Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

Виждам, че има медии, които са отразили тази новина, пък кои са що са - нито ги следя, нито ги гледам, даже и телевизор нямам: утре война да стане, последен ще разбера. Като почнат да ми плащат, като на тебе - и аз ще стана редовен зрител на тази или онази медия. :Д

• Отговори 20,8k
  • Прегледи 847,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

преди 4 минути, sound написа:

пък кои са що са - нито ги следя, нито ги гледам, даже и телевизор нямам: утре война да стане, последен ще разбера.

Е какво плямпаш тогава ? Не те разбирам.

Дори тук например, където ОЧЕВИДНО много добре следиш и тролиш, да си прочел тази новина ? Не нали ?

Към момента, само аз я споменах/цитирах .

.

преди 18 часа, miro20 написа:

Е какво плямпаш тогава ? Не те разбирам.

Дори тук например, където ОЧЕВИДНО много добре следиш и тролиш, да си прочел тази новина ? Не нали ?

Към момента, само аз я споменах/цитирах .

.

Какво толкова е станало ? Подписал човекът защото застава зад декларираното - твърдо и непоколебимо както се полага на един достоен български президент. А това че не се бие в гърдите за нещо което е направил е нещо за което трябва да бъде само уважаван. Явно от чиста скромност не желае да се шуми около него само защото с подписът си е потвърдил истини които знае дори всяко българско дете .

Цитат

„Отбелязвайки с дълбоко притеснение – казва се в декларацията – че Русия продължава дестабилизиращите си действия и политики отвъд границите на НАТО, както и на територията на алианса (тоест и в страни като България – б.м.), заедно с продължаващото изграждане на капацитета ѝ за нападение както в конвенционална, така и в хибридна война, и агресивното ѝ поведение,  заплашващо визията ни за единна, свободна и мирна Европа… Осъждайки факта, че напредъкът по разрешение на конфликтите в съседство [с нея] остава в застой като незаконното и нелегитимно анексиране на Крим, дестабилизирането на Източна Украйна и предизвикателствата над териториалната цялост на Грузия и Република Молдова [ние]… приветстваме прогреса направен дотук за разполагане на допълнително присъствие в Прибалтика и Черноморието, както и сме готови да подсилим усилията ни да гарантираме сигурността си във всички сфери…“ и т. н. (курс. мой, К. Я.). „Ще продължим – казва се още – да подкрепяме Грузия, Република Молдова и Украйна, както и Западните Балкани по отношение на съответните им стремежи“ (тоест за сближаване с ЕС и НАТО, курс. мой – К.Я.).

Вижда се, нали? Документът на деветте натовски държави от Източна и Централна Европа (включително на тези от „Вишеградската четворка“, които толкова се харесват на определени среди с „твърдото си отношение към Брюксел“), е напълно откровен спрямо настоящата външна политика на Русия. Нарича я продължаващи „дестабилизиращи действия отвъд границите на НАТО и на територията на алианса“, „агресивно поведение“, заплашващо „визията за единна, свободна и мирна Европа“. Той осъжда действията на Русия в Крим, открито ги определя като „незаконно и нелегитимно анексиране“ на чужда територия и споменава за продължаващи „предизвикателства към териториалната цялост на Грузия и Република Молдова“.

Мога да кажа само "Браво господин президент"

преди 1 час, lsmurf написа:

Какво толкова е станало ?

Нищо особенно. Просто малка тролска спиралка се получи от една обикновенна /и спестена/ новина.

преди 1 час, lsmurf написа:

Явно от чиста скромност не желае да се шуми около него само защото с подписът си е потвърдил истини които знае дори всяко българско дете .

Е някои тук не са "като всяко дете" и въобще не са съгласни с цитираните и подчертани абзаци :) :)

Затова и виждам как някои гузно не смеят да коментират "своя "  президент, който ги амбицира да симпатизират да сме президентска република :)

Единствено не съм съгласен с теб че е "от чиста скромност" не се афиширало.

преди 12 минути, M.Николов написа:

Ами за теб не знам. На мен мнението по въпроса няма да се промени от факта че Тръмп си е напавил алъш- вериша с Путин и вече е на друго мнение.

