Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

преди 10 часа, BMW Маниак написа:

Ето тука @miro20 може да се запознае как се потулва случай с наш човек и искам да го пръби всеки ден и да критикува Герб.
http://afera.bg/бомба-мвр-разследва-укриването-на-слу.html

Този сигурно е чичо на Радев.

Като видя заглавия "БОМБА , ШОК УЖАС ВИЖ СЕГА ... бла бла.. и бягам надалеч :)

Отделно че тоя на земеделието казва по същото време бил на морето :) :)  

преди 10 часа, BMW Маниак написа:

в задачата се пита защо акта бил на водача тротонетката

А де ? Що ?След като се вижда от видеото че мерцедеса отнема предимство.  Дали защото не се е намесил председателя на БСП-то в Харманли  ?

Да, човека нямал претенции, нямало да съди и т.н. Това какво променя факта че погрешно е съставен акт и е покрит случая ?

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

• Отговори 20,8k
  • Прегледи 847,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

преди 3 минути, miro20 написа:

Като видя заглавия "БОМБА , ШОК УЖАС ВИЖ СЕГА ... бла бла.. и бягам надалеч :)

Аз пък като видя твои постове и знам че или правиш от мухата слон или бършиш гъза на Герб.

преди 4 минути, miro20 написа:

Отделно че тоя на земеделието казва по същото време бил на морето :) :)  

Ти да не би да си очаквал да каже че е карал леко нашмъркан ? Верно ли си толкова наивен ?
Разбира се че е бил на морето, къде другаде може да е бил !

преди 5 минути, miro20 написа:

Това какво променя факта че погрешно е съставен акт и е покрит случая ?

Аз не разбрах какъв е случая? Има извършено умишлено престъпление ли което прокуратурата трябва да разследва ?
Сержанта пита участниците как е станало произшествието и преценява кой е виновен и му съставя акт.
От там нататък тоя с акта има право да го обжалва и съд да му разгледа случая. Аз лично имам поне 5 обжалвани акта по които се е произнасял съд а не шефа на КАТ какво е решил да ми наложи. Трябва ли да си мисля че някой се е обадил и за това са ми писали акта на мен ?
Питам какво дири прокуратурата в тоя случай при условие че никой няма претенции и няма данни за заплахи, изнудване или склоняване за лъжесвидетелстване.
Какъв е проблема ако участниците се разберат помежду си като бели хора и кой от където е ?
Произшествия стават всеки ден Миро ама ти явно не четеш новините освен ако не са политически и то произшествия със жертви а не с леки натъртвания.
Само да ти напомня че от вчера за лош път с износена настилка след скорошен ремонт и усвоени милиони загинаха 16 човека но прокуратурата и ти нищите тротонетката от кръговото и защо водача и който не е инвалид е с акт!
Който е недоволен може да пише възражения в акта и да обжалва. Могат и участниците да си направят извън съдебно споразумение и всеки да е доволен. И като гледам са се разбрали помежду си.
Но теб те виждам крайно недоволен все едно на теб са написали акта .

Председателят на Асоциацията за квалификация на автомобилисти:

Електрическата триколка няма място в лявата лента

Цитат
Електрическата триколка е бавно движещо се превозно средство, което според Закона за движение по пътищата няма право да се движи в лявата лента в нито един момент от своето движение. Това уточнява за "Гласове" Красимир Георгиев, председател на Асоциацията за квалификация на автомобилистите, по повод инцидента, в който е участвал бащата на президента Румен Радев.

В Закона за движение по пътищата е указано що е то водач и когато водачът управлява бавно движещо се пътно превозно средство (което развива до 30 км/ч) – с механизъм за задвижване или собствена тяга, водачите са длъжни да се движат единствено в най-дясното платно за движение, както и ясно и недвусмислено да указват посоката си на движение, когато извършват маневра. 

Друга важна подробност от закона е, че всеки участник в движението е длъжен да излезе от кръгово движение по същата лента, от която е влязъл, а не да се престроява, както намери за добре. 

В случая с инцидента между човека с електрическа триколка и колата, управлявана от бащата на президента, нарушенията са две. Първото е на водача на ППС, който се движи в платно, което не е предвидено за него и това е човекът с триколката. Той може да напусне кръговото само от дясно по посока на движението, следователно няма право да е в лявата лента. 

Вторият виновен е водачът на автомобила, който не се оглежда при навлизане в кръговото и така се стига до сблъсъка. 

Това е!

Надявам се тези, които винаги се опитват да направят от мухата слон, да се успокоят.

преди 26 минути, Мойра написа:

Първото е на водача на ППС, който се движи в платно, което не е предвидено за него и това е човекът с триколката. Той може да напусне кръговото само от дясно по посока на движението, следователно няма право да е в лявата лента. 

