Италия).

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.