преди 28 минути, M.Николов написа:

За нас какво значение има Крим чий е? Тука някои като Миро Краставицата са се вманиачили ама то е разбираемо , все пак им плащат.

преди 1 час, miro20 написа:

Нищо особенно. Просто малка тролска спиралка се получи от една обикновенна /и спестена/ новина.

Е някои тук не са "като всяко дете" и въобще не са съгласни с цитираните и подчертани абзаци :) :)

Затова и виждам как някои гузно не смеят да коментират "своя "  президент, който ги амбицира да симпатизират да сме президентска република :)

Единствено не съм съгласен с теб че е "от чиста скромност" не се афиширало.

Като си представя само какъв вой щеше да настане ако президента подписал този документ не се казваше Румен Радев а примерно Росен Плевнелиев:D Сега не искат поне да поздравят човека с позицията както си е редно. Сравнението с "всяко дете " направих съвсем съзнателно за да провокирам размисъл у някои съфорумници , не че много се надявам да го напрамят де. Може пък и някой да се сети какви позиции защитава. А за чистата скромност - винаги се стремя да търся положителното в нашите управляващи - не го намирам често но това е дълга тема.

преди 1 минута, lsmurf написа:

Като си представя само какъв вой щеше да настане ако президента подписал този документ не се казваше Румен Радев а примерно Росен Плевнелиев

О дааа.. :)

Дано  от намека им "светне " колко крайни субективни позиции имат.

Ама едва ли :)

преди 29 минути, lsmurf написа:

Ами за теб не знам. На мен мнението по въпроса няма да се промени от факта че Тръмп си е напавил алъш- вериша с Путин и вече е на друго мнение.

Именно.

Аз отдавна съм казал че Крим се превърна в нещо повече от обикновен спор.

Всеки от големите го използва в своите геополитически цели и като "оправдание" за едни или други рестрикции.

Всички  прекрасно разбират, че Крим е анексиран/превзет/  чрез военна рашистка операция  на всички възможни техни служби и военни .

Това дори не е тема за спор. Описано е подробно от Путлер във филма "Пътя към родината"  , как той  еднолично / аз се съмнявам, но както и да е/  е ръководел операцията по париране на украинските военни и координиране на разузнавателните и десантни служби и подразделения спецназ по ПРЕВЗЕМАНЕТО .

Тук няма спор  бе другари :) - Това е изцяло военна операция, нямаща нищо общо със някакви "исторически справедливости" , бл бла бла.

Същия сценарий бе предвиден и в Донбас. Признато също от самите рашисти-сепаратисти, които от Крим бяха пратени в Донбас.

Но когато става въпрос за  милиарди , трилиони, геополитика и т.н..  разбира се че Тръмп може да си направи своята сметка.

Кой му пука за някаква си около 3 % територийка от Украйна ?? Разбира се че може да  стане разменна монета .

преди 4 минути, M.Николов написа:

Позицията, която заема го задължава да прави и неща, които може и да не отговарят на собствените му разбирания.

Ах горкия... Доброзорлем го натиснали, или сам се разкъсва от терзания че е трябвало да подпише...

Николов.. ти вЕрваш ли си на тези глупости, приятелю ??? :) :) :)

Ти как си я представяш тази?България е член на НАТО и трябва да се съобразява с общите решения, които се вземат на такива срещи.Или предлагаш да излезем от НАТО?

Аха... Значи всички в НАТО подписват по задължение и безпрекословно.

Това ли ти е логиката ? :)

То е ясно че е тъпотия, но не допускаш ли че визирания текст и точки за заплахите по сигурността, са  не само някакви бюрократични, популистки документченца, а плод на реална оценка и анализ на вискчи служби от всички държави в алианса ?

Всъщност, прочети хубаво декларацията

http://atlantic-council.bg/президентът-радев-подписа-русия-прод/

Румен Радев: Европредседателството бе употребено като инструмент за вътрешнополитически мир

Цитат

„Председателството бе натрапчиво употребявано за вътрешнополотически пиар, с всички произтичащи от това последствия“, каза президентът Румен Радев в изказването си на конференцията „Българското председателство на Съвета на ЕС – време за равносметка“, организирана от фондация „Фридрих Еберт“. „Нормално беше, по време на подготовката и в процеса на самото председателство България да стане по-демократична, европейска страна, с независими и ефективни институции, с утвърждаване на върховенството на закона, с ефективно разделение на властите, със свобода на словото. Това обаче не се случи. Правителството се хвърли изцяло във външната политика и се посвети на европредседателството, като абдикира от сложните и взривоопасни проблеми в страната, които точно сега изискват лидерство и отговорност“, посочи държавният глава.