От видеото се вижда че се движи  дясно, и е блъснат и изместен около средата на платното / в кръговото/  И въобще не може да се твърди че е искал да променя движението си в дясно. Във всички случаи мерцедес-а отнема предимство.

преди 28 минути, Мойра написа:

Вторият виновен е водачът на автомобила, който не се оглежда при навлизане в кръговото и така се стига до сблъсъка. 

Именно.

Това е!

Надявам се тези, които винаги се опитват да направят от мухата слон, да се успокоят.

Да де. туак всякакви контра-теории се развиха от някакви "специалисти с актове"   :)

А аз казвам това още в началото.

Ама и виж тук само каква е лудница. После се чудите защо се повдига въпроса тук и Цацаров защо се е намесил. Още им е кофти,че не спечели техния кандидат за президент и атакуват Радев чрез баща му. Елементарни са ... или казано просто Безумствени капацитети!

преди 18 минути, nikssi написа:

Ама и виж тук само каква е лудница. После се чудите защо се повдига въпроса тук и Цацаров защо се е намесил. Още им е кофти,че не спечели техния кандидат за президент и атакуват Радев чрез баща му. Елементарни са ... или казано просто Безумствени капацитети!

Пък и Радев се изказа по въпроса с гафовете с ТР и други държавни сайтове, "случили" се напоследък, също и за "случката" с Олимпик и някак си твърде скоро след това, се "случи" и инцидента с "инвалида"...Аз пък като гледах видеото, някак си останах с впечатлението, че въпросният нарочно не намали, а се блъсна в мерцедеса с пълната скорост, с която тротонетката се движеше през кръговото ...Знаем прекрасно, че в "напредналите" в капитализма страни, има една такава порода индивиди, които сами се хвърлят по автомобилите, за да инсценират инциденти..Забравих им заглавието, но бизнеса им може да бъде доста печеливш.

Страшна активност от ГЕРБ за нарушение ако изобщо е такова на бащата на президента. Оле , оле... нещо много чевръст този човек с увреждане (думата инвалид е премахната

преди 26 минути, sliderum написа:

Аз пък като гледах видеото, някак си останах с впечатлението, че въпросният нарочно не намали, а се блъсна в мерцедеса с пълната скорост, с която тротонетката се движеше през кръговото ..

По голяма глупост не бях чувал :) Надминахте себе си .

Това е като педофил се жалва че децата на детската площадка го провокират.

преди 52 минути, nikssi написа:

Още им е кофти,че не спечели техния кандидат за президент и атакуват Радев чрез баща му.

О да, в унисон с по горното ... нарочно са пратили няколко тротинетки на смени да обикалят в кръговото и да дебнат да се нахвърлят върху мерцедес-а

А сериозно казано, сам се върни на темата наизборите, където многократно е коментирано че въобще ГЕРБ не искаха да спечели Цецка. Даже преди края на изборите ББ спомена че Цачева не е подходяща кандидатура. Такова " самоубийство" на кандидата си  никой не е правил на избори.

преди 37 минути, miro20 написа:

О да, в унисон с по горното ... нарочно са пратили няколко тротинетки на смени да обикалят в кръговото и да дебнат да се нахвърлят върху мерцедес-а

Аз пък съм си любител на теорията на конспирацията. Не забравяй че сме в България, тук такива неща "не могат" да се случат. Ето как става в любимите ти западни демокрации...Същият вариант го има и не пешеходец, колоездач, тротинеткоездач и прочие срещу автомобил, а и с автомобил срещу автомобил.

Аз пък виждам обикновен инцидент, който се раздухва умишлено, но духащите са по-скоро смешни. Нищо особено не се е случило, няма пострадали и всичко е минало по надлежния ред. 

преди 2 часа, nikssi написа:

Мръсници! :mad:

Вече съм напълно сигурна, че за да подкрепяш ГЕРБ, освен съвест трябва да ти липсва и умствен капацитет.

преди 23 минути, Тoни написа:

Аз пък виждам обикновен инцидент, който се раздухва умишлено, но духащите са по-скоро смешни. Нищо особено не се е случило, няма пострадали и всичко е минало по надлежния ред. 

Точно така е.

Бащата на президента: Това беше нелеп инцидент

преди 1 час, nikssi написа:

Страшна активност от ГЕРБ за нарушение ако изобщо е такова на бащата на президента. Оле , оле... нещо много чевръст този човек с увреждане (думата инвалид е премахната

Готови са на всичко, само и само да останат на власт и да продължат да лапат.

Отвратена съм!

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

преди 30 минути, Тoни написа:

Нищо особено не се е случило, няма пострадали и всичко е минало по надлежния ред

Първо - точно така. Нищо особенно не се е случило. Обикновенно ПТП със ламарини само.

Второ - тук е проблема. Че не всичко е минало "по надлежния ред " . Какъв бе проблема да съставят акт за отнето предимство ? Каквото е очевидното ? Възрастен е човека,  не е видял тротонетката, и точка.Това въобще нямаше да е "компромат " стрещу президента.Даже щаха да му съчустват хората и да се отнесат с разбиране.

Кому бе нужно заради един акт, да се правят толкова "фокуси" ,  да се замита от катджиите , да се изкарва виновен пострадалия, и  да ходи лидера на БСП там ??

преди 42 минути, sliderum написа:

Аз пък съм си любител на теорията на конспирацията.

Е аз пък не. Обръщам внимание на такива  теории само от хумористична гледна точка. Така че , плямпай си  глупостите, но не очаквай отговор от мен.

преди 14 часа, sliderum написа:

Ако на Боко някоя подлога беше не просто блъснала, а убила човек, вероятно медийният шум щеше въобще да го няма.

мислиш ли че идолката ти Нинова ще пропусне да изпадне в истерия

преди 3 часа, Мойра написа:

Председателят на Асоциацията за квалификация на автомобилисти:

Електрическата триколка няма място в лявата лента

Това е!

:)ами ако си в кръгово

Мойра хвалеше Радев и всички кротувахте, публикувах пост срещу Радев и си счупихте клавиатурите от писане - кой е трола

преди 13 минути, Без умствен капацитет написа:

публикувах пост срещу Радев и си счупихте клавиатурите от писане - кой е трола

Драскача на фалшиви новини. С две приказки ТИ! 

Изобщо каква връзка има с президента Радев , та драскаш тролчо ? Добре , има инцидент , разследва се и какво? Президента ли е участника?

Та кой е трол безумствени? 

Бащата на президента няма нищо общо с президента . Така ли да те разбирам.

Виж, наистина и аз не мога да си обясня как креснахте всички вкупом на този банален случай-ПТП.

Но с такава жлъч и злоба реагирате, все едно на вас някой лично ви е засегнал нещо .

Какъв е пробелма да се изясни случая, като за мен казах кое е интересно - не участниците, а замитането  и неадекватите реакции.

Ето на, чета че председателя на БСП-то който  отишъл на ПТП-то , казва че "съвсем случайно " е минал от там, защото от там минавал за работа...https://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/liderat-na-bsp-v-harmanli-mihail-liskov-bay-georgi-mi-kaza-vleznah-v-kragovoto-i-usetih-udar

Интересно.. той в 10.30 ч лиотива на работа  ? или се връща ? :)  Да му се чуди човек.. не се ли усеща че с такива извъртания, сам се оплита в лъжите си ??

преди 8 минути, miro20 написа:

Ето на, чета че председателя на БСП-то който  отишъл на ПТП-то , казва че "съвсем случайно " е минал от там, защото от там минавал за работа..

Румен Радев посети настанените в „Пирогов“ от катастрофата край Своге

прави си пиар с мъката на хората, имам чувството че БСП се храни с нещастието на хората - скоро Нинова си направи пиар с тъгата за козичките на баба Дорета,

Тооз какво прави там, поне да бе дарил малко кръв че е нужна

преди 1 минута, Без умствен капацитет написа:

Тооз какво прави там,

Викаш вместо да отиде да ритне едно мачле той тръгнал да си изпълнява задълженията !

преди 2 минути, BMW Маниак написа:

Викаш вместо да отиде да ритне едно мачле той тръгнал да си изпълнява задълженията !

това е работа на здравния министър, това на Радев си е чест пиар с мъка / нещастие

току-що, Без умствен капацитет написа:

това е работа на здравния министър, това на Радев си е чест пиар с мъка / нещастие

За президента е строго забранено ?
Ако не беше отишъл щяхте да ревете защо не е ама щом е отишъл ревете защо си прави пиар !
Нямате угодия.

Конкретно по темата .Ненчев с остра реакция.

Цитирам  цялото защото нистина  им доста резон  в казаното

Николай Ненчев, лидер на БЗНС

Цитат

Кого наричате шарлатани от ново време, господин президент? Тези от нас, които вече близо три десетилетия се опитваме да освободим българската история от лъжите, измамите и клишетата на тоталитарната историография, на нас ли искате да залепите тази обида? Как не Ви е срам да използвате поклонението пред героите на Шипка за евтини политически манипулации? "Този див, чутовен връх" , както е казал поетът, вече 141 години напомня на целия български народ, че