Пълен текст на изказването

В пряка връзка с тази негова дейност, е оценката на Антон Тодоров :

Цитат

Според мен неговият нисък политически и интелектуален капацитет, както и отвратителната му дейност срещу български интереси, съчетани с празноглавие и откровено слугуване на БСП, би трябвало да го заковат като електорална подкрепа някъде около15 %. Така политологът Антон Тодоров коментира интересния социологически сондаж, който отчита негативни тенденции на доверие към държавния глава. Според него доверие за Радев, по-високо от 15% е крайно несправедливо и в противовес на здравия смисъл, звучи като самоунижение за тези хора, които заявяват подкрепа за него.

С ирония Антон Тодоров коментира и атаките на президента срещу правителството и заслугите му за европредседателството: Румен Радев е един напълно излишен, но много скъпоплатен хейтър на републиката. Срамувам се от това човече и никога няма да приема, че олицетворява президентската институция. По-скоро я осквернява - всеки ден, всеки час, всяка минута дори, казва политологът.

Аз не съм толкова краен в оценката си , но определено  дори феновете на Радев, виждате каква линия на критики е избрал.Навсякъде и по всяка тема.

То е ясно че от европредесдатгелсвото няма да цъфнем и вържем, но защо толква да се плюе , и аз не го разбирам Радев.

Какво всъщност е очаквал Радев да стане от нашето домакинство ? ? ?

Да добавя и отговора на външния ни министър Захариева  :

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева заяви пред журналисти, че оценката на българските граждани за председателството очевидно се разминава с оценката на президента.

Цитат

"Съжалявам, че в речта на президента единственото положително, което чух за председателството, е, че администрацията се била научила как работят институциите“, коментира тя.

"Оценката на гражданите е изключително позитивна. Само 1% от българите считат, че България се е справила лошо“, заяви министърът.

"Досиетата не са техника, това е законодателният процес. Всяко министерство показа, че има административния капацитет и че може да приключва законодателни инициативи, важни за всеки европейски гражданин“, посочи Екатерина Захариева и уточни, че България стои по друг начин след председателството.

Също така Захариева подчерта, че "по никакъв начин председателството не е използвано за вътрешнополитически пиар и за "замитане“ на проблеми".

"Работили сме и в България, всички реформи се движат“, посочи тя.

"В никакъв случай никой не е забравил работата си в България. Нормално е медийният фокус върху председателството да е по-голям. Не всеки ден в България идват всички 28 лидери на ЕС“, коментира Екатерина Захариева.

преди 5 минути, miro20 написа:

На този фон, поста ми по горе е още по актуален

Нали знаеш, че не е на добре, когато някой почне сам да си поставя диагноза на психичното здраве.

Нищо не поставям. Защо да повтарям нещо, което още по ярко си личи на фон на тази плюеща статия от "гласове" ?

Просто се затвърждава "линията" която следва българския Додон . -  "тупик" казано на атакистки майчин език.

150-200 милиона ни излезе това европредателство, в същото време майки с по 100лв помощи протестират пред парламента и ни вдигат цените на всички видове енергии, а правителството демонстрира чудовищно безразличие - ма видиш ли, какво толкова имало за критикуване, че президента така се бил изказвал .........

На този фон озадачаващото ще е, ако Захариева наистина си вярва на популистките клишета.

Румен Радев: Стремя се да изграждам взаимно доверие с всички президенти на съседните страни

Цитат
„Моят стремеж е да градя отношения на взаимно доверие и уважение с всички президенти на всички наши съседни страни. Нека не забравяме, че в днешните реалности и особено в нашия регион, добросъседството играе ключова роля за опазване на мира и стабилността.“ Това заяви президентът Румен Радев пред БНР в Анкара в отговор на въпрос, че е единственият президент на държава-членка на ЕС, който ще присъства на церемонията по встъпване в длъжност на Реджеп Тайип Ердоган като президент на Турция.