свободата не ни е била дарена

Всички ние сме благодарни за всяка помощ и пазим паметта на всички, които са загинали за нашата свобода. Целият български народ пази всички паметници на хилядите руски войници, оставили костите си по нашите земи. И колкото и да се сърди руският патриарх, не е посегателство към тяхната памет да тачим и румънските, украинските, финландските и всички други поданици на тогавашната Руска империя и на Румънското княжество, загинали по нашите земи! Нима някой се е опитвал да изтрие генерали като Гурко, Скобелев и Столетов от сърцата на българите? Крайно време е като нация да израснем и да спрем да вярваме в митовете за "освободители", защото истинската свобода може да е само наше, българско дело! Тя е и право, но и отговорност да ковем сами съдбата си, да търсим достойното си място в света. Шарлатанство, господин президент, са опитите да се изтрият исторически спомени и да се насаждат митове, лъжи и фалшификации. Да не се вземат нужните поуки от тоталитарния режим, да се забравят героите съпротивлявали се на неговото налагане и жертвите, които народът ни даваше десетилетия наред.

Къде бяхте Вие на 23 август,

когато цяла Европа отдаде почит към жертвите на тоталитарните режими? Денят, когато бе подписан зловещия договор Рибентроп – Молотов? Къде бяхте на 21 февруари – денят на признателност към тези, които са се съпротивлявали на нацизма в България? Когато трябва да си спомним за смелите български политици като Никола Мушанов и д-р Г.М. Димитров, които се противопоставят на въвличането на България в Тристранния пакт? Опитвате ли се да изтриете тази важна дата от съзнанието на българския народ? Защото партията, която Ви издигна, тогава се съгласява България да бъде въвлечена в пакта, докато Съветският съюз снабдява нацистката военна машина с ценни суровини и горива, без които тя едва ли щеше да завладее Западна Европа? Наближава мрачната дата 5 септември. Денят, когато Съветският съюз, поддържащ дипломатически отношения с България докато тя е член на Тристранния пакт ни обявява война, въпреки че на власт са дошли най-принципните опоненти на всяко сътрудничество с Райха. Ще заявите ли публично, че войната, обявена ни на 5-ти септември 1944 година, е напълно извън контекста на борбата срещу нацизма? На 23 септември ще се поклоните ли пред бесилото на Никола Петков? Ще почетете ли подвига на горяните?

Шарлатанство, господин президент, е

да се злоупотребява с униформата на български генерал

за преследване на политически цели. Не сме забравили, че Вие като командващ Военно-въздушните сили заявявахте, че няма да приемете решения на Министерския съвет и на Народното събрание! Какво се случва с държава, в която не се спазват принципите заложени в нейната Конституция? Наскоро заплашихте, че следващият път, ако получите шанс да назначите служебно правителство, ще уволнявате поголовно държавни служители, както уволнихте директора на института за Отбрана Тодор Тагарев и много други достойни българи? Така ли ще се постигне нужния професионализъм на държавната администрация? Обичате да говорите за осветляване на всичко, което се случва в държавата, но какъв пример давате Вие? В медиите се появиха съобщения за пътно-транспортна злополука, в която е участвал и Вашият баща. Такова нещастие може да се случи на всеки. Но обществото има право да узнае участвал ли е баща Ви в инцидента, по негова вина ли се е случил той, какво е било поведението му след злополуката и най-вече защо информация за случилото се е прикривана? Вие сте публична фигура и делата на Вашите близки са обект на обществен интерес. Днес, когато скърбим за жертвите на ужасната катастрофа край Своге, българските граждани имат право да получат гаранции, че законите за движение по пътищата важат за всички.

Господин президент, Вие по конституция трябва да обединявате нацията, Вместо това жестоко я разделяте! Нито един български президент не си е позволявал толкова едностранно и пристрастно да защитава само интересите на една партия, и което е още по-лошо - на една чужда държава. Недопустимо е позорното Ви поведение да застрашава българския национален интерес!

преди 5 минути, M.Николов написа:

Офцата, как ще я караме така?През работно време по форуми?За това ли отиват данъците ни?

днес е неделя

преди 4 минути, BMW Маниак написа:

Политическите подлоги тук веднага яхнаха трагедията. ГЕРБ-ри, БСП-ри и пр. един дол дренки ...... всички. Засрамете се бе!

Мръсно, долно, безчовечно, олигофренично, малоумно поведение.

Иначе ,че днес няма контрол над нищо, че силовите и спасителни служби не работят добре, че имаме скапани и на нищо неотговарящо пътища си е истина

преди 4 минути, BMW Маниак написа:

За президента е строго забранено ?
Ако не беше отишъл щяхте да ревете защо не е ама щом е отишъл ревете защо си прави пиар !
Нямате угодия.

ами вие викахте така за Борисов- крада ти занааята

сега сам ли се обиждаш

преди 2 минути, Black Power написа:

скапани и на нищо неотговарящо пътища си е истина

казаха че пътя е бил добре, но времето доста зле

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.