„Неведнъж съм обръщал внимание върху недопустимата намеса на Турция в българските избори и нашите религиозни дела, но убеден съм, че ненамесата във вътрешните работи е основата на това, така необходимо на всички ни, добросъседство. Тук съм, защото уважавам избора на турския народ и очаквам същото от страна на нашите съседи“, посочи още Румен Радев, запитан за перспективите за развитие на двустранните отношения, след утвърждаването на нашата съседка като президентска република.

Държавният глава добави, че Турция е най-големият търговски партньор на България извън Европейския съюз, а и югоизточната „врата“ на Европа, която в момента удържа миграционния натиск.

„След катастрофалния провал на енергийната ни политика, Турция се превръща и в решаващ фактор по отношение на надеждността на нашата енергийна сигурност, на доставките и на цената на природния газ“, подчерта още българският президент.

Държавният глава изрази увереност, че с президента на Турция ще работят за развитие на двустранните отношения в дух на добросъседство, взаимно уважение и партньорство, съобщиха от прессекретариата на президента. 

Най-доброто, което може да се направи в момента!

преди 2 часа, Мойра написа:

Най-доброто, което може да се направи в момента!

За това съм съгласен , няма спор.

Въпроса е до колко си заслужава това мазнене/наричано баланс/  и компромис.

Все пак дори вие разбирате че Ердоган се превръща в узаконен жесток диктатор.

Сегашното му избиране е просто легитимация на извънредното положение, в което бе вкарана Турция от него.

т.е. "извънредното диктаторско положение" не е отменено, просто сега се нарича легитимно  президентско такова.

Единствено в случая ме радва че Радев никой "не го брои за слива" на международната сцена, освен че е известен навън и наричан изцяло руска кандидатура и мажоретка.

Затова именно го наричам българския Додон.

преди 4 часа, sound написа:

150-200 милиона ни излезе това европредателство

И колко трябва да е ?  Изключително наивно е да се сравняват международните инициативи, за които харчовете са почти еднакви навсякъде , с популизъм .

Отделно че вместо да се плюе, би трябвало да се радваме че някои чужденци ще научат къде на картата е България. А това не е никак малко .

преди 1 час, miro20 написа:

Единствено в случая ме радва че Миро двайсе никой "не го брои за слива" на форумната сцена, освен че е известен навсякъде и наричан изцяло американска кандидатура и трол.

:wub:

преди 13 минути, M.Николов написа:

Единствено в случая ме радва че М.Николов  никой "не го брои за слива" на форумната сцена, освен че е известен навсякъде и наричан изцяло руска  кандидатура и трол.

:wub:

Цитат

троловете имат за цел отклоняване на вниманието от основната тема и превръщането на конструктивното обсъждане в безкрайни спорове, в размяна на нападки, в дрязга. Един от основните използвани методи на троловете е нападателният стил – агресивното подмятане на клевети, компромати, слухове, задаване на въпроси не по темата, а по адрес на другите автори и публикувани мнения, и т.н.

По темата.

Николов, тролчо, как ще коментираш компанията на Радев ?

Радев беше в компанията на миналия европейски величия като бившия италиански премиер Силвио Берлускони, отстранен от политиката след присъда за укриване на данъци и бившия германски канцлер Герхард Шрьодер, сега председател на управителните съвети на руско-германския газов проект "Северен поток" и на руската компания "Роснефт".

Тук бяха руският министър-председател Дмитрий Медведев, лидери на страни от Западните Балкани и суданският президент Омар Башир, който през 2009 г. стана първият в света действащ държавен глава, осъден от Международния наказателен съд като организатор на масови убийства, изнасилвания и грабежи в областта Дарфур.

:shock11:

За мен това е отново в графата "изложихме се пред света" и пореден гаф в арсенала на президента.

преди 15 минути, miro20 написа:

За мен това е отново в графата "изложихме се пред света" и пореден гаф в арсенала на президента.

Хубавото е, че никой не те брои за слива.;)

А по темата-чул ли за ситуация в която, каквото и да направиш все губиш нещо?

Избираш по-малкото зло.